Genre: Actie / Fantasy
Gesproken taal: Grieks en Engels
Releasedatum: 10 november 2011
Plot Immortals
"The Gods need a hero."
De bloeddorstige koning Hyperion (Mickey Rourke) laat met zijn leger een spoor van vernietiging achter in het oude Griekenland. Hyperion is op zoek naar de boog van Epirus. Daarmee wil hij de Goden van Olympus omverwerpen en zichzelf tot heerser van de wereld kronen. Een door Zeus (Luke Evans) uitverkoren sterfelijke, Theseus (Henry Cavill), moet het gevecht tegen Hyperion leiden. Met de hulp van het orakel Phaedra (Freida Pinto) verzamelt de jonge krijger genoeg mannen om zich heen om het op te nemen tegen de verraderlijke koning en zijn leger.
Theseus
Athena
Poseidon
Ares
SaNDuTjE
Goedkoop aanvoelend CGI spektakel vol plastische mensen en locaties maar vooral zonder enige bezieling.
Op een aantal indrukwekkende scènes na had ik voortdurend het gevoel te kijken naar een groep mensen voor een groen scherm. De eindeloos lijkende locaties voelen erg klein aan waardoor het nergens episch of overdonderd wordt. Je 'ziet' dat de acteurs beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid en daardoor de scènes er heel statisch uitzien. Personages zijn extreem gestyleerd en zijn er daardoor te perfect uit wat de mannen haast erg vrouwelijk maakt. Ik mistte dat rauwe randje wat bijvoorbeeld 300 wel heeft om het geheel stoer en grof te maken. Rourke doet het goed als Hyperion en zorgt als enige voor de vermakelijkste stukken in de film. Cavill speelt een aardige rol en Dorff is een beetje een miscast wat mij betreft. Verhaal technisch stelt het ook niet bijster veel voor en is het alleen nog de actie en wat mooie shots die mij de film hebben laten afkijken, met ook nog een teleurstellend eind als beloning.
Povertjes.
De vergelijking met 300 is inderdaad niet ver weg, deze film doet op alle vlak onder. Maar ik miste vooral de actie. Buiten een select aantal scenes is het eigenlijk vooral veel dialoog en nietszeggend gebrabbel, opgeleukt met uberkitscherige visuals.
Die redden het geheel zelfs af en toe, maar even vaak is het gewoon pure lelijkheid en afschuw die op het scherm passeert. Jammer, want daarmee verliest deze film z'n laatste kans op een voldoende.
Acteerwerk is erg povertjes, het verhaaltje oninteressant en het tempo veel en veel te laag voor een film als deze. Visueel wel uniek, en daar sprokkelt de film dan z'n enige puntjes mee.
Vermakelijke voorstelling.
Hetgeen deze zoveelste spektakelfilm omtrent een moorddadige mythologie doet onderscheiden van de rest, is de driedimensionale gimmick die voor extra mooie beelden zorgt. En dat is prettig want de visuele flair van regisseur Singh is sowieso fijn om te aanschouwen, maar extra diepte kan nooit kwaad. Al deed eerder werk als ‘The Cell’ en het verrassend sterke ‘The Fall’ ook menig oog uitpuilen, hier gaat de regisseur zich bijna te buiten aan potsierlijke CGI. Kunst of kitsch, opvallend is het wel.
Waar de vele computergestuurde technieken ten positieve worden gebruikt en het 3D daadwerkelijk een extra dimensie toevoegt, is tijdens de vele actiescènes die onorigineel maar evengoed smaakmakend zijn. Met name wanneer de Griekse goden zich met de strijd bemoeien komt er een aantal zeer puike gevechtsscènes voorbij. Geheel over de top en uiterst bloederig, maar wel in balans met de opzichtige uitstraling die de film toch al heeft. De schmierende Rourke en Hurt ronden het geheel af naar een vermakelijke voorstelling.
Met dank aan A-film voor het recensie-exemplaar.
Goed.
Fayerin
De ellende met deze film is, dat hij gewoon niet goed is. Iets wat een soort vloek lijkt te zijn over Tarsem Singh's werk. De beelden zijn weergaloos, net als in zijn andere films. Een surrealistische droomwereld die je nergens anders vind. Kitsch of niet, je kunt er gewoon niet omheen dat deze film -al zijn films for that matter- een visueel spektakel is. Dat gezegd, de dialogen zijn tenenkrommend, het verhaal (welk verhaal?) is te slap voor woorden, het tempo ligt een beetje laag, de acteurs zijn allemaal nét iets te mooi en de morele boodschap is bijna zo smerig als een gemiddelde disney film.
Ik las hierboven dat de film misschien vooral gemaakt was voor vrouwen, met de vele dialogen en half naakte mannen, maar daarvoor is deze film dan weer net iets te hard met een redelijke hoeveelheid gore in de battlescenes.
Rourke is duidelijk het sprekende hoogtepunt in de film, maar buiten deze held en de prachtige kostuums en setdesign blijft er gewoon niet zoveel over. Vooral een film om op mute te kijken en hier en daar even door te spoelen.
VanRippestein
Een ongeinspireerde film die het eigenlijk alleen zou moeten hebben van zijn visuals (Singhs The Fall en The Cell kennende). Nog meer dan in die vorige twee films van hem ontbreekt het hier aan een boeiend plot. Iets met een all-powerfull boog, die op de een of andere manier behoorlijk matig wordt ingezet, zoals Reinbo ook al aangaf. NU is het natuurlijk sowieso niet echt een film waarbij je al te veel op het plot moet letten, maar hier hangt de film wel van ongeloofwaardigheid aan elkaar. Ook de historische accuraatheid (niet heel belangrijk, maar toch) is hier zo ver te zoeken dat het geheel eerder als SF aandoet dan als een historische epic.
De visuals zelf, wat het hoogtepunt zou moeten zijn, komt echter ook niet uit de verf. Ik vond de film er bovenal doods en kil uitzien door alle CGI. Nergens had ik het idee dat ik naar een bestaande wereld zat te kijken omdat alle decors daar veel te steriel en levenloos voor zijn. 300 wist daar nog een leuke draai aan te geven door alle actie, maar hier is ook de actie te karig. Wat overblijft is een film die op alle fronten slecht te noemen is en de indruk wekt een verplicht nummertje te zijn voor de studios. Een zielloze film.
Gang_Star
Visueel overdonderend spektakel in de trend van 300. De film kijkt om te beginnen lekker weg. De harde actiescènes helpen hier heel erg aan mee. De actie is namelijk keihard en botten en dergelijke zijn niet veilig hierbij. De film moet het dan hier vooral van hebben en juist niet van acteerprestatie's. Er wordt redelijk geacteerd, niet meer en niet minder.
Vaag_
Laten we maar bij de positieve punten beginnen.
- Redelijk acteerwerk, het acteerwerk stoort nergens. Af en toe een hoogtepuntje, ik vond Mickey Rourke "a proper bad guy".
- interessant conceptverhaal
- goed gefilmde gevechts-actie
Negatieve punten:
- het veelbelovende concept is maar matig uitgewerkt. Het bied weinig diepgang, terwijl er in deze film genoeg diepgang mogelijk was. De regisseur houd het vooral bij redelijk oppervlakkige dialogen en lekker hakken en zagen. En door de goden ook te laten vechten kan die er ook nog wat actie a la matrix stijl tussendoor gooien.
Maar die diepgang was wel goed mogelijk. 1 voorbeeldje, de jonge Theseus gelooft niet in god in tegenstelling tot zijn moeder. Een tegenstelling die nergens echt word toegelicht, de geloofscrisis waar Theseus zich in bevind word nooit uitgewerkt. Het ene moment gelooft hij niet in god, een moment later nadat hij de boog vind is hij er direct van overtuigd dat god bestaat.
- Het verhaal heeft veel gaten, onduidelijkheden en de film spreekt zich meerdere malen tegen. Er zitten zoveel van dit soort fouten in dat je er haast een hele film aan kan wijden. Ik zal er even 2 of 3 noemen.
1. De vertelstem vertelt in het begin dat goden alleen gedood kunnen worden door de boog, maar later in de film worden ze tot mootjes gehakt door de titanen.
2. De koning (of iets soortgelijks) gelooft niet in god als Theseus bij hem verhaal komt doen. Terwijl hij in zijn kelder de 12 onsterfelijke Titanen gevangen heeft.
3. Dit punt sluit aan bij punt 2, in die val zie je er maar 12 Titanen zitten. En dan opeens als ze vrij komen zijn het er honderden. En later als de goden in de hemel vechten zie je ook nog eens honderden goden tegen honderden Titanen vechten.
4. Nadat de titanen in een gevecht komen met de goden, vallen ze bij bosjes. Ik dacht dat de titanen ook goden waren? En als ze zo makkelijk vermoord kunnen worden, waarom zaten ze dan überhaupt in die gevangenis?
Dit waren maar een paar puntjes.....
- Het kleurgebruik bevalt me ook niet, alles in deze film is geel/bruin/rood/zwart. Blijkbaar zijn andere kleuren pas later uitgevonden. De goden waren blijkbaar te druk met vechten, ze hadden nog geen tijd gevonden wat kleuren aan dit palet toe te voegen.
Conclusie: Verwacht niet teveel van deze film, het zijn gewoon een hoop gevechten aan elkaar geknoopt met een matig verhaaltje. vanwege de goede actiemomenten geef ik deze film toch nog een 2,5, onvoldoende dus.
doctari
Een van de slechtste films die ik in een lange tijd gezien heb. De regisseur lijkt vooral bezig te zijn met mooie plaatjes neerzetten (hetgeen gedeeltelijk lukt) en slaat de plank finaal mis op bijna alle andere fronten.
De film neemt een loopje met de Griekse mythologie, het gezonde verstand en zijn eigen plot. Het is een trage en zichzelf veel te serieus nemende aaneenschakeling van slecht acteerwerk, saaie karakters, vreemde wendingen, afgrijselijke kostuums en slechte smaak.
Als enige pluspunten zijn te noemen een paar redelijke actiescenes en een verdienstelijke Mickey Rourke, die als enige inziet in wat voor pulp hij terecht is gekomen. Verder zat ik me vooral af te vragen waarom men, met zoveel wel interessant bronmateriaal om uit te putten, zelf zoiets bij elkaar verzint.
Arneaux
Matige film. Visueel is het nog wel te doen, dat is best fraai met de rode en gouden accenten voor verschillende personages. Mickey Rourke speelt geen bad guy maar straalt aan alle kanten uit dat hij een bad guy is, en ook Freida Pinto is fijn om naar te kijken.
Zet wel ff compleet je verstand, gevoel voor logica, historische kennis en mythologische kennis bij het grof vuil want dat is absoluut niet nodig bij dit aan alle kanten rammelende verhaal.
Wil je even lekker vermaken met een bak chips en een biertje, dan kan dat hier best mee hoor.
DVD-T
Tarsem Singh. Een man die visueel fantastisch werk kan neerzetten. Singh je bent een held
Dat doet hij ook in Immortals. Velen vinden dit het minst mooi qua visuals als je het vergelijkt met bijvoorbeeld The Cell. Toch weet de regisseur elke film weer iets nieuws te doen. Qua aankleding en sets weer prachtig, heel anders dan in zijn vorige films. Ziet er allemaal weer prachtig uit. Ook qua kleuren weer een mooi pallet gekozen, waarin de bronskleuren werkelijk van je scherm spatten. Geeft ook meteen de goede sfeer van de film neer.
Qua verhaal is het dan weer wat minder. Een kapstok voor het vele visuele geweld wat Sing ons brengt. Doet allemaal wat denken aan een kruising tussen 300 en Clash of the Titans. Ook het acteerwerk laat het wat afweten, maar is genoeg voor een film als dit. Singh is niet een regisseur die het verhaal verteld doormiddel van verhaal en erg goede acteurs die je meenemen in de wereld, maar doet dit door het vertellen van een film doormiddel van beelden. Singh begrijpt het medium film erg goed, en laat dit elke film weer opnieuw blijken.
De actie ziet er allemaal erg tof uit. Genoeg guts and blood. Lekker rauw in beeld gezet, waarbij de laatste gevechten er erg tof uitzien. Vooral de Goden tegen de titanen was een feest om naar te kijken. Ook credits naar de sound designer(s). Werkelijk een verbluffende track.
Adio/visueel weer geweldig werk geleverd door Singh. ik ben dan ook (ik denk als een van de weinigen) erg benieuwd naar Mirror Mirror.
martijn011
- 2034 berichten
Matige film. Deed me erg sterk denken aan de film 300 en daar heb ik ook slechte ervaringen mee. Het verhaal deed denken aan een soort Clash of the Titans, maar die film vond ik stukken beter.
Het ziet er allemaal wel erg fake uit. Ik las ergens dat de regisseur zich eerder bezorgd maakte over het visuele aspect dan om een historisch correct verhaal te vertellen. En dat merkte ik. Uiteraard zien sommige dingen er mooi uit maar het verhaal was erg slap. Eerst een boogje zoeken, daarna een clash tussen goden, niet-goden, sterfelijken en onsterfelijken en weet ik het allemaal niet.
Ach, om nou te zeggen dat het een grote tijdsverspilling is.. Maar kan niet meer dan twee sterren geven, ook omdat het acteerwerk niet altijd even sterk was.
Benieuwd naar een eventueel volgend deel ben ik ook niet. Voor mij hoeft deze stijl niet!
Decec
Uitstekend actie/fantasy film...
Spannend verhaal...
Prima acteerwerk...
Bekende acteur Mickey Rourke, Stephen Dorff en
John Hurt enzovoort...
Uitstekend mooi effect en camerawerk...
Prachtig kostuums...
Super mooi HD kwaliteit...
Uitstekend achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...
Half punt af: mishandeld (voorbeeld gezicht en oog)...
Jawaddedadde
Film die de mosterd haalt bij films als 300 en Troy, maar noch de coolness van de eerste noch het epische van de laatste heeft. En Cavill is geen Butler of Pitt natuurlijk.
Begin was nog aardig, maar nadien wordt het verhaaltechnisch toch wel een zootje. Veranderen van locaties zonder noemenswaardige overgang, personages die elkaar op de meest vreemde manier ontmoeten, maar vooral de rol die de goden in dit verhaal spelen. Mogen ze zich nu moeien of niet? Uiteindelijk dus wel, maar wat was dan het probleem met die boog en wat is dan de zo belangrijke rol van Theseus?
Visueel niet eens zo leuk, al was het laatste gevecht tussen de goden en de titanen wel mooi. Deed me wat denken aan een videogame. Bij die slo-mo kills moest ik steeds terugdenken aan fatalities van Mortal Combat. Zag er wel cool uit.
Rourke is best okee, Pinto is altijd een toegevoegde waarde (al is het maar om gewoon naar te kijken) maar Cavill is wat te groen om de rol van Theseus te spelen.
Matig.
frolunda
Waardeloze film wat vooral aan de visuele stijl van regisseur Singh ligt.De decors en (meeste) kostuums zijn verschrikkelijk en ook de (computer)beelden zien er veel te gekunsteld uit.Dat zelfde euvel bespeurde ik ook al bij zijn film the Cell die ik ook al niks vond.Zo lijkt het in Immortals ook constant te schemeren iets wat op een gegeven moment zelfs lachwekkend wordt.Ook het verhaal stelt niet al te veel voor en dan blijft er weinig over.Toch nog1 ster voor Rourke die het wel aardig doet maar verder snel vergeten.
Aapje81
Verassende film die wat tijd nodig heeft maar uiteindelijk wist te overtuigen. Groot pluspunt is de charismatische acteerprestatie van Mickey Rourke. Hij is dreigend en domineert elke scene. Tel daarbij nog wat spectaculaire actie momenten en een sterke donkere sfeer en een overtuigende kijkervaring is compleets. Stukken beter dan het kitcherige 300.
Goed
Leno
Matige film in lijn met de Griekse oudheid SF films van de laatste jaren. Vanuit visueel oogpunt zijn sommige actiescenes best aardig, verder valt er weinig positiefs te melden. De cast is matig, karakters slecht uitgewerkt en het verhaal voorspelbaar.
Piratje
Waardeloze film en wetende van de Griekse oudheid ook nog vol regiefouten.
Het verhaal is ver te zoeken in dit uiterst langdradig duister inhoudloos verhaal.
Alleen de acteurs doen hun best om er nog iets van te maken.
Zeker niet aanbevolen noch voor de acties en afgedwaalde fantatie die vooral en opvallend bespeeld wordt door de digitale mogelijkheden. Dit is goed maar mogen niet opvallen.
Ik heb de film vervroegd verlaten.
Sorry voor de weggesmolten miljoenen.
Amper een *1 waard.
ShadowsDie
het vervelende aan dit soort films is, is dat er op sommige momenten haast fluisterend wordt gesproken (meestal door de antagonist) en tijdens de acties is er veel meer geluid bij zoals muziek, geschreeuw etc. nou kan ik inderdaad ondertiteling erbij doen, maar alsnog, de geluidsverdeling had iets beter gekund in deze film. voor de rest een mooie film, het gaat inderdaad niet om hoe realistisch de beelden zijn. de hele film zelf is namelijk één en al fantasie, dus waarom de kleuren en kostuums etc dan ook niet. pas perfect in het geheel!
r.spronk
Deze film lijkt qua stijl op 300 waar ik persoonlijk wel van hou. Dus gevechten met veel slow motion, bloed en een goed uitgewerkte choreografie. Ook veel aandacht besteed aan de aankleding, dus mooie landschappen die vaak digitaal bewerkt zijn en mooie kostuums (vooral van het karakter Hyperion). Verder veel fantasy met magische wapens en personages.
Ik vond het acteerwerk matig - ik dacht niet dat ik de hoofdpersoon kende, maar hij deed het niet slecht vond ik. Rourke was het beste en volgens mij ook de bekendste acteur van de cast.
Het verhaal en de uitwerking daarvan vond ik slecht. Het verhaal is voorspelbaar en te makkelijk uitgewerkt. Het doet allemaal erg standaard en clichematig aan (Bijvoorbeeld de scene waarin de hoofdpersoon een magische boog vindt is echt belabberd slecht). Hierdoor en door het matige acteerwerk, voel je dat dit toch eigenlijk wel een B film is, wel een goede B film naar mijn mening.
Met voordeel van de twijfel 3.5 sterren ipv 3.
J.Ch.
Ik heb een zwak voor de oude Grieken. Ik heb van alles op- en aan te merken op Immortals, maar ik heb er desalniettemin van genoten!
Erg fijn dat ze de goden er eens niet uitgeknipt hebben. Toch had ik er wel meer van willen zien. Zeus wordt uitstekend gespeeld door Luke Evans, die hem neerzet als kwetsbaar en vertwijfeld. Ook aan zijn speciale relatie met Athena wordt zowaar aandacht besteed, al vind ik dat Athena veel vaker in beeld had mogen komen. En waarom zijn de goden ineens sterfelijk? Het zou wel nodig zijn om er meer een drama van te maken, maar het is raar. En volgens Zeus is het verboden om je als god te mengen in de aangelegenheden van stervelingen - maar serieus, wat moeten ze anders de hele tijd doen? Is zich bemoeien met stervelingen niet zo ongeveer wat hun taak is?
Ach ja, waarschijnlijk gaat het verhaal over Theseus, maar die vond ik net wat minder boeiend. Dat ligt denk ik vooral aan het script; ik wil Henry Cavill de schuld er niet van geven. Van de oorspronkelijke mythen zijn alleen wat losse fragmentjes overgebleven: Theseus is een bastaard, Phaedra is een bekende naam en er is ergens een labyrinth en zelfs een soort van Minotaurus. Die fragmentjes zijn vervolgens tot een verhaal gemixt dat weinig meer te maken heeft met het 'echte' verhaal. Deze Theseus krijgt niet eens zo heel veel heldendaden te verrichten. Mickey Rourke als bad guy vond ik eigenlijk heel vermakelijk. Freida Pinto was redelijk, hoewel ik haar romance met Theseus volledig overbodig vond. En ook van korte duur! Als hij haar eenmaal van haar gave verlost heeft kijken ze voor de rest van de film niet meer naar elkaar om. Maar misschien was het ook wel meer een zakelijke transactie...
Zoals ik zei, genoeg te klagen. Maar wat zag het er mooi uit! Mooie gevechten, mooie kostuums (praktisch is anders, maar goed) en een fijne sfeer en cinematografie zoals je die mag verwachten van de producers van 300. Het eind leek de weg vrij te maken voor een vervolg. Ik betwijfel of dat er nog gaat komen, maar zo ja: ik ga kijken.
IceTigerGhost
Deze film wil in de voetsporen treden van films als '300' en 'Clash of the Titans', maar verslikt zich in deze ambitie. Regisseur Tarsem Singh weet namelijk geen consistent geheel te maken van de vele -toch wel- mooie beelden en/of scènes. Ook hoofdrolspeler Henry Cavill weegt iets te licht in deze rol om zich bijvoorbeeld te kunnen meten met Mickey Rourke. Het eindresultaat is een tussendoortje.
Aardige film over een koning die in het bezit wil komen van een wapen dat de mensheid kan vernietigen. Het duurt even voordat het verhaal goed op gang komt, maar het blijft hierna wel onderhoudend. Helaas blijft het mbt de Griekse mythologie wel wat oppervlakkig. Wel ziet de film er prachtig uit (mooie kostuums en CGI-decors, duidelijk in de stijl van Tarsem Singh's eerdere films). Een bloederig en actievolle finale. Net geen 3.5 sterren.
mrklm
Ferme jongens, stoere knapen in deze mythologische nonsens waarin Theseus [Henry Cavill] uitgroeit tot leider van een opstand tegen koning Hyperion [Mickey Rourke] die op zoek is naar de legendarische ‘Epirus Bow’ en bereid is om de Titanen los te laten op eenieder die het tegen hem waagt op te nemen. Zou Zeus [Luke Evans] toestemming aan de goden om in te grijpen? Gestileerde gevechten, rondvliegende lede maten en andersoortig bloedvergieten met een plichtmatige dosis seks maken dit tot de natte droom van iedere kritiekloze tienerjongen. Als je hield van 300 …

'Hacksaw Ridge' van Mel Gibson wordt vanavond uitgezonden op televisie

Biografisch sportdrama 'The Smashing Machine' vanaf nu te streamen op HBO Max