Genre: Horror / Thriller
Geregisseerd door: Steven R. Monroe
Met onder meer: Sarah Butler, Jeff Branson en Chad Lindberg
Bekijk via Videoland
Plot I Spit on Your Grave
"Justice served one torture at a time."
Een schrijfster (Sarah Butler) trekt zich voor haar nieuwste boek terug in een verlaten huisje in de bossen. Hier wordt ze op brute wijze overvallen en verkracht en voor dood achtergelaten. Weer bijgekomen besluit ze om wraak te nemen op de personen die haar hebben aangevallen. En voor deze wraak gaat ze niets uit de weg.
Jennifer Hills
Mrs. Storch
Chastity Storch
perceived
Aardig.
Lang niet zo sterk en sfeervol als het origineel, maar toch redelijk geslaagd. 6/10*
orbit
- 12092 berichten
Best okee, maar ik heb het idee dat het origineel beter was, vraag me niet waarom, want beide versies waren matig, maar deel één was beter. Hier zit je in ieder geval nergens echt in spanning.
Karentje77
bangelijk filmpje ! grof, hard, gruwelijk, scary, het mocht nog iets 'viezer'...
Thorak
Tja, matig filmpje. Als Sarah Butler niet zulke eye-candy was had ik deze met veel moeite uitgezien.
Het is wel heel erg een cloon van Last House on the Left, maar dan aanzienlijk minder. Ondanks dat anderen er anders over denken vond ik deze wél beter dan Eden Lake.
Er word hier veel gesproken over dat ze zo makkelijk en snel haar slachtoffers kon ophangen, maar dat zie je nergens gebeuren, dus wie zegt dat het makkelijk en snel is gegaan? Daar is nergens op aan gestuurd. Als je bepaalde dingen zijn aangedaan kun je vaak opeens meer en krachtiger handelen dan je normaal zou kunnen, dus zo onwaarschijnlijk vind ik het niet eens.
Cobusss
Beter kan niet?
je geeft de max score dus dit is een meesterwerk?......
En Memento geef je een 0,5???
Sommige mensen zouden niet mogen stemmen is mijn mening.
ference-b
ja leuke film... x wat anders dan een groepje jongeren.... euh ik bedoel ALWEER een groepje jongeren
oke der zit tenminste een leuk verhaal in en dat is dan wel een x leuk voor een horror
moest wel ff denken aan saw op een gegeven moment maar het is verre weg de hardheid en special effects van de lionsgate horror's natuurlijk....
stephan1993
een leuke film dit.
de film is erg vies, en dat zie je de laatste tijd vaak.
enigste minpunt: de film is niet eng en dan kijk je alleen een film die vies is en niet meer.
maar wel vermakelijk.
TimmyOskam
redelijke horror,
zit niet echt een goeie verhaallijn in maar toch..
leuk om te kijken op een regenachtige herfstavond
Gettho-
Die verkrachting vond ik echt ziekelijk! De gene die dit bedacht heeft is zelf ook goed ziek volgens mij!
Het is dat ik wist dat ze keihard wraak zou gaan nemen op die hufters anders had ik hem uitgezet
zat haast met traantjes op de bank, wat smerig werd er gewoon kwaad van!
Wel leuk en zeer vermakelijk hoe ze de heren vervolgens ging martelen echt mooi om te zien.
Wel vond ik dat ze te matig wraak nam op die eikels! Daar had ik persoonlijk iets meer van verwacht.. Maar heb me weer een avond goed vermaakt!
GuyB
Hard en diep.
Het soort wraakfilmpje waar je af en toe eens wansmakelijk je cola doorslikt. In het begin weet je wat er gebeurd (beschrijving, trailers...) en is het gewoon wachten op het grote keerpunt. Waar de goeierik plots diegene is waar je schrik moet voor hebben. Geniaal toch?
De verkrachters zijn eigenlijk zwaar gestoord, die Matthew werkte best op mijn lachspieren maar die sheriff is misschien nog het meest geschift van allemaal. Naast zijn praktijken van die dag gaat ie doodleuk naar huis en is ie huisvader.
Hevig filmpje en compromisloos.
Minotaures
''It was fun while it lasted.''
Een film vol smerige details over keiharde wraak.
Het is een film met een verhaal wat duizenden andere films als thema hebben: wraak. Dus waarom is het zo bijzonder? De manier waarop de slachtoffer in deze film behandeld wordt door de daders is zeer grof. Die krijgen het ook 3x zo hard terug op exact hetzelfde manier hoe ze tewerk gingen. Dit lijkt me een voldoende reden om het enigszins interessant te maken.
Het verhaal volgt een mooi, jong schrijfster die een boek wil schrijven. Schrijvers werken in rust en dat is ook iets wat ze nodig heeft. Een perfecte locatie; rustig, prachtig en vol natuur. Alleen komt er nog iets anders bij; een stel doorgedraaide boerenpummels. Dat is iets waar ze niet aan heeft gedacht. De verkachtingsscène kwam erg overtuigend en hard aan. Je voelt je echt met Butler's personage mee, zo weerloos en naakt, onder de vieze tengels van een stel gekken... Nadat de mannen met haar 'klaar' waren, besloot ze om van een brug te springen. Dagen gaan voorbij, maar zonder enig spoor van haar. Totdat de mannen één voor één slachtoffer worden van haar. Maar ze zal de mannen één voor één een onvergetelijke les leren wat wraak precies inhoudt.
Je hebt veel lef nodig om zo'n rol als vrouwzijnde aan te nemen, want dit gaat véél verder dan de verkrachting van Bellucci in Irréversible. Butler is een prachtig, jong vrouw met een mooi lichaam en daar hebben ze behoorlijk gebruik van gemaakt. Naast de slachtoffer, volg je ook de daders. Het gaat om 5 mannen die in het dorp wonen. 3 werken bij een benzinepomp, waar ze Butler's personage hebben ontmoet - en niet echt lief tegen waren. Een ander is kennelijk loodgieter en beperkt en dan de 'big fish', een sheriff. Die kom je tegen nadat ze van de jongens de 1ste keer wist te ontkomen. Die maakt zichzelf dan herkenbaar als sheriff en neemt haar terug naar het huisje, om de jongens aan te spreken. Vanaf dat moment weet je gewoon dat die erbij hoorde, dus dat is wel voorspelbaar.
Het inbreken, plagen, pesten, dwingen, verkrachten, slaan en mishandelen duurde wel lang en is een behoorlijk zit. Dit soort dingen zijn niet echt leuk om te aanschouwen, laat staan zeker 30 minuten. Ze lieten arme Butler allerlei vreselijke dingen doen, waaronder een pistoolloop in haar mond douwen, alcohol drinken, als een paard gedragen en veel meer. Gelukkig pakte ze die gasten 3x zo hard terug met elk van de daders hetzelfde manier hoe die persoon met haar omging. De cameraman onder de daders werd dus zwaargewond vastgebonden en - onder toezicht van een camera - de kraaien hun gang laten gaan met z'n ogen. De sheriff kreeg de loop van een shotgun in z'n achterste, omdat die de schrijfster volop van achteren heeft genomen en een ander z'n tanden eruit getrokken, omdat hij meerdere malen haar mooie tanden wou zien en zo heb je nog een aantal anderen die een vreselijk dood kjrijgen.
Om zo'n film goed te laten lukken, moet het acteren muurvast zijn en dat is met deze goed gelukt. De personages waren goed en overtuigend gespeeld, de handelingen waren vrij realistisch en je voelde echt met de schrijfster mee, zelfs na wat ze met de daders heeft gedaan. Daarnaast deed de locatie me aan de geslaagde Eden Lake denken; een rustig plek om voldoende bloed te laten vloeien. En de muziek bij de aftiteling was lekker creepy.
Onder de categorie brute martel- en paybackpraktijken is dit behoorlijk goed gelukt.
chococreme
Vier sterren voor deze film. Een verrassend goede horror. Ontzettend goed uitgedacht, ik heb enorm genoten van de hoofdpersoon in de tweede helft van de film. De nodige gore is aanwezig, enkele beelden uit deze film blijven zeker nog wel even op je netvlies staan. Het is heftig, maar niet te nep. Aanrader!
chococreme
zat haast met traantjes op de bank, wat smerig werd er gewoon kwaad van!
Vertel nou niet teveel. Als ik de film nog niet gezien zou hebben, zou jij naar mijn idee nu al teveel losgelaten hebben.
Thorak
Dus goed uitgedacht? Nee, totaal niet.
Goed uitgewerkt? Ook niet heel erg eigenlijk...
puckb96
Wat een walgelijke film. Ik heb het origineel niet gezien dus kan hem daar niet mee vergelijken. Deze doet inderdaad erg denken aan The Last House On The Left, een film die ik na een half uur ook uitgezet heb. Ik heb deze wel helemaal gezien maar het is om te kotsen. Wil je weten hoe een groepsverkrachting eruit ziet en hoe een slachtoffer haar daders terug wil pakken? Dan moet je deze kijken, meer is er niet over te zeggen want meer is er ook niet.
Deze past weer in het rijtje van de Saw-reeks. Misselijkmakende geesteszieke films waar vermaak uit opgemaakt kan worden. In mijn optiek heb je dan echt een zieke geest...
zo dacht ik eerst ook over horrorfilms, maar nu niet meer. dus bye bye
je bent hopelijk toch niet zo dom om deze film te kijken als je al weet wat voor iets het is.
beetje zo'n reactie om aandacht te trekken.
ik heb deze nog niet gezien, maar ga ik zeker doen!!
lijkt me lekker bruut horrorfilmpje
Thorak
Mwah, horror... Meer een wat grove thriller. De grens tussen thriller en horror is soms erg dun, maar afgezien van wat grove beelden vind ik dit niet echt horror.
Tegenwoordig wordt er iets te snel het genre horror opgeplakt, maar dat is mijn bescheiden mening...
Wat deze film met een film als Saw te maken heeft is mij een raadsel, heeft er totaal niets van weg. Wel met films als Last House on the Left, daar lijkt het vrijwel een kopie van.
DjFrankie
Geen horror inderdaad, wel een goeie feel-good wraak film.
Alleen jammer dat we niet weten hoe ze uit het water is ontsnapt..
Verder mooi laatste kwartier.
puckb96
dit lijkt me in alle opzichten een horrorfilm.
thrillers vind ik spannende films maar die niet alle dingen expliciet in beeld brengen.
deze film doet dat dus wel.
DjFrankie
dit lijkt me in alle opzichten een horrorfilm.
deze film doet dat dus wel.
Horror vind ik dingen die onverwacht zijn of dingen waarvan je kunt schrikken, deze film kijken betekent dat je weet wat er gaat gebeuren, en dat gebeurt ook,
StevenMighty
Wauw wat een film zeg!
Heb de uncut versie er van gezien.
Een van de beste wraakfilms die ik al ooit heb gezien moet ik zeggen. Heel bruut en geweldadig, niet iets voor gevoelige zieltjes. Heb me dan ook geen seconde verveeld.
Moedig ook van de actrice (Sarah Butler) al die vernederende scenes te spelen, ze had zeker geen eenvoudige rol.
Zeker weten de beste film die ik dit jaar gezien heb!
mnrk
Now it's my turn to Fuck you....
Een prima wraak film door Steven R. Monroe die af en toe wel erg deed denken aan een deel uit de Saw reeks.
Sarah Butler speelt haar rol prima en ook overtuigend, de overige cast was ook in orde.
Noodless
Deze remake heeft weliswaar betere kills ( gezien ook zijn jaartal ) t.o.v. de oorspronkelijke film, maar qua sfeer en beleving vond ik deze wel minder. Zijn voorganger vond ik krachtiger en veel intenser gebracht. Desondanks blijft dit wel een vermakelijke remake die zich aanpast aan de tijd en dus wat meer heftige kills laat zien. 6/10
puckb96
Ik begrijp het, maar wat mij betreft zijn er deze tijden twee soorten horror: de bloederige horrors en de enge horrors. In deze film komt veel geweld enz. waardoor ik het toch echt wel een horrorfilm vind.
andijvie
Zalige film. Best veel gore. Goed voor een avondje lekkere horror. Dikke 7.
DBTim
bizar en gruwelijk! Sarah Butler speelt echt fantastisch. Petje af voor haar, dat ze zo'n rol durft te pakken en zo goed weet neer te zetten vind ik echt knap! De revenge-moorden waren echt vies om te zien. Bij het tanden trekken heb ik echt een paar keer moeten wegkijken. Enigste 'minpunt' vind ik dat je niet weet hoe ze uit het water was ontsnapt. Voor de rest een erg 'lekkere' film!
SamDekker
Damn, de aanrandingsscénes laten weinig aan de verbeelding over. In de aanloop naar het wraakgedeelte wordt de kijker dan ook echt gevoed met haat en afgunst jegens de 'bad guys'. De wraak scénes zijn grof en nasty, vooral de scénes met de badkuip en de kraaien. Bij die scéne met die heggeschaar zal menig mannelijke kijker even wat 'sympathy pain' voelen..

I Spit on Your Grave 3: Vengeance Is Mine
2015

I Spit on Your Grave 2
2013

Drie van de hardste films in het aanbod van Videoland

Vijf van de best beoordeelde horrorfilms die op Videoland te vinden zijn

Vijf goed beoordeelde horrorfilms op Netflix en Videoland

Victim
Misdaad / Drama, 1961

Eden Lake
Horror / Thriller, 2008
verkrachtingfondling remakewraakauteurgarden shears rape and revengeemasculation