• 9.374.332 stemmen

There's Something about Mary (1998)

Romantiek / Komedie | 119 minuten

Genre: Romantiek / Komedie

Geregisseerd door: Bobby Farrelly en Peter Farrelly

Met onder meer: Cameron Diaz, Matt Dillon en Ben Stiller

Releasedatum: 19 november 1998

Plot There's Something about Mary

"Love Is In The Hair."

Ted was op de middelbare school een grote nerd, die het toch voor elkaar kreeg om met Mary, een populair meisje, naar het eindbal te gaan. De date is nooit doorgegaan aangezien Ted een pijnlijk ongelukje kreeg. Dertien jaar later realiseert Ted zich dat hij nog steeds verliefd is op Mary, en huurt hij een privé-detective in om haar op te zoeken.

Mary Jensen

hle leuke grappige film

avatar van U-96

U-96

• 2070 stemmen

Zeg Suus.. Kun je ook een keertje wat inhoudelijke berichten geven?, want die berichten slaan echt helemaal nergens op.

Mister_Pink

Dat is idd heel irritant.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Wel grappig, maar ik kan me herinneren dat hij destijds werd gepresenteerd als "de grappigste film sinds de uitvinding van de film".

Hij had zijn momenten maar ik zag echt niet in waarom deze film nou zo goed is. Standaard romantische komedie als je het mij vraagt met een standaard romantische komedie plot:

Eerst worden ze verliefd, dan loopt het mis en breken er harten en tenslotte komen ze toch weer bij elkaar, happy end. Pff....

avatar van cr_ix

cr_ix

Maar dat het plot standaard zou zijn, wil nog niets zeggen over het grappigheids-gehalte van de film dacht ik zo

avatar van axel33

axel33

Overgewaardeerde komedie, veel grappen zijn hopeloos geforceerd (ritssluiting, hond in gips) of domweg smakeloos (mongooltje als pispaal). Al moet ik toegeven dat ik één keer naar adem lag te happen van het lachen, dat was bij de haargel-scene. Begrijp me goed, ik heb niks tegen 'foute' grappen... maar ze moeten op z'n minst leuk-flauw zijn en niet alleen maar flauw. Voorgangers Dumb and dumber en Kingpin zijn véél beter.

avatar van donnie B.

donnie B.

haargel-scene was JUIST de meest flauwe grap.........

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Die zat ook in de trailer en is ook het meest bekend, daar komt dat door

avatar van BoordAppel

BoordAppel

axel33 schreef:

of domweg smakeloos (mongooltje als pispaal).

Pispaal? Dat valt ook wel mee toch, hij slaat goed van zich af. Overigens kan je smakeloze grappen bij de Farrelly brothers wel verwachten.

BoordAppel schreef:

Pispaal? Dat valt ook wel mee toch, hij slaat goed van zich af.

Hij is anders wel puur en alleen aanwezig zodat mensen er om moeten lachen. Vind ik sowieso altijd een vervelend trekje bij de Farrelly's maar dat zal wel smaak zijn of zo.

avatar van axel33

axel33

BoordAppel schreef:

Ik heb ook principieel (ahum...) niks tegen smakeloze grappen, ik vond 't alleen in dit geval gewoon niet grappig, het leek alleen maar om de schokwaarde gedaan, het voelt alsof 't er met de haren bijgesleept is.

avatar van damon

damon

Mister_Pink schreef:

Dat is idd heel irritant.

zeikerds....

lees het dan niet

deze film is: hele leuke film

avatar van Markovic

Markovic

Vooral de Sperma-grap is gewoon egt meesterlijk bedacht.Je moet wel een erg zieke geest hebben om zoeits te verzinnen.

Mister_Pink

Lees het dan niet? Waar slaat dat nu op?

avatar van damon

damon

als je het niet leest, dan irriteert het je ook niet .

Mister_Pink

No shit. Wat is je punt?

avatar van Xodus

Xodus

Leuke komedie grappige stukjes en blijft gewoon lachwekkend van begin t/m eind!

avatar van anthony

anthony

Een van de beste comedy die ik gezien heb. Als hij in de gevangenis zat moest ik wel even denken aan My cousin Vinny, ook een hele goede commedy trouwens.

avatar van mikey

mikey

humoristsche film met veel harde maar geweldige grappen, hier en daar een knipoog naar andere films. stiller speelt erg goed. 4

avatar van SOLDIERS89

SOLDIERS89

soms duurde het lang voordat het grappig was maar als er iets grappigs gebeurde dan lag helemaal in de deuk vooral het begin is leuk!!!!

avatar van braambes

braambes

Gisteren voor de tweede keer fragmentarisch bekeken, wel genoeg gezien om van 3 naar 3.5* te gaan. Bobby en Peter Farrelly proberen altijd met hun films doldwaas en tegelijk zeemzoet te zijn, dat is voorlopig alleen goed gelukt met deze. There's something about Mary is wel degelijk een dijk van een film.

avatar van 93.9

"Goofy bastards..."

*****

avatar van El Duderino

El Duderino

Film, die voor mij bewijst hoe grappig "platte" grappen kunnen zijn.

Voornamelijk de scene met die lifter (en wat er vlak daarna gebeurt),

de schoothond reanimatie en de scene met haar ex ("nervous???, itch, itch, what's that????") is hilarisch.

avatar van damien

damien

nou niets aan hoor!!!

avatar van E V

E V

Wat flauwe komedie. Maar de scene waarin Cameron sperma in haar haar smeert alsof het gel is vergeet je nooit meer.

avatar van filmtweety

filmtweety

In deze film zitten erg komische momenten, zoals in de badkamer (erg pijnlijk)!

Met dat hondje is ook erg leuk! En natuurlijk de "gel"in het haar van Cameron.....erg leuk!

avatar van Perfectly clear

Perfectly clear

Na Kingpin de beste Farrelly bros movie, nou ja volgens mijn bescheiden mening dan he.

De grappen zijn weer lekker op het randje, en komen fris over.

En zoals vrijwel elke Farrelly bros film heeft deze ook weer een heerlijk vrolijk aanstekelijke soundtrack die de sfeer in een aantal scenes nog beter maakt.

avatar van Tanja83

Tanja83

E V schreef:

Geheel met je eens, vermakelijke film, maar ik zal wel een ander soort humor hebben. Het was wel grappig, maar de grappen duurde vaak te lang.

**, 1/2 ster