• 9.376.903 stemmen

Jûsan-nin no Shikaku (2010)

Actie | 141 minuten / 126 minuten (internationale versie)

Genre: Actie

Speelduur: 141 minuten / 126 minuten (internationale versie)

Alternatieve titels: 13 Assassins / Thirteen Assassins / 十三人の刺客

Oorsprong: Japan / Verenigd Koninkrijk

Geregisseerd door: Takashi Miike

Met onder meer: Kôji Yakusho, Yûsuke Iseya en Tsuyoshi Ihara

Gesproken taal: Japans

• CineMember Bekijk via CineMember

Plot Jûsan-nin no Shikaku

"Take up your sword."

Ten tijde van het Shogunaat in Japan komen dertien samoerai samen, onder leiding van Shimada Shinzaemon. Zij bereiden een zelfmoordmissie voor om de wrede landheer van de Akashi-clan te vermoorden. Hij heeft namelijk verkracht en gemoord, maar staat nu op het punt een hoge positie in het Rijk te krijgen.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Shinzaemon Shimada

Gunziro Mitsuhasi

Heizo Sahara

Yasoyosi Hioki

dominion schreef:

Deze film heeft wel een erg hoog gemiddelde.

Eerder laag. Op de IFFR site scoort hij een dikke 4,4, met bijna 1000 stemmen. Nr. 8 in de publieksenquete. (Denk dat hij nog gaat stijgen met nog een late night voorstelling voor de boeg.

Montorsi

Tja maar die Publieksprijs gemiddelden slaan natuurlijk nergens op. Geloof dat een paar dagen geleden alleen de onderste 4 onder een 3 scoorden, de rest er allemaal boven.

avatar van Reinbo

Dat is wel waar, maar een 3,84 vind ik niet echt hoog. Een film als Expendables zat nadat enkel de die hard fanboys m gezien hadden nog dik boven de 4. En deze film is voor een mainstream publiek waarschijnlijk beter te verteren.

avatar van Lil Funk

Lil Funk

Na het zien van de directors cut wist ik het zeker, Dit is naar mijn mening de beste Miike film ooit!

Knap hoe hij de laatste 3 kwartier aan "total massacre" constant leuk weet te houden!

enige kleine minpunt was de bad guy, die was net een beetje te-overacten.

avatar van gotti

Jammer van het trage eerste uur (zag de director's cut in Rotterdam), maar fijn om de film dan compleet te zien ontsporen, op een leuke manier. Heb denk ik nog nooit zo gelachen om een massamoord...

avatar van jorriroosen

jorriroosen

Echt een zeer goede film, ik baal er alleen van dat ik niet de directors cut heb gezien woensdag. Het was ook de enige film waar ik niemand heb zien weg lopen. Ik verbaas me nog steeds (met veel irritatie) dat er zo veel mensen weg lopen tijdens een film. Je betaald toch 10 euro en je bent toch wel een beetje een film lief hebber wanneer je naar een filmfestival gaat.

Deze film is naar mijn idee een grote ode aan seven samurai, met een modern linkje verf.

Montorsi

Achja als je een film gewoon té erg vind, blijft niet iedereen zitten.

avatar van jipt

jipt

Iemand iets gehoord over de bioscoop release?

Montorsi

Hij stond in de Daily Tiger van zaterdag wel bij de films die nog een bioscooprelease krijgen, maar de datum was nog niet bekend.

avatar van doodah

doodah

Hier ben ik zeer benieuwd naar!

avatar van groente12

groente12

Imagine gaat deze film draaien!

avatar van Prudh

Prudh

Ah, de film waar ik het meest naar uitkijk nu op Imagine!

avatar van russo

russo

trailer ziet er erg nice uit

avatar van Lexcoaster

Lexcoaster

Dit ziet er veelbelovend uit zeg!

Hebben ze toch weer mooi voor elkaar met hun Benelux release. Er is nog niet eens een (Belgische) datum vastgelegd, doen ze dat wel dan is dit zo'n typische film waarbij de datum nog 3 keer opgeschoven wordt, maar ondertussen is de film wel al lekker online te vinden met EN subs.

En dan raar opkijken wanneer films als deze geen volk meer trekken als ze hier eindelijk in de bioscoop belanden.

avatar van Reinbo

Maar het is wel een film die het erg fijn doet op het grote scherm.

avatar van LimeLou

LimeLou

• 2048 berichten

Ik zou zeker wel gaan, uitbrengen in de bios dit.

Reinbo schreef:

Maar het is wel een film die het erg fijn doet op het grote scherm.

Wat ik ervan gezien heb lijkt me dat redelijk sterk, althans, voor mij hoeft het niet zo direct in de bioscoop. Ik verwacht geen slechte film, maar een films als Zebraman 2 lijkt me dan veel geschikter om in de bios te kijken.

Al wacht ik wel weer, waarschijnlijk tegen beter weten in. Grote kans dat deze film weer in drie zalen ergens in Wallonie zal draaien.

Montorsi

Dit was heel wat meer de moeite waard op een groot scherm dan Zebraman 2.

Het zal mij benieuwen, maar zolang geloof ik er gewoon niks van.

avatar van Reinbo

Heb ook beide op het grote scherm gezien en bij deze komt dat veel beter uit. Met name de decors van het totaal verwoeste dorp, vol bloed, modder en wrakhout zijn prachtig. Ook zit hier veel meer en betere actie in dan in het toch wat teleurstellende Zebraman 2, die eigenlijk niet veel meer te bieden heeft dan wat 13 in een dozijn videoclipvisuals....

avatar van Fortune

Fortune

Waar kan je deze film zien eigenlijk, kan hem nergens vinden of is deze op het moment alleen op filmfestivals te bewonderen?

Reinbo schreef:

Daarom dat ik denk ik aan jullie input niet zoveel heb. Zebraman op groot scherm lijkt me veel interessanter dan welke (klassieke - in vorm) samurai film ik al gezien heb. En wat ik van 13 Assassins gezien heb lijkt het mij verder aardig klassiek te zijn.

Dan kan de film zelf nog beter zijn natuurlijk, alleen hoeft het voor mij niet meteen in de bioscoop.

Montorsi

Vraag ik me af wat de toegevoegde waarde van iets als Zebraman zou moeten zijn, dat audiovisueel toch niet veel te bieden heeft. Thirteen Assassins is dan wel redelijk klassiek, maar doordat de omgeving zoveel deel uitmaakt van de actie en choreografie is een groot scherm wel een enorme plus?

@Fortune: sinds kort ook te downloaden, maar aan de screenshots te zien is de kwaliteit verre van optimaal.

avatar van Reinbo

Ik heb zelf ook niet zo veel op met de klassieke samouraifilm, komt meestal niet boven de 3,5, dus zo klassiek is deze niet. Maar het duurt wel een dik uur voordat Miike's helemaal los gaat.

Montorsi

Dat vind ik geen argument eerlijk gezegd. Ik hou er normaal ook niet van, maar dit vond ik geweldig, maar tegelijkertijd is het wel behoorlijk klassiek qua opbouw, personages, seting, aankleding etc etc wat mij betreft. Enige dingen die ik hier beter vind zijn dat het voornamelijk qua choreografie, tempo en ritme echt briljant is, en dat het van Miike is, en dus bruter.

avatar van Reinbo

Maar ook binnen de klassieke opbouw speelt Miike ermee. Bevat toch tal van accenten die OH mogelijk zullen bevallen. Althans, die maakte de eerste helft voor mij ook leuker dan andere samouraifilms. Het s allemaal wat zelfbewuster, speelser.

Montorsi schreef:

Daar verschillen we dan duidelijk van mening. Ik vind een Zebraman 2 visueel veel interessanter dan wat klassieke samurai films te bieden hebben. Wat brutere actie en mooie choreografie gaan daar niet veel aan veranderen, de bruin/grijs/groene look zal er niet mee veranderen.

En ik geloof echt wel dat het een goeie film is verder, maar niet zozeer interessanter op een groot scherm.

avatar van Bélon

Bélon

Ik vrees als dit de bioscoop haalt dat 't behoorlijk lege zalen worden (door lage vraag en ook door laag of geen promotiebudget) en dat geeft ook niet echt sfeer. Het leukste is zo'n film gewoon op een festival (helaas gemist op IFFR).

Hij draait wel op het AFFF in Amsterdam volgende maand, kan ook best leuk zijn maar ik denk niet dat ik 't ervoor over heb om daarvoor naar A'dam af te reizen.