• 9.377.064 stemmen

Met onder meer: Bracha van Doesburgh, Thom Hoffman en Halina Reijn

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 25 november 2010

Plot De Eetclub

Karen en Michel, begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon, de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Karen van der Made

Timecop

vlees noch vis

avatar van vranque

vranque

vreselijk al die namen als je niet gegrepen wordt deze film..

Wel mooi gefilmd trouwens.

avatar van jeeke21

jeeke21

Had hier erg veel van verwacht !

Maar op het einde wist ik eerlijk gezegd nog niet waar het nu eigenlijk allemaal over ging !

Heb het boek trouwens ook niet uitgelezen gekregen !

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Wil nog wel eens aan een NL-film beginnen, maar na alleen al hier wat rond gelezen te hebben, sla ik over....

Er is de laatste tijd zo wie zo een run op populaire NL-boeken om te verfilmen, en dat is een slechte ontwikkeling. Op jacht naar populaire titels!!!

avatar van Kippie.

Kippie.

ralfsjam schreef:

Ja, sla deze over. Echt. Dit is absoluut geen goede film. Als je een goede Nederlandse film wilt zien raad ik je 'Simon' aan.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ach ik weet niet, waarom zou je hem niet kijken? Er zijn idd betere maar om hem gezien te hebben kan geen kwaad toch en zeker als hij van NL films houd. Ik zou zeggen probeer het gewoon en oordeel zelf

avatar van Kippie.

Kippie.

Ach ja, als hij dan toch een Nederlandse film wil gaan kijken zou ik deze niet aanraden. Maar natuurlijk is hij daar vrij in, mocht hij 'm toch willen kijken. Ik geef alleen advies

avatar van robertus65

robertus65

Ik zat mij anderhalf uur te ergeren aan van alles en nog wat. Rommelig verfilmd met teveel ingrediënten waardoor er nauwelijks enige spanning opbouw was met veel soapacteurs die maar wat doelloos meededen, irritante achtergrond muziek, waardoor ik het gemompel nauwelijks kon verstaan (zoals in de Amerikaanse soaps waar ze altijd zo fluisteren). Ik had ook steeds het idee naar een soap te kijken, de eerste schrik had ik al te pakken toen ik in de begintitels NET5 zag langskomen. Misschien bedoeld voor vrouwen deze film, ik snapte er geen reet van.

avatar van Barrel

Barrel

Na het lezen van een fantastisch boek was ik erg benieuwd naar de film. Dit was best een afknapper. Er is geen één acteur die er werkelijk uitspringt en zeker Bracha van Doesburg niet. Ze is een beetje saai. Een rommelige verfilming, heel jammer.

avatar van Wernertje

Wernertje

Wat een enorme tegen valer, normaal gesproken kan ik de Nederlandse film redelijk goed waarderen en houd ik vaak in het achter hoofd dat met de Nederlandse budgetten er minder kan dan bij buitenlandse films.

Maar deze film was echt onder niveau, een top cast die totaal niet uit de voeten kwam er was geen 1 acteur of actrice die mij echt overtuigde (zelf Hoffman niet)

Het was rommelig en onlogisch en het ontbrak aan spanning, de maker van de film heeft de spijker totaal mis geslagen en zelfs e muziek in de film was zeer misplaatst in de film.

Voor een boek verfilming en met zo'n cast mag en had je meer moeten verwachten.

Zelfs over 3 jaar als de film op tv komt (waarschijnlijk net 5 ) kom je hem beter overslaan. Dood zonde van je tijd.

avatar van Spetie

Matige film van eigen bodem.

Ik ben niet bekend met het boek, maar deze film is niet geweldig. Het begin is redelijk, maar vooral de introductie van de diverse personages is rommelig en zorgde in onze huize voor enige verwarring. Bracha van Doesburgh en Tom Hoffman spelen degelijke rollen, maar de rest van de cast is niet veel soeps.

De film is wel redelijk sfeervol, ziet er qua cinematografie aardig verzorgd uit, maar schiet in het matige tweede gedeelte toch behoorlijk tekort. Het verhaal wordt op een gegeven moment nogal vergezocht. en ietwat ongeloofwaardig. De grootste storende factor is echter het gebrek aan fatsoenlijke dialogen. Het komt er soms wel hakkelend uit bij sommige mensen en de gesprekkken lopen daardoor ook niet altijd even vloeiend.

Verder mist de film spanning en dat is toch wel een cruciale factor voor een thriller. Ja de eetclub is misschien nog wel meer een soort van soap, met al dat soort van acteurs, dan een echte thriller en eigenlijk is daarmee alles al gezegd.

avatar van Nientje1980

Nientje1980

Heb natuurlijk eerst al een keerjte het boek gelezen en had erg hoge verwachtingen van deze film (omdat "terug naar de kust" wel een heel goede verfilming is) maar jeetje wat een teleurstelling.

Als je het boek niet kent dan snap je niet precies wie welke rol heeft in de film (vooral de vrouwen) en de rol van Simon is wel erg slecht gecast. Simon moet een jong ogende echte gladde gehaaide vent voorstellen, maar nu zat ik dus te kijken naar een houterige overjarige kop. niet echt sexy dus.

En verder. Ja het meeste zat er wel ongeveer in maar niet echt mooi uitgewerkt en een beetje rommelig, en dat einde.....................

Davidus

Tsja, wat moet je hier nu mee?

Een verfilming van een zwak boek kan natuurlijk nooit een goeie film opleveren, althans als nauwgezet het boek wordt gevolgd.

Eigenlijk een heel goeie verfilming; het boek is zwak, rommelig, onduidelijk plot en idem dito de film.

Decor en de locaties zien er wel heel mooi verzorgd uit. Sfeer; typisch Goois, geld, wijn, dure huizen, ja dat kwam goed over.

Maar het verhaal is echt bagger. Idd al die verschillende personages en verhoudingen, moeilijk te volgen, maar ook in het boek. Eigenlijk was de film zelfs duidelijker.

Personages zijn oppervlakkig en soms ronduit irritant (m.n. die vrouwelijke rechercheur, sjezis wat slecht)

Er wordt een verwachting gewekt van een soort Engelse mysterie thriller met een complex plot, maar helaas blijkbaar was de creativiteit van de schrijfster op want het plot is zwak en ongeloofwaardig.

Maar omdat de film wel goed het zwakke boek verfilmd heeft toch een vijfje

avatar van The Oceanic Six

Helaas heb ik deze film bij toeval gekeken met een groep en helaas waren het verloren minuten. Wat een bagger zeg. Ik hou al eigenlijk niet van Nederlandse films en dit soort meuk toont weer precies aan waarom. Bedroevend acteerwerk, inwisselbaar plotje en gewoon zeer matig als eindproduct.

De enige die me kon bekoren van Bracha van Doesburgh, maar vooral om haar uiterlijk

Al deed ze het als actrice ook wel behoorlijk. De rest van de cast was matig tot zeer beroerd. Die Halina Reijn kan je toch geen actrice noemen? Haha, wat slecht zeg.

Het hele complotverhaaltje was pijnlijk oninteressant. Het leek meer een excuus om de hele film lang mensen wijn te zien drinken hehe. Misschien is het boek onderhoudender dan de film. Het zat allemaal zo vergezocht en onlogisch in elkaar. Dat einde ook op de bouwplaats Tenenkrommend. Ik geef maar niet de minimale score omdat ik Bracha wel leuk vond.

avatar van gauke

gauke

Wanneer je het boek gelezen hebt dan is de film een tegenvaller: op een of andere manier heeft de regisseur zich geen raad geweten met het verhaal en is tot een rommelig script omgetoverd en beelden die van de hak op de tak lijken te springen, van iedere spanning ontbloot.

Dat is jammer want de acteurs spelen niet slecht en ook de cinematografie kon beroerder.

Davidus

Het boek is toch ook geen hoogvlieger. Vond de film naadloos aansluiten bij het niveau vh boek.

Gewoon een extended aflevering van Gooise Vrouwen.

Sfeervol, interieur technisch mooi, wijn- en culinair technisch heerlijk, en that's it. En , o ja, wel heel Nederlands. En dat is ook wel wat....

avatar van stinissen

Hele magere thriller.

avatar van Elineloves

Elineloves

Voor een film van 90 minuten leek het een eeuwigheid te duren. Oninteressante, vervelende personages, rare plotwendingen, geforceerde dialogen en niet al te geloofwaardig acteerwerk. Per toeval had ik een aantal weken geleden de laatste 15 minuten gezien, toen ik samen met een vriendin te vroeg de bioscoopzaal in liep en deze nog bezig was in plaats van de film die wij wilden zien, en ik was enigszins nieuwsgierig geworden door alle 'bekende' namen. Achteraf gezien had ik het beste het bij die 15 minuten kunnen laten, want de hele film is een saaie, trage rit. Jammer. Van mijn tijd dan,wel te verstaan...

avatar van RickZ

RickZ

Nederlandse thriller met een redelijk maar soms verwarrend/vergezocht verhaal, niet echt onderhoudend genoeg allemaal om de aandacht vast te houden.

avatar van jeandb

jeandb

Nou dat was niet veel soeps zeg. Waar ging dit nou eigenlijk over?

avatar van SaNDuTjE

SaNDuTjE

Een interessant plot dat op rommelige wijze en met matig acteerwerk erg teleurstellend is.

Na het lezen van het boek krijg je de indruk dat hier best een spannende film van te maken is. Grootste uitdaging zou zijn om de vele personages voor de kijker, door middel van een (kleine) degelijke introductie, uit elkaar te houden. Het gebrek daaraan zorgt dat het een rommelig en onsamenhangend geheel wordt waar de namen je om de oren vliegen. Zelfs een cast bestaande uit de beste acteurs en actrices van eigen bodem is geen garantie voor een goeie film. Wat betreft acteren zijn er geen verrassingen en speelt een ieder zijn rol zoals opgedragen. Weinig geïnspireerde en vooral erg vlak.

Gelukkig biedt de film visueel gezien nog wat aardige shots en een paar mooie setting om toch nog enigszins het kijken waard te maken.

Teleurstellend.

avatar van Hannes791

Hannes791

Auw, wat een matige thriller. Veel te verhalend en rommelig, zonder spanning. Gelukkig waren er nog wel plotwendingen, maar sommige zaken waren te obvious.

De rollen van de mannen komen onvoldoende helder uit de verf. Wie hoort bij wie, wie is wie, blijft lang vaag.

De kijkwijzer indicaties beloven geweld, sex en enge scenes, maar in de film valt er toch te weinig te zien.

Als je vergelijkt met Loft, scoort de Eetclub op alle punten veel slechter.

avatar van TiMmS

TiMmS

Had gehoopt dat ze t verhaal beter hadden uitgediept, .. beetje shallow geheel

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

Hmm geen aanrader, een beetje een vage film dit.

Erg voorspelbaar de nederlanders kunnen wel beter dan dit!!!!!

avatar van mbakker75

mbakker75

Ondanks de grote namen bij vlagen slecht acteerwerk, een verhaal dat van hot naar her gaat, en een plot waar geen touw aan vast te knopen is.

Toch nog een 1.5 voor de sfeer die wordt neergezet. Maar deze film is wat mij betreft echt geen aanrader.

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Wat een slechte film is dit! Niet normaal meer! Er word heel mat geacteerd door heel de cast, wat de film uitermate saai maakt, terwijl het boek (wat ik toch tot nu toe het beste boek van Noort vond) totaal niet saai is, maar een echte page-turner is. Jammer van al dat geld dat eraan besteed is. Nergens goed, alleen maar slecht. Wel mooi geschoten, dat is het enige pluspuntje, daarom 1 *. Voor de moeite.

Davidus

een heel goeie verfilming van een slecht boek....

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Davidus schreef:

een heel goeie verfilming van een slecht boek....

Wat mij betreft is het juist andersom: een hele slechte verfilming van een goed boek. Zo zie je maar; smaken verschillen en dat zal altijd zo blijven!

Davidus

ik bedoel eigenlijk dat het een getrouwe verfilming van het boek is. De film is in feite net zo als het boek: rommelig, onduidelijk plot , en allerlei niet uit elkaar te houden personages.

Het boek is toch niet echt goed te noemen? Vond het een beetje kinderlijk geschreven

avatar van Keane1983

Keane1983

Persoonlijk vond ik het boek erg goed. Het is makkelijk geschreven maar niet kinderlijk.

Het is toch wel een tijd geleden dat ik het boek gelezen had, vandaar dat ik de film toch wel wat moeilijk vond ik volgen.

In de eerste 10 minuten word je als kijker al geacht de namen te kennen omdat dan al de eerste dillema's worden voorgelegd.

Verder is het verhaal gewoon erg rommelig en stappelen de drama's in een rap tempo op, waardoor het allemaal moeilijk te volgen is.

Ik kan me voorstellen dat mensen die het boek niet heben gelezen dit een moeilijk te volgen boek is.

Acteerwerk vond ik matig, had hier wel wat meer van verwacht. Camera werk is mooi gedaan, als ook de bijpassende soundtrack.

Tja, de score van mijn voorgangers moeten eigenlijk al genoeg zeggen. De film is echt wel onvoldoende. Hier had meer uitgehaald kunnen worden.

Ik vind snel iets goed of ben snel ergen te vreden mee...maar ook ik vond dit een slechte verfilming van een goed boek.