• 9.370.274 stemmen

Gesproken taal: Grieks en Engels

Releasedatum: 10 november 2011

Plot Immortals

"The Gods need a hero."

De bloeddorstige koning Hyperion (Mickey Rourke) laat met zijn leger een spoor van vernietiging achter in het oude Griekenland. Hyperion is op zoek naar de boog van Epirus. Daarmee wil hij de Goden van Olympus omverwerpen en zichzelf tot heerser van de wereld kronen. Een door Zeus (Luke Evans) uitverkoren sterfelijke, Theseus (Henry Cavill), moet het gevecht tegen Hyperion leiden. Met de hulp van het orakel Phaedra (Freida Pinto) verzamelt de jonge krijger genoeg mannen om zich heen om het op te nemen tegen de verraderlijke koning en zijn leger.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Ik ben misschien wat van de oudere stempel op dat vlak, maar kunst heeft voor mij veel meer betekenis als het recht uit de mens komt, vanuit de geest door de verfborstel op het doek, en niet eerst door een machine gaat. Er gaat m.i. iets verloren. Ik ben nieuwsgierig hoe je Immortals zal ervaren maar verwacht je aan een trendbreuk.

avatar van scarface45

scarface45

Yep helemaal geen slechte film. Nu moet ik zeggen dat ik zowiezo wel van spektakelfilms hou. Maar er zat genoeg aktie in en mickey rourke was weer ijzersterk in de schurkenrol.

avatar van eduard

eduard

Ik vond het een hele slechte film. En zeker zag ik er gelijk gelijkenissen met 300 in, maar dit was echt 3x niks. Toch heb ik hem afgekeken omdat ik de beelden en special effects mooi waren. Voor de rest een kinderfilm. Wat zagen die goden er verschrikkelijk uit. Terwijl ik best van zulke verhalen houd was dit de moeite niet echt waard.

avatar van canciser

canciser

Ja, hij was leuk. Vooral de visuele effecten waren goed gelukt, het verhaal is aanwezig maar splinterdun. 3*

avatar van blurp194

blurp194

Stilistisch best mooi - met hier en daar een uitzondering, ik vond de goden best lelijk opgetuigd. En de stijl moet je ook liggen, een soort rare combinatie van echt, nepperig getekend en rare belichting en kleureffecten. Je zou kunnen vinden dat de kleurstelling afgekeken is van 300, het lijkt er tenslotte best op. Maar deze film brengt ook weer een aantal nieuwigheidjes - de helm van Mickey Rourke bijvoorbeeld.

Het niveau van 300 haalt deze film nergens. De stijl is dus best mooi, maar de slordigheidjes in de continuiteit leiden wel wat af. Net als het af en toe toch wel wat twijfelachtige acteren - ook van de hoofdrolspelers. Beide in de sterfscene aan het einde best goed te zien en ook best tenenkrommend, eigenlijk. En dan is er ook nog het toch af en toe wel wat warrige verhaal - zowel te warrig als te simpel, daar moet je toch je best voor doen.

Leuk om gezien te hebben, maar daar blijft het wel bij.

avatar van Barry83

Barry83

Film viel me een beetje tegen. Vooral het einde vond ik slordig en snel afgewerkt. Zal denk ik wel een deel 2 komen. Enigste waar ik wel van genoten heb is het orakel, die mag mijn toekomst ook wel eens komen voorspellen

avatar van kskhboy

kskhboy

film viel wat tegen, Idd zoals barry83 zegt die mag mijn toekomst ook wel es komen voorspellen

avatar van AC1

AC1

Das die van Slumdog Millionaire.

avatar van Jagged Edge

Jagged Edge

Rourke toch weer goed aparte film ja 300 zit er in wel oke

avatar van Rarara

Rarara

ridicolous. ik kijk door de effecten heen en zie acteurs die in een studio hun werk doen. die goden zouden niet opvallen in een gayparade

avatar van lanki101

lanki101

Beetje een b-film 2*

ik had me er erg op verheugd, maar wat een teleurstelling..

uit de computer worden grote omgevingen getoverd, maar je ziet direct dat het 'nep' is.. ook zijn er kleine details tijdens de film wat direct opvallen...

Zeus is nogal een jonge knaap voor een Opper-God..

Tijdens het eindgevecht krijgt de 'bad guy' een klap waar bij het bloed uit zijn mond stroomt.. in het volgende shot is zijn mond weer droog...

ook opvallend dat er nogal moderne MMA-technieken worden gebruikt tijdens dit middeleeuws gevecht!

tijdens de 'xxx'-scene ligt betrokkene eerst op zijn zij, met de deken op de schouder, daarna op de rug met de deken op zijn heup, en bij het volgende shot ligt hij weer in de eerste positie.. oftewel knippen en plakken door de gehele film heen, zeer jammer!

Over het algeheel ben ik blij dat ik niet naar de bios ben geweest, deze film strookt totaal niet met de griekse mythes in die periode.. dan kun je beter Clash of the Titans kijken..

avatar van Lancher

Lancher

• 1914 stemmen

Heb de film net voor de 2e keer gezien en vind'm nu nog zelfs veel beter dan de 1e keer.

Blijft een dikke 4,5*

avatar van schumacher

schumacher

Heel goeie film, heb wel al beter gezien maar tis een goeie film, heb me ook geen seconde verveeld.

avatar van DiskjockeyEast

DiskjockeyEast

Deze film haalt het inderdaad niet bij 300, maar 300 was ook niet de beste film. Het zal mij een worst wezen hoe de goden eruit zien en zolang kleine knip/plak foutjes niet opvallen maakt het mij niet uit. Als ik een film nog een keer wil zien, dan is dat voor mij een teken dat ik 'geamuseerd' was Grote plussen aan deze film: de geweldige bloederige vechtscenes, de art-direction en het onbeschamend botte gedrag van Mickey Rourke... De goden zien er iets te extravagant uit, maar dat waren de overdreven bijgetekende wasbordjes in 300 ook. Heerlijke wegkijkfilm, maar zal geen oscars winnen..

avatar van deGVR

deGVR

Niets meer dan een wedstrijdje 'Wie heeft de lulligste hoed'. En hoewel Mickey Rourke deze wedstrijd bijna wint (vlak achter de goden, die de kroon spannen), is hij nog steeds de stoerste man in beeld. Hij is zo stoer dat hij met zijn dikkige oude-mannen-buik ontbloot loopt, terwijl letterlijk AL zijn medespelers wasbordjes van beton hebben. Gotta love Mickey!

Als je een film als deze wil maken, kun je er voor kiezen om alle mythologie eruit te schrijven om er een serieuze film van te maken, zoals bij Troy of 300. Of je kan een over de top all-out War Of The Gods film van maken, zoals Clash of the Titans, maar dan moet je jezelf niet zo serieus gaan nemen als Immortals dat doet.
Deze film heeft geen zelfspot, terwijl de Minotaurus een man is met een koeienhoed van prikkeldraad en de Goden constant in oncomfortabele glimmende outfits rondlopen, compleet met gouden hanenkam of vleugelmuts... Toppunt van de gekkigheid: Met een reuzenhamer slaat de Minotaurus iemand vol in het klokkenspel.. Dat is niet erg, maar iedereen blijft maar met een serieuze blik de verte in turen en de buikspieren aanspannen. Daardoor wordt het allemaal een komische karikatuur.

2.5 sterren, puur voor de altijd coole Mickey Rourke, en omdat alle andere acteurs (gelukkig) de komende tijd geen films meer kunnen maken, omdat ze moeten herstellen van die spierpijn in hun buik.

avatar van notoirefilmhater

notoirefilmhater

Christus, wat een slap aftreksel van 300 zeg. De film zit vol met 100 flauwekulletjes en na een tijdje is het maar moeilijk om uit te kijken. Totaal geen aanrader.

avatar van barcam

barcam

Enorme tegenvaller. Mythologisch gezien klopt dit aan geen kanten. Met Goden gekleed in verwijfde bladgouden kostuums zal je geen oorlog winnen. De held heeft meer tijd in de gym dan in acteerlessen gespendeerd en het laat je echt koud of hij de film al dan niet overleeft. Lichtpuntje is Mickey Rourke, de enige acteur met een vette pens i.p.v. een wasbord en de mooie sexy Freida Pinto. Dit onding mist twee dingen: schaarsgeklede vrouwen en humor. Ze hadden volgens mij beter de regisseur van de tv reeks 'Spartacus' genomen.

avatar van Thorongil

Thorongil

Toch wel wat meer van verwacht. De film is ook voor 3/4 in het donker gehult en je kan amper iets gedetailleerd zien. Begin is echt traag en soms oogt het wat amateuristisch en wordt er nogal geforceerd geacteerd. De laatste 20-tal minuten geven ons dan eindelijk waar we op wachten Bruut gevecht tussen Hyperion en Theseus en gevecht tussen Titanen en Goden mocht er ook best zijn, maar te laat. Vind hem ietsje slechter dan Clash of The Titans. Henry Cavill was wel een pak beter dan Sam Worthington. Spijtig dat ze niet omgewisselt kunnen worden van film.

avatar van LOTR-lover

LOTR-lover

Wat een geweldige film, een heerlijke 'titanenstrijd' om naar te kijken en adembenemde special effects. De momenten dat de Goden in slow motion shots hun vechtkunsten laten zien zijn echt geniaal en heb ik meerdere keren teruggespoeld omdat ik het simpelweg extreem cool gedaan vind. Deze film is de volledige speelduur simpelweg genieten en op een paar kleine irritaties na (de kostuums zijn soms echt wat over de top) is het wat mij betreft een meer dan uitstekende film die onterecht op IMDB maar een 6,3 scoort. Ik zeg: topper!

Slappe hap....zelfs in 3D......visuals zijn aardig, maar het verhaal vind ik wat matig.

avatar van Lewis-06

Lewis-06

wat een k t film

avatar van RaouL#1

RaouL#1

Stuk beter dan ik had verwacht. Het ziet er allemaal prachtig uit en het kijkt verder goed weg. Ik houd erg van de mythologie en heb er veel over gehad op school, wellicht daardoor licht bevooroordeeld.

avatar van gondwana

gondwana

Zware teleurstelling van Tarsem (the Fall is zeker één van m'n favoriete films) veel geklooi, zelfs niet mooi.

avatar van mnrk

mnrk

Stand your ground! Fight for order! Fight for the man beside you! Fight for those who bore you! Fight for your children! Fight for your future! Fight for your name to survive! Fight! For immortality!

Ik heb de blu-ray versie gezien van deze film...een absolute aanrader.

De gehele film ziet er zeer mooi uit (mede door het prima gebruik van de kleuren), de special effects zijn dik in orde en het gebruik van slow-motion beelden maakt deze film nog leuker om naar te kijken....

Het acteerwerk is ook prima, met natuurlijk Mickey Rourke als koning Hyperion in een geweldige rol, Henry Cavill speelt ook overtuigend als Theseus en natuurlijk de charmante Freida Pinto .

En natuurlijk krijg je altijd de discussie of het allemaal wel klopt met de Griekse Mythes...dit laat ik gewoon achterwege...vond deze film gewoon geweldig om naar te kijken.

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Goedkoop aanvoelend CGI spektakel vol plastische mensen en locaties maar vooral zonder enige bezieling.

Op een aantal indrukwekkende scènes na had ik voortdurend het gevoel te kijken naar een groep mensen voor een groen scherm. De eindeloos lijkende locaties voelen erg klein aan waardoor het nergens episch of overdonderd wordt. Je 'ziet' dat de acteurs beperkt zijn in hun bewegingsvrijheid en daardoor de scènes er heel statisch uitzien. Personages zijn extreem gestyleerd en zijn er daardoor te perfect uit wat de mannen haast erg vrouwelijk maakt. Ik mistte dat rauwe randje wat bijvoorbeeld 300 wel heeft om het geheel stoer en grof te maken. Rourke doet het goed als Hyperion en zorgt als enige voor de vermakelijkste stukken in de film. Cavill speelt een aardige rol en Dorff is een beetje een miscast wat mij betreft. Verhaal technisch stelt het ook niet bijster veel voor en is het alleen nog de actie en wat mooie shots die mij de film hebben laten afkijken, met ook nog een teleurstellend eind als beloning.

avatar van Roger87

Roger87

Ik snap niet waarom deze film zo veel vergeleken wordt met 300 (al was dat ook een vette film)

Ben zelf van mening dat deze film niet bepaald te vergelijken is met 300, een paar vergelijkbare gevechten, Grieks en Middeleeuwse verhalen, maakt voor mij de film nog niet vergelijkbaar.

De fantasie thema in deze film sprak mij wel aan, Dat maakt ook dat deze film zich kan onderscheiden van andere vergelijkbare films. (o.a 300) Wel eens waar vond ik de griekse goden zoals vaker vermeld niet ijzersterk neergezet.. Sterker nog ik was bijna in shock dat de goden bijna uitgestorven waren. (al ben ik niet helemaal thuis over griekse goden)

Wat dat betreft kwamen de goden in Clash of the Titans beter tot zijn recht. maar gelukkig is dat niet eens zo zeer de hoofdzaak van deze film..

De gevechten zaten goed in elkaar.. Natuurlijk draait het allemaal om Theseus en is hij de zogenaamde uitvolkoren maar ik kreeg niet het idee dat hij onsterfelijk en onverslaanbaar is, wat ik bij 300 wel een beetje had (een groepje tegen oneindig veel) Dat vond ik juist goed in deze film tegen over 300, al waren de gevechten in 300 weer beter, maar dat doet er niet alleen toe in deze film terwel 300 het daar veel meer van moet hebben. Dat laat ook gelijk zien dat deze film anders is als 300!

Conclusie

Deze film kijkt gewoon erg lekker weg, Niet te veel poespas. toch een nette verhaal in goede tempo, prima geacteerd en dat bijna 2 uur lang spanning! wat willen we nog meer? en als dat nog niet genoeg is, zijn de speciale effecten en de sfeer in deze film ook nog eens zeer goed te noemen!

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Grappig dat je je afvraagt waarom de vergelijking zoveel wordt gemaakt waarna je het vervolgens alleen maar over 300 hebt

avatar van MovieHolic

MovieHolic

canciser schreef:

Had het niet beter kunnen zeggen

avatar van Betamax

Betamax

Lekker spannend en mooi om naar te kijken.

Prachtige beelden en mooie gevechten.