• 9.375.568 stemmen

Yongseoneun Eupda (2010)

Misdaad / Thriller | 123 minuten

Genre: Misdaad / Thriller

Alternatieve titels: No Mercy / 용서는 없다

Oorsprong: Zuid-Korea

Geregisseerd door: Kim Hyoung-jun

Met onder meer: Sol Kyung-gu, Ryoo Seung-bum en Han Hye-jin

Gesproken taal: Koreaans

Plot Yongseoneun Eupda

"Rather be killed than forgive."

Aan forensisch patholoog Kang wordt het verminkte lijk van een vermoord vrouwelijk slachtoffer toegewezen, om de oorzaak van haar dood te onderzoeken. Detective Min denkt aan een fanatieke milieuactivist, Lee Sung-ho, als voornaamste verdachte. Maar wanneer Kang's dochter wordt ontvoerd, begint er een manipulatief spel tussen Kang en Lee, die in het bezit is van de geheimen over de moordzaak.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Kang Min-Ho

Min Seo-Young's senior

Chief Detective Oh

avatar van Goodfella1812

Goodfella1812

Net gezien en wat een ontzettend indrukwekkende film zeg!!! Wat het verhaal betreft is het een beetje te vergelijken met een extra lange aflevering van CSI, maar dan wel een ijzersterke. Zeer overtuigend acteerwerk en een sublieme ontknoping. Absolute aanrader!!!

avatar van Raffael77

Raffael77

Heerlijke film weer uit het verre oosten. Goed acteer en filmwerk. Mooi verhaal en is prima uitgewerkt en het slot vond ik magistraal goed gedaan.

Toppertje.

avatar van kathmandu

kathmandu

Een meesterwerk uit Korea met vele plotwendingen,

deze behoort thuis in de allerbeste Koreaanse films uit het misdaad genre.

Minimaal een 4,5*

avatar van scumfrog

scumfrog

Deze film behaalde m.i. niet het niveau van ''The Chaser", maar toch erg goed met idd een subliem slot.

avatar van |Bazzie|

|Bazzie|

Het begint me nu toch wel erg op te vallen dat Korea de meest ijzersterke thrillers brengt. Degelijk zonder al te veel visuele flair, maar wel met lekker acteerwerk en plotwendingen (met name slotscenes) die expliciet gebracht worden. Vond deze net een tikje minder dan The Chaser, maar hij schaart zich wel onder de top.

avatar van Moemsie

Moemsie

Wat een heftige film...erg goed geacteerd, goed plot...zi daar nog wel een amerikaanse remake van komen

avatar van mc_majesty

mc_majesty

EEN gruwelijke film, jeeetje allemachtig, ik vond hem net zo goed als the chaser. I truly loves south-korean movies.

avatar van RickZ

RickZ

Koreaanse politiethriller met een begrijpelijk verhaal en een sterk plot. Het begin hakt er al meteen (letterlijk) in: een meid aan stukken gesneden. Daarna volgen 2 uur lang allerlei wendingen met vooral in het laatste half uur een paar stevige gruwelijk goede plots. AANRADER !

avatar van 2009

2009

Wow! Wat is deze goed zeg! Wat een verhaal! En een ijzersterk einde!

avatar van Zinema

Hollywood in Zuid-Korea.

Wederom een fijne thriller uit Zuid-Korea, die echter een beetje leentje-buurt bij het Hollywoodiaanse werk. Het verhaal kent een sterk begin, maar de formule ontvouwt zich al snel waardoor menig kijker de uitkomst lang van te voren zal kunnen voorspellen. Het maakt de film er gelukkig niet veel onprettiger op, maar jammer is het wel.

Goed.

avatar van De Knip

De Knip

Zinema schreef:

Hollywood in Zuid-Korea.

Goed.

Jij gaat mij vertellen hoe het exact zou eindigen? Misschien wist jij het, maar het gros zal dat echt niet zo gedacht hebben, hoor! Je komt wat dat betreft wat betweterig over.

Fantastische wraakfilm, c.q. thriller.

Aanrader voor de niet zo doordachte filmkenner/kijker zullen we maar zeggen:

****1/2

avatar van sander.h

sander.h

Goede film die het vooral moet hebben van het sterke plot.
Acteerwerk van de hoofdrolspelers is prima, alleen die constant zeurende/klagende/schreeuwende agent gaat een beetje op de zenuwen.

Het verhaal is echter zeer goed, stukje bij beetje vallen alle puzzelstukjes op zijn plaats, en het einde doet je haren recht overeind staan (al voel je al snel op je klompen aan dat de dochter van professor Kang niet meer in leven zal zijn).

Het gaat echter om de uitwerking, en die mist zijn doel niet. 4*

avatar van FillumGek

FillumGek

Weer een ijzersterke thriller van Zuid-Koreaanse bodem. Ook het debuut van Kim Hyeong-Joon zo te zien dus ik ben benieuwd wat zijn toekomst ons nog gaat brengen.

No Mercy begint meteen met een moord waarbij diverse clues wijzen naar een potentiële dader. Hij wordt al snel schuldig bevonden en professor Kang dient de onschuld van de verdachte te bewijzen. Niet zo gemakkelijk als alle bewijzen erop duiden dat je met de juiste man te maken hebt. Wat volgt is een anderhalf uur durende speurtocht waarin diverse wendingen verworven zitten. Af en toe nagelbijtend spannend en een einde waar je stil van wordt.

Een uitstekende cast brengt dit verhaal overtuigend over, met in het bijzonder Seung-beom Ryu (Lee Sung-ho) en Kyung-gu Sol (Kang Min-ho). Acteurs die hun rol met verve neer weten te zetten. Psycho versus wanhopige detective. Audiovisueel is de film eveneens sterk te noemen. Veel opzwepende muziek die de haastige scenes ondersteunen en mooie, vlot geschoten beelden.

Zuid-Korea is goed bezig de laatste tijd. Ook dit is weer een uitstekende thriller die op het einde mooi samenkomt. Een aanrader!

avatar van Spetie

Prima thriller, zoals de Zuid-Koreanen ze wel vaker maken.

Het verhaal en oplossing lijken in eerste instantie heel simpel, maar na een tijdje wordt duidelijk, dat alles toch een stuk complexer in elkaar zit, dan je denkt. Daar schuilt ook gedeeltelijk de kracht van deze film. Telkens als je denkt te weten hoe de vork in de steel zit, komt er weer iets nieuws op tafel zetten, waardoor het verhaal weer andere wending krijgt.

Het acteerwerk in de film is heel behoorlijk. Vooral Han Hye-jin speelt zeer goed, als de stagiare, die op een gegeven moment zelfs de leiding van het onderzoek op zich neemt. Dat klinkt misschien ietwat ongeloofwaardig, maar gedurende de film merk je daar niks van.

Verder is de film redelijk sfeervol, met goede bijpassende muziek en soms wat mooie plaatjes. Richting het einde vond ik de film echter wel wat inzakken. Gelukkig duurt dat niet tot het einde, want het einde is juist behoorlijk sterk, want dan pas blijkt hoe alles nu echt in elkaar zit. De moord en zelfmoord was ook erg goed. fijn filmpje dus.

avatar van Mobilemel

Mobilemel

Ik ga steeds meer van deze films houden uit zuid korea. Harde, knappe films met super acteurs. Ik dacht altijd dat het taaltje mij zou irriteren en dat de acteurs allemaal op elkaar lijken maar niets is minder waar. omdat ze zo grandioos gepassioneerd acteren spat de film ook echt van je beeldscherm. Heerlijk om naar te kijken.

avatar van Agrippa

Agrippa

Pfff zo krijg je ze niet uit Amerika (of Europa) heftige shit man!

Thriller/Drama is het eerder....zeer sterk einde, goed camerawerk en goede acteurs!

Het zou zo fijn zijn als we dit soort films eens in het "westen" gingen maken.

Misschien zijn er al wel hoor, maar daar weet ik dan niks van.

avatar van gauke

gauke

Een ijzingwekkende, gemene, sadistische, scherpe, duistere en keiharde mix van een wraak en schuld + boete (zonde) thriller, die bij mij herinneringen opriep aan 'Seven'. De regisseur verstaat zijn vak (de film heeft een sterke opbouw) en het uitstekend geschreven script is grimmig realistisch, intens en sinister. Kim Hyeong-Joon had de beschikking over een overtuigend en energiek spelende cast en de techniek is van hoogstaande kwaliteit. Het enige smetje vind ik Ji-ru Sung als quasi grappige politieman: zijn personage werkt storend en doet afbreuk aan de sfeer van deze ijzersterke productie.

N.B. Eigenlijk niet geschikt voor tere zielen zoals ik.

avatar van popcorn en cola

popcorn en cola

Prachtige Koreaanse film, rustig opgebouwd naar een zeer spannende climax. Echt een aanrader als je eens iets anders wil zien dan we in het westen gewend zijn. Meesterwerk!

avatar van tattoobob

tattoobob

Top film,weer zo,n fantastische film uit zuid-korea.......wat zijn die films toch over het algemeen goed zeg!

avatar van SnakeDoc

SnakeDoc

Geweldige lugubere thriller zoals alleen de Zuid-Koreanen ze echt maken kunnen.

Acteren is niet altijd heel geweldig, maar het verhaal zit bordvol spanning en het versassende einde maakt de film helemaal af!

* * * *

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Prima film en een erg doordacht script; het combineert op slimme wijze wraak en drama, verpakt in een politie-thriller hoewel ik het niet zo spannend heb ervaren als anderen blijkbaar. Vind het toch wel een stuk minder dan andere Koreaanse / Hongkongse genre-genoten.

No Mercy is vooral plot-gericht en de rest blijft nogal op de vlakte: de settings, audiovisueel, de personages.. spreken me allemaal weinig aan (behalve die maffe agent maar die valt juist weer uit de toon van de serieusheid van de film). Bijvoorbeeld Lee: blijft een beetje hangen tussen een weirdo en iemand voor wie je ergens begript hebt voor de wraak. Beetje onbestemd wat voor karakter de regisseur nou precies wilde neerzetten.

De film doet soms een tikkeltje Amerikaans aan en lijkt me ook echt iets om 1 op 1 over te nemen in een remake, daar zijn ze helemaal gek op forensisch speurwerk. Maar slecht is de film dus ook zeker niet; het verhaal heeft genoeg inhoud en verrassing en het einde is precies goed met de zelfmoord.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Erg door Se7en geïnspireerd als je het mij vraagt. Deze detective heeft wel enkele sterke troeven : met zo'n plot kom je vlug bij de whodunnit terecht. Dat gaat hier een heel andere kant op en de film haalt zijn sterkte uit een duidelijk motief. Een wetsdokter wordt meegezogen in de waanzin, niet per ongeluk zal blijken . Zeker de pogingen van Kang om de moordenaar te bevrijden vond ik een knap stukje cinema. De dramatische invalshoek vormt een goed tegengewicht. Wat dan weer een half puntje minder oplevert is dat einde. Velen zullen het ongetwijfeld geniaal vinden doch ik verwachtte me wel aan zoiets en het voelt redelijk stereotiep aan (bijna plagiaat zou ik zelfs zeggen). Toch blijft het een erg sterke thriller met spannende momenten.

SnakeDoc schreef:

Geweldige lugubere thriller zoals alleen de Zuid-Koreanen ze echt maken kunnen.

* * * *

Ik ben `t ook helemaal met je eens, dit is weer eentje die je nooit moet missen.

Heb gisteravond I Saw The Devil gezien, nu word `t tijd voor deze, voor een 2de keer.

avatar van tattoobob

tattoobob

I saw the devil....

• 1926 berichten

Ja, voor een 2de keer gezien, maar nu beter oplettend dan Hij snijd in feite in zijn eigen dochter haar romp, want in het begin zei hij ook al wat een zonde het was om zo`n mooi, en perfect lichaam te doden., maar een ongelooflijk goeie thriller, zoals ze ze daar in zuid korea alleen maar kunnen maken, maak hier geen remake van, dit is een film op zich.
Ik had toen het eind naderde al een brok in m`n keel.
Wat een goed verhaal, luguber, maar toch weer niet.
Gewoon een schitterende film, die je gezien moet hebben als je van dit soort houd.
En hell yeah, ik ben hier zeker 1 van.
Over een half jaartje nog maar eens weer bekijken, en een halve ster meer, net geen meesterwerk, maar een ontzettend goeie, dat wel.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

hannes64 schreef:
J maar een ongelooflijk goeie thriller, zoals ze ze daar in zuid korea alleen maar kunnen maken, maak hier geen remake van, dit is een film op zich.

Goeie geraffineerde thriller, maar moest meer dan eens aan Se7en denken, zeker op het einde. De opbouw was vrij gelijklopend .

• 1926 berichten

Ja, zo kun je `t ook bekijken, nu pas denk ik ook aan Se7en.

Opbouw is bijna gelijk qua `t andere meesterwerk van Fincher.

avatar van Shinobi

Shinobi

Puike Zuid-Koreaans productie, voor zulke producties zit je goed bij dit land. Al deed de uitkomst me wel ietwat denken aan Oldeuboi (2003).

Qua verhaal wordt het lekker rustig opgebouwd en het lijkt alsof je als kijker naar een langgerekte aflevering van Crime Scene Investigation zit te kijken. Langzaam maar zeker wordt het groter geheel dan ook uit de doeken gedaan, om erachter te komen dat het best inventief in elkaar zit. Mede door een aantal plotwendingen blijft het verrassend. De intense sfeer helpt hier zeker bij.

Daarnaast is het leuk om het contrast tussen de - in eerste instantie - psychopathische Lee Seong-ho en Kang Min-ho die de wanhoop nabij is te zien. Erg sterk vertolkt door de heren Seung-beom Ryu en Kyung-gu Sol. Ik was ook erg gecharmeerd van Han Hye-jin die een onervaren detective neerzet. Alleen de maffe detective viel soms ietwat uit de toon, gelukkig stoorde ik me hier niet zo aan. Aan zulke typetjes lijk je niet te ontkomen als je met een Zuid-Koreaanse film te maken hebt.

Al met al een sterke thriller die van begin tot eind de moeite waard is.

3,5 Sterren.

avatar van missl

missl

Spannend verhaal over een moord die gepleegd wordt, de politie en een forensisch dokter moeten er dan achterkomen hoe wat waar en waarom dit gedaan is. Voor de dokter zit er dan nog een exra belang bij dus hij trekt zijn eigen plan. Ik vond alleen de rechercheur naast het meisje ontzettend irritant, dat kwam vooral door zijn stemgebruik.

avatar van flaphead

flaphead

Ik blijf toch moeite houden met Aziatische films en dat heeft niks met de inhoud te maken; ik hou de acteurs niet uit elkaar, de namen zijn niet te onthouden en de taal leidt teveel af.
Het verhaal was ook niet zo best, het doet vrij standaard aan, er zijn teveel clichés en plotgaten (bij een autopsie zou toch al snel moeten blijken dat de lichaamsdelen niet bij elkaar horen / waarom wurgt die vent de vrouw terwijl er een pistool naast ligt / waarom draait het politiebusje niet om nadat de professor ze van de weg rijdt). Het acteerwerk komt houterig/geforceerd over (maar ook dat kan een cultuurkloof zijn). De spanning wil niet komen en ik kan met geen enkel karakter een band opbouwen. Die ene rechercheur was ook uitermate irritant. Kortom, goed in de film zitten lukt niet.
Halverwege krijgt de spanning wat meer grip, heeft het verhaal betere inslagen en voelt het meer als een echte thriller aan. Zoals ik me kan herinneren kunnen Zuid-Koreaanse films nogal onverwachte bizarre momenten hebben en dat gebeurd hier uiteindelijk toch ook met een dramatische twist, die toch een duistere grijns op mijn gezicht bracht.
Maar helaas redt het daarmee toch geen voldoende. Het is allemaal te afstandelijk en het verhaal voelt over het geheel genomen toch als iets wat ik te vaak heb gezien.