Caged (2011)
Met onder meer: Chantal Demming, Babette Holtmann en Joep Sertons
Gesproken taal: Nederlands
Bekijk via Videoland
Plot Caged
Stella (Chantal Demming) onderdrukt al jaren haar diepgewortelde verlangens. Haar huwelijk kabbelt voort en ze voelt zich niet meer begeerd. Uiteindelijk kan ze haar gevoelens niet langer negeren en begint een dubbelleven. Ze verandert in een "Unicorn", een bijnaam voor vrouwen die in hun eentje parenclubs en erotische feesten bezoeken. Stella bloeit op door al die nieuwe aandacht. Als haar man erachter komt kan hij niet veel meer doen dan haar de vrijheid geven die ze nodig heeft, in de hoop dat het allemaal gewoon een fase is. Op een dag ligt ze bewusteloos in een cel en heeft geen idee hoe ze er terecht gekomen is. Als na dagen nog een tweede vrouw Christine (Babette Holtmann) bij haar in de cel komt, slaat de paniek pas goed toe. Samen proberen ze erachter te komen wie hun ontvoerd heeft. Christine is ervan overtuigd dat het met Stella's lifestyle te maken heeft. Stella ziet zich genoodzaakt haar wilde leven tegen het licht te houden.
Stella
Judy
Laura
Gaya
Stephan
Ik heb het in ieder geval lachend neergetelt voor Caged.
Was de kwaliteit een beetje te doen op streaming?
Naomi Watts
Was de kwaliteit een beetje te doen op streaming?
Zeker, meer dan te doen eigenlijk. Ik vond het uitzonderlijk goed te doen, viel me behoorlijk mee. Ook tijdens het kijken geen enkel technisch probleempje (buffer etc.) gehad.
- 11915 berichten
Meneer Geurts moet zijn bronnen beter checken: nooit geweten dat Swingers in 2006 gemaakt is.

Stephan
Joh. Iedereen wil wat over het "bloot gehalte" zeggen. Ik vind het een prima 'prikkelende' recensie.
mikey
Wel een uitstekende poster dat zo in het rijtje van de video nasties covers kan.
Voor een film die op vod verschijnt ipv de bios vind ik 5 euro helemaal niet aan de hoge kant.
Gooi er 2 euro bij en je hebt een maandabo op Netflix ... dan is 5 EUR voor een (no offense) B-filmpje toch niet min.
- 11915 berichten
Is een prima prijs, zo niet de standaardprijs: heb hetzelfde betaald bij KPN voor New Kids Turbo.
5 euro lijkt me vrij prijzig. Laatste keer dat ik een dagfilm huurde was ik 3,50 euro kwijt. Lijkt me dat VOD goedkoper zou moeten kunnen. En een VOD premiere lijkt me nu niet een pre, is toch een beetje de moderne variant van 'straight to video'.
Al is het maar omdat videotheken ook al lang niet meer concurrentieel zijn. Of willen ze ons nu de service 'vanuit je luie zetel' nog aanrekenen ook?
mikey
Maar de premiere is toch op VOD? Vandaar de wat hogere prijs. Of vergis ik me hierin? Aan de andere kant 'straight on videos' verdienen ook geen hogere prijs.
Quido
Naomi Watts
Ik zelf ben verre van een grote Nederlandse cinema buff. Ik vind de 'goede' films tamelijk schaars en ook op artistiek gebied is het aanbod vrij karig. Wel sta ik als eerste in de rij voor een nieuwe van Maartje Seyferth, Victor Nieuwenhuijs en Stephan Brenninkmeijer.
Het begin van de film weet gelijk de aandacht te trekken en vast te houden. Met sublieme cinematografie die gelijk uit het oog springt wordt de kijker begeleidt naar het hoofdpersonage van de film. Door verschillende segmenten uit Stella's verleden kom je steeds meer over haar te weten. Deze vertelstructuur werkt erg goed, hadh et zelf niet anders willen zien eigenlijk. Het thema promiscuïteit is erg intrigerend en ik benerg blij dat er rond dit controversiële thema in Caged geen belerend toontje te bekennen is. Integendeel zelfs.
Cast is prima in orde, allemaal van solide naar uitmuntend. Vooral Demming maakt indruk. Ze wist toch erg makkelijk mijn begrip en acceptatie naar de oppervlakte te brengen voor de beweegredenen van haar personage. Dat ik wat betreft dit thema best open minded bent kan ook wel flink mee hebben geholpen. Ook komt haar seksuele speelsheid erg goed naar voren en wat ze hier allemaal naakt presteert is zeer overtuigend. Ook haar angst tijdens haar isolement brengt ze enorm geloofwaardig tot uiting, is er iets wat Demming niet zo goed kan? Naast segmenten uit haar verleden, het hoe en waarom voor haar stap in het diepe krijgen we ook segmenten met haar therapeut voor de kiezen. De dialogen daarvan sloegen aan, vooral omdat Stella in haar argumentatie zeer duidelijk is (de wisselwerking met Reinier werkt dan ook heel erg goed). Ook zeer treffend op momenten.
Vooral zeer verrast door de seksuele expliciete content. Met een film met deze thematiek niet meer dan logisch natuurlijk maar het doen is toch een totaal ander iets. Veel regisseurs hadden dit niet eens gedurfd, Brenninkmeijer doet dat en verdient daar niets minder dan lof voor. Vooral de scene met Sertons is zeer indrukwekkend. Deze seksueel expliciete scenes zijn dan ook enorm geloofwaardig. Ook de scene in de club vind ik dan één en al surrealiteit uitstralen, echt een enorm sublieme scene. Al zijn er genoeg memorabele scenes aan te halen. Voor mij sprongen de sauna, de club, de beginscene, de expliciete operatietafel en de scene met Sertons er wel uit.
Op narratief gebied gewoon zeer solide. Al heb ik het gevoel dat het narratieve aspect ook veel meer een middel was dan een doel. De focus ligt voor mij vooral op cinematografisch vlak en de uitwerking van het thema promiscuïteit, waar Brenninkmeijer bijzonder goed in slaagt. Erg genoten en mijn verwachtingen zijn wel overtroffen. Ook blij met de keuze voor 4K, dat wordt een absolute BD aankoop.
Rianneke_Dan
Op die scene met Sertons na, vond ik het qua seks nog wel meevallen. Maar ik ben dan inmiddels ook aardig wat gewend, toch was het niet 'erger' of meer dan dat ik van tevoren al had verwacht. Maar hardcore porn? Nee dat niet.
Wel veel lof voor Demming, want jezelf zo openlijk geven op beeld vind ik erg knap, je moet het maar doen zeg
Thorak
In die recensie van The Cult Corner wordt het zelfs hardcore porno genoemd... :s
EDIT: Op nachtvlinders word het hardcore porno genoemd....
Expliciete scènes zelfs...
Naomi Watts
Gewoon een kwestie van te weinig of geen porno kijken
Expliciet zijn de seksscenes zonder meer maar nog vele stappen verwijderd van werkelijke pornografie. Er wordt al iets snel pornografie genoemd, onterecht overigens.
dutchtuga
Videotheken verdwijnen omdat 'vod' e.d. het allemaal overbodig maakt en vervolgens zitten we met slechte kwaliteit beeld/geluid, buffering en zowaar nóg hogere prijzen, terwijl er geen pand gehuurd hoeft te worden en de kosten op het gebied van personeel aanzienlijk minder horen te zijn. Erg slechte zaak dit en eigenlijk best wel treurig. We blijven op elke manier een melkkoe.
dutchtuga
Wat Caged betreft: waarom 5 euro?? En is het bekend of het via KPN (want dat heb ik) het beeld 1080p is en het geluid digitaal?
Met 5 euro gaan ze de concurrentie met andere online mogelijkheden niet winnen.....
Stephan
Films zijn er niet om videotheken bestaansrecht te geven, maar videotheken zijn er om films te 'vertonen'. Als door intrede van VoD de eigenzinnigere film meer kans krijgt omdat er minder risico's genomen hoeven te worden zouden jullie dat als filmliefhebbers (toch geen videotheekeigenaren hoop ik) moeten toejuichen.
5 Euro voor 105 minuten vermaak (hopelijk) is natuurlijk geen hoge prijs. Als je pindakazen gewend bent en camversies lust is het inderdaad onzin om 5 euro te besteden.
De streaming heb ik inmiddels zelf ook gecheckt. Is PAL op 1,85Mb/s.
Compressie ja, maar kwalitatief beter dan de pindakaas meuk (divx of niet)
En aan het begin meteen 60 minuten vooruitspoelen geeft nog geen 2 seconde wachttijd dus dat bufferen valt erg mee.
Geluid is als ac3 en als 6ch 5.1 aangeleverd.
Ik heb geen enkel probleem om te betalen voor content, maar zie niet in waarom het duurder moet zijn dan een dagfilm in de videotheek, die duren ook meestal wel 105 minuten. En aan de kostenkant moet het goedkoper zijn, dus waarom moet ik er dan meer voor betalen?
dutchtuga
Je neemt de pindakazers als vergelijkingsmateriaal. Voor die mensen is alles te duur en betalen ze liever niets. Ikzelf die altijd 3 films voor 10 euro huurde of 4 per stuk vind 5 euro voor een digitale huurfilm, zonder hoes o.i.d. veel geld. Helemaal als de technologie nog niet ver genoeg is om de films in optimale kwaliteit uit te zenden.
Stephan
De VrijNederland van deze week is ook erg lovend over Chantal.
...de intense hoofdrol van Chantal Demming, die zich onverschrokken blootgeeft. Haar angst is geloofwaardig, ook in ongeloofwaardige situaties, en met het naturel van haar gesprekken met een therapeut kan ze zo aanschuiven voor een volgend seizoen In Therapie.
- 11915 berichten
Ik neem aan dat die recensie alleen in de papieren versie staat? Wat vinden ze van de rest van de film?
Thorak
De streaming heb ik inmiddels zelf ook gecheckt. Is PAL op 1,85Mb/s.
Compressie ja, maar kwalitatief beter dan de pindakaas meuk (divx of niet)
Ook volledige BluRay's zijn van het net te halen.Het is een beetje het zelfde verhaal als de digitale boeken, geen druk kosten, geen papier kosten, geen magazijn kosten, geen winkels met alle kosten als personeel etc., maar toch kosten ze voor de klant bijna net zoveel als een echt boek. Rara hoe kan dat?
Naar de videotheek op en neer kost nezoveel tijd als downloaden, dus dat win je er al niet aan, maar een dvd huren kost me 3,50 t.o.v. 5,00 voor VOD, sommige films zelfs 6 of 7 euro...