Caged (2011)
Met onder meer: Chantal Demming, Babette Holtmann en Joep Sertons
Gesproken taal: Nederlands
Bekijk via Videoland
Plot Caged
Stella (Chantal Demming) onderdrukt al jaren haar diepgewortelde verlangens. Haar huwelijk kabbelt voort en ze voelt zich niet meer begeerd. Uiteindelijk kan ze haar gevoelens niet langer negeren en begint een dubbelleven. Ze verandert in een "Unicorn", een bijnaam voor vrouwen die in hun eentje parenclubs en erotische feesten bezoeken. Stella bloeit op door al die nieuwe aandacht. Als haar man erachter komt kan hij niet veel meer doen dan haar de vrijheid geven die ze nodig heeft, in de hoop dat het allemaal gewoon een fase is. Op een dag ligt ze bewusteloos in een cel en heeft geen idee hoe ze er terecht gekomen is. Als na dagen nog een tweede vrouw Christine (Babette Holtmann) bij haar in de cel komt, slaat de paniek pas goed toe. Samen proberen ze erachter te komen wie hun ontvoerd heeft. Christine is ervan overtuigd dat het met Stella's lifestyle te maken heeft. Stella ziet zich genoodzaakt haar wilde leven tegen het licht te houden.
Stella
Laura
Gaya
Eva76
Precies, daarom.
Maar ik kan mij juist ontzettend goed indenken hoe 'verdorven' en primair een vrouw met seks om kan gaan. Ik denk ook in veler gevallen als een man, gevalletje van te veel testosteron? Wie zal het zeggen?. Maar wat dan weer een beetje jammer is, is het einde. Doet mij een beetje de das om. Zie je wel dat te veel seks met jan en allemaal niet goed voor je is. Voor je het weet eindig je in een kelder.
Er is niets mis met seksen zonder meteen huisje boompje beestje te willen. Ik denk dat je wat dat betreft een tikkeltje achter de feiten aan loopt. De vrouw is de nieuwe man. En vreemdgaan kunnen wij veel beter
Eva76
En castreren doe je bij mannen ( amputeren van de testikels) Ik weet niet welke film jij gezien hebt Rod Vliss?
Stephan, ik vond de stijve piemel van Joep tig keer spannender dan al die stijve piemels van onbekende porno acteurs in keiharde gonzo. Juist omdat ik hem ken op een heel andere manier ( hoewel hij ook al in Swingers een pittige rol neerzette laten we wel wezen).
Maar ik ben dan benieuwd he, hoe kreeg hij hem zo stijf, was het neuken dan toevallig ook echt, en je hebt het over de lust in Stella haar ogen, was die echt of was dat 'toeval'. En last but not least, wat vond Joep zijn partner hiervan? Hoewel ik het volstrekt met je eens ben dat het principe eerlijk oversteken wel vaker in de praktijk mag worden gebracht, neigt dat ene shot dan toch ineens naar porno. Niks mis mee, integendeel, maar wel het kersje op de taart.
En het zgn pink waar jij naar refereert was mij nauwelijks opgevallen. Had beter gekund hoor
Stephan
Ze blijft dan ook tot aan het einde volharden en natuurlijk is het "hemelse licht" aan het einde de deur die opengaat en haar redders die komen. Ze heeft dus uiteindelijk gewonnen.
Nee hij heeft gelijk. Castreren kan ook bij een vrouw (eierstokken/baarmoeder verwijderen) en dat is in ieder geval wat even wordt geïmpliceerd
Ik zal om de magie te behouden hier niet al te gedetailleerd op ingaan
Het feit dat je je afvraagt of het "echt" was of niet is op zich al helemaal goed. Maar er is weinig ruimte voor "echte lust" op zo'n filmset hoor. Het is een heel technisch gedoe om zo'n scène te draaien.
Thorak
Dan kun je 'm beter even tussen spoiler tags plaatsen ipv te herhalen lijkt me...
Meneer Bungel
Spoilertags geplaatst en melding gemaakt.
Meneer Bungel
Dat ze in een kelder terechtkomt ja, maar is dat dan meteen het einde van de film? Jij hebt hem ook niet gezien, neem ik aan? De aangegeven tekst lijkt er op, maar gaat wel specifiek over het einde van de film; het kan ook zijn dat ze er eerst terechtkomt en later nog eens, en sowieso staat er niet of het al dan niet slecht met haar afloopt...
wimnoot
Ik heb hem wel gezien, maar wil hem nog een keer zien voor ik erop stem. Denk eigenlijk niet dat Eva76 met eindig ook het einde van de film bedoeld zal hebben, maar dat is niet helemaal duidelijk.
Meneer Bungel
Is er een regisseur in de zaal?
Stephan
Ik heb in mijn reacties op haar tekst al wat spoilertags geplaatst.
Ik zou het castreren ook even taggen. Ook bij Rod Vliss
Edit: is al gebeurd zie ik.
Overigens... zowel Eva76 als Rod Vliss mogen natuurlijk ook stemmen op de film.
Alsnog hier en daar spoilertags geplaatst inderdaad.
@Evas76
Nog even ter verduidelijking:[/Ik doel op scene tijdens de derde martelscene waar Christine de streepjes op de onderbuik van Stella plaatst en daarna de operatie uitvoerd en de aansluitende scene waar stella terug in de cel komt en naakt is. Tijdens die scene zie je litteken en probeert christine de wond schoon te maken, aansluitend wrijft Stella over de wond en schreeft een oerkreet/spoiler]
Hysterrectomie(Baarmoederverwijdering en vooral Ovatectomie(eierstok(ken)verwijdeing wordt ook wel castratie genoemd,kijk bijvoorbeeld bij dieren als bijv een kat/poes wordt gecastreerd, wordt dit ook zo genoemd /spoiler]
Rod vliss
@Stephan, staan de deleted scenes van de film nog ergens op internet, tot op heden alleen de uitgebreide vriendinnenscene gevonden. Maar de overige deleted scenes kan ik niet vinden.
Stephan
De film kent eigenlijk geen deleted scenes met uitzondering van de zwaar ingekorte vriendinnen-scène. Natuurlijk is er een hoop materiaal ingekort uit bestaande scènes, zoals bij de psychiater, de kelder en het Eyes Wide Shut feest, maar daar zijn geen versies van uitgebracht.
Daarentegen staat er natuurlijk wel een hele leuke (en uitgebreide) making of op de DVD
wimnoot
De tweede kijkbeurt beviel me een stuk minder dan de eerste keer dat ik deze film zag. De overdaad aan seks scene's slaagde er niet in om nog te boeien of te prikkelen. Nu weet ik dat niet al die scene's bedoelt zijn om te prikkelen, maar toch.
Ook kan ik me slecht inleven in het personage Stella. Voor iemand die vindt dat men veel te moeilijk doet over seks, vind ik dat ze er zelf een een enorme heisa van maakt, vooral wanneer ze verteld hoe geweldig ze zichzelf voelt wanneer ze begeerd wordt en aandacht krijgt. Ik vind het allemaal een beetje overtrokken. Laten we wel wezen, zo bijzonder is seks nou ook weer niet! Ik heb niet het idee dat Stella een stoere, zelfverzekerde, onafhankelijke vrouw is, en volgens mij is dat toch de insteek van het hele verhaal.
Verder wel onder de indruk dat mainstream acteurs bereid zijn zo ver te gaan voor de camera. Er worden zeker een aantal grenzen overschreden die zelfs een Paul Verhoeven niet overschreden heeft. Er werd ook goed geacteerd door alle hoofdpersonen, had niet het idee dat ik naar een soap zat te kijken. Chantal Demming is voor mij een nieuw gezicht, ben benieuwd of er nog meer films voor haar in petto staan.
Verder vielen me de twee Kubrick momenten op. De Eyes Wide Shut scene was erg makkelijk te spotten, maar ik kreeg ook zo'n gevoel bij de muziek wanneer Stella en Christine's man betrapt worden door Christine. Deed me erg denken aan de monoliet muziek van 2001.
Ik hoop dat Brenninkmeijer's volgende film een film is waarmee ik me meer kan inleven, ( drank en drugs o.i.d.
) dan weet ik zeker dat ik wel 100% geboeid kan blijven kijken.
Kleine voldoende 3 punten
@Stephan
Jammer want in de uitgebreide making of komt dit niet heel sterk naar voren of ik heb het gemist, dit zou natuurlijk ook kunnen
@Wimnoot
10 extra pipopunten voor het spotten van de muziek. Die track die jij bedoelt lag als guide onder die scène. Uiteindelijk heeft Danny daar zijn draai aangegeven met medewerking van Moskou's operazangeres.
Je hebt overigens gelijk als je zegt dat de erotische scènes niet bedoeld zijn om te prikkelen. De enige scène die dat nog een beetje heeft is de scène aan het begin op de bank, maar alle andere scènes zijn te dramatisch om prikkelend te zijn.
Waar ik overigens wel mee heb geëxperimenteerd is de scène op de marteltafel waar ze tegen haar wil wordt bevredigd. Ik wilde dat ambivalente gevoel dat Stella daar heeft ook op de kijker projecteren en dat is (volgens velen) wel gelukt.
@Rod vliss
Er is nog wel een uitgebreidere EWS scene maar die krijg ik op geen enkele server geplaatst
daredevil666
Inderdaad,het is een open einde,want wie komt de deur open doen,dat kunnen verschillende opties zijn! Haar man? Politie? Terug dienen Rus om haar te vermoorden?
Stella was wel getrouwd he,dus huisje, boompje,beestje was er al bij wijze van spreken. Dus dat is totaal een ander paar mouwen! Nadat haar man het ontdekt heeft tracht ze haar ontrouw te bagatelliseren. Ontrouw is ontrouw,basta!
En wat betreft vreemdgaan,dat vrouwen dat beter kunnen..de film laat duidelijk zien van niet,want haar man ondekt het doordat zij die DVD laten zitten heeft en ze heeft dit zeker niet express gedaan hoor want bij de psychiater(die ze duidelijk nodig had want ze was echt gek) heeft ze zelf gezegd dat haar man het nooit mocht weten dat ze doodsbang was van hem.
Nog nooit van een "flufmeisje" gehoord Eva?
daredevil666
Dat zou ik niet durven zeggen,dat Stella uiteindelijk heeft gewonnen,daarbij,dit was geen spel hoor maar bloedserieus..met de nadruk op bloed

We weten niet wie de deur komt openen,kon haar man zijn die haar gevonden had(met of zonder politie),kon de politie zijn,kon dienen Rus zijn die terug gekomen was om haar te vermoorden,enz.
Wie het ook was,die Stella zal voor haar ganse leven geketend blijven in een nieuwe kooi..de kooi van trauma,want dat zal ze er zeker aan over gehouden hebben.
De film laat duidelijk zien dat seksuele fantasieën heel gevaarlijk kunnen zijn,zeker als je ze als getrouwde vrouw in werkelijkheid wil brengen met andere getrouwde mensen.
daredevil666
Gewoon een kwestie van te weinig of geen porno kijken
Expliciet zijn de seksscenes zonder meer maar nog vele stappen verwijderd van werkelijke pornografie. Er wordt al iets snel pornografie genoemd, onterecht overigens.
Daar sla je de bal volledig mis!
Het is wel degelijk pornografie dat in deze film toegepast wordt!
Er wordt vaak een onderscheid gemaakt tussen zachte en harde pornografie. Zachte pornografie omvat materiaal waarin naaktheid en suggestieve scènes voorkomen. Harde pornografie omvat explicieter materiaal dat weinig te raden overlaat, inclusief directe opnamen van geslachtsdelen en alle soorten geslachtsgemeenschap.
Bij porno heb je ook Softcore en Hardcore:
Hardcore: Bij harde porno (hardcore) is alles expliciet in beeld gebracht, inclusief de penetratie en ejaculatie.
Softcore: Bij softcore worden geslachtsorganen wel in beeld gebracht, maar wordt de penetratie zelf niet getoond. Ook worden bij softporno meestal geen penissen, of geen erecties, getoond.
Caged is geen hardcore movie,maar wel een film die op zijn minst softcore scenes bevat,alhoewel ze een trapje hoger gaan.
Thorak
Daar sla je de bal volledig mis!

Als ergens sex in voor komt (al dan niet met zichtbare geslachtsdelen) wil het niet gelijk zeggen dat het ook porno is. Ook niet alles waar een monster in voorkomt is direct horror. Porno gebruikt sex op een totaal andere manier en sowieso met een héél ander doel.

Grappig dat jij beter weet hoe de film eindigd dan de maker zelf...
Fortune
Dit is misschien geen porno maar de scenes zijn wel (erg) expliciet in beeld gebracht waardoor de opmerkingen over porno helemaal niet gek zijn.
Naomi Watts
Als je expliciete sexscenes porno gaat noemen redeneer je wel heel simpel.
Fortune
Het gaat meer om de beeldtaal/bedoeling/functie die deze film aan de ene kant wel heeft en aan de andere kant niet. Had toch vaak het gevoel van moet die lul nu eigenlijk wel volledig in beeld of was het ook goed geweest als er meer aan de verbeelding word overgelaten. Is het dan meteen porno? Neen. Maar het is helemaal niet gek ofso als iemand dat dan wel zo noemt met die dunne scheidingslijn tussen functie en geen functie. Expres veel vlees laten zien of met een bedoeling?
laten we het houden op een expliciete erotische thriller.
SPT
Ik zou zeggen dat een scène pas als porno zou moeten worden gekwalificeerd als deze primair als doel heeft om de kijker sexueel op te winden.
Stephan
Een vrouw een halve film in haar blootje tonen kan blijkbaar wel, maar het moment dat er een piemel in beeld komt wordt het porno?
SPT omschrijft het trouwens goed.
mister blonde
De regisseur zal wel een viezerik zijn, dan. Seks, bah. Heb ik helemaal niets mee.

Nog niet gezien? 'Escape at Dannemora' kijk je nu gewoon op SkyShowtime