• 9.374.037 stemmen

Gesproken taal: Zweeds en Engels

Releasedatum: 20 oktober 1994

Plot The Mask

"From zero to hero."

Stanley Ipkiss is een bankmedewerker die constant wordt vernederd tijdens confrontaties, en niet voor zichzelf durft op te komen. Na één van de ergste dagen uit z'n leven vindt hij een masker. Wanneer hij het masker opzet, komt zijn binnenste ik boven; een cartoon-achtige, romantische en wilde man. Een misdaadbaas gaat achter Ipkiss aan, nadat een vriend van hem, dankzij Ipkiss, de dood vindt.

Stanley Ipkiss / The Mask

Mrs. Peenman

avatar van Nicolage Rico

Nicolage Rico

• 20220 berichten

Als kind vond ik dit een fantastische film.

Verstand op 0 en lachen...

avatar van Anakin01

Anakin01

Timey schreef:

Ik heb deze film 5 jaar geleden of langer geleden zelf gezien, en ik herriner me nog goed dat ik wel eens lachtte..Om die hond ofzo die dan dat masker aandeed??

Maar of ik dat nu nog wel grappig zou vinden xP

Ik ga hem zeker nog eens bekijken...

Dat was eigelijk mijn reactie, was gemist, en op broer's acount geweest

3,5* Dus!

avatar van Lientjuh

Lientjuh

fantastisch, ik vind het de beste Jim Carrey movie

avatar van fabianvip

fabianvip

humor! het is even inkomen, maar wanneer the mask tot leven komt......niet te stoppen!! wat was dat lachen zeg!

en idd, cameron zag er zeker goed uit!

avatar van Werwolf

Werwolf

Erg leuke, vlotte film met Jim Carrey. In het begin had ik vrij weinig verwachtingen over deze film, en dacht ik aanvankelijk dat het van die flauwe humor werd. Maar ik vond de film echt grappig. Tal van leuke momenten hoe hij als loser ineens in een macho verandert.

3,5*, en binnenkort nog eens herzien.

avatar van daanos;

daanos;

vet! de enige echt vette mask film... 4*

avatar van 606

TOP komedie.

en jim in TOP vorm.

je lacht je rot

geweldig en blijft de beste mask film

avatar van Urbanoetang

Urbanoetang

Beste Jim Carrey ooit!

4-ster!

avatar van gotti

Man on the Moon nog niet gezien zeker...

avatar van rens_1993

rens_1993

jim carrey heeft me nog nooit teleurgesteld dus ook bij deze film doet hij het perfect. elke film waarin hij een hoofdrol speelt moet ik zien en ben ik ook gegarandeerd tevreden over! jim carrey rocks!

avatar van Timmieboy

Timmieboy

Ik heb de zender Boomerang (alleen te krijgen via digitale televisie) en daarop komt binnenkort een tekenfilmserie van deze film.

avatar van Modar

Modar

de tekenfilm serie is al heel oud keek ik 8 jaar geleden nog naar of langer... maar die vond ik wel leuk heheh

avatar van Bullit02

Bullit02

Dit is een TOPPERTJE

avatar van jack-sparrow

jack-sparrow

een super grappige jim-film.

geweldig geacteerd en gefilmd.

zeker de moeite waard.

ik geef 3.0

avatar van NarcissusBladsp.

NarcissusBladsp.

Persoonlijkheid is afgeleid van "persona" wat masker in het latijn is, hierdoor krijgt deze film voor mij maar ook voor anderen (zie de film Vanilla sky) een extra lading. De film geeft als het ware ook commentaar op Jim Carrey's gekkebekkerij. Daarom is deze film op Jims lijf geschreven. Macht(sdromen) en maskers hebben veel met elkaar te maken denk maar eens aan het begrippen "imago", "idool" of het ouderwetse woord "aanzien".

Dus ook een film voor volwassenen. 5 onsterfelijk vonkelende sterren.

avatar van D-ark

D-ark

Teveel gezien maar nog steeds zeer aardig.

3,0

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11906 berichten

D-ark schreef:

Teveel gezien maar nog steeds zeer aardig.

3,0

Idem

avatar van kArIzMa_TuRk

kArIzMa_TuRk

heb hem net weer gekeken en blijft gewoon leuk ook zeker na 10x kijken

avatar van film_kaza

film_kaza

Na 3 jaar hem gemist te hebben heb ik hem eindelijk kunnen zien. In deze film acteerd Jim Carrey op z'n best en laat het komische in hem los. Geweldig om te zien. De film was toch wel voorspelbaar, best wel jammer.

3,5

avatar van markie1978

markie1978

Echt een bagger film, ik kon deze film niet afkijken. Jim Carrey is alleen leuk als beperkt een beperkt denk vermogen hebt. Altijd met z'n bekken trekken en zijn overdreven gedoe, totaal geen subtiele humor. Nee geef mij maar Joe Pesci.

Het scenaria van de film is opzich best aardig, alleen de uitvoering er van is jammerlijk de mist in gegaan.

avatar van Remi

Remi

markie1978 schreef:

Jim Carrey is alleen leuk als beperkt een beperkt denk vermogen hebt.

Owja...

avatar van Prudh

Prudh

markie1978 schreef:

Hahaha als je mensen op denkvermogen aanvalt mag je op zijn minst je bericht wel even napluizen op taalfouten om geloofwaardig over te komen

avatar van Esteban

Esteban

Niet enkel dat, maar ook het feit dat Jim Carrey veel meer kan dan bekkentrekken en dat ook al talloze keren heeft bewezen, ook binnen het komediegenre. En de zwakte van 'the Mask', het scenario, werd dan wél goed bevonden? hm.

avatar van robertus65

robertus65

De Filmkeuring zou er goed aan doen om deze film het advies te geven: Niet geschikt voor BOVEN de 18 jaar.

Deze film draait alleen maar om special effects en verfilmde stripfiguren. Als volwassene kijk je hier dwars doorheen, wat blijft er over: niets. Werkelijk te kinderachtig voor woorden.

avatar van NarcissusBladsp.

NarcissusBladsp.

Je moet er niet "dwars doorheen" kijken maar er "tegen aan" en het liefst met een jeugdige blik die nog in sprookjes wil geloven: een volwassene die op smaak van kinderen neerkijkt is nog niet "klaar" met zijn ontwikkeling tot volwassene....(als dat al überhaupt kan?!)

avatar van jordybeukeboom

jordybeukeboom

Hier en daar wel grappig, maar niet echt aan mij besteed. iK vind de film namelijk zo nu en dan kinderachtig, flauw en vervelend. Maar er zitten leuke scenes bij, zoals die waarin Carrey als artiest de agenten aan het dansen krijgt

Als geheel schiet het echter tekort. Diaz is vooral een poppetje, en dat moest ze ook zijn: goed geacteerd dus

avatar van kArIzMa_TuRk

Humanspectrum

In een woord: "Smokin'!"

avatar van HeatWave

HeatWave

Dit vind ik nu echt een film die voor Jim Carrey geschreven is.

Een meester in het trekken van gekke bekken.

Ook de special effects vind ik best goed gedaan, met af en toe de nodige humor erbij.

Kortom ik vind de film net redelijk, niets meer niets minder, een kwestie van smaak natuurlijk.

Jim Carrey komt er hier eigenlijk nog best goed van af, en doet waar hij goed in is, de clown uithangen en een beetje gekke bekken trekken.

Voor de rest vind ik het trouwens een vrij zwakke acteur die zeer ééndimensionaal is, maar dat even terzijde.