• 9.378.487 stemmen

Fear and Loathing in Las Vegas (1998)

Roadmovie / Komedie | 118 minuten

Genre: Roadmovie / Komedie

Geregisseerd door: Terry Gilliam

Met onder meer: Johnny Depp, Benicio Del Toro en Christina Ricci

Releasedatum: 11 maart 1999

• Netflix Bekijk via Netflix

Plot Fear and Loathing in Las Vegas

"Buy the ticket, take the ride"

Journalist Raoul Duke (Johnny Depp) en zijn geflipte advocaat Dr. Gonzo (Benicio Del Toro) reizen af naar Las Vegas om een sportevenement te verslaan. Met het voorschot dat ze hebben gekregen gooien ze hun hele kofferbak vol met allerlei soorten drugs en beginnen ze aan een psychedelische roadtrip, op zoek naar de 'American Dream'.

Raoul Duke

Uniformed Dwarf

Car Rental Agent - Los Angeles

Parking Attendant

Desk Clerk at Mint Hotel

avatar van Barfly

Barfly

Een film die extreme waarderingen oproept. Geen film die je een beetje leuk, of een beetje slecht vindt.

In mijn geval: ik vond het echt nergens over gaan, het over-acteren van Depp vond ik onleuk, en het hele verhaal (?) slaapverwekkend.

Een constante trip is misschien leuk om zelf mee te maken, maar om er naar te kijken vind ik niet interessant.

avatar van glannestino

glannestino

Lector schreef:

De schrijver van het boek (Hunter S Thomas) wat een zwaar drugsgebruiker toen hij het boek schreef. Je moet eens naar hem zoeken op de Engelse wikipedia.

Hunter Thompson is zelfs het hoofdpersonage. Raoul Duke was alleen zijn schuilnaam

Volgens mij hebben ze die drugstrip ook echt gemaakt, maar dat weet ik niet zeker.

avatar van wibro

wibro

Deze film 2 keer gezien en 2 keer toch niet kunnen waarderen. Ik zag de DVD van deze film liggen bij FRS voor slechts € 5,00. Toch maar meegenomen. Als ik in de stemming ben wil ik het nog een keer voor een 3e keer proberen.

avatar van AddictedToMovies

AddictedToMovies

Johnny Depp speelt echt geniaal...

avatar van tijn79

tijn79

Wat een wazigheid, maar wat een genot!

avatar van IceBurner

IceBurner

Zat er ook een verhaal in?

Aazhyd

Er zit wel een soort van verhaal in, maar dat merk je pas naar het eind toe. De Amerikaanse droom die in een nachtmerrie veranderde.

Aaneenschakeling van bizarre, hilarische en gestoorde scenes met prachtig over-the-top spel van Depp. Je houdt ervan of je houdt er niet van.

avatar van MaxiJazz

MaxiJazz

Nou ik hou ervan

Geniaal-gestoorde film waarvan het samenspel del toro-depp echt in het oog springt.

En trouwes..Was dat Tobey Maguire die ik daar effe door het beeld zag komen of ben ik nu ook gestoord?

MaxiJazz schreef:

Yep, hij speelde de lifter. CAN YOU HEAR ME??

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

There I was... Mother of God, there I am! Holy fuck!

Fantastisch moment, wanneer Johnny Depp ''de echte'' Hunter S. Thompson ziet zitten in de discotheek. En dit allemaal ook nog onder Somebody to Love van Jefferson Airplane, geweldig. De laatste keer dat ik Fear and Loating in Las Vegas zag kwam deze in mijn top tien terecht. Na herziening stijgt de film, wat een magistrale film is dit toch.

Ik kan me best voorstellen dat mensen dit een vreselijke film vinden, maar ik vind het helemaal het einde, geweldig allemaal. Eén lange opeenvolging van hilarische scénes, fantastische quotes en dit ondersteund door prachtige muziek. Johnny Depp zet één van de leukste personage's ooit neer en ook Benicio Del Toro is gewoon geweldig bezig. De tripscénes zijn prachtig gedaan en laten je in de één na de andere bizarre situatie doen belanden. Vooral wanneer Depp wakker wordt, met die enorme krokodillenstaart, de adrenochrome scéne (six huge hairy tits) en de scéne in de wc (in die discotheek) zijn geweldig, maar eigenlijk zijn alle scénes dit gewoon.

Naast het feit dat ik dit echt de grappigste film ooit vind, is de sfeer echt vreselijk mooi in de film. De hotelkamers, de enorme bende die ze daar achterlaten, het circus, de momenten dat ze in de auto door de woestijn racen, Las Vegas, geweldig gewoon. Daarnaast vind ik het prachtig, dat twee van die idiote figuren één bizarre en hilarische trip meemaken in dit alles. Hieronder even een paar van mijn favoriete quotes:

How much for the ape?

Cows are gonna kill me. Bisexuals are gonna kill me.

There he goes. One of God's own prototypes. A high-powered mutant of some kind never even considered for mass production. Too weird to live, and too rare to die.

Look, there's two women fucking a polar bear!

Few people understand the psychology of dealing with a highway traffic cop. A normal speeder will panic and immediately pull over to the side. This is wrong. It arouses contempt in the cop heart. Make the bastard chase you. He will follow. But he won't know what to make of your blinker signal that says you are about to turn right. This is to let him know you're pulling off for a proper place to talk.

Well... It'll probably work out. We can keep her loaded and peddle her ass at the drug convention. Yeah. She's perfect for this gig. These cops will go fifty bucks a head to beat her into submission and then gang fuck her. We can set her up in one of these back street motels, hang pictures of Jesus all over the room, then turn these fucking pigs loose on her. Hell, she's strong, man. She'll hold her own.

Don't fuck with me now, man, I am Ahab.

Dogs fucked the Pope... no fault of mine.

Finish the fucking story man! What happened? What about the glands?

Jesus Christ, we will, man. You Samoans are all the same.

Fuck 'im... I'm gonna miss 'im.

Uiteraard zal je de scéne moeten zien om de quotes goed tot hun recht te laten komen, maar ik vind ze fantastisch. De helft van de tijd gaat het nergens over, maar dat maakt niet uit, want dat past perfect in het totaalplaatje. Dit zijn trouwens maar een paar uit een gigantische collectie quotes, want daar stroomt de film echt van over. Tsjah, deze Fear and Loathing is echt één van mijn favoriete films allertijden geworden. Dé film met de grappigste scénes, de mooiste muziek en Gilliam zet een sfeer neer die voor mij bijna niet te overtreffen zal zijn, prachtig gewoon.

avatar van JohnMcLane

JohnMcLane

Ben ik helemaal met je eens harm-jan!

Leland Palmer schreef:

We hebben duidelijk op veel fronten dezelfde smaak, HJ! .

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Het liefst zou ik als lifter opgepikt willen worden door Gonzo en Duke, om ze vervolgens bij te staan tot het eind Lekker onder nummers van Buffalo Springfield, Youngbloods, Jefferson Airplaine etc. etc. de debielste dingen beleven. Jesus! You see what God just did to us, man? - God didn't do that, you did it. You're a fucking narcotics agent, I knew it! That was our cocaine you fucking pig swine whore... Geweldig!

avatar van JohnMcLane

JohnMcLane

Leland Palmer schreef:

Da's één van de hilarische scenes van de film inderdaad. Een momentje van verstandverbijstering: "What the fuck are we doing in the middle of the fucking desert?"

avatar van DeCol

DeCol

Een vreemde maar grappige film. Het verhaal is chaotisch en gaat bijna nergens over wat leuke gebeurtenissen met zich mee brengt. Depp en Del Toro vond ik het prachtig doen. Super overdreven maar in deze film natuurlijk perfect. Ook de bijrollen zijn leuk gedaan. Toch, omdat het me niet helemaal aansprak, vond ik sommige scenes nogal langdradig of onzinnig. Ik kan bij deze film ook helemaal begrijpen dat mensen hem of helemaal top vinden of juist helemaal niet. Voor mij is het toch een beetje de middenweg.

Aan de ene kant fantastische quotes, lekker overgeacteerd, een aantal zeer grappige scenes en visueel ook heel goed. Aan de andere kant mindere scenes en een verhaal dat op den duur en beetje begint te vervelen doordat het toch niet helemaal mijn ding is.

Twijfel tussen 3,0* en 3,5*. Ik ga toch voor 3,0* maar kan omhoog gaan bij herziening.

Aazhyd

Welke scenes vond je niet zo goed? Laat me raden: die met Del Toro in het bad en vergelijkbare ranzige/psychotische scenes?

Terwijl die scenes er toch echt bij horen. Want deze film is echt niet alleen maar lang leve de lol.

Aazhyd schreef:

Welke scenes vond je niet zo goed? Laat me raden: die met Del Toro in het bad

When White Rabbit peaks. Beste scene van de film juist!

avatar van wyatt earp

wyatt earp

Aazhyd schreef:

Dat zijn wel de scenes die ik minder vond. Veel te langdradig, en het gaat uiteindelijk nergens over.

avatar van DeCol

DeCol

Aazhyd schreef:

Klopt, onder andere die scenes ja. Ik weet wel dat het bij deze film hoort maar dat is ook de reden waarom het niet echt mijn ding is. Ook het hele gedoe met Christina Ricci vond ik echt onzinnig.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Tsja, typisch een film waarbij "het gaat nergens over" alleen maar des te meer aanbeveling is!

avatar van E2K

E2K

prachtige film, de meeste mensen hier snappen het

avatar van Hol

Hol

Na een half uur werd ik al gek, je raakt in de stress wanneer je deze film kijkt!

avatar van Pauluschhh

Pauluschhh

Eens met Hol... Ik heb de film afgekeken, maar weliswaar met moeite. Typisch eens film voor drugsfanaten. Om die reden niet voor mij weggelegd. Ik vond het slap verhaal met irritante presentatie/commentaar.

avatar van Reinbo

Hoezo is het alleen voor drugsfanaten? Vond je 'm wel goed toen je nog drugsfanaat was of heb je geen idee waar je het over hebt?

avatar van Pauluschhh

Pauluschhh

pff al dat gewijsneus hier altijd... Ik vond het geen goede film en jij vond het wel een goede film. Moeten we dat nog uitvechten of is het zo ook wel goed?

avatar van Tanita

Tanita

Dat gezeik over drugsfanaten altijd ? LEGALISEER DRUGS. !!

Dit is een supervoorbeeld van een film maken over iemand, met niks.

avatar van Pastichio Rocker

Pastichio Rocker

Pauluschhh schreef:

Typisch eens film voor drugsfanaten.

Zeg, ga je moer beledigen.

avatar van Reinbo

Pauluschhh schreef:

Jij bent degene die stelt dat de film enkel voor drugsfanaten is. Ik vraag enkel hoe je bij die wijsheid komt. Dat je 'm slecht vind prima, maar ga dan geen onzinnige statements maken.

Pauluschhh schreef:

Hij die wijst naar een ander, wijst met 3 vingers naar zichzelf.