• 9.377.445 stemmen

Met onder meer: Bracha van Doesburgh, Thom Hoffman en Halina Reijn

Gesproken taal: Nederlands

Releasedatum: 25 november 2010

Plot De Eetclub

Karen en Michel, begin dertigers, verhuizen met hun dochtertje naar een exclusieve villawijk. Al snel vindt Karen een hechte vriendenkring in de vrouwen van De Eetclub en hun echtgenoten. Als de ogenschijnlijke zelfmoord van één van hen de onderlinge relaties onder druk zet, komt Karen erachter dat iedereen in De Eetclub geheimen heeft voor haar én voor elkaar. Karen ontdekt dat vooral Simon, de natuurlijke leider van de vriendenclub, met wie ze inmiddels een hartstochtelijke affaire heeft, meer weet dan hij prijsgeeft. Zelfs het politieonderzoek dreigt stuk te lopen op de geslotenheid van De Eetclub. Dan besluit Karen zelf de waarheid boven tafel te krijgen...

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Karen van der Made

Evert Struyk

Patricia Vogel

avatar van Quido

Quido

Het is maar één dag, hè. Maar opvallend is het natuurlijk wel. Kijken wat het weekend brengt.

Donkerwoud schreef:

Dat de regisseur van Het echte leven en Zusje zo diep zinkt met een verfilming van een chicklit...De commercie heeft weer een ronde gewonnen op de onafhankelijke cinema.

Phileine was toch ook een grote publieksfilm naar een beststeller?

Barrie vd Laan schreef:

Vernietegende recensies in parool en volkskrant. respectievelijk 2 en 1 ster. Ze gaan de 100.000 niet halen.

Vast wel. Weinig mensen lezen recensies.

avatar van timbo_

timbo_

raymon schreef:

En trouwens dat zag ik niet aan komen, had verwacht dat deze film genadeloos ten onder zou gaan. Blijkt toch wel dat het publiek altijd nog zelf beslist wat hij of zij wil zien!

Quido schreef:

Verfilming van Saskia Noort boek. Natuurlijk wordt die film goed bezocht. Dat mensen daar uberhaupt nog aan twijfelen. Recensies hebben sowieso nauwelijks invloed. Ja, op de uiteindelijk beoordeling van films misschien, op het aantal bezoekers nauwelijks lijkt me. The Last Airbender is overal kapot geschreven en was drie weken lang de best bezochte film in Nederland. Gangsterboys heb ik nauwelijks een positieve recensie van gezien had binnen een maand meer dan 100.000 bezoekers. Nee recensenten bepalen hooguit voor een deel of een film goed dan wel slecht wordt gevonden maar niet hoeveel mensen er naar toe gaan.

Quido schreef:

Bovendien Ladies Night, heb ik begrepen. Kopen veel dames standaard een kaartje voor. Ik verwacht dat ie een goede eerste week heeft, maar de vraag is wat de mond-tot-mond gaat doen. Over drie weken komt Loft, als de buzz dan slecht is, pakt die film het over; als Eetclub een huges succes is, zullen ze bij Loft zenuwachtig worden.

avatar van timbo_

timbo_

Ben er eigenlijk wel van overtuigd dat Loft het hoe dank ook wel overneemt.

Quido schreef:

Zo opvallend is dat toch niet als hij tijdens de Ladies Night gepresenteerd wordt. Alles uitverkocht. Alleen in Eindhoven draaide hij al in 4 zalen!

avatar van Maximee92

Maximee92

Het boek gelezen, en het verhaal vond ik ontzettend goed in elkaar zitten. Mooi boek, en ik was dan ook zeer benieuwd naar de film. Na de slechte recensies hierover werd mijn nieuwsgierigheid groter. En ik was aangenaam verrast.

Ik vind de acteerprestaties over het algemeen heel goed, vooral de hoofdrolspeelster, Bracha van Doesburgh speelde goed.

Het verhaal, tja, het was moeilijk te volgen. Ik moest mijn moeder dan ook af en toe echt even updaten in de bioscoop, want ze wist niet meer wie wie was. Dit hadden ze zeker beter kunnen uitwerken. De film begon goed, in het midden zakte het weg, maar het einde vond ik dan weer uitstekend.

Zeker niet één van Nederlands slechtste films, zoals wordt beweerd. Het is geen topper, maar imo zeker een aanrader.

avatar van Let me see it

Let me see it

ben blij dat het dus blijkbaar niet aan mij lag dat ik er zowat niks van begreep

avatar van Quido

Quido

timbo schreef:

Verfilming van Saskia Noort boek. Natuurlijk wordt die film goed bezocht.

Zoals ik al eerder zei zal ie de 100.000 wel halen, met 600.000 verkochte exemplaren van het boek. Moet wel heel gek lopen wil dat niet lukken. Maar vrees wel dat de mond-tot-mond reclame daarna niet veel meer zal doen.

avatar van TK1991

TK1991

Vond deze film slecht.

Ik kon het verhaal niet goed begrijpen.. Je krijgt geen kennis van de hoofdpersonen..

Ik heb me (zeker naar het einde toe) erg lopen vervelen..

Jammer, want het blik Acteur's en trice's zijn niet bepaald slecht te noemen..

had zo mooi kunnen zijn maar helaas,

2,0**

avatar van cynta

cynta

Jammer. Blijft een beetje steken op het niveau van een gemiddelde GTST aflevering.

Het had allemaal veel spannender kunnen zijn, maar bleef erg oppervlakkig.

avatar van Minotaures

Minotaures

Bracha

Kippie.

Zonder het boek gelezen te hebben en dus zonder vergelijkingsmateriaal deze film bezocht vanavond. Angstzweet in mijn handen, ik ben niks gewend, van het einde en een zaal vol gillende mensen op het moment dat Simon op de achterbank zit bij Karen.. Ook het moment dat Karen in die urn graaft en Babette (?) elk moment binnen kan komen is érg spannend. Voor mij bloedstollende scènes. Maar die scènes kunnen de film niet redden. Een voldoende kan ik hier niet uit halen.

'Hanneke had een relatie met Evert."
"Schreef Kees die pillen voor aan Evert?"

De vraag die me om de haverklap bezig hield was; "Wie is Babette? Wie is Patricia? Wie is Evert?" De hoofdpersonages (ja, het zijn hoofdpersonages) leerde je op geen enkel moment goed kennen. Het was allemaal maar wat geheimzinnig. Enkel Karen werd wat meer uitgediept. Wat meer diepgang was echt op zijn plaats geweest.

Na de pauze (die bij ons midden in een intieme scène viel) vervaagde het verhaal en werd het voor mij onmogelijk om het te volgen. Ik ben écht niet dom, maar ik snapte er bar weinig meer van. Kwam mede ook door de namen, die me om de oren vlogen, die ik niet kon identificeren. Wie heeft wat gedaan? Vraag ik me nu nog steeds af.

Spannend wordt het ook niet vaak, al kan ik zeggen dat ik het op het einde bijna niet meer vol kon houden van spanning. De eindscène dat ze door het onverlichte 'gebouw' loopt is ontzettend spannend en zeer goed gelukt naar mijn mening. Het einde (Babette die ineens ook in het gebouw is met een taser) is vergezocht en maakt een soort rare twist die ik ook niet begreep. Robert Jan Westdijk kan het écht wel, regisseren, en de fout ligt absoluut niet alleen bij hem, maar hij had hier absoluut meer uit kunnen halen. Echt heel jammer. Dan lees ik 't boek wel ...

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Een beetje sloom dit. Er gebeurt veel maar ook weer niet. We krijgen niet zo veel te zien eigenlijk.
Er zitten wel 'n paar mooie shots tussen. Met die boom, in de grote keuken, op dat feest...
Het geluid van voorwerpen vond ik soms nogal hard. Dus een deur, sleutels of wat dan ook.
Bracha van Doesburgh ( ik zie nu dat ze zo heet ) vind ik er erg leuk uit zien en ze speelde ook goed. Naar haar heb ik wel met plezier gekeken.
Niet alle dialogen zijn even goed. Bij die openhaart, Karen met een andere vrouw, was een erg raar gesprek.
En die scene met de toeterende auto en het vallen in de gracht sloeg nergens op.

Niet vervelend, maar iets te zwak.

Kippie.

Die scène sloeg inderdaad helemaal nergens op. Alsof je haar alleen op die manier aan het praten krijgt.

avatar van cordiacovens

cordiacovens

ik vond het een beetje een zwak verhaal, heb het boek niet gelezen maar ga dat iig zeker niet doen..het verhaal was denk ik te dun om er iets goeds van te maken en een complete miscast van birgit schuurman eraan toegevoegd kan het al niks worden..uiteindelijk vond k de aanloop naar alles wel ok maar het eind was te snel, leek net of er geen geld meer was om het af te maken.

Kippie. schreef:

'Hanneke had een relatie met Evert."
"Schreef Kees die pillen voor aan Evert?"

met zoveel mensen die een hoofdrol spelen is het ook lastig. Ik had geen problleem met welke naam nou bij wie hoorde.
Volgens mij is het wel een vrouwenfilm. Saskia Noort schrijft toch ook gewoon chicklit?

cordiacovens schreef:

Er is al geen geld om een film te máken these days!!!!

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

huisvrouwtje schreef:

Er is al geen geld om een film te máken these days!!!!

5 sterren? ben je de vrouw van de regisseur ?

huisvrouwtje schreef:

Ja, het is lastig om te onthouden, maar gewoon even wat tijd nemen om de personages leren kennen had de film al wat verbeterd. Het kost wat meer tijd maar daar heb je de rest van de film nog wel profijt van. En wat heeft het gegeven dat het een 'vrouwenfilm' is te maken met mijn reactie?

@kippie.

Had niets te maken met jouw reaktie maar met die van DONKERWOUD

Donkerwoud schreef:

huisvrouwtje

@Barrie vander Laan, ik draag de Nederlandse Film een warm hart toe! Vind het zo makkelijk altijd maar te zeuren over dat iets slecht is.

Vind de Eetclub niet geweldig maar absoluut geen slechte film. Wordt er in Amerikaanse Films

elke seconde uitgelegd? moet je ook gewoon intelligent zijn en de boel volgen

huisvrouwtje schreef:

Vind de Eetclub niet geweldig maar absoluut geen slechte film.

Dan is een 5 geven wel erg verdacht.

avatar van Stephan

Stephan

Zet 'm op huisvrouwtje. Ik mag je inzet!

Stephan schreef:

Zet 'm op huisvrouwtje. Ik mag je inzet!

Het is gewoon R-J W himself.

avatar van Stephan

Stephan

Dan mag ik zijn inzet

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

wat een saaie film. een thriller die niet spannend is. Net zo erg als een komedie waarbij je niet lacht.

rose schreef:

Het is gewoon R-J W himself.

Ben helemaal R-J W niet. Er zou niet één iemand kunnen zijn die niet meehuilt met de wolven?

@Stephan. Ik vind jou ook al leuk

Ben helemaal R-J W niet.

Je hebt ook niets met deze film van doen? Vind het gewoon verdacht dat je de film zegt niet geweldig te vinden , maar hem wel een 5 geeft. Maakt mij verder ook niets uit, maar de meeste regisseurs die hier zitten geven zijn of haar films 5 sterren. Vandaar mijn vraag.