• 9.370.287 stemmen

Gesproken taal: Grieks en Engels

Releasedatum: 10 november 2011

Plot Immortals

"The Gods need a hero."

De bloeddorstige koning Hyperion (Mickey Rourke) laat met zijn leger een spoor van vernietiging achter in het oude Griekenland. Hyperion is op zoek naar de boog van Epirus. Daarmee wil hij de Goden van Olympus omverwerpen en zichzelf tot heerser van de wereld kronen. Een door Zeus (Luke Evans) uitverkoren sterfelijke, Theseus (Henry Cavill), moet het gevecht tegen Hyperion leiden. Met de hulp van het orakel Phaedra (Freida Pinto) verzamelt de jonge krijger genoeg mannen om zich heen om het op te nemen tegen de verraderlijke koning en zijn leger.

avatar van koerie

koerie

volgens mij ging dezen film wel , maar ja je zag niet veel in sommige scene,s en toch had ik hem in blue ray gekeken ! veels te donker allemaal ....helaas !!! o ja let ook ff op in de begin scene met het hout hakken ha ha je ziet gewoon dat de bijl van rubber is en nog geen splinter uit de boom hakt . hij veert gewoon terug

avatar van Colombo

Colombo

Een van de slechte films van 2011/2012 die ik gezien heb. Enig pluspunt waren de mooi beelden en Mickey Rourke. De rest van die Amerikaanse studenten owh sorry acteurs kon in niet aanzien. 1.0*

avatar van mixmaster

mixmaster

skipy05 schreef:

De film viel me erg tegen. Het laatste half uur vond ik het beste.

Daarvoor vond ik hem vrij traag gaan. Verhaal is maar matig.

Acteurs vond ik wel allemaal vrij goed doen.

Er zaten veel te veel donkere stukken in de film.

hier ben ik het volledig mee eens.

avatar van marcelp

marcelp

Spannende film die van begin tot einde boeit! Geluid vond ik erg goed.

Henry Cavill vond ik een prima rol vertolken.

Enig minpuntje...film is erg donker gefilmd

avatar van Lof78

Lof78

Heb de film een weekje laten bezinken...maar ben hem nu al bijna vergeten!

maakt niet veel indruk..al is de bijrol van de goden wel boeiend!

Stephen Dorff is alleen maar aangenomen vanwegen zijn grof taalgebruik volgens mij!

** sterren

avatar van juhnzun

juhnzun

Hmmm.. weetniet of het de bedoeling was maar het oogde allemaal best ouderwets en donker en de actieve toevoeging van de zogenaamde goden was ook eerder een irritatie

dacht deze zich niet zouden mengen met de strijd en tevens onsterfelijk waren

( verlopig een nippe voldoende ) 2'5

avatar van komerad

komerad

De "donkere" stukken heb ik geen last van gehad op groot scherm (1.95m*3m) ze waren wel donker maar alles was toch gewoon te zien.

avatar van Mercurio

Mercurio

Deze film moet je bekijken als een bewegend schilderij.

Het gaat puur om de beelden en de sfeer, die overigens geweldig en over the top zijn.

Klagen over het (gebrek aan) verhaal is als voor een schilderij staan en vragen:

Maar wat stelt het nou voor?

avatar van AC1

AC1

Net zoals 300 dus. De vraag is of het dat niveau haalt. Ik krijg niet die indruk als ik de trailer bekijk. 300 is niet alleen een "bewegend schilderij" maar ook een 'immersive cinema'. Zack Snyder en Larry Fong hebben op visueel/technisch/cinematografisch vlak heel wat gedaan om je daadwerkelijk te 'betrekken' in het schouwspel. Elk beeld is gemaakt om indrukken achter te laten. Dat laatste is iets wat fotograaf Tarsem ook kan (zie The Fall, The Cell) maar of hij ook 'immersive cinema' kan leveren is mijn inziens nog twijfelachtig.

avatar van komerad

komerad

Mercurio schreef:

Deze film moet je bekijken als een bewegend schilderij.

Maar wat stelt het nou voor?

Als je het zo wil stellen zou ik zeggen :

Deze film valt best te vergelijken met een schilderij in de trend van : "Sterrenhemel zonder sterren"

Je ziet wat je ziet veel meer zit er helaas niet in in deze film.

Bij 300 heb je tenminste nog een goede dosis mooi in beeld gebracht spectakel.

Zijn er memorabele oneliners waar de adrenaline vanaf spat.

Nu deze film moest geen 300 kloon worden maar wat het geworden is is gewoon veel te slap.

Trouwens zoveel "mooie" beelden zitten er ook niet in hoor.

avatar van Keane1983

Keane1983

Sfx zien er netjes uit, acteerwerk is matig maar het gebruik van mooie lichamen is top.

Het verhaal is een beetje rommelig en het duurde eventje voordat ik erin kwam.

Qua spectakel zit er voldoende in, ook tevens leuk in beeld gebracht.

Deels heeft deze film mij toch echt wel weten te amuseren, toch had ik aan de andere kant toch echt wel wat meer van verwacht. Misschien teveel CGI en teweinig " echte" beelden bijvoorbeeld.

Van mij toch een 3,0*

avatar van Wovano

Wovano

Als je houdt van films in de stijl van 300 is deze zeker aan te raden. Deze film bevat in vergelijking met 300 nog wat meer ongeloofwaardige elementen dus daar moet je wel van houden. Aan te raden om deze op bluray kwaliteit te kijken door de prachtige grafische effecten. Verder een typische wegkijkfilm.

avatar van aQuasar

aQuasar

Lekkere "wegkijkfilm" en als een mens teveel gaat analyseren dan is er aan filmkijken niets meer aan.

Groet,

aQuasar.

P.s. 4.0 sterren

avatar van MarcusViridis

MarcusViridis

Zeldzaam slechte film.

Een zeer vertwijfelde poging om er iets van historie en mythologie in verwerken faalt gigantisch. Simpel voorbeeldje; volgens de mythologie waren er twaalf titanen; wezens qua uiterlijk en vaardigheden min of meer gelijkwaardig aan de klassieke Griekse goden. In deze film lijken het er ettelijke honderden te zijn, met het uiterlijk van een Tolkiaanse trol. Verwerk ze dan niet in je film!

Verder ontgaat het belang -wat min of meer centraal staat- van de boog mij volledig. Dè drijfveer in de film die opeens een marginale rol speelt. De dialogen zijn nog slechter dan een gemiddelde 'film na twaalven' en de special effects lijken meer op een computerspel dan geloofwaardige gebeurtenissen.

Zonde van het geld.

Zonde van de tijd.

avatar van grovonion

grovonion

Helemaal mee eens, MarcusViridis. De boog was blijkbaar enkel nodig om de titanen te bevrijden. Ook een raadsel waarom Hyperion dat zo belangrijk vond, voordeel heeft hij er niet bij gehaald. wat betreft "verkrachten" van mythologie slaan ze wel heel hevig de bal mis. Hyperion was namelijk zelf een van de twaalf titanen en Theseus was zelf een half-god, iets dat in de film wel gehint wordt maar zeker niet uitgewerkt.

avatar van ambrosini

ambrosini

Leuke film

brasp070

Dacht even goeie kwaliteit te krijg met de NL blu-ray release, dus niet. Veel posteratie slechte kleurovergangen , schaduw overgangen enz. Heb hem meteen terug gebracht jammer. Dan maar de US versie die is perfect.

avatar van MarcusViridis

MarcusViridis

@Grovonion: Ach stom.. da's waar ook over die boog. Marcus was een beetje dom.

"Ik moet wat beter opletten wanneer ik een inhoudsloze film kijk." ,<--- Honderd keer op het schoolbord.

Wovano schreef:

Niet de NL blu-ray, valt tegen macroblocking en posterisatie. De US versie is wel mooi scherp en goede schaduwdetails.

avatar van paul83

paul83

brasp070 schreef:

Zegt wat!? Waarom het verschil in kwaliteit?

avatar van Goodwillhunting

Goodwillhunting

Ja, immortals. 1 keer gezien en hoef hem nooit meer voor een 2e keer te zien. Ik vind het een slecht aftreksel van 300. Het acteren was niet echt geweldig en overtuigend. Het verhaal is niet moeilijk te volgen en er zitten teveel cliche's in. voor degene die houden van diepgang, spanning, verhaal en sfeer is immortals helaas geen aanrader. verwacht er niet teveel van

paul83 schreef:

Zegt wat!? Waarom het verschil in kwaliteit?

De NL distributeur A-Film heeft de filmmatriaal voor de blu-ray kustmatig opgehoogd.

Posterisatie is duidelijk zichtbaar als lelijke strepen of slechte overgangen van kleuren en schaduw en macroblocking. Posterisatie kan komen door compressie of door een onderbelichte beeld kunstmatig te verhogen. (maar ook door een slechte encoderprofiel te gebruiken) Blu-ray heeft maar 8 bit kleurenuitvoer. Een 8 bits bestand heeft onvoldoende kleurnuances om deze bewerking straffeloos uit te voeren.NL releases hebben er nog wel eens een handje van. Nu met de opkomst van 3D worden de 2D movie aangestuurd door een SSIF bestand, waardoor het een 3D beeld wordt aangemaakt. SSIF bestand is eigenlijk helemaal geen stream maar alleen maar een interleaving index (verwijzing) naar de linkeroog/rechteroog AVC/MVC m2ts ) Dus alleen de 2D stream wordt gebruikt voor het 3D beeld en de 2D beeld weergave. Helaas in veel gevallen verhogen NL Distributeurs de helderheid van het 2D beeld, omdat anders het 3D beeld te donker wordt. De 2D kijkers moeten het dan bezuren ,omdat de posterisatie meer zichtbaar is in de 2D weergave .

Zie Rencentie met The Three Musketeers [ DVD.nl ] - Recensies: The Three Musketeers 3D (2011) Blu-ray Disc daarom krijgt de 3D een hogere waardering en de 2D een lagerewaardering.

Voor meer info blu-rays met macroblocking en posterisatie - DVD.nl Forum

USA en Franse releases laten het beeld zoals het is, en gebruiken een betere encoders profiel.

Daarom zijn de US en de Franse releases blu-ray altijd beter. Daarom gaan veel mensen importeren.

je ziet ook vaak dat de NL uitgaves censored zijn. Zoals Resident Evil: Afterlife , Resident Evil:Apocalypse, DRAG ME TO HELL (2009), Fast Five (2011) enz kijk hier voor totale overzicht gecensureerde NL uitgaves - DVD.nl Forum

avatar van Kenzo2010

Kenzo2010

Wat een negatieve verhalen allemaal..

De goden zijn onsterfelijk voor ons mensen,niet voor de titanen die bevrijd worden..

word in het begin vd film al uitgelegd.

Verder vond ik de film best goed te doen,veel actie en goed gefilmd al waren er idd wat donkere stukken,heeft volgens mij ook te maken met de scenes die nog iets grimmiger moesten ogen.

gewoon lekker van het spektakel genieten en niet zo zeuren!

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Zonder zeuren geen MM natuurlijk maar fijn te horen dat je er wel van genoten hebt

avatar van Lootsmabaas

Lootsmabaas

Klopt deze film eigenlijk met de Griekse mythologie? Voor de rest leuke film om een avondje te kijken.

avatar van aQuasar

aQuasar

Met name maakt de menselijke verwezenlijking van de rol "Theseus" en "Poseidon" deze film een waar genoegen om naar te kijken.

/offtopic:

Geschiedenis is wel vaker herschreven toen het destijds uitkwam. Aan ons de taak in de 21 eeuw met alle nieuwe technieken om het tegendeel te bewijzen

/ontopic:

Ga lekker genieten!

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Visueel overdonderend spektakel in de trend van 300. De film kijkt om te beginnen lekker weg. De harde actiescènes helpen hier heel erg aan mee. De actie is namelijk keihard en botten en dergelijke zijn niet veilig hierbij. De film moet het dan hier vooral van hebben en juist niet van acteerprestatie's. Er wordt redelijk geacteerd, niet meer en niet minder.

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

SaNDuTjE schreef:

Ik snap ook niet waarom je dat jezelf aandoet. Als je het idee hebt dat dit niet jouw film is dan kijk je toch gewoon lekker wat anders/beters.

Waar zeg ik dat dit niet mijn soort film is? Met hoge verwachtingen ben ik hem gestart. Kan er weinig aan doen dat die verwachtingen totaal niet waargemaakt zijn?

avatar van TheThirdMark

TheThirdMark

pieterTk schreef:

Dit soort dingen zijn toch jammer. Als je het niet leuk vind, kijk dan niet. Ga niet met zo een stem de hele filmbeoordeling verpesten!

Rot toch op kneus! Hoe kan je een film beoordelen zonder hem gezien te hebben? Ik heb hem gezien, met verwachtingen, en de hele film is verpest en verneukt.

Ik kan er niets aan doen dat het een waardeloze film is die enkel om de CGI draait.

avatar van paul83

paul83