Genre: Romantiek / Komedie
Met onder meer: Cameron Diaz, Matt Dillon en Ben Stiller
Releasedatum: 19 november 1998
Plot There's Something about Mary
"Love Is In The Hair."
Ted was op de middelbare school een grote nerd, die het toch voor elkaar kreeg om met Mary, een populair meisje, naar het eindbal te gaan. De date is nooit doorgegaan aangezien Ted een pijnlijk ongelukje kreeg. Dertien jaar later realiseert Ted zich dat hij nog steeds verliefd is op Mary, en huurt hij een privé-detective in om haar op te zoeken.
Mary Jensen
Sheila Jensen
Charlie Jensen
Warren Jensen
Jordy
Eén van de beste komedies ooit. De film barst van de geweldig grappige momenten, waarbij flauwe platte grappen in hoog tempo worden afgewisseld met grappen van een iets hoger niveau. De cast speel erg goed, en dan vooral de leuke Diaz (waardoor het erg begrijpelijk wordt dat iedereen verliefd op haar wordt), en Stiller (die zoals altijd een leuk sulletje neerzet). 4 sterren.
geronimo
- 1955 berichten
Poeh, alweer 'n tijdje geleden, maar ik vond 'm niet om te gillen. 't Enige waar ik vreselijk om moest lachen was die foto van haar moeder geloof ik, met d'r zwarte vriend toen ie nog 'n gigantisch afro kapsel had. En dat was 't zo'n beetje...
dttom
Ik zal wel iets gemist hebben want de hele bioscoop lag dubbel van het laggen. Behalve ik..vet vaag..;-).
Blindfold
Typisch soort humor, waar je inderdaad of helemaal in een deuk van ligt, of je krabt een beetje aan je kont en vraagt je af waarom iedereen in de zaal toch telkens van z'n stoel afdondert van het lachen.
Obiwannes
Ongelooflijk grappige film. Een van de beste komedies ooit. Soms is de komedie wat van de lage kant, maar saar kan je ook wel eens mee lachen als het niet overdreven is als scary movie.
Ik kijk normaal niet graag naar komedies maar van deze film heb ik wel genoten.
troy31
ik heb 'm net op tv gezien en ik vond hem behoorlijk grappig. ik hou normaal ook niet zo van die flauwe films, maar hier zie je dat de acteurs super veel lol hebben gehad. ik heb er van genoten en geef m 4 sterren.
Phooze
Ook gisteren op tv gezien, en ik vondt 'm super leuk. 4 sterren van mij.
Film is niet wat ik er van verwacht had.
Veel flauwe grappen en een heel enkele leuke grap. Verder maar een standaard liefdesverhaaltje.
Die paar minuten Waardenberg en de Jong die ik vandaag heb gezien waren ontzettend veel leuker.
Goodfella
Tsja... ik vond 'm ook tegenvallen. Er zaten dan wel een paar geslaagde grappen in, maar verder was het helemaal niet zo leuk als velen zeggen. Ik heb echt het idee dat één iemand roept dat dit zo'n geweldige film is ("de beste comedy ooit" - veronicagids) en dat dan de rest dit fijn na gaat brullen...
Geronimo vond 'm ook al niet zo goed. Zij gaf 'm zelfs maar 1 ster.
Ja, Veronica gids, daar noem je ook wat. Ik zou me niet zoveel voorstellen van het kritische vermogen van Veronica. Ik denk dat je dan beter kunt afgaan op het oordeel van de VPRO of de VARA gids.
Jordy
...Mary kreeg echt niet alleen van de Veronica gids goede recensies. 7,2 op imdb, dat zegt al veel voor een komedie. Er werd in bijna elke recensie die ik destijds las gezegd dat het een van de beste komedies van de laatste paar jaar was.
Menni
't Is hier en daar wel érg puberaal en een sterk suggestieve situatie wordt (on)behoorlijk om zeep geholpen door het frontaal in beeld brengen van een 'niet geheel juist dichtgeritste rits'. Precies wat het publiek wil, dus een megahit. En heel eerlijk? Best grappig.
tom
kweet het niet meer zo goed, heb wel veel gelachen d8 ik. Vond Cameron Diaz wel beter
morpheus
Cameron diaz speelt erg goed, maar dat is het dan ook. hoewl de plot van de film leuk en verassend in elkaar steekt zijn de grappen allemaal heel flauw en verschrikkelijk banaal en dat 2 uur lang door. ondersteunende cast is ook ronduit vervelend te noemen.
Maarja als je een fan bent van dumb and dumber en meet the parents dan is dit wat voor jouw zoniet blijf weg
Goodfella
Dumb & Dumber vond ik erg leuk, deze helemaal niet. Dus je stelling gaat niet helemaal op ik dit geval...
Ramon K
Ik had meer verwacht van deze beste komedie ooit! De humor in deze film is op een enkele scene na niet aan mij besteed...2,5 sterren
Jerome-B
Cameron Diaz is geweldig en speelt ook erg goed in deze grappige komedie, alleen de beste komedie van afgelopen jaren vond ik het nou ook weer niet... 3,5 sterren.
Tonyvdb
Ongelofelijk geslaagde komedie ... de beste in zijn soort !!
Alle personages zijn geweldig en de acteurs en actrices zijn op hun best.
****' 4,5 op 5 ****'
LZA
Vond dit nou niet echt een lachparade. Heb een paar keer moeten lacheh maar zere kaken allerminst.
2/5 op 5
ichi
Er zitten grappige stukjes in, Ben Stiller mag ik wel, dat gejank op het einde is grappig. Leuk om tijd te doden wanneer je niet kunt slapen op een zondagnacht als je bij een vriend logeert en je kan niet slapen en hij heeft hem toevallig in de kast staan( en hij heeft niks beters liggen...). Leuker dan Meet the Parents.
Zavo
Ik snap niet wat mensen hier leuk aan vinden, ik heb 0 keer gelachen.
Tonyvdb
Ik snap niet wat mensen hier leuk aan vinden, ik heb 0 keer gelachen.
ik wel hoor, supergrappige film
****' 4,5 op 5 ****'
Da Jando
Erg leuke film om naar te kijken, vooral bij die beginscene heb ik erg veel gelachen. En Diaz is liev...
renske
Op IMDB las ik dat The Sweet Hereafter van Egoyan wordt gespoofd in deze film. Weet iemand om welk moment/welke scène het gaat?
darkcity
Ik vond 'm nogal saai en de grappen vond ik ook niet echt grappig, er wordt wel leuk geacteerd en het verhaaltje is leuk. Een paar grappige momenten, maar dat was het dan ook wel. Er zullen wel mensen zijn die dit een hele leuke film vinden, maar ik vond hem niet boeiend. **
De Knip
Wel een leuke film, maar ik had hem al eens gezien bleek vanavond. Desondanks wel uitgezien, grappige momenten, maar niet echt super.
***
titan
flauw, flauwer, there's something about Mary
Ik heb precies twee keer gelachen en dat is toch wel bedroevend laag voor een komedie. Maar goed, voor humor moet je dan ook bij de Britten zijn en niet bij de Amerikanen. 2*

Komedie-klassieker 'There’s Something About Mary' met Cameron Diaz en Ben Stiller vanavond op televisie

Slumdog Millionaire

The Hangover
Komedie, 2009

Cast Away
Drama, 2000
surgeonstalkerromantische komediedream girltabooscrewball-komediefrisbeetroubadourgross out comedy intellectual disability