Genre: Fantasy / Mystery
Geregisseerd door: Griffin Dunne
Met onder meer: Nicole Kidman, Sandra Bullock en Aidan Quinn
Releasedatum: 14 januari 1999
Plot Practical Magic
"For two sisters from a family of witches, falling in love is the trickiest spell of all."
Sally en Gillian Owens hebben altijd geweten dat ze anders waren. Na de plotselinge dood van hun ouders werden ze als kind opgevangen door hun tantes, Bridget en Frances, die de fakkel doorgaven aan Sally en Gillian en hen alle kneepjes leerden van de tovenarij. De tantes verzwegen ook niet dat er een eeuwenoude vloek rust op de Owens-vrouwen en dat alle mannen op wie ze verliefd zouden worden zouden sterven.
Sally Owens
Antonia Owens
Michael
Maria Owens
Jordy
Ik weet niet wat de film probeerde te zijn (grappig? spannend? romantisch?) maar het is het allemaal niet. Erg vervelend is het niet om naar Bullock en Kidman te kijken, die het best leuk doen, maar de film gaat nou eenmaal nergens over, daar viel niets meer aan te redden. 2 sterren.
vliegtuig13
ik ben het met aburefan eens, erg saai !
En er wordt nog eens slecht geacteerd door van die leuke actrices.
speedy23
De film bevat een beetje humor, een beetje romantiek, een beetje komedie en een beetje zorgeloos vermaak voor de ganse familie. Al deze beetjes lopen echter op niets uit, want het is teveel van alles en van niets genoeg. Van de rolverdeling is Nicole Kidman de enige die geloofwaardig overkomt. Griffin Dunne is als acteur veel beter dan als regisseur...
WB
Geen woord meer aan toe te voegen...
empirekees
Alles is er al over gezegt hierboven. Zelfs de muziek was verkeerd gecombineert, eerst alleen maar pop, en naar het einde toe standaard-soundtrack muziek....2*
Ewout
In tegenstelling tot alle meningne die hierboven vermeld staan vond ik het juist een goede en leuke film om naar te kijken. Het heeft alle elementen om een romanticus bij de kladden te pakken en de hele film beet te houden. Door het spannende element van de zombie/geest worden er vele punten uit de film in 1 gebracht waardoor het einde, hoe zoetsappig het ook is, wel tot zijn volledige uiting kan komen.
Zelf vind ik de muziek er ook nog eens goed bij passen! Alle verschillende twisten die ze er in hebben gemaakt qua muziekstijl hebben weer te maken met de verschillende benaderingen van de scenes.... al met al een dikke 4,5!
tess
Ik vond dit ook een leuke film. Sandra en Nicole zijn vrijwel altijd goed en het 'magische element' in deze film vond ik ook wel leuk. Hij was bij tijd en wijle spannend, grappig en romantisch: dus wel een toppertje!
madelon25
Ik vond en vind dit een hele leuke film. Twee van mijn favoriete actrices in een vermakelijke film.
Fangs (crew films)
Niet grappig, niet romantisch, niet eng en al helemaal niet goed. Werkelijk één van de slechtste films die ik ooit heb gezien. En terwijl Kidman en Bullock niet eens slechte actrices zijn, doen ze het in deze film niet écht goed.
Als die ene dode kerel, die ze in de tuin begraven hadden, weer tot leven komt, hadden ze er iets mooiers van kunnen maken, maar die kans hebben ze niet benut.
Ergelijk, vervelend en ronduit stom! > 1*
The One Ring
Geen slechte poging. De film keek lekker weg en verveelde me maar heel eventjes, bij een stomme dansscéne in de keuken. Voor de rest heb ik er niks op aan te merken. Leuk voor een keer.
2,5 sterren
Sopherian
ik vond het wel een leuke film eerlijk gezegt
einde was wel romantisch
en ik hou wel van heksen films!!!
Maar The Craft blijft echt MIJN topper!!!!
Purmerend
Aangenaam is de film alleen door Sandra Bullock. Op zich is het onderwerp "Magie" leuk. Maar ik had het gevoel dat er meer uit te halen was. 2*
Ik had nog een vraagje over een liedje in deze film zat en ook bij de Muppets in de jungle/ziekenhuis wordt gezongen? Daar was het zoiets van "Put the lime in the coconount,.................Dokter" Weet iemand misschien hoe dat nummer heet?
Rianneke_Dan
Het is wel een leuke film om te kijken!!
maar dan voornamelijk om Sandra en Nicole!!
flyer
Is een nummer van Harry Nilsson en heet coconut
BlueSword
Het is wel een leuke film om te kijken!!
maar dan voornamelijk om Sandra en Nicole!!
zelfde hier, deze film al aantal keer gezien en blijft wel leuk om een avondje te vullen.
maxcomthrilla
De film viel me een beetje tegen. Gelukkig speelt Sandra Bullock er nog in mee. Maar ik had meer verwacht van het verhaal. Het ging helemaal nergens over. Enkele leuke momenten kunnen de film niet redden. 2*
thunderball
ongeloofelijke flop.
Als thriller is ie niet spannend en als comedy niet grappig genoeg (eigenlijk valt er helemaal niks te lachen).
Geen idee wat de makers nou eigenlijk voor ogen hadden met deze minkukkel.
Bullock en Nicole zien er wel heel betoverend lekker uit, dat wel.
charlie345
Deze film was erg romantisch naar mijn idee, mooie fantasie. die best echt leek.
ik ben wel gek op sandra bullock en alle andere dames erin.
het is geen wereld film maar heel leuk om naar te kijken.
zo saai was ie niet, tegenwoordig hebben veel mensen
geen geduld meer om even lekker weg te dromen, ik wel.
ieder z'n heug en z'n meug maar ik vond 'm erg liefelijk en een lekkere wegkijk film.
misschien is het wel een echte vrouwen film...hihi
maar ik zal nog wel laten zien wat echt hele mooie goeie films zijn naar mijn mening.
tot de volgende beoordeling mensen...
Gothepica
Vroeger vond ik hem best eng, nu niet meer ik kijk toch maar weer is:) Greetz Kevin
Norma
Wat ik hier nu van moet denken...het ene moment lijkt het zowaar iets van een thriller te hebben, het volgende moment is het op het belachelijke af. Wat dat betreft moet ik me bij eerdere kritieken aansluiten: de film is van alles, maar is alles net of totaal niet. Toch ook een paar pluspuntjes: de actrices doen hun werk aardig en de film ziet er wel mooi uit, heldere kleuren, soms mooie settings.
Musicer
Erg goeie film, maar je bent voor het genre of je bent het niet.
Galantje0012
goede en mooie film, toen ik klein was bekeek ik hem zeer veel. goed geacteerd ook! maar ik vind dat het verhaal in het midden van de film serieus instort! in het begin is het romantisch, mysterieus, droevig... in het midden met die geest gaat het verhaal ineens een hele andere kant uit. maarja... toch 3* waard
Wes18
vond dit eigenlijk wel een vermakelijke film. Ik vind de magische sfeer die er de hele film door hangt wel mooi. Toch niet mijn favo Bullock-film.
soom
Sandra Bullock is zowaar sexy, al was ze altijd wel een beetje een lieve buurvrouw, en de scenes tussen haar en Nicole vind ik erg leuk. Ik heb niet zoveel films met/over heksen gezien, maar zoals Practical Magic, mogen ze vaker gemaakt worden. Ietwat mager scenario, toch wel een film die best vermakelijk is. Dat Nicole kon acteren bewees ze natuurlijk al in Moulin Rouge! Ze lijkt hier echt veel lol te hebben in de rol van Gillian.

Nicole Kidman en Sandra Bullock in gesprek voor vervolg op 'Practical Magic'

The Phantom of the Opera
Romantiek / Muziek, 2004

A Little Princess
Drama / Fantasy, 1995
heksmagiefamily historysorceryzusliefdeoutcastspookachtigvloekspellaunt niece relationshipfamily curseabusive alcoholic adoring