Genre: Romantiek / Komedie
Met onder meer: Cameron Diaz, Matt Dillon en Ben Stiller
Releasedatum: 19 november 1998
Plot There's Something about Mary
"Love Is In The Hair."
Ted was op de middelbare school een grote nerd, die het toch voor elkaar kreeg om met Mary, een populair meisje, naar het eindbal te gaan. De date is nooit doorgegaan aangezien Ted een pijnlijk ongelukje kreeg. Dertien jaar later realiseert Ted zich dat hij nog steeds verliefd is op Mary, en huurt hij een privé-detective in om haar op te zoeken.
Mary Jensen
Charlie Jensen
Warren Jensen
U-96
- 2070 stemmen
Zeg Suus.. Kun je ook een keertje wat inhoudelijke berichten geven?, want die berichten slaan echt helemaal nergens op.
Captain Pervert
Wel grappig, maar ik kan me herinneren dat hij destijds werd gepresenteerd als "de grappigste film sinds de uitvinding van de film".
Hij had zijn momenten maar ik zag echt niet in waarom deze film nou zo goed is. Standaard romantische komedie als je het mij vraagt met een standaard romantische komedie plot:
Eerst worden ze verliefd, dan loopt het mis en breken er harten en tenslotte komen ze toch weer bij elkaar, happy end. Pff....
cr_ix
Maar dat het plot standaard zou zijn, wil nog niets zeggen over het grappigheids-gehalte van de film dacht ik zo
axel33
Overgewaardeerde komedie, veel grappen zijn hopeloos geforceerd (ritssluiting, hond in gips) of domweg smakeloos (mongooltje als pispaal). Al moet ik toegeven dat ik één keer naar adem lag te happen van het lachen, dat was bij de haargel-scene. Begrijp me goed, ik heb niks tegen 'foute' grappen... maar ze moeten op z'n minst leuk-flauw zijn en niet alleen maar flauw. Voorgangers Dumb and dumber en Kingpin zijn véél beter.
donnie B.
haargel-scene was JUIST de meest flauwe grap.........
Captain Pervert
Die zat ook in de trailer en is ook het meest bekend, daar komt dat door
BoordAppel
of domweg smakeloos (mongooltje als pispaal).
Pispaal? Dat valt ook wel mee toch, hij slaat goed van zich af. Overigens kan je smakeloze grappen bij de Farrelly brothers wel verwachten.
Pispaal? Dat valt ook wel mee toch, hij slaat goed van zich af.
axel33
Ik heb ook principieel (ahum...) niks tegen smakeloze grappen, ik vond 't alleen in dit geval gewoon niet grappig, het leek alleen maar om de schokwaarde gedaan, het voelt alsof 't er met de haren bijgesleept is.
damon
Dat is idd heel irritant.
lees het dan niet
deze film is: hele leuke film
Markovic
Vooral de Sperma-grap is gewoon egt meesterlijk bedacht.Je moet wel een erg zieke geest hebben om zoeits te verzinnen.
Mister_Pink
Lees het dan niet? Waar slaat dat nu op?
damon
als je het niet leest, dan irriteert het je ook niet .
Xodus
Leuke komedie grappige stukjes en blijft gewoon lachwekkend van begin t/m eind!
anthony
Een van de beste comedy die ik gezien heb. Als hij in de gevangenis zat moest ik wel even denken aan My cousin Vinny, ook een hele goede commedy trouwens.
mikey
humoristsche film met veel harde maar geweldige grappen, hier en daar een knipoog naar andere films. stiller speelt erg goed. 4
SOLDIERS89
soms duurde het lang voordat het grappig was maar als er iets grappigs gebeurde dan lag helemaal in de deuk vooral het begin is leuk!!!!
braambes
Gisteren voor de tweede keer fragmentarisch bekeken, wel genoeg gezien om van 3 naar 3.5* te gaan. Bobby en Peter Farrelly proberen altijd met hun films doldwaas en tegelijk zeemzoet te zijn, dat is voorlopig alleen goed gelukt met deze. There's something about Mary is wel degelijk een dijk van een film.
El Duderino
Film, die voor mij bewijst hoe grappig "platte" grappen kunnen zijn.
Voornamelijk de scene met die lifter (en wat er vlak daarna gebeurt),
de schoothond reanimatie en de scene met haar ex ("nervous???, itch, itch, what's that????") is hilarisch.
E V
Wat flauwe komedie. Maar de scene waarin Cameron sperma in haar haar smeert alsof het gel is vergeet je nooit meer.
filmtweety
In deze film zitten erg komische momenten, zoals in de badkamer (erg pijnlijk)!
Met dat hondje is ook erg leuk! En natuurlijk de "gel"in het haar van Cameron.....erg leuk!
Perfectly clear
Na Kingpin de beste Farrelly bros movie, nou ja volgens mijn bescheiden mening dan he.
De grappen zijn weer lekker op het randje, en komen fris over.
En zoals vrijwel elke Farrelly bros film heeft deze ook weer een heerlijk vrolijk aanstekelijke soundtrack die de sfeer in een aantal scenes nog beter maakt.
Tanja83
Geheel met je eens, vermakelijke film, maar ik zal wel een ander soort humor hebben. Het was wel grappig, maar de grappen duurde vaak te lang.
**, 1/2 ster

Komedie-klassieker 'There’s Something About Mary' met Cameron Diaz en Ben Stiller vanavond op televisie

Slumdog Millionaire

The Hangover
Komedie, 2009

Cast Away
Drama, 2000
surgeonstalkerromantische komediedream girltabooscrewball-komediefrisbeetroubadourgross out comedy intellectual disability