Genre: Romantiek / Komedie
Met onder meer: Cameron Diaz, Matt Dillon en Ben Stiller
Releasedatum: 19 november 1998
Plot There's Something about Mary
"Love Is In The Hair."
Ted was op de middelbare school een grote nerd, die het toch voor elkaar kreeg om met Mary, een populair meisje, naar het eindbal te gaan. De date is nooit doorgegaan aangezien Ted een pijnlijk ongelukje kreeg. Dertien jaar later realiseert Ted zich dat hij nog steeds verliefd is op Mary, en huurt hij een privé-detective in om haar op te zoeken.
Mary Jensen
Sully
Sheila Jensen
Charlie Jensen
Warren Jensen
Dat was een van de leukste scenes.
Rest was aardig maar niet top of zo.
Acteren was niet slecht.
Dirtdiver
Typisch een wijvenfilm voor een persoon van 13-14 jaar >.< OMGAWD CAMERON DIAZZ
Stoere jongen jij!
ehs21
Vroeger vond ik dit 1 vd betere romcoms, maar viel gister toch wat tegen. Grappen waren veelal toch wel al te overdreven (nagels in het laminaat bijv). Blijft net iets boven de middelmaat maar niet veel. 3*
dave
Modale komedie die met de romantische bijzaak enkel de draak wil steken. Stiller levert verder maar matig werk, net zoals de gehele cast. Diaz stak er met borst en schouders bovenuit, maar iets zegt me dat met een volledig nieuwe cast de film aantrekkelijker zou voorkomen. Persoonlijk kon ik Dillon, Evans en zelfs Stiller echt niet uitstaan. Iets dat, ondanks het potentieel dat de grappen hadden, een flagrante smet op het beeld toverde. Nochtans een echt twijfelgeval. Misschien weet ik het slappe verhaaltje later beter te waarderen.
2,50 (2,75)
Awake78
Was vroeger leuker, maar blijven genoeg aangename scenes over. Stiller blinkt uit.
TragieStar.*
Ik had de film al een keer gezien, maar kon er eigenlijk vrij weinig van herinneren alleen de scene waarbij Mary sperma in haar haar stopt is me bijgebleven, dat is ook niet gek want het is een vrij grappige en meest geweldige scene van de film vind ik.
Cameron Diaz is natuurlijk een geweldige vrouw om te zien, en het is ook zeker geweldig om naar haar te kijken als actrice, Ben Stiller laat zichzelf ook van de goede kant zien en ze zijn beide erg goede acteurs en een goed koppel.
Het verhaal is niet zeer indrukwekkend maar toch zeker niet verkeerd, waarbij het begin al heel heerlijk begint en het ook heerlijk eindigd. Ik had er geen rare nasmaak van.
De scenes kwamen me toch bekend voor, maar heb toch meer dan genoten. Niet dat ik veel gelachen heb, of gehuild op een droevige scene maar het gaat om het idee. Het is een film voor 1 keer, al ken ik iemand die deze film 100 keer over kan kijken en dat vind ik knap.
De vaart zit er eigenlijk wel goed in al duren sommige stukken vrij lang en mag er best meer vaart in maar eigenlijk ook weer niet want het is juist zo leuk om nog meer van de cast te zien en alles erom heen. Matt Dillon was ook zeker niet slecht, en hij is een ongelofelijk lekkerding
De hond was zo cute, en heb ook echt met het hondje meegeleefd soms haha
Het is zonde.
Verder dus een aanrader, maar zeker geen topper kwa beste films maar wel een topper in zijn genre.
Awake78
Die scenes met dat keffertje vond ik eigenlijk weer net even íets te ver gaan....op het flauwe af dus en paste niet echt bij de film. Laat onverlet natuurlijk of het een lief beest is....
casualjaantje
Zeer leuke komedie met een goed acterende cast, leuk bedacht verhaal en hilarische grappen en- scènes.
Goede komedie.
Vrij aardige film met goede rollen van de cast.
Soms best grappig.
benni
Echt grappige stukken in! Biertje er bij, paar keer echt hard gelachen. Platte humor, maar wel hilarisch soms.Je moet er net voor in stemming zijn, dit pakt je niet altijd....
Diaz en Stiller op dreef, en ook de bijrollen waren meer als voldoende. Gekke hond!
Een van de betere romcoms, voor t eerst gezien, raar maar waar En btw, ik was vroeger grote fan van Richman, zeer verrast om hem hier in tegen te komen.... ( Vooral de hit Roadrunner!....).
Triple G
Leuke film en aangenaam geacteerd. Verhaaltje is ook aardig. Maar om 'm nou de hemel in prijzen zoals ik in een flink aantal recensies heb gezien is wat te veel van het goede. Nog steeds te veel flauwe grappen die niet of nauwelijks boven het Amerikaanse gemiddelde zitten.
Ninto
Leuke film. Niets speciaals. Een aantal scenes zijn wel legendarisch hoor... is that hair gel?
JustMike
Dit is echt een geniale film, vind ik zelf, goed geacteerd, hele goede grappen. Echt totaal wat ik ervan verwacht had. En ook grappig dat iedereen verliefd was op Mary, het einde was wel gewoon erg cliché. En de romantiek zie je ook heel goed, dus als je dat niet leuk vind, dit is dan niet echt de film voor jou.
Kim B.
Ben geen fan van Ben Stiller. Hij heeft een bepaald soort Amerikaanse humor die mij niet aanstaat. Daarentegen is Diaz een heerlijke actrice en het verhaal bij vlagen komisch. 3*
jakobjan1908
Dit is komedie zoals komedie hoort te zijn. Over de top grappig. Ben Stiller speelt een fantastische rol, hij is één van mijn favoriete acteurs. Natuurlijk is Camron Diaz ook ene plaatje.
JustMike
Waardeloze romkom.
verklaar je nader graag
Angelo2
Erg leuke comedie. Moet altijd zo lachen om die kop van Stiller. Dit is echt mijn humor, lekker absurd en soms over de top. Maar ook dat stukje dat Dillon opstaat vanachter zijn bureau en dan zijn gulp dichtmaakt alsof er niks aan de hand is. Dan die blik van Stiller...prachtig!!
Lachspierenrekker.
Het zijn de knotsgekke karakters, die de regisserende broers hier op uitstekende wijze opvoeren, die de show grotendeels stelen. Al vanaf de openingsscène, waarbij de narrator een zanger in een boom blijkt te zijn, wordt de toon gezet voor dit dolkomische filmpje omtrent Diaz die door verschillende stalkers wordt lastig gevallen. Het levert hilarische en soms kluchtachtige taferelen op, die dankzij steengoede grappen en sterk acteerwerk de lachspieren oprekken.
Geweldig.
daxclusive
Herzien en mijn stem verhoogt.
Paar jaar geleden gaf ik deze film een 3 sterren.
Nadat ik hem vanavond hebt herzien, en er toch een perfecte dosis humor in zit is mijn stem verhoogt naar 4*
K. V.
Het blijft een erg leuke film, met toch een groot aantal grappen. Vooral de scène met de "haargel" blijft na al die jaren nog steeds zo grappig
De cast doet hun werk ook heel goed en past helemaal in de film en ondanks de redelijke lengte van de film (119min) verveeld de film niet.
Leuk om een terug te zien of wie hem nog niet heeft gezien, zeker eens te ontdekken.
Gang_Star
Wederom een leuke farrelly film. Vol leuke situatie's (Mary met zoals K.V. hierboven aangeeft de '' haargel'' en uiteraard de scene van Stiller met dat vishaakje) en een leuke cast( waarbij ik Dillon vervelend vond). De blu-ray versie duurde zo'n 130 minuten, maar die vlogen voorbij, voor ik het wist was ik bij de aftiteling. Prima mee vermaakt.
MizKriz
Echt een pracht komedie,
ik kan totaal geen een beste scene zeggen omdat alle scenes even goed zijn.
De romantiek erin vond ik dat het iets beter kon, maar Matt Dillon en Adam Sandler, maakte de film goed.
Aanradertje
There's Something About Mary is een niet minder dan hilarische film over het wel en wee van Mary, waar iedereen wel iets mee heeft of gek op is.
De Farrelly broers wisten mij met Dumb & Dumber al erg veel plezier te bezorgen, maar ook om There's Something About Mary heb ik toch behoorlijk vaak dubbel gelegen van het lachen. Het zijn de acteurs en actrices die met hun timing en gevoel voor komedie, de meeste scènes tot een succes weten te maken. Stiller is prima op dreef als de sullige loser, die in nogal wat gênante situaties belandt. Cameron Diaz is de absolute ster als hoofdrolspeelster Mary. Ze is eerlijk, speels, ontwapenend en verre van arrogant en daarnaast geeft maakt Diaz er een vrouw van vlees en bloed van en geen bordkartonnen personage. Zelf iemand als Matt Dillon blijkt hier over bijzonder veel komisch talent te beschikken en heeft met de hond drogeerscène misschien wel het leukste moment van allemaal te pakken.
Alleen in het laatste kwartier gaat het soms iets te lang door, en lijkt men niet goed te hebben kunnen kiezen, wanneer er een einde aan te maken. Verder zijn er nauwelijks minpunten en is het bijzonder geslaagde en vooral erg grappige film, die ook na meerdere keren nog steeds ontzettend genietbaar is.
lelici
Vreemde film, met een paar leuke momenten. Ik heb hem maar met moeite uitgekeken.
Soms erg flauw.
JeroenE.
Hele goeie film! Volgens mij zijn er weinig mensen die hier een 4,5 voor geven maar dat vind ik hem absoluut waard. Ik heb de film meer dan vijf keer gezien en iedere keer blijft het leuk. Met Cameron Diaz heb ik niet zo heel veel en naar Stiller kijk ik meestal expres niet maar in deze film spelen ze geweldig. Het is geen komedie waar je elke minuut in een deuk ligt, maar dat kan ook niet met 119 minuten. Er zitten wel grappen in die ik mijn hele leven niet meer vergeet en daarom vind ik hem veel beter dan een gemiddelde komedie film.
Marvinleeaday
Begin was echt hilarisch, ik ben helemaal stuk gegaan van het lachen. De humor wordt wel minder, maar blijft van hoog gehalte. Het verhaal was ook nog aardig (uiteraard voorspelbaar, maar welke romcom is dat niet?) Dus van mij 4 sterren + een halve erbij voor het begin.
kuiponok
Topfilm van begin tot einde. Zou zo 1-2-3 geen betere komedie kunnen bedenken dan deze.
Forgetting Sarah Marshall evenaart TSAM aardig goed, maar ik ben voorzichtig vanwege het feit dat ik eerstgenoemde nog maar 1 keer heb gezien

Komedie-klassieker 'There’s Something About Mary' met Cameron Diaz en Ben Stiller vanavond op televisie

Slumdog Millionaire

The Hangover
Komedie, 2009

Cast Away
Drama, 2000
surgeonstalkerromantische komediedream girltabooscrewball-komediefrisbeetroubadourgross out comedy intellectual disability