De Eetclub (2010)
Bekijk via Film1
Bekijk via CANAL+
Woensdag om 10:05 uur op Film1 Drama
Plot De Eetclub
Karen en Michel, begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon, de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen...
Karen van der Made
Kees Bijlsma
Bij Robert Jan Westdijk:
Cast van De Eetclub bekendgemaakt - de Volkskrant
LaMotta
Dat zit er wel in. Met zo'n cast en een scenario van Paul Jan Nelissen en Hugo Heinen.
benthe
Bracha van Doesburgh vind ik altijd wel leuk, maar is geen geweldige actrice. Ze heeft tot nu toe vooral in komedies gespeelt (Moordwijven, S1ngle (tv serie)), dus ben benieuwd hoe ze het in een thriller doet. En Halina Reijn, vind ik altijd een leuk mens
Maar jammer om te zien dat Birgit Schuurman er ook in speelt. Die kan niet acteren en komt vaak zeer ongeloofwaardig over op tv. En van te voren wil ik natuurlijk ook het boek lezen.
Op donderdag 23 september zendt SBS 6 Shownieuws om 19.20 uur de trailer uit van De Eetclub. Tijdens het shownieuwsprogramma gaan de eerste beelden van de film exclusief in première en zijn deze direct daarna te zien op de website: www.eetclubdefilm.nl.
Simon Smith (crew films)
Mwoh, ziet er niet bijzonder uit. Ben benieuwd of Westdijk er meer van heeft gemaakt dan een standaard-thriller.
SaNDuTjE
Boek was inderdaad zeker niet onaardig. Is goed te verfilmen, dus ben ook benieuwd.
Quentin
Wat een waardeloze trailer, werkt totaal niet op het grote doek. Bijzonder lelijke fonts ook.
Quido
Overigens opmerkelijk dat Hugo Heinen (en volgens mij ook Paul Jan Nelissen) niet meer op de aftiteling staan.
Dat is wel erg respectloos en not done.
Ook niet op z'n minst een bedankje?
Quido
Ik heb alleen de credit 'scenariobewerking' zien staan, waarop beide namen niet voorkwamen. Daarna de hele aftiteling nog afgespeurd, maar kon ze niet terugvinden (Heinen in ieder geval niet). Geen idee wat er gebeurd is, want ik meende vooraf ook dat het scenario gewoon van hem/hen afkwam ...
Zoiets wordt natuurlijk niet vergeten. De twee zullen zich wel zelf van de aftiteling hebben laten halen...
Fabian123
Heb het Robert Jan Westdijk in een interview gevraagd, heb het later niet opgenomen in mijn tekst, omdat het niet goed paste (interview wordt deze week geplaatst).
Westdijk vertelde dat hij samen met Marjan Lammers het shooting script heeft gemaakt. Het project is al jaren bezig, de rechten waren al verkocht voordat het boek een hit werd. Er waren al meerdere scripts geschreven (niks definitief vastgelegd), waaronder ook een van Heinen en Nelissen. Westdijk wilde zo dicht mogelijk bij het boek blijven, en dat was niet het geval bij dat script. Dat Heinen en Nelissen zijn aangegeven als de scenaristen is een fout geweest van IMDB en andere filmsites.
Quido
Maar welk script heeft ie dan als basis genomen? Niet dat van hen? Blijf het vreemd vinden, zeker gezien de enige credit op de aftiteling 'scenariobewerking' betrof, wat suggereert dat men vanuit een andere (niet benoemde) basis heeft verder gewerkt.
Fabian123
Volgens mij heeft hij geen enkel script als basis genomen. Ik ga er vanuit dat die basis gewoon het boek is, omdat hij ook vertelt dat hij daar zo dicht mogelijk bij wilde blijven.
Quido
Waarom staat er dan niet gewoon 'scenario' maar 'scenariobewerking'? Suggereert toch echt een verschil.
Fabian123
Het lijkt mij ook de bewerking van een scenario te suggereren. Maar misschien kun je het lezen als de bewerking naar een scenario. Dus vanuit het boek. Anders snap ik het ook niet echt, maar ik vind het ook niet zo heel erg interessant eigenlijk. Westdijk is de regisseur en dit is het eindresultaat.
Quido
Nou ja, als blijkt dat Heinen en Nelissen (of anderen) zich op deze wijze willen distantiëren van het eindresultaat, kan het nog best wat interessants opleveren
rose
Trailer ziet er wel mooi uit. Ik ben in ieders geval benieuwd.
Kippie.
Trailer vind ik al niet werken al ben ik wel erg benieuwd naar deze film. Gewoon zonder verwachtingen de film in
edit: film werd niet al te best ontvangen op de première
Quido
Zelfs Saskia Noort zelf, commercieel intendant van het Filmfonds Ate de Jong en enkele prominenten waren na afloop negatief. Men vertelde ook dat er zelfs contracten ondertekend moesten worden door medewerkers om niet al te negatief te zijn ... (RTL Boulevard 15-11)
Met meer dan 600.000 verkochte exemplaren van het boek kan ik me echter niet voorstellen dat dit toch niet over de 100.000 bezoekers heen gaat, maar wie weet.
Jeetje.... Filmpremière De Eetclub - RTL Boulevard - is.gd Wat 'n reacties. Maak je nooit mee.
thunderball
Idd, ik heb het vanavond ook gezien.
Je zag echt mensen naar woorden zoeken, om toch vooral aardig proberen te blijven, maar de ondertoon was bij ieder het zelfde: wat een k.t film. Was gewoon genant.
Dit heb ik nog nooit gezien. Normaal -hoe matig ook- zegt iedereen op een premiere alleen maar positieve dingen. Dan moet het wel heeeeel erg zijn.

Netflix werkt aan nieuwe Nederlandse verfilming van bestseller 'De Eetclub'

Als Je Begrijpt Wat Ik Bedoel