• 9.376.903 stemmen

Hobo with a Shotgun (2011)

Actie / Komedie | 86 minuten

Genre: Actie / Komedie

Oorsprong: Canada

Geregisseerd door: Jason Eisener

Met onder meer: Rutger Hauer, Molly Dunsworth en Brian Downey

Releasedatum: 12 mei 2011

Plot Hobo with a Shotgun

"Delivering justice, one shell at a time..."

Een dakloze burgerwacht (Rutger Hauer) trekt naar een nieuwe stad en vindt zichzelf opgesloten in de stedelijke chaos. Het is een stad waar de criminaliteit regeert en de misdaadbazen het voor het zeggen hebben. Bij het zien van dit stadslandschap gevuld met gewapende overvallers, corrupte agenten, misbruikte prostituees en zelfs een pedofiele kerstman besluit de dakloze gerechtigheid te brengen in de stad op een manier die hem het beste ligt: met een jachtgeweer.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

mikey

Klinkt wel erg begin jaren 80. Klinkt daarnaast ook een beetje flauw. En dan die poster. Ik ben een beetje bang voor eenzelfde ervaring als tijdens Piranha.

avatar van Reinbo

Dit zal veel minder gelikt zijn dan Piranha. Is behoorlijk low budget ook.

mikey

Ik dacht niet meteen aan gelikt. Eerder aan 'bewust een genreflick maken' net als Kill Bill en Piranha. Kan Tarantino het wel. De meesten kunnen het niet zoals Aja...

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Aja is er toch beter in geslaagd. Het is eerder Rodriguez die een beetje de plank heeft misgeslagen met Machete, door te bewust te zijn van wat hij doet.

mikey

Wel erg goed was death sentence.. Je had niet het idee dat je met een genreflick te maken had. Ook al was dat wel zo.

avatar van Prudh

Prudh

dutchtuga schreef:

Verschil is daarbij wel dat Rodriguez de film vooral met een knipoog maakte en het genre gebruikte om er een soort ode aan te brengen terwijl Aja aansloot in het genre door veel typische elementen erin te stoppen om de formule te laten slagen. De een is niet minder zelfbewust dan de ander dunkt me. Denk wel dat dit meer Aja wordt dan Rodriguez wat dat betreft.

mikey

Maw alle cliches tbv het feest van herkenning..? Ik ben er ook bang voor.

avatar van Prudh

Prudh

Nee niet per se voor het herkenningsfeest. Gewoon lekker low budget raggen en bloedvergieten. Niets mis mee!

mikey

Dat is afwachten. Death Wish was zo goed (of slecht) omdat het zo oprecht en eerlijk fout was. Misschien ook bewust maar dat kan ik niet ontdekken.

avatar van dominion

dominion

Hopelijk wordt het ook Machete style.

avatar van Bélon

Bélon

dominion schreef:

Hopelijk wordt het ook Machete style.

Hopelijk niet, was niet kapot van Machete. Te bedacht, professioneel geproduceerd, te weinig lol. Vond die film geen "ziel" hebben.

avatar van AC1

AC1

Nee, dit moet beter worden dan Machete en naar het schijnt is het dat ook.

Klik DAMNNNNNN

avatar van Molman

Molman

Is of heel goed of heel slecht

avatar van MrEd

MrEd

Molman schreef:

Is of heel goed of heel slecht

Of er ergens tussen in...

avatar van jarno1975

jarno1975 (moderator series)

Nieuwe red band trailer

Lijkt me echt geweldig te worden!

avatar van $pecial

$pecial

Hoppaa vanavond kijken

avatar van Corcicus

Corcicus

Hobo stops begging. Demands change!

Ik geef zelden 5/5 hier op Moviemeter, maar deze film was gewoon perfect. De vergelijking met Machete gaat op (cf. volksopstand op 't einde) al vond ik deze veel minder zielloos overkomen. Het gaat in dit geval dan ook om onvervalste cult en geen ode eraan.

Deze film was zeer origineel; de vindingrijkheid van de makers tart de verbeelding en de kills zijn spectaculair. Het is een donkere film met liters bloed en een compleet losgeslagen Rutger Hauer. Al zuipend en mopperend baant hij zich een weg doorheen het criminele wereldje van zijn nieuwe stad waarbij hij moet vaststellen dat verandering enkel van hem zal afhangen. De stad zelf is de hel op aarde waar kinderen ongestraft ontvoerd worden en afrekeningen schering en inslag zijn. De muziek was gedurende de hele zit passend en ronduit goed. De costumering was convenabel en sfeervol (The Plague was geniaal) en scherpe one-liners volgen elkaar aan een snel tempo op. Ook valt mij een opmerkelijk fantasygehalte op.

Heerlijk dat de hobo zelf ook aardig in de klappen deelt.

Must see!!

Tonypulp

Als ik zeg dat Hobo with a Shotgun de beste exploitation revival is, dan zeg ik dat met volle overtuiging en met ongekend enthousiasme...want man o man.. dit was goddelijk

Het begint allemaal met een fantastische (echt fantastische) ode aan Riz Ortolani, dé man achter legendarische soundtrack van Cannibal Holocaust. Deze vrolijke variant die zich afspeelt tijdens de openingscredits brengen meteen de juiste gedachtes mee. Eisener is een enorme fan van deze heerlijke stroming en behandelt die met respect en volle overtuiging.

Rutger Hauer (Baas Hauer ) slentert door de wijken van scumtown waar sadistische praktijken de dagen vullen. De befaamde 'bumfights' komen langs, mishandelde prostituees en een pedofiel in een Kerstman kostuum, het lijkt wel Troma. Ja ja, het lijkt er enorm op. Die bizarre shit die overal continue gaande is, die gorigheid, de typetjes... het lijkt een wandeling over een opgepimpte set van Terror Firmer (1999) . M'n gedachte gingen automatisch een beetje uit naar Street Trash (1987) maar dat zijn de overduidelijke vergelijkingen die enkel betrekking hebben op de setting van de film zelf.

Al die creatieve maar uiterst zieke spelletjes komen meteen tot uiting. Wanneer de eerste met putdeksel omringde meneer om de hoek rent (toevallig Robb Wells van de geweldige trashy serie: Trailer Park Boys ) raakt de stront de ventilator keihard. Briljante vertoning, Eisener is écht niet van plan om zich in te houden. Voeg daar één van de grootste bazen ooit, Hauer, aan toe en je hebt een exploitation flick die de boeken in kan gaan als één van de grootste aller tijden, daar ben ik zeker van! Een zielige hobo die er doorheen zit en wraak neemt, allemaal volgens het boekje van een stel jonge, ambitieuze filmmakers die zich willen bewijzen met iets waar ze van houden.. en dat toont zich in alle hoeken en gaten.

De leider van dit hele zooitje dat de stad controleert, is een enorme theatrale klootzak. Deed nog een beetje denken aan de performance van Robert Englund in 2001 Maniacs (2005). Met z'n 2 doorgeslagen zoontjes die iedereen moeiteloos mutileren, is er een basis gezet waar wraak goed op z'n plek is. Daar kun je als regisseur zijnde maar één ding op bedenken, en dat is om een bad-ass motherfucker zoals Hauer een shotgun te geven en een extra stel ballen. Wat je dan krijgt is voor een gory exploitation fanatiekeling onvergetelijk. Blood & guts is de regel en daar houdt Eisener zich prima aan... pff, prima? Hij doet het waanzinnig

Het ene stuke uitschot is nog niet uit elkaar gereten door een schot en een messteek of de volgende krijgt het om de oren, de ene kill nog bloederiger en creatiever dan de ander. En als je hart dan nog niet sneller gaat kloppen, dan zit je in het verkeerde genre te zoeken. Kan verder ook alleen maar beamen dat de regie echt briljant is, zoals de hele stroming in de jaren 70 dat deed, trekt hij hier ook enkele leuke visuele trucjes tevoorschijn. Leuke standpunten vooral, kan ik me zo mee vermaken! Kleurgebruik is zodoende nog veel toffer, de blauwe en rode gloeiende kleuren verwarmen de film, creëren een voelbare sfeer. Goed vergelijkbaar met de stijl waarin Ticked-Off Trannies with Knives (2010) zich presenteerde, gemengd met een betere vorm van zelfrelativering en verwijzingen dan een Machete (2010) (met alle respect, Rodriguez).

Pleur alle revivals van de laatste tijd bij elkaar, gooi er ook wat bier en chips bij en meng het helemaal door elkaar. Deksel eraf en giet het leeg, tot je grote verbazing komt er een zwerver uit gerold met een shotgun in z'n klauwen, klaar om je straat schoon te vegen en ondertussen ervoor zorgend dat al z'n opmerkingen memorabele quotes zullen worden. 5* en een plek in m'n top10. Dé ultieme ode (en veel meer dan dat) binnen mijn favoriete stroming.

avatar van The Oceanic Six

Alweer 5*?

Is de film trouwens 'uitgelekt'? Ben er ook zeer benieuwd naar.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

jeroentjuh . Verwachtingen worden nog groter. Hoe gezien trouwens? .

avatar van GuyB

GuyB

Heel erg benieuwd nu, mooie recensie jeroentjuhhhh.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Alweer 5*?

Als je mijn smaak kent en vervolgens deze film ziet, is dat geen verrassing Perfect! Sowieso pas de eerste moderne exploitatie (buiten de japanse om) die 5* krijgt.

Ajax&Litmanen1 schreef:

Is de film trouwens 'uitgelekt'? Ben er ook zeer benieuwd naar.

Hij is te zien op de Amerikaanse Xboxlive (nog voor de bioscooprelease) en is (denk ik) op die wijze online gekomen in zeer doenbare kwaliteit Was enorm verrast.

Naomi Watts schreef:

jeroentjuh . Verwachtingen worden nog groter. Hoe gezien trouwens? .

Als dit geen 5* van jouw kant wordt, eet ik m'n schoen op . Of iets anders oneetbaars want die overgebleven schoen is dan waardeloos.

GuyB schreef:

Heel erg benieuwd nu, mooie recensie jeroentjuhhhh.

Thanks, dit soort bad-ass actie is wel voor jou weggelegd

avatar van The Oceanic Six

Er is inderdaad een hdtv rip gelekt.... da's mooi

avatar van Reinbo

Mmmmmm wacht nog wel wat weekjes op de bios release, zal wel rond 13 mei een nachtelijke voorpremiere krijgen.... Althans, ga het proberen.

avatar van Naomi Watts

Naomi Watts

Tonypulp schreef:

Maak de verwachtingen nog hoger man . Vanavond ga ik er voor zitten .

avatar van $pecial

$pecial

Ik moet oppassen dat de verwachtingen niet te hoog gaan worden als ik dit allemaal zo lees haha.

Vanavond even mooi de tijd er voor vrij gaan nemen!

Ik vind het er tamelijk dramatisch uitzien, maar goed.. binnenkort maar eens proberen.

avatar van dave

dave

Heb de gelekte versie ook al in een pannetje opgevangen. Ik hoop op gore van de laagste plank en bespottelijke bloedfonteinen. Maar dat komt wel in orde als ik de berichten hier lees.

kos schreef:

Het is ook niet echt je favoriete genre aan je stemmen te zien, integendeel...