• 9.371.617 stemmen

Beautiful Boy (2010)

Geregisseerd door: Shawn Ku

Met onder meer: Michael Sheen, Maria Bello en Moon Bloodgood

Plot Beautiful Boy

"To confront the truth, first they had to face each other."

Bill (Michael Sheen) en Kate (Maria Bello) zijn een getrouwd koppel dat op het punt staat om een scheiding aan te vragen. Dan krijgen ze het nieuws te horen dat hun 18-jarige zoon Sam verantwoordelijk is voor een grote schietpartij op zijn school waarna hij zichzelf van het leven heeft beroofd.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Tarkus

Tarkus

Indrukwekkende film is dit wel.

Je krijgt het nieuws dat op de school van je zoon een schietpartij aan de gang is. Doodsangsten sta je uit in de hoop dat je kind niet bij de slachtoffers is, tot de politie aan de deur staat en vertelt dat je zoon dood is, maar.. dat hij ook de schutter is van de schietpartij en zodoende 21 doden op zijn geweten heeft... Je leven zou voor minder overhoop worden gegooid.

Dat is precies wat deze film dus toont, hoe het de ouders van de dader vergaat nadien.

Een wat trage film, maar desondanks zeer boeiend en bijwijlen schokkend, als je ziet hoe de buitenstaanders reageren op bepaalde dingen, zoals bv. bij de verkoop van het huis...

Zeer actueel onderwerp dus, goed gebracht door de cast.

avatar van Decec

Decec

Een goede dramafilm...

Prima verhaal...

Wat een drama...

Volgens mij is niet een waargebeurd verhaal...

Prima acteerwerk...

Mooi HD kwaliteit...

Prima achtergrond geluid/muziek (Dolby Digital)...

avatar van david bohm

david bohm

Sober, onderhoudend drama met sterk acteerwerk van eigenlijk de hele cast. Met name de hoofdrolspelers zorgen ervoor dat de film best aangrijpend is. Realistische dialogen en het interessante onderwerp wordt aardig verkend. Ruim voldoende. Vrolijk ben ik er niet van geworden.

avatar van Franza

Franza

Ik heb een net gezien op film 1

Heb alleen het begin gemist helaas

Maar ik moet zeggen dat ik het otch een mooie film vond!

avatar van starbright boy

Vooral veel cliché's in deze film die daardoor af en toe qua verhaal nogal in de buurt komt van lopende band TV-films. Zoals in dat hele stuk waarin ze logeren bij een familielid. Weet die val ook weleens te ontwijken door niet te uitgesproken te zijn het eindigt godzijdank niet met een van de ouders die een groep mensen toespreekt over haar ervaring, maar is daarin niet zo geloofwaardig eigenlijk. De nadruk ligt iets te sterk op de voorspelbare en niet altijd realistische relatie tussen de ouders onderling en iets te weinig op het proberen te begrijpen van hun zoon.

avatar van Movsin

Movsin

Michael Sheen zit steeds in steengoede films (Frost/Nixon, The Damned United, The Queen...) en ook nu is deze "Beautiful Boy" een behoorlijk knappe film niet in het minst om het overtuigend acteren van Sheen en zijn tegenspeelster Maria Bello.

En toch mist de film iets om groots te zijn niettegenstaande het aansprekend gegeven (Ge kunt er moeilijk een slechte film mee maken). Kreeg zo de indruk dat de film in het middenstuk bleef hangen, bepaalde aspecten in het intrige werden hehaald en de film alzo meerdere dode momenten kende.

avatar van 93.9

93.9

Vervelende Amerikaanse woensdagavond rtl tv film.

Schoolvoorbeeld van Fake

Ook nog met Meatloaf

avatar van Pazmaster

Pazmaster

Matig drama met een toch wel aardig gegeven, echt voer voor een serieus en interessant drama. Wat me een beetje tegenviel was het gebrek aan emotie, voor een moeder die net te horen heeft gekregen dat haar zoon verantwoordelijk is voor een slachtpartij en daarna zichzelf van het leven heeft beroofd wordt er verdomd weinig gehuild. Ook het acteerwerk kon me niet echt bekoren, Bello is een mooie vrouw maar erg overtuigend vond ik haar niet, er wordt vrij emotieloos en zonder passie gespeeld. Ook de rest van de cast speelt op tv film niveau, ik voelde dan ook totaal niet met de ouders mee. Verder wel redelijk onderhoudend maar er is, bij lange na, niet het maximale uit dit toch wel bijzondere gegeven gehaald. Dat had veel beter gekunt en gemoeten. Een gemiste kans wat mij betreft.

avatar van Robi

Robi

Een film over de ouders van een jongen die een slachting heeft aangericht op de universiteit en daarna zichzelf heeft omgebracht. De film gaat over hoe de ouders daar mee om moeten gaan. Dit is natuurlijk een heel aangrijpend verhaal waarbij je bijna vanzelf een film hebt. Althans dat zou je denken. Maar het blijkt toch een enorme uitdaging om daar ook een goede en boeiende film van te maken. En dat merk je aan deze film. De film gaat vooral over hoe erg de ouders het vinden en hoe ze het maar niet kunnen begrijpen. Dat is in het begin nog allemaal geloofwaardig, maar op een gegeven moment blijft de film daar wel in hangen en heb je het allemaal wel gezien. Natuurlijk is het een hoop ellende wat je overkomt, maar een film moet wel ergens naar toe gaan. En dat gebeurt hier helaas te weinig. Aan het einde van de film ben je als kijker nog steeds niet veel verder. Mogelijk ook omdat het hier een verwerkingsproces van vele jaren betreft en de film maar een relatief kort tijdspad bestrijkt.