• 9.378.688 stemmen

Met onder meer: Bracha van Doesburgh, Thom Hoffman en Halina Reijn

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 25 november 2010

Plot De Eetclub

Karen en Michel, begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon, de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Karen van der Made

Patricia Vogel

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Haha rose... ?

Kom op zeg. Iedereen kan vijf sterren geven die nergens op gebaseerd zijn. Denk je nou werkelijk dat Robert Jan Westdijk hier zit?

avatar van zyntex

zyntex

Ik moes gewoon lachen om hoe slecht deze film was. Wel helemaal uitgezeten gister in de bios. Camera werk was wel goed en de acteurs leuk om naar te kijken maar het verhaal was helemaal niks. Geen logica ofzo het maakte allemaal niet echt sense.

avatar van m1701

m1701

Ik vond deze film niet zo heel erg slecht

Acteerwerk vond ik overtuigend, had het gevoel dat ik er in mee ging.

Alleen het enige nadeel aan deze film, zijn toch wel al die verschillende namen,

stellen en affaires, op een gegeven moment had ik niet meer door welke naam nou bij wie

hoort, wie er een relatie met wie heeft en wie er met wie een affaire heeft.... pffff

Film had zeker meer in kunnen zitten, maar heel slecht vond ik em zeker niet!

John Lee Hooker schreef:

Haha rose... ?

Waarom niet? Zitten wel meer regisseurs hier.

avatar van Knisper

Knisper

Goede Polanskiaanse thriller, die in vergelijking met zijn films natuurlijk wel het een en ander mist, maar de negatieve kritieken snap ik niet zo. Cinematografisch ook prima in orde. Dikke 3 sterren.

avatar van huisvrouwtje

huisvrouwtje

rose schreef:

Waarom niet? Zitten wel meer regisseurs hier.

En die zou zn eigen film 5 sterren geven. Natuurlijk niet! Volgens mij doet geen een regisseur dat. Maar, zoals je leest vinden meer mensen de film niet zo slecht!

huisvrouwtje schreef:

En die zou zn eigen film 5 sterren geven. Natuurlijk niet! Volgens mij doet geen een regisseur dat.!

Natuurlijk wel. Waarom zouden ze dat ook niet doen? Ken er 3 hier en 2 doen dat.(geef ze groot gelijk)

huisvrouwtje schreef:

Het maakt mij verder ook niet uit dat jij de film 5 sterren geeft. Vind het alleen raar dat je dat doet ,terwijl je zegt de film niet echt geweldig te vinden. 3 sterren zou dan geloofwaardiger overkomen.

avatar van Wouter

Goede eerste week.

avatar van gotti

Zaal in Tuschinski zat de afgelopen drie dagen iig goed vol.

avatar van Katharina

Katharina

Ik ging er met bijzonder slechte verwachtingen heen, maar hij is me echt meegevallen! Okay...beetje veel personages en aan het eind is het nog niet direct duidelijk hoe het zit en niet iedereen acteert even goed, maar hij is echt best wel leuk!

Ik vond het een vermakelijke film. Het einde was een beetje wazig, desondanks wel te volgen, maar naar mijn mening gewoon te kort gehouden, maar toch - voor een nederlandse film zeker wel een voldoende.

avatar van Quido

Quido

Inmiddels meer dan 100.000 bezoekers getrokken, zal maandag wel officieel de Gouden Film uitgereikt krijgen.

avatar van nachtraafje

nachtraafje

Waardeloos!!

Spijt dat ik ben gegaan!

avatar van shaq32

shaq32

Wat een verschrikkelijk SLECHTE film!! ben blij dat ik er gratis heen ben geweest want die 9 euro kan je beter aan een zwerver geven!

oja als ze dit een triller mogen noemen dan is bassie en adriaan vette horror!

avatar van scholtie

scholtie

enige lichtpuntje was het camera werk

avatar van rroossiiee

rroossiiee

Ik snap niet dat er zoveel slechte reactie's zijn, het is misschien geen top film maar ik vond hem ook zeker niet slecht..

avatar van huisvrouwtje

huisvrouwtje

rroossiiee schreef:

het is gewoon een echte vrouwenfilm. Ik krijg vooral van vrouwen te horen dat ze het een

leuke film vinden. Mannen begrijpen hem gewoon niet.

avatar van Knisper

Knisper

Zoveel valt er toch ook niet te begrijpen? Volgens mij komen de meeste reacties hier ook van mensen die de film tijdens een Ladies Night hebben gezien.

avatar van Diogo

Diogo

Wat ik mij nu begin af te vragen ; wordt deze film zo slecht beoordeeld omdat

- iedereen hier een stem in z'n hoofd heeft van 'Nederlandse film dus afzeiken'

of

-is dit verhaal echt zo slecht uitgewerkt omdat het boek steengoed is?

Want ik heb het boek niet gelezen, en vond deze film echt wel leuk. Nu hou ik heel erg van films, en zeik ik niet snel een film af, omdat ik gewoon heel veel films leuk vindt. Maar ik snap écht niet waarom deze film zo slecht wordt beoordeeld?

avatar van Kippie.

Kippie.

Diogo schreef:

Wat ik mij nu begin af te vragen ; wordt deze film zo slecht beoordeeld omdat

- iedereen hier een stem in z'n hoofd heeft van 'Nederlandse film dus afzeiken'

of

-is dit verhaal echt zo slecht uitgewerkt omdat het boek steengoed is?

De twee punten die jij noemt zij niet de reden bij mij. Ik heb het boek niet gelezen en ging dus blanco de film in en daarnaast ben ik een groot liefhebber van de Nederlandse film. Ik verwachtte dus ook dat het wel aardig mee zou vallen met deze film. Maar ik vind hem gewoon écht niet goed. Bijna nergens spannend, chaotisch met de hoofdpersonages, rare plotwending op het einde enzovoorts. Ik denk dat meer mensen hier op MovieMeter daar last van hebben, maar laat ik voor mezelf spreken: dat waren de punten waar ik me aan stoorde.

avatar van angelonl

angelonl

Wat een slechte K**film. Er zitten totaal geen passie en emotie in deze film. Absoluut geen aanrader! De dialogen zijn ook erg slecht.

avatar van Simon Smith

Simon Smith (crew films)

Wordt deze nog platina of zijn de bezoekersaantallen inmiddels gekelderd?

avatar van Quentin

Quentin

-61,9% afgelopen weekend, en moet nog heel wat omzetten voor een platina prijs ... lijkt me dus niet

avatar van DeDenker

DeDenker

Hierbij moet ik me ten eerste verontschuldigen, ik heb het boek niet gelezen terwijl ik in mijn recensie over Tirza belooft had wel te doen met de reden dat je het verhaal dan bij de oorsprong hebt. De reden waarom ik "De Eetclub" niet gelezen heb is eigenlijk ook wel (vanuit mijn oogpunt dan wel eens waar) makkelijk te verklaren, ik beschouw de schrijfster Saskia Noort niet tot een literiaire schrijfster en daarom heb ik in tegenstelling tot Tirza van Arnon Grunberg het boek niet gelezen, ik kies zelf dan voor zulke schrijvers / schrijfsters...

Tja vis noch vlees, te hooi en te gras deze film...? Het pakt gewoon niet. Bij mij begonnen de alarmbellen al te rinkelen aan het begin van de film, NET5 heeft ook een aandeel gehad in de film namelijk. Zegt wellicht genoeg over de insteek / intentie van de film. Vrouwenfilm? Maakt niet uit, maar je gaat dan wel weer een bepaalde richting op, en daarbij laat de uitvoering te wensen over.

Vreemd dat de dood van het kindje (rouwkaartje in beeld) van Karen en Michel na het eerste shot totaal niet meer ten sprake komt. Karen schuift nog dat kaartje onder het een balk op het moment dat ze het huis definitief verlaten. Terwijl dit juist een van de redenen zou kunnen zijn waarom ze verhuizen (verdriet achterlaten) en tijdens het verhaal van elkaar vervreemden door beide een affaire te hebben (afleiding om het verdriet niet te spraken te laten komen vanwege de gevoeligheid ervan).

Wat me ook heel erg tegen stond was de sluikreclame van licor 43 wel erg opzichtig was (aan het begin van de film wordt hier n.m. reclame voor gemaakt). Een soort GTST dingetje zeg maar... Te gemaakt, te gekunselt in elkaar gezet voor mijn gevoel. Je hebt zin in echte Coca-cola maar je krijgt cola van de Aldi...

De plotwendingen zijn wel aardig, je bent toch bezig om alles uit elkaar te houden. Daarbij is het voor een man geen straf om naar Bracha van Doesburgh te mogen kijken. Ook een erg gaaf schrik-momentje in de auto (klassiek film-trucje) tussen Karen en Simon, de zaal schoot even op uit de stoel, haha...

Al met al een nipte voldoende, maar geen pareltje van Nederlandse bodem...

avatar van MatthijsGr00t

MatthijsGr00t

De Eetclub; een best aardige thriller van Nederlandse bodem. Gisteren gezien in een overvolle bioscoopzaal(!) Dit had ik niet verwacht, omdat ik zelden een goed bericht lees over deze film.
Ik ging vrij neutraal deze film in: Het boek heb ik niet gelezen, de trailer niet gezien en het verhaal kende ik verder ook niet. Het enige wat ik meenam waren de slechte recensies en de slechte score hier op MM.

De 90 minuten waren zo voorbij en dat is op zich geen slecht teken. Het verhaal zelf is vrij matig uitgewerkt. In mijn ogen had er zo veel meer ingezeten. 90 minuten was te kort om dit verhaal echt goed uit te werken; wat mij betreft had het best een half uur langer gemogen, zodat bepaalde personages verder uitgediept hadden kunnen worden, en het einde zorgvuldiger uitgewerkt kon worden. Dat zijn ook meteen twee grote minpunten van de film; je krijgt nooit echt een band met de personages, het blijft allemaal erg oppervlakkig. Overigens vind ik het wel meevallen met het aantal personen en het herkennen daarvan. In het begin is het even opletten wie er bij wie hoort, maar dat is snel genoeg allemaal duidelijk. Een ander minpunt is het einde; de opbouw naar het einde toe is opzich best wel spannend met twee scenes in het bijzonder: Wanneer Karen de urn van Babette doorzoekt en wanneer Simon ineens in de auto van Karen zit. maar verder wordt het snel afgeraffeld alsof de film niet langer dan 90 minuten mocht duren. Een gemiste kans!
Verder zitter er ook een aantal scenes in die helemaal nergens op slaan, zoals:
- De rouwkaart scene in het begin van de film
- De scene waar Karen een beek 'infietst'.

en zo nog wel meer die niet verder zijn uitgewerkt/ uitgelegd.

Als ik het zo terug lees dan valt er weinig positiefs te zeggen over De Eetclub, maar dat is niet helemaal waar. Ik heb me best vermaakt in die 90 minuten. Af en toe was het best spanennd, er werd prima geacteerd en ik wilde weten hoe het nou zat en dat is wel het pluspunt van de film. Je wilt weten hoe het afloopt, wie de moorden heeft gepleegd, wie er allemaal bij horen enzovoorts.

Kortom: Redelijke thriller van Robert Jan Westdijk, die een hogere score verdiend dan de 2,33* op dit moment!

avatar van acjmjansen

acjmjansen

Lachwekkend slecht. geen enkele bezieling. Treurig zo'n filmisch slecht uitgewerkte thriller van Sasia Noort. De protagonisten komen niet tot leven, verhaallijn beklijft niet. Louter wat actie aan het eind. Dik onvoldoende.

avatar van t-i-m

t-i-m

hmm...zo slecht was deze film toch niet? cinematografie was dik in orde, over het algemeen speelde de meeste acteurs wel lekker, en zo chaotisch was het verhaal nou ook weer niet...ook fijn dat geen van de personages (ook de hoofdpersoon) sympathiek op mij overkwamen.

de film weet zeker in het eerste uur op mij een heerlijk mysterieuze sfeer te creëren, ergens heeft dit ook te maken met het slechte uitdiepen van de personages, maar dit heeft mij dus totaal niet gestoord.

nee volgende week ben ik de helft van deze film al weer vergeten, maar heb toch een lekker avondje gehad met dit ''wegkijk'' filmpje.

avatar van maxo922

maxo922

Zwak.

Het eerse halfuur is nog best te doen. Vanaf het begin zit er een aardige sfeer in, mededankzij de muziek (standaard muziek die toch effectief is) en de best goede cinematografie. De vrouwelijke personages zijn gemiddeld, niet vervelend, maar echt veel medeleven wekken ze ook niet op. De mannelijke personages zijn een pak minder helaas. Erg matig acteerwerk daar.

Na dat halfuur wordt het allemaal wel erg zwak. Het verhaal loopt niet meer lekker en de 'schokkende' gebeurtenissen maken door de slechte timing zeer weinig indruk. De vrouwelijke rechercheur was erg amateuristisch neergezet en overtuigde niet. De vrijscene tussen Karen en die man (die vervelende en slecht acterende) zijn zonder chemie en erg leeg.

Dan is het plot nog niet eens zo slecht, eigenlijk best leuk gevonden, maar door de ophoping van alle slechte punten van de film, kan deze niet meer gered worden.

* 1,5

avatar van mcdaktari

mcdaktari

John Lee Hooker schreef:

Haha rose... ?

Ok dus jij denkt dat Nederlandse regieseurs niet op Moviemeter komen? Het zijn anders ook maar gewone mensen die ook wel eens op het web surfen en zeker op deze site.

Maar wat de film betreft, aardig filmpje zo af en toe, alleen jammer dat het weer zo overdreven nederlands moest. Maar ik had vanmiddag toch niks anders te doen en heb me wel voor 2 sterren vermaakt.