Genre: Komedie / Fantasy
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot The Mask
"From zero to hero."
Stanley Ipkiss is een bankmedewerker die constant wordt vernederd tijdens confrontaties, en niet voor zichzelf durft op te komen. Na één van de ergste dagen uit z'n leven vindt hij een masker. Wanneer hij het masker opzet, komt zijn binnenste ik boven; een cartoon-achtige, romantische en wilde man. Een misdaadbaas gaat achter Ipkiss aan, nadat een vriend van hem, dankzij Ipkiss, de dood vindt.
Stanley Ipkiss / The Mask
Burt
Freeze
Nicolage Rico
- 20220 berichten
Als kind vond ik dit een fantastische film.
Verstand op 0 en lachen...
Anakin01
Ik heb deze film 5 jaar geleden of langer geleden zelf gezien, en ik herriner me nog goed dat ik wel eens lachtte..Om die hond ofzo die dan dat masker aandeed??
Maar of ik dat nu nog wel grappig zou vinden xP
Ik ga hem zeker nog eens bekijken...
3,5* Dus!
fabianvip
humor! het is even inkomen, maar wanneer the mask tot leven komt......niet te stoppen!! wat was dat lachen zeg!
en idd, cameron zag er zeker goed uit!
Werwolf
Erg leuke, vlotte film met Jim Carrey. In het begin had ik vrij weinig verwachtingen over deze film, en dacht ik aanvankelijk dat het van die flauwe humor werd. Maar ik vond de film echt grappig. Tal van leuke momenten hoe hij als loser ineens in een macho verandert.
3,5*, en binnenkort nog eens herzien.
TOP komedie.
en jim in TOP vorm.
je lacht je rot
geweldig en blijft de beste mask film
rens_1993
jim carrey heeft me nog nooit teleurgesteld dus ook bij deze film doet hij het perfect. elke film waarin hij een hoofdrol speelt moet ik zien en ben ik ook gegarandeerd tevreden over! jim carrey rocks!
Timmieboy
Ik heb de zender Boomerang (alleen te krijgen via digitale televisie) en daarop komt binnenkort een tekenfilmserie van deze film.
Modar
de tekenfilm serie is al heel oud
keek ik 8 jaar geleden nog naar of langer... maar die vond ik wel leuk heheh
jack-sparrow
een super grappige jim-film.
geweldig geacteerd en gefilmd.
zeker de moeite waard.
ik geef 3.0
NarcissusBladsp.
Persoonlijkheid is afgeleid van "persona" wat masker in het latijn is, hierdoor krijgt deze film voor mij maar ook voor anderen (zie de film Vanilla sky) een extra lading. De film geeft als het ware ook commentaar op Jim Carrey's gekkebekkerij. Daarom is deze film op Jims lijf geschreven. Macht(sdromen) en maskers hebben veel met elkaar te maken denk maar eens aan het begrippen "imago", "idool" of het ouderwetse woord "aanzien".
Dus ook een film voor volwassenen. 5 onsterfelijk vonkelende sterren.
D-ark
Teveel gezien maar nog steeds zeer aardig.
3,0
kArIzMa_TuRk
heb hem net weer gekeken en blijft gewoon leuk ook zeker na 10x kijken
film_kaza
Na 3 jaar hem gemist te hebben heb ik hem eindelijk kunnen zien. In deze film acteerd Jim Carrey op z'n best en laat het komische in hem los. Geweldig om te zien. De film was toch wel voorspelbaar, best wel jammer.
3,5
markie1978
Echt een bagger film, ik kon deze film niet afkijken. Jim Carrey is alleen leuk als beperkt een beperkt denk vermogen hebt. Altijd met z'n bekken trekken en zijn overdreven gedoe, totaal geen subtiele humor. Nee geef mij maar Joe Pesci.
Het scenaria van de film is opzich best aardig, alleen de uitvoering er van is jammerlijk de mist in gegaan.
Remi
Jim Carrey is alleen leuk als beperkt een beperkt denk vermogen hebt.
Owja...
Prudh
Hahaha als je mensen op denkvermogen aanvalt mag je op zijn minst je bericht wel even napluizen op taalfouten om geloofwaardig over te komen
Esteban
Niet enkel dat, maar ook het feit dat Jim Carrey veel meer kan dan bekkentrekken en dat ook al talloze keren heeft bewezen, ook binnen het komediegenre. En de zwakte van 'the Mask', het scenario, werd dan wél goed bevonden? hm.
robertus65
De Filmkeuring zou er goed aan doen om deze film het advies te geven: Niet geschikt voor
BOVEN de 18 jaar.
Deze film draait alleen maar om special effects en verfilmde stripfiguren. Als volwassene kijk je hier dwars doorheen, wat blijft er over: niets. Werkelijk te kinderachtig voor woorden.
NarcissusBladsp.
Je moet er niet "dwars doorheen" kijken maar er "tegen aan" en het liefst met een jeugdige blik die nog in sprookjes wil geloven: een volwassene die op smaak van kinderen neerkijkt is nog niet "klaar"
met zijn ontwikkeling tot volwassene....(als dat al überhaupt kan?!)
jordybeukeboom
Hier en daar wel grappig, maar niet echt aan mij besteed. iK vind de film namelijk zo nu en dan kinderachtig, flauw en vervelend. Maar er zitten leuke scenes bij, zoals die waarin Carrey als artiest de agenten aan het dansen krijgt
Als geheel schiet het echter tekort. Diaz is vooral een poppetje, en dat moest ze ook zijn: goed geacteerd dus
HeatWave
Dit vind ik nu echt een film die voor Jim Carrey geschreven is.
Een meester in het trekken van gekke bekken.
Ook de special effects vind ik best goed gedaan, met af en toe de nodige humor erbij.
Kortom ik vind de film net redelijk, niets meer niets minder, een kwestie van smaak natuurlijk.
Jim Carrey komt er hier eigenlijk nog best goed van af, en doet waar hij goed in is, de clown uithangen en een beetje gekke bekken trekken.
Voor de rest vind ik het trouwens een vrij zwakke acteur die zeer ééndimensionaal is, maar dat even terzijde.

Son of the Mask
2005

'The Mask' staat binnenkort op Netflix: 'Eén van de leukste films uit de jaren '90'

Cameron Diaz ziet vervolg op 'The Mask' wel zitten: 'Als Jim meedoet, ben ik van de partij'

Titanic
Romantiek / Drama, 1997

The Truman Show
Komedie / Drama, 1998

The Good Earth
Drama, 1937

Ironiya Sudby, ili S Legkim Parom!
Komedie / Romantiek, 1975

The Class of 92