Beautiful Boy (2010)
Geregisseerd door: Shawn Ku
Met onder meer: Michael Sheen, Maria Bello en Moon Bloodgood
Plot Beautiful Boy
"To confront the truth, first they had to face each other."
Bill (Michael Sheen) en Kate (Maria Bello) zijn een getrouwd koppel dat op het punt staat om een scheiding aan te vragen. Dan krijgen ze het nieuws te horen dat hun 18-jarige zoon Sam verantwoordelijk is voor een grote schietpartij op zijn school waarna hij zichzelf van het leven heeft beroofd.
Na de films over schietpartijen op scholen komen nu blijkbaar de films over de ouders van de daders van schietpartijen op scholen. Althans: er zijn er twee in aantocht, deze en We Need to Talk about Kevin (2011) .
gauke
Ofschoon op ware gebeurtenissen gebaseerd en een dappere poging van de regisseur, werd ik niet echt geraakt door het verhaal. In de eerste plaats kwam ik niet achter het hoe en waarom, lagen de dialogen nogal voor de hand, vond ik de ups en downs te voorspelbaar, lagen een aantal scènes er te dik bovenop, kwam de film, ondanks het onderwerp, krachteloos over, zelfs ongeloofwaardig. Aan de acteurs lag het niet, zeker niet aan Michael Sheen.
Keane1983
Een erg depresief verhaal die rustig is en ook rustig blijft....
Qua acteerwerk heb ik genoten, vond het erg overtuigend overkomen en heb hier ook niet aan getwijfeld.
Het verhaal vond ik interesant, alleen had ik meer hiervan verwacht. Voor mijn gevoel had de trailer (en niet omdat deze maar 1 min. duurt) mij laten geloven dat er vanalles zou gaan gebeuren en dat er voldoende vaart achter zou zitten.
Van dit alles is niet veel uitgekomen.
Bepaalde scenes blijvens soms duren en waren in mijn ogen ook niet heel erg interesant, terwijl de scenes waarin personages zicht ontwikkelde weer veelte kort duurde.
Verder vond ik de verhaallijn iets te voor de hand liggen...ook dit had ik niet verwacht!!! Ik kon op mijn klompen aanvoelen hoe het de personages zou gaan verlopen en hoe alles zou aflopen!!
Tja, een beetje jammer....een thema als deze moet je niet gaan behandelen als een normale drama..ik had meer eigenheid achter het verhaal verwacht.
Op sommige momenten was de film ook echt niet vooruit te branden...Ook ik miste een beetje het hoe en waarom!! Hier werd in mijn ogen niet heel erg veel aandacht aan besteed.
Overigens vond ik wel dat het camera werk erg oed gedaan is en de score goed in de film past.
Een verhaal kan de film maken en breken...en dat is nu het geval geweest...het goede acteerwerk, mooie (rauwe) manier van filmen en score konden dit niet redden....
Van mij een 2,5*
Prachtige ingetogen rauwe film met glansrollen van Bill (Michael Sheen) en Kate (Maria Bello) als de ouders, op sommige momenten voel je letterlijk het verdriet van de ouders en de vragen waar ze mee worstelen, aanrader. ook nog kleine ingetogen rol van Meat Loaf als de Motel Clerk.
mart o
Sterke film, mede door de geweldige acteerprestaties van de 2 hoofdpersonen. Geeft je toch te denken, wat als mijn kind...
pardalis
Best een goeie film, alleen vraag ik me af of er daar geen slachtoffer hulp bestaat !
Daar heb ik echt niet van teruggevonden, wat wel ontbrak in deze film.
Voor de rest pakkend, overtuigend en goed geacteerd !
chebby
Mee eens
Puthenaer
Saai..
Het is bij jou wel alles of niks hè. Als ik de 5 sterrenfilms van jou zie, neem ik deze halve ster zeker niet serieus....
Miss Congeniality: 5 sterren
Baby Monitor: Sound of Fear: 5 sterren..... jezus.....
Beverly Hills Chihuahua 2: 5 sterren..... het kan nog erger...
Waku
Mede door een thema wat behoorlijk actueel is in de afgelopen maanden weet deze"Bautiful Boy" je als kijker behoorlijk te raken. Dit keer niet een film over de beweeg redenen van de dader of over de slachtoffers in het algemeen. Er wordt nu gekeken vanuit het oogpunt van de ouders die niet alleen hun zoon verliezen maar ook nog eens moeten leven met de wetenschap wat hun zoon heeft aangericht.De kracht van "Beautiful Boy" is het uitstekende acteerwerk en de manier waarop het verhaal in beeld gebracht wordt. Realistisch en overtuigend.
Masterkeeltie
Aangrijpende film waarvan je moet verwachten dat het om de emoties van ouders gaan die radeloos zijn, die rouwen om hun zoon maar tegelijkertijd ook een zoon hebben die 17 studenten heeft vermoord midden in de scheiding.
Aangrijpend rauw drama waarvan je niet moet verwachten enige actie van de schutter etc te zien, een drama zoals een drama moet zijn, geen onnodige extra's.
Rauw Drama die moet zien en die je stiekem toch wel ontroerd!
Dooz
Klein gefilmd, groot drama.
Mooie film, aangrijpend
qpid
Vond het een goeie film............gezien vanuit perspectief ouders.............dit verhaal wordt nogal eens vergeten. Acteurs TOP gedaan! Inderdaad depressief.......maar de film heeft me van begin tot einde geboeid
Jan met de pet
Trieste gebeurtenis, toch viel de film me tegen, aangrijpend maar had meer in gezeten: 2,5
missl
Wow Sheen zet een hele goede rol neer hier. Triest verhaal over mensen die op verschillende manieren reageren na de dood van hun zoon. Had van mij nog wel wat dieper in mogen gaan op de emoties.
Oliveri
Saai gebeuren. De schietpartij gebeurt achter de schermen, het accent wordt gelegd op de treurende ouders, waardoor de film een echte Amerikaanse tv film wordt. Had veel beter gekund.
Movie-Addicted
Aangrijpend drama. Het geeft je een beeld hoe moeilijk het is om als ouders zijnde,met dit soort gebeurtenissen om te gaan. Uitmuntend acteerwerk.
KoDe
Hier was meer uit te halen geweest. Ik vond het acteerwerk niet bepaald overtuigend. Beide ouders toonden tamelijk weinig emotie, met name in de eerste dagen na de schietpartij van hun zoon. Geen moment heeft de film mij weten te raken.
Slappe hap tv-film geworden helaas
Catwoman1986
Het doel van de film was dan ook niet de schietpartij in beeld brengen, maar het verhaal weergeven over de impact in het gezin van de dader en hoe de ouders er proberen mee om te gaan.
Ik vond het een erg mooie film en mooi dat het accent juist eens niet op de actie ligt en de dader maar op wat er daarna gebeurt. Geweldig acteerwerk, ik heb zeker een traantje gelaten, het intense verdriet, de onmacht en de onwetendheid kon ik gewoon voelen.
Catwoman1986
Slappe hap tv-film geworden helaas
Het is juist realisch dat mensen gewoon zo goed mogelijk proberen door te gaan met hun leven, zich groot houden. De klap en en besef is namelijk iets wat veel later pas komt...
cantforgetyou
- 1951 berichten
Zeer goede film. Ik vond de acteer prestaties erg goed. Wat me wel stoorde, was dat de ouders helemaal op zichzelf waren aangewezen. Er kwam geen trauma specialist of slachtoffer hulp ter sprake. Je kunt zo'n heftige situatie nooit in je eentje of samen verwerken. Dit probeerde ze dus wel. Verder echt een aanrader. Ik keek de film vrij laat en dacht dat ik wel te moe zou worden, maar het verhaal was zo pakkend, dat ik de film in één keer af heb gekeken.
AmazingPP
Redelijke film. Er word wel goed in geacteerd, maar ik kreeg niet echt medelijden met de ouders, terwijl dat toch een beetje de opzet van de film is. Het thema "school-schietpartijen" is naar mijn mening al beter weergegeven dan in deze film. OK, deze film kijkt vanuit het perspectief van de ouders, maar ook dat is beter gedaan in "We need to talk about Kevin". Maar zoals hierboven al meerdere keren geschreven is: het raakte me niet. Ik heb hem uitgekeken, vond hem zeker niet slecht, maar het is beter gedaan. De ultieme "school-schietpartij-en"-films zijn wat mij betreft "Elephant" en "The Basketball Diaries". 3 *
Het concept van het verhaal was best goed en de uitvoering was soms redelijk aangrijpend maar waarom was er geen slachtofferhulp ? Ook vond ik het er soms te klinisch aan toegaan. Omdat deze film over de ouders gaat is er verder ook weinig achtergrond over Sam en waarom hij het deed. Maar in het algemeen best een aardig drama met eveneens aardige rollen van Michael Sheen en Maria Bello.

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

Werk ohne Autor