• 9.378.137 stemmen

Met onder meer: Bracha van Doesburgh, Thom Hoffman en Halina Reijn

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 25 november 2010

Plot De Eetclub

Karen en Michel, begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon, de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Karen van der Made

Patricia Vogel

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Davidus schreef:

ik bedoel eigenlijk dat het een getrouwe verfilming van het boek is. De film is in feite net zo als het boek: rommelig, onduidelijk plot , en allerlei niet uit elkaar te houden personages.

Het boek is toch niet echt goed te noemen? Vond het een beetje kinderlijk geschreven

Ben ik helemaal niet met je eens. Ik vond het boek duidelijk met al z'n personages en helemaal niet rommelig, maar juist spannend. Nogmaals: zo zie je maar weer: over smaak valt niet te twisten.

avatar van Davidus

Davidus

Nee, maar dit boek is nou toch echt niet een hoogvlieger. Gewoon een leuk vakantieboek, maar meer ook niet. Makkelijk geschreven voor aan het strand of in de tuin.

Personages zijn oppervlakkig en zelfs inconsistent. In het begin overdreven vriendelijk, gevoelig en meelevend en ineens slaat het om en worden ze superafstandelijk en ontwijkend.

Het gedrag binnen de groep is ook al zo oppervlakkig en cliche; het leven bestat uit wijn zuipen, wat koken en wat afstandelijk geouwehoer.

Vind je het gek dat hier geen film van te maken is, of de filmmaker moet eerst het boek zowat herschrijven

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

Davidus schreef:

Of voor op de wc kan je gelijk je kont mee af vegen!!

avatar van Davidus

Davidus

haha, nou zo erg... gewoon Gooise Vrouwen 1,5 uur lang. Je moet er maar vn houden

avatar van blurp194

blurp194

Film begint op zich wel leuk, maar vanaf een minuut of vijftien, twintig slaat het verhaal overal stukken over, wordt het onlogisch, slechte dialogen, onduidelijke scenes. Ligt dat aan het verhaal? Ik heb een (1) boek van Saskia Noort gelezen - nieuwe buren, of zoiets - en daar waren de eerste 20 bladzijden ook spannender dan de rest. Misschien dat het voor de doelgroep spannende verhalen zijn, maar dat wil nog niet zeggen dat je er ook zomaar een aardige film mee maken kan.

Voor wat betreft cinematografie niet onaardig - vooral ook weer de eerste minuten, daarna werd ik te veel afgeleid om daar nog echt op te letten. Want na het inleidende kwartiertje zakt er vanalles in, en blijken de personages afstandelijk, hun motieven volstrekt onduidelijk, het plot leeg, het verhaal gezocht. Wat ziet Karen in Simon? Waar is de beloofde duistere eetclub, die na het eerste etentje niet echt meer een rol lijkt te spelen? Waar komt die politiemiep nou weer vandaan elke keer, zonder die alwetende blik van de Cock met c-o-c-k? En, welke 'waarheid' ontdekt Karen dan helemaal, welke eyeopener heb ik dan gemist nadat ik af en toe een beetje ingedommeld was na zo'n toch best korte maar heel slaapverwekkende film?

Bracha van Doesburg speelt leuk, daar is echt alles mee gezegd. Oh, dat zou ik bijna vergeten, Halina Reijn kan bij mij weinig kwaad doen - en ze ligt een redelijk deel van deze film in coma, dus kost dat haar in dit geval erg weinig moeite. Zij verdienen samen bijna de hele score voor deze film, de aardige beelden in de eerste minuten zijn goed voor het andere halfje.

Jammer voor het CV van Robert Jan Westdijk, hij leek met HEL best op een aardig spoor te zitten, maar slaat hier de plank echt mis mee wat mij betreft - en dan vooral door het kiezen van een totaal ongeschikt script. Wat mij betreft, laat die Saskia Noort rommel alsjeblieft liggen, verder - dat is lectuur om te lezen als je in bad ligt, en het is ook helemaal geen probleem als je halverwege in slaap valt en het boek in het water laat vallen. Mis je niks aan.

avatar van flurp4

flurp4

Het boek vond ik zeer matig. Dankzij het vooraf lezen van het boek had ik minder moeite met de personages en vond ik de film een redelijke wegkijker. Niet meer dan dat.

avatar van gotti

Met moeite uitgekeken.

avatar van qwatje

qwatje

Een boek verfilmen is een, maar als je jezelf niet realiseert dat een script voor een film toch wat anders uitgewerkt dient te worden, krijg je een wanproduct.

en helaas is dat wat er van de Eetclub overblijft.

alle ingredienten voor een goede film zijn aanwezig, een aantal zeer goede acteurs, behoorlijk camerawerk en een behoorlijk spannend boek. Volgens mij was er ook best een aardig budget aanwezig. Een afgeraffeld verhaal blijft over.

helaas

1,5* meer kan ik er niet van maken.

avatar van bobbydigital01

bobbydigital01

Davidus schreef:

Inderdaad..haha niet voor herhaling vatbaar dus.

avatar van Toontje35

Toontje35

Had het boek niet gelezen. Maar mager geheel. Niet echt spannend en een slap einde.

Vaak slecht te verstaan. Krappe voldoende

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Net wat te weinig spanning en niet heel overtuigend gespeeld. Saai en flauw!

avatar van newhouse

newhouse

Wat een ellende... Langdradig en wachten op de spanning, maar die kwam niet.

avatar van martijn011

martijn011

• 2034 berichten

Oei, wat een laag gemiddelde. Maar ik kan niet anders dan me daar volledig bij aansluiten, mijn stem komt zelfs nog onder de 2,22..

De film verdient het volkomen..
Allereerst een verhaal dat nergens op slaat. Er pleegt iemand zelfmoord, waarna er een vriendin verdwijnt en een paar dagen later sterft in het ziekenhuis.
En het eindigt op een bouwplaats waar de één een affaire heeft met Simon en die haar kind naar beneden wil gooien als Simon niet voor haar kiest maar voor Karen.

Terwijl ik dit typ snap ik er zelf ook helemaal niks meer van.
Het probleem van de film is dan ook dat ie ontzettend onduidelijk is.
De dialogen bijvoorbeeld worden niet afgemaakt, ze zijn allemaal half.
Bijvoorbeeld wanneer Karen aan Michel vertelt dat ze vreemd is gegaan met Simon, dan verwacht je een totaal andere reactie, maar het komt niet eens meer terug in de film!
En zo zit de film vol met dit soort vreselijke scenes.

Bracha van Doesburg doet het niet echt slecht, maar het kan ook komen doordat ze er best wel leuk uitziet.
De film roept wel een bepaalde sfeer op, en de omgeving ziet er mooi uit. Is dan ook het enige positieve aan de hele film en dat zorgt nog voor de enigzins dragelijke score van 1,5.
Want meer verdiend de film absoluut niet, eerder minder..
Drama, drama.

avatar van Raffael77

Raffael77

SnakeDoc schreef:

Net wat te weinig spanning en niet heel overtuigend gespeeld. Saai en flauw!

Mee eens

avatar van b00ts

b00ts

De muziek vond ik goed..... vandaar een halve ster extra. Verder maar onsamenhangend gedoe.

avatar van kasabian

kasabian

Wat een slechte film zeg. Geen touw aan vast te knopen.

avatar van LoganMCV

LoganMCV

Niemendalletje, kijkt makkelijk weg maar ontbeert kwaliteit. Ik ken het boek niet dus weet niet of het boek of het script rammelt, maar een sterk stevig verhaal is het zeker niet. Plot vol met gaten, ongeloofwaardige acties en dialogen..tja..inderdaad bijna een lange gooische vrouwen aflevering

Muziek is erg slecht, erg storend, erg cliche "kijk ons eens hip zijn" in plaats van verhaal ondersteunend.

avatar van mnrk

mnrk

Helaas....deze Nederlandstalige film haalt het niet bij de andere Nederlandse films die de laatste tijd zijn verschenen.

Een film met zulke acteurs mag toch zeker beter zijn, dan datgene wat er nu te zien is ......

Enige twee acteurs die er positief uitspringen zijn Bracha van Doesburgh en Tom Hoffman.

avatar van nightfly1982

nightfly1982

Heb de film zojuist gezien, en vond het een verwarrend verhaal.

De personages zijn moeilijk uit elkaar te houden en uiteindelijk weet je nou niet precies, wat, wie en hoe.

Er zaten toch best redelijke acteurs in maar er werd maar slecht geacteerd.

Kortom, onduidelijk, niet boeiend en slechte personages

avatar van AmazingPP

AmazingPP

Davidus schreef:

Dat vind jij en dat mag je vinden, maar ik ben het niet met je eens. Ik vond het boek echt een lekkere thriller om te lezen. Ik kon er eerlijk gezegd niet in stoppen.

avatar van brood

brood

Voor mij was dit echt een "mislukte" film: slecht opgebouwd verhaal, ook geen fraai acteerspel. Zonde van je tijd.

avatar van skeezicks

skeezicks

Zeer slecht uitgewerkt verhaal, waardeloos acteerwerk en personages die absoluut niet uit de verf komen en waar ik mij als kijker totaal niet mee verbonden voel. En net als een heleboel andere Nederlandstalige films was het geluid abominabel slecht.

avatar van dualcia

dualcia

Ik heb het boek best een tijdje geleden gelezen, maar vond het toch een vrij goede boekverfilming (voor zover ik me het boek kan herinneren). Het boek zelf vond ik leuk en spannend, maar best jammer dat de film deze spanning niet zo kon overdragen.

Toch vond ik het een aardige film, vond ik het acteerwerk vrij fijn om naar te kijken (en bij Nederlandse films is dit niet altijd vanzelfsprekend) en het verhaal redelijk uitgewerkt.

Het viel me wel ernstig op dat ik de personages geen enkele keer iets anders heb zien drinken dan alcohol. En alcohol dronken ze genoeg. In zowat elke scene zat er wel iemand aan een glas wijn (of Liqor 43).

avatar van Leon17

Leon17

Aan deze film is inderdaad geen touw vast te knopen, zoveel namen en personages dat het gewoon onvolgbaar is (voor mij dan) na de tweede keer kijken vielen er wel een aantal puzzelstukjes in elkaar maar nee...gewoon geen goede film als je het mij vraagt! Eigenlijk moet je hem ook 2 keer gezien hebben om het allemaal ècht goed te snappen en dat moet niet.

*1,5

avatar van senseoaddict

senseoaddict

Aardig boek, slechte film. Kwam op ons ook heel rommelig over.

avatar van Fran

Fran

• 1953 berichten

Ik vond het allemaal zo slecht nog niet. De intriges onderling bleven mij wel boeien. De cast vond ik wisselend. Ik vond Angela Schijf, Tom Hoffman en Bracha van Doesburg hun rol goed neerzetten.

Het einde in dat bouwperceel vond ik wel wat te mat. Die had van mij veel spannender geworden. Dat was voor mij een beetje een anti climax. Het was uiteindelijk ook een behoorlijk standaard einde. Maar toch, de film heeft mij wel geboeid. Ik vond het best een spannende film.

avatar van 6838

Ik vind deze film een goed voorbeeld van een miskoop.

Het verhaal is moeilijk te volgen en de ontknoping is erg zwak. De ontknoping voegt niets toe maar geeft alleen meer onduidelijkheid.

avatar van Lefgozer

Lefgozer

Verhaal is moeilijk te volgen omdat je zomaar in het diepe wordt gegooid. Zo heeft Bracha van Doesburgh opeens een affaire Thom Hoffman. Iets wat nooit wordt opgebouwd, behalve dan een soort pick-up line die je eerder zou verwachten van een verkrachter of pedofiel dan van een versierder. Je ziet alleen dat ze opeens wordt genomen in een schuurtje, en later in de film nog een paar keer. Is dit dan ook stiekem de reden waarom zoveel vrouwen zo gek zijn van Saskia Noort? Want van het thriller gedeelte werd ik niet echt warm.

Ook zijn er te veel personages, wat het ook allemaal niet makkelijker maakt. Ik heb wel verschillende keren tijdens de film gevraagd: "Wie is dat ook alweer?". Goede cast maar vond het acteerwerk niet echt denderend. Ook veel (in mijn ogen) storende doorlopende fouten, zoals mensen die in één seconde in een auto kunnen springen en er nog mee weg kunnen rijden ook binnen die ene seconde.

Ik lees nooit boeken, dus kon dit boek ook niet. Maar net als in Terug Naar De Kust vond ik de ontknoping erg makkelijk te raden, weer was de dader degene die het dichts bij de hoofdpersoon stond en ook nog eens bij haar in huis woonde. Ik zei het meteen al toen Angela Schijf bij Bracha van Doesburgh in huis kwam wonen: "Saskia Noort kennende zal de dader wel Angela Schijf zijn". En ja hoor, ik had nog gelijk ook. Als er een derde boek wordt verfilmd hoop ik wel op een ontknoping met wat meer verrassing.

avatar van benthe

benthe

Saaie film. Voorspelbaar met een veelste simpel verhaaltje. Niet leuk. 1*

avatar van Cutiepie

Cutiepie

Tja.. na het boek gelezen te hebben was ik ergens wel benieuwd naar de film, maar was liever alleen bij het boek gebleven. Weinig spanning en erg traag.