Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Xavier Gens
Met onder meer: Lauren German, Michael Biehn en Rosanna Arquette
Releasedatum: 17 mei 2012
Plot The Divide
"The lucky ones died in the blast"
In deze post-apocalyptische thriller ontsnappen acht bewoners van een New Yorks appartementencomplex aan een nucleaire aanval. Ze hebben net op tijd de schuilkelder van hun paranoïde conciërge Mickey (Michael Biehn) bereikt, maar de krappe ruimte verandert al snel in een claustrofobische val. De voorraden slinken en de spanning stijgt als de groep alle hoop op redding verliest. In de strijd om het leiderschap grijpen de mannen naar grof psychologisch en lichamelijk geweld. Als iedere vorm van beschaving verdwenen lijkt weet Eva (Lauren German) dat ze in actie moet komen. Ze ziet dat haar verloofde zwakker is dan de andere mannen en ze beseft dat ze op zichzelf is aangewezen om deze hel te overleven…
eppo349
De eerste trailer Trailer: Hitman Director's The Divide Sci-Fi Thriller | WorstPreviews.com geeft nog niet veel weg.
Nieuwe Gens
Frontier(s) is geweldig. Verhaal klinkt weer erg goed, trailer ziet er zeer fraai uit... dit is er 1 om naar uit te kijken!
Vascago
De plot maakt me iig erg benieuwd. Hitman vond ik een matige film, maar Frontiere(s) juist geweldig.
He, een nieuwe poster.
Ben toch wel heel erg benieuwd naar deze film. De teaser is toch wel erg goed. Wacht met smart op de trailer!
schram101
Mm.. Die openingsscene doet me toch een beetje een (alien)invasie vermoeden.. Hoop eigenlijk op iets originelers.
Tonypulp
Dat niet alleen, beetje een cloverfield deja vu
. Maar wel érg strak hoor, heb er zin in.
schram101
Het ziet er zeker strak uit, alleen baal ik een beetje van die eerste 10 seconden.. Die teaser vond ik juist zo interessant omdat er ik eigenlijk niet uit kon opmaken dat het echt een sciencefiction zou zijn.
Uiteraard blijf ik hem voorlopig wel met bovengemiddelde interesse volgen want het ziet er allemaal goed uit.
Sirilicious
io9 heeft een interessant en hoofdzakelijk spoilervrij review op de site staan:
sinterklaas
Wow! Nieuwe film van Gens. Die openingscene gaf al kippenvel!
Maar waarom is er nergens een release datum bekend?
Jules15
Trailer The Divide (aanrader) - Video op FilmTotaal trailer, misschien al eerder vrijgekomen?
eltorro
Trailer The Divide (aanrader) - Video op FilmTotaal trailer.
Ziet er geweldig uit, ook leuk om de hoofd acteur uit de serie Heroes een keer terug te zien in een film. Jammer dat de release date van deze film zo onduidelijk is, zul je zien dat hij straks pas over een half jaar in de bios verschijnt.
SnakeDoc
Die trailer is inderdaad prima! Ben ook wel benieuwd naar een release datum!
mrmojorisin123
Nu zaterdag speelt hij in de Cinema Liberty te Brugge op het Razor Reel Fantastic Film Festival : http://www.rrfff.be/. Xavier Gens zal er te gast zijn. Mijn ticket is besteld.
mrmojorisin123
Zeer knappe psychologische thriller.
Als een ramp zich voordoet, rennen enkelen de kelder binnen van het gebouw waar ze verbleven. Opgesloten voor het onbekende buiten, rijzen er steeds meer vragen en conflicten. Surtout als blijkt dat er wapens aanwezig zijn. 'Wat is er gebeurd?' 'Is het over?' 'Zijn we de enige overlevenden?' maar ook 'Wie heeft de leiding?' 'Wie heeft het zeggenschap over de voedselvoorraad?'
Enorm aangrijpend als ze de eventuele toekomst van de mensheid in hun handen hebben en ze bijna alleen maar gefixeerd zijn op interne machtsposities waardoor ze zichzelf de afgrond induwen.
Het camerawerk vond ik ook zeer prachtig, met name de scène waar men de trappen afloopt in het begin maar ook beide shots van het hoofdpersonage die toeziet naar de ravage in de verte.
Koike88
Doet mij erg aan The Road denken, met Viggo Mortensen. Is deze film net zo deprimerend?
Nu ook de Nederlandse trailer (YouTube)
Vanaf 17 mei in de bioscoop (Dutch FilmWorks)
Navarre
In het begin van de film had ik nog hoge verwachtingen, maar had op een gegeven moment overheerste het gevoel om door te spoelen... Saai en voorspelbaar. En ik miste de achtergronden van zowel de karakters als de reden van de aanslag.
Tonypulp
Pijnlijke fout van Xavier Gens om aan zo´n concept te beginnen. Blijft een regisseur die niets moet vertellen, maar juist veel moet laten zien. Visueel staat hij hier gewoon weer sterk, maar man...wat is hij slecht in het regisseren van acteurs. Later meer..
TheThirdMark
Prachtige film. Gewoon ronduit prachtig.
Er worden geen minuten verspeeld met uitleg, BAM je valt midden in het verhaal.
Wat daarna volgt is 110 minuten van waanzin, pure waanzin.
4* ruim verdiend.
gauke
Op zichzelf een brutale en deprimerende film; echter we hebben het al ettelijke keren eerder gezien, zodat het onmenselijke waartoe de mens in staat is, binnen een apocalyptische setting, inmiddels clichématig is. Buiten is er de vreemde onbekendheid en het gevaar; binnen de paranoïa en de gebruikelijke onderlinge strijd. De regisseur beschikt onmiskenbaar over visuele flair, maar aan dit verhaal heeft hij zich vertild. 110 Minuten sadistisch geestelijk en lichamelijk misbruik, met een ergelijk overacterende cast.
david07
heb deze film nu onlangs gezien , lang naar uitgekeken vanwege de goede reviews en hype maar het is toch wat een tegenvaller
het grootste minpunt vind ik de geforceerde uitmoordpartij op het einde alsof ze vergeten waren 'oh ja die moeten ook nog dood' en de overdreven metamorfose vd 2 broers + iedereen laat hen gewoon doen
buiten dat is het natuurlijk geen slechte film , geluid/visual fx/cast is allemaal zeer ok
ik geef hem een 8,5/10 (gore/rape zit erin maar veeeeel minder erg dan in sommige andere films)

Team van HBO Max blijft ook na overname Netflix gewoon bestaan

Misdaadserie 'Memory of a Killer' trekt de aandacht: 'Keerpunt voor Dempsey'

Kijkcijferhits op Netflix: deze tien films worden nu goed bekeken

Nu op Netflix: documentaireserie over Take That vanaf vandaag beschikbaar

Stake Land