• 9.378.047 stemmen

Gesproken taal: Nederlands

• Videoland Bekijk via Videoland
  • meJane Bekijk via meJane

Plot Caged

Stella (Chantal Demming) onderdrukt al jaren haar diepgewortelde verlangens. Haar huwelijk kabbelt voort en ze voelt zich niet meer begeerd. Uiteindelijk kan ze haar gevoelens niet langer negeren en begint een dubbelleven. Ze verandert in een "Unicorn", een bijnaam voor vrouwen die in hun eentje parenclubs en erotische feesten bezoeken. Stella bloeit op door al die nieuwe aandacht. Als haar man erachter komt kan hij niet veel meer doen dan haar de vrijheid geven die ze nodig heeft, in de hoop dat het allemaal gewoon een fase is. Op een dag ligt ze bewusteloos in een cel en heeft geen idee hoe ze er terecht gekomen is. Als na dagen nog een tweede vrouw Christine (Babette Holtmann) bij haar in de cel komt, slaat de paniek pas goed toe. Samen proberen ze erachter te komen wie hun ontvoerd heeft. Christine is ervan overtuigd dat het met Stella's lifestyle te maken heeft. Stella ziet zich genoodzaakt haar wilde leven tegen het licht te houden.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Wouter

Parool en AD schreven recensie; VK, NRC en Telegraaf niet, hoorde ik. Weet iemand wat Trouw en GPD deed?

Gaat de film deze week uit op VOD?

Trouw is kut.

AD verwacht ik ook niet als lovend (gezien de terughoudendheid van Ab Zagt op Twitter).

Waar hij overigens wel leuk schreef:

Ab Zagt schreef:

Vandaag in AD: recensie Ned. erotische thriller Caged: combinatie van Eyes Wide Shut, Saw, L'histoire d'O en In Therapie. Binnenkort op VoD

Vanaf nu te zien op VoD dus

Macmanus

Parool is extreem negatief.

Onze Job weer?

Macmanus

Denk het wel. Nu niet bij de hand. Lachwekkend vond hij het.

Mark Moorman.

avatar van timbo_

timbo_

Wel vreemd dat ik in sommige recensies niets lees over een verkrachtingsscene, sterker nog daar werd iets in de trant geschreven van dat het allemaal vrij braaf was en binnen de perken bleef, en andere recensies het hebben over zoiets als een gruwelijke verkrachtingsscene die zijn uitwerking niet mist.

Stephan

Dat lijkt mij het verschil tussen "meegaan" met het verhaal, of "afstand voelen".

Ik wist ver van tevoren dat er wederom een tweespalt zou zijn. Love it or hate it.

Heb daar inmiddels vrede mee. De ene journalist noemt het blijkbaar lachwekkend, de ander vindt het spel van Chantal Gouden Kalf-waardig.

Ik snap ook best dat als de film je niet raakt, de weerstand enorm kan zijn in dit genre. Gelukkig is het "en-en" en niet "alleen maar"...

Overigens wil het filmfestival in Brugge mijn film selecteren. Morgen even checken of dat mag...

Stephan schreef:

Vanaf nu te zien op VoD dus

Alleen bij de digitale aanbieders? Anders flink balen (ik zit natuurlijk net weer bij digitale aanbieder Delta). Of zijn er online ook mogelijkheden? Mejane nog niet helaas.

Stephan

Als Ziggo en UPC goede cijfers maken zullen anderen snel instappen. Dat is dan weer het voordeel van digitaal. Geen gedoe met transport en kopieën, maar enkel een contractje en schakelen...

Naomi Watts

Afwachten dan maar en anders op het DFF. Vanavond de D.C. van Swingers dan maar.

nakada schreef:

Mark Moorman.

Ik lees 'm net. Mijn hemel...

Als je al moet lachen om de openingstitel dan weet je dat hij zijn stukje ongezien al klaar had.

Naomi Watts

Online VoD aanbieders hebben 'm dan toch eindelijk . De Divx versie maar kopen straks.

avatar van Quido

Quido

Is die recensie van Moorman ergens te lezen (online)?

Stephan

Nee. kreeg een fotokopieetje van de papieren versie.

Hij kwam volgens eigen zeggen al niet meer bij van de openingstitel, ergerde zich aan het overhemd van Victor Reinier en kan blijkbaar moeilijk tegen bloot want hij vroeg zich af of Chantal niet eens kon protesteren als ik haar weer eens vroeg haar kleren "aan het knaapje te hangen".

Ik hoop oprecht dat ik hem niet teveel getraumatiseerd heb.

nakada

Ik heb hem op de site van het parool opgezocht met als zoekterm Caged.

Ik heb eigenlijk al lang geleden besloten om deze 'professionele' kritieken niet meer te lezen. De kans dat zijn smaak overeenkomt met die van mij is niet zo groot en ook ik heb het vermoeden dat er regelmatig recensies uit hun pen rollen over zaken die niet gezien zijn of als inslag hebben 'kijk mij eens lekker stoer een Nederlandse film afkraken'.

Recensie op Nachtvlinders.nl

Uitzending op Films en Sterren. Morgen de herhaling of kijk op Uitzending gemist

Op 18:50

O ja... en filmposter geplaatst ipv DVD hoes.

avatar van herder

herder

nakada schreef:

Maar bijna elke Nederlandse film verdient het om afgekraakt te worden. Dus ik geef ze niet eens ongelijk.

nakada

Wat een onzin. Zelfs al verdienen veel films dat, dan mag dat nog niet de insteek zijn van een recensie.

avatar van Reinbo

herder schreef:

Wat een onzin. Hoeveel (en welke) Nederlandse films ken jij?

avatar van Thorak

Thorak

herder schreef:

Ik zou zeggen ga de serie "Penoza" eens kijken! Pas geleden gezien en een van mijn eerste gevoelens was dat ik genaaid was aangezien er dus weldegelijk ijzersterk geacteerd kan worden in Nederland. Afgezien daarvan vind ik overigens dat er zeker wel een aantal heel erg goed Nederlandse films zijn (o.a. Soldaat van Oranje, nr.2 in mijn top 10).

Ik heb nog geen van Stephan's films gezien, maar Swingers en met name deze film lijken me erg boeiend

avatar van BlueJudaskiss

BlueJudaskiss (moderator films)

• 11917 berichten

herder schreef:

Kan me niet heugen ooit een opmerking te hebben gelezen of gehoord die dommer was dan dit.

Macmanus

Hoop niet dat het aantal stemmen hier representatief is voor hoe de film het doet als vod. Wil wel eens eens een review van een mmer zien.

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Ik wil hem graag zien, maar ik heb geen idee hoe dat vod in zijn werk gaat, om nog maar te zwijgen over de vage google-resultaten die het geeft...

Stephan

Hier kun je m tegen betaling van 4,99 Euro (desnoods via een 0900 nummer) zien.

Zo zo, 5 EUR voor een filmpje te huren, 13 EUR om hem in divx kwaliteit te kopen? Dat gaat geweldig aanslaan, voel je zo!

avatar van Jessen0wnt

Jessen0wnt

Ik vind hem ook vrij prijzig voor een 2 daags bestand

Naomi Watts

Voor een film die op vod verschijnt ipv de bios vind ik 5 euro helemaal niet aan de hoge kant. Ik heb het in ieder geval lachend neergetelt voor Caged.

Sowieso zullen die prijzen natuurlijk omlaag gaan als vod meer naamsbekendheid krijgt waardoor de kosten ook makkelijker te dekken worden.

Stephan

Hitchcock's manier is natuurlijk "een" manier. Niet "de enige" manier. Verder een prima recensie.

Die van De Nachtvlinders komt het dichts bij, waarvan ik denk: die heeft het begrepen