Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Dick Maas
Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel
Gesproken taal: Duits en Nederlands
Releasedatum: 11 november 2010
Zaterdag 7 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Sint
"December 5 will never be the same..."
St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.
Niklas
Hanco
Moeder Frank
Chef
Van Dijk
Matige film waarin het verhaal van de goedheilig-man een flinke draai krijgt. Op zich een leuk idee om dit oer-Nederlandse gegeven op deze manier neer te zetten, maar de film komt niet verder dan de gemiddelde slasher. Op sommige vlakken wel vermakelijk, maar de humor (en vooral de one-liners) zijn behoorlijk flauw. Ook het acteerwerk stelt niet al te veel voor.
Jessen0wnt
Belachelijk.
Vandaag is onze goedheiligman verwelkomt door honderden kinderen, smachtend naar snoepgoed en dure cadeau's. Sinterklaas is een commercieel, maar succesvol, Hollandse feestdag die werkt en alleen al bij naam veel sfeer kent. Dick Maas deed er goed aan om deze film te maken, het is bij voorbaat al geslaagd aangezien alles met Sinterklaas wel goedwillig is, lekker Hollands en gewoon iets ''eigens'' heeft. Nu kende ik al de Baantjer-aflevering en heb ik al wat horror-Sinterklazen voorbij zien komen met mijn Halloween-vrienden, Sint is gewoon tof bedacht, en dat is zo.
Qua film stelt het echt niks voor, het is nergens spannend, intens, grappig of ook in enige mate eng. Maar vermakelijk is het wel. En dat hoort ook. Het heeft wel wat grappige (cliche) schrikmomenten die je samen met je vrienden en een verveelde zus, die daardoor zich opeens helemaal in een film stort, best wel grappig. Het is gewoon leuk en vermakelijk, en dat is ook wel eens goed.
De beruchte dak-scene is inderdaad wel het best gelukt, maar verreweg van indrukwekkend. Het zag er allemaal wel wat nep uit, en de Sint zelf is echt belachelijk. Ik snapte de ophef wel van de poster in 2010, het is uiteindelijk een kinderfeest en Sinterklaas hoort gewoon goed te zijn. Er had veel meer met het onderwerp gedaan kunnen worden. Meer een psycho-sinterklaas dan een echte zombie. Vond dat slecht bedacht, maar voelt natuurlijk wel lekker cheasy aan waardoor Maas zichzelf ook niet te veel eisen voor doet schotelen. Slimme tactiek.
Leuk Hollands filmpje met genoeg sfeer, al heb ik meer het idee dat het kwam door al het snoepgoed bij ons op de bank dan echt door deze ''geweldige'' film. Dick Maas zal nooit mijn vriend worden, maar ik waardeer het ''op zich'' wel.
Voldoende, 3 sterren
Wat een ramp zeg, die heeft zowaar nog de production value van een jaren 80 film als Amsterdamned *zucht*.
Had er dan echt nog iets goors van gemaakt of zo, dit was echt op elk vlak hopeloos.
Een half sterretje erbij voor de nog best grappige achtervolgingsscene langs de grachten.
En welke idioot verzint het om een 30-jarige een middelbare scholier te laten spelen
Nitrouz
Had ik niet al gestemt op Sint? Ik heb hem wel in de bioscoop gezien vorig jaar! En nu zag ik hem in de winkel liggen, ik kon hem niet laten liggen. Sint is een toffe Nederhorror met een licht komisch tintje.
Sint begint al erg sterk met 2 toffe openingsscènes, waarvan de 2e het beste is. De enige overlevende zien we de rest van de film ook voorbij komen. Ook zie je direct dat Sint er niet omheen draait, goede gore en goede schrikmomenten, de sfeer zit er prima in en de horror komt 'direct' op je af.
De gehele film is Sint sfeervol, verveelt de film geen moment en zijn er gelukkig geen echt irritante personages. Verschillende karakters komen elkaar gedurende de film tegen en zo werkt de film toe naar een knallend einde.
Een geslaagde Nederhorror is Sint absoluut geworden, het is een film geworden die leuk is om ieder jaar een keer te bekijken. 3,5 sterren!
Roel82
Film viel mij erg tegen, slechte special effects en geen enkele acteur/actrice haalde het niveau wat het zou kunnen halen. Het verhaal slaat ook echt helemaal nergens op.
El ralpho
Rijdt dan maar stilletjes ons huisje voorbij..
Tja, wat valt er hier nog over te zeggen? Al net zo slecht als de keuze Bram van der Vlugt te vervangen door Stefan de Walle.
Acteer prestaties die de toneelschool nog niet eens ontstijgen worden vergezeld van erbarmelijke effecten. Met name de pieten en een scene die zich afspeelt op de daken, zien er lachwekkend slecht uit. Snap dan ook niet, hoe deze film ooit de goedkeuring van de regisseur kon krijgen als hij nog enigszins een vorm van smaak had zoals in zijn gouwe ouwe Flodder tijdperk. De film mondt uit in een grote anti-climax die je laat afvragen hoe de film ooit tot zo'n bedenkelijk triest eindresultaat kon komen. De opzet en het idee is leuk, maar de commotie om de film heen is interessanter dan de film zelf. Geen wonder dat dit Dick Maas dus zo goed uitkwam allemaal.
Mijn onderstaande beoordeling zegt genoeg. Hup, mee in de zak naar Spanje met dit gedrocht.
harm1985
Tjongejonge wat een oubollige film zeg! Tenenkrommend acteerwerk, lachwekkende special effects (de scène met de Sint op het dak zeg er bij één shot wel heel nep uit, voor de rest wel OK, daar niet van), een tal van lelijke shots, en een dun plot met afgeraffeld eind.
Het gegeven is leuk en met een paar mooie kills (of beter uitgewerkte) had het een hoger cijfer op kunnen leveren, maar die zat er helaas te weinig in. En Egbert Jan Weber als tiener casten, dat kan ècht niet meer. Eigenlijk niet meer dan terecht dat de teller bij 400,000 bleef steken. Nog veel.
Lennert
MIjn god wat een slechte film. Afgrijselijk acteerwerk, veel te oude acteurs als tieners, een bizar verhaal en bij vlagen ronduit hilarisch slechte special effects. Wat een troep, heerlijk gewoon. Wie van tevoren een goede film verwachtte heeft het dan ook volledig aan zichzelf te wijten dat het eindproduct tegenviel, want met de naam Dick Maas kun je verwachten dat het niets beters dan goedbedoelde pulp kan zijn. En dat was dan ook precies wat het was.
Sinterklaas als moordende gek met zijn leger van zwart verbrande Pirates Of The Caribbean zombies, het moet niet veel gekker worden. Nou ja, er is dan nog een onsterfelijk paard wat auto's verpletterd en een boot die over andere boten heen stoomt (een schoener, daar komt het schoen zetten vandaan, weergaloos!). De dialogen waren afgrijselijk en daardoor uitermate hilarisch, wat de pret alleen maar groter maakte. En dan nog situaties als een politieachtervolging terwijl de Sint over de daken rent met zijn paard in behoorlijk matige CGI, zonder het te weten had ik deze scene altijd al willen zien!
De gore is wat clean, maar uiteindelijk vallen er wel een hoop doden op grappige manieren. Het is duidelijk dat men meer ging voor stom vermaak dan voor echt gruwelijke zaken, iets wat voor mij in ieder geval goed werkte. Gruwelijke bagger met de hoofdletter B van B-film, maar oh zo vermakelijk!
Dick Maas had met De Lift een klassieker te pakken die ook hier over de grens (Vlaanderen dus) goed in de smaak viel. Qua horror was Amsterdamned geen slechte poging, maar wou ik toch opnieuw het talent van De Lift zien. 27 jaar later maakt hij opnieuw een horrorfilm met de Sint als moordenaar. Een clown, een pop, een kerstman, een sneeuwpop, speelgoed, ... er is al veel aangepast naar het horrorgenre. Dat een film met de Sint Nederlands moest zijn, is de logica zelve.
De sfeer van de film begint goed, Dick Maas zet een setting neer die je in meeneemt naar de Sinterklaastijd. De film doet veel beloven en je denkt dat anno 2010 er toch veel verbeterd is tegenover de jaren '80 waar een karig budget ineen land als Nederland (maar evengoed België) zorgde voor niet steeds kwalitatieve effecten en makeups. Maas slaagt er wel in om het 80's genre terug leven in te blazen met een seriemoordenaar zoals Freddy Krueger. Cheesy scènes met voorspelbare thrillermomenten waar je gewoon plezier hebt in de oneliners en de manier waarop iemand vermoord werd.
Maar Dick Maas kan de kwaliteit helaas niet eens evenaren van die 80's horrorfilms. Je merkt snel dat hij een kleiner budget heeft aan effecten, maar vooral jammerlijk is de povere make up. De creativiteit is ver te zoeken, want wat een geweldig idee is, wordt hier niet zo goed uitgewerkt.
Is dit een goeie film? Verre van. De regie van Maas blijkt nog maar eens een toevalstreffer te zijn met De Lift. Maar ik heb toch nog wat van de Sint genoten. Het blijft een cheesy horrorfilm voor de liefhebbers, maar daar blijft het dan ook bij.
Shinobi
Op zich wel een geinige film en er zitten zeker wel wat leuke kills tussen.
Met een iets betere uitwerking had dit wel een topfilm kunnen zijn.
Helaas blijf ik nu op 2,5 sterren steken.
StevenMighty
Ik heb Sint gekeken op Sinterklaasnacht, dat maakte het net ietsje echter nog
Ik vond hem goed, spannend en vooral origineel. Sinterklaas die eens helemaal anders belicht wordt dan we altijd gewend waren, dat is wel 's leuk.
Dingen zoals de Pieten die eigenlijk zwart zien door verbranding en de naam pakjesavond die van pak-avond komt vond ik allemaal goed bedacht.
De Sint zelf zag er goed eng uit, net als het sfeertje rond hem zoals de voortekens van zijn komst.
Over dat hij al dan niet tekst had moeten krijgen lig ik beetje met mezelf in de knoop, aan de ene kant is Huub Stapel zo'n goeie acteur dat het zonde is hem niks te laten zeggen en aan de andere kant zorgt een tekstloze rol voor meer mysterie bij zijn personage als Sint.
De effecten waren over het algemeen knap, al hadden de moorden vaak iets weg uit de tijd van De Lift, beetje erg nep hoe hoofden en ledematen rondvliegen.
In totaal vond ik het een degelijke horrorfilm met een frisse jonge cast, en Sinterklaas.. die zal ik voortaan altijd anders bekijken.
Dank u Sinterklaasje voor deze film..
Halcyon
Zwak. Neo-slasher volgens Amerikaanse conventies, maar met een Nederlands-Belgisch cultuurhistorisch thema: Sinterklaas. Erg leuk gevonden natuurlijk en op zich veelbelovend voor een avondje hersenloos slice&dice vermaak. Helaas is de uitwerking ondermaats. De moorden ogen suf en inspiratieloos en het script is zo stuurloos als maar zijn kan. Teveel onzinnige personages die alleen maar in de weg lopen, verschillende perspectieven die het geheel onoverzichtelijk maken en een ontknoping om van te huilen. Gelukkig ziet de film er door nabewerking en kleurcorrecties redelijk fraai uit en mag Huub Stapel zijn visagiste bedanken voor de geweldige metamorfose als Niklas. Desondanks is deze film een enorme gemiste kans, waarvoor Dick Maas (scenario + regie) grotendeels verantwoordelijk is.
Rianneke_Dan
Vermakelijke film, maar helaas niet helemaal goed uitgewerkt. De cast vond ik op zich nog wel prima, natuurlijk heb je er altijd wat mindere acteurs tussen zitten, vooral als de film van Nederlandse bodem afkomt. Maar over het algemeen vond ik het wel te doen, werd nergens echt storend wat ik eigenlijk bijna altijd wel heb bij een Nederlandse film. Is denk ik een persoonlijk iets.
Begin was goed, lekker sfeervol ook, maar helaas zakte de film halverwege in, en ging het verhaal een hele andere kant op, jammer want juist de eerste helft vond ik de film erg goed. Kills waren aardig, de film had een lekkere slasher vibe, wat in het eerste deel wel goed was uitgewerkt, maar vanaf het moment dat Frank (volgens mij) in dat bootje stapt om op zoek te gaan naar de Sint en zijn pieten ging het bergafwaarts. Vond ik ook totaal niet interessant.
Thema is geweldig, kills waren aardig, sfeer was vooral in het eerste deel goed aanwezig en het acteerwerk is eens niet storend. Dat is voor mij al heel wat, aangezien ik geen fan ben van Nederlandse films. Leuk voor tussendoor
simone1
Wat een zeurpiet, die Dick Maas. En dan dat klagen over een strippagina. Het is gewoon een vervelende negatieve ouwehoer. Heel flauw en mi zeer overschat. Anderen verdienen veel meer krediet. Met zijn eeuwige verongelijktheidshouding slurpt hij kostbare tv 'airtime' . Is ie niet waard, die Dick.
Sergio Leone
Matige horrorkomedie.
Het begint nochtans vrij goed, eigenlijk. Qua beleving komt het dicht bij mijn ideaalbeeld van horror: domme tieners, een originele moordenaar en een paar momenten die je mijlenver ziet aankomen, maar waarvan je uiteindelijk toch schrikt.
Na een goed half uur kakt het wel wat in. De politie begint dan een prominente rol te spelen en dat doet geen goed.
Qua muziek etc. valt het goed mee. De sinterklaas-deuntjes in een "suspense"-versie horen is wel een keertje leuk.
Het ziet er wel allemaal goedkoop uit. De goedheilige man en zijn ros zien er niet uit
2,5
Jawaddedadde
Best wel geinig.
Een onzinverhaaltje natuurlijk, maar best vermakelijk om dit soort films in je eigen moedertaal te zien. Er zitten een paar toffe kills in maar het einde is behoorlijjke teleurstellend. Had een iets epischere eindstrijd verwacht. Nu lijkt het alsof onze beste Sint gewoon afdruipt (is hier trouwens de basis gelegd voor een vervolg?)
De effecten zijn niet altijd even geslaagd, met name wanneer de Sint met zijn ros over de daken van Amsterdam stormt komt dit nogal fake over. Maar zoals gezegd, sommige kills zijn best leuk.
Leuk voor ons Belgen ook dat er kleine bijrolletjes zijn voor Barbara Sarafian en Lien van de Kelder.
mister blonde
Fijne slasher in een leuk jasje. Dick Maas is na 6 matige tot slechte films op rij terug wat mij betreft. Hoewel ik zijn films nooit echt briljant vindt, is hij naast de troep die hij heeft gemaakt, vaak uitstekend in staat om vermaak te presenteren, maar dat was dus wel al even geleden. Hij weet met Sint de juiste toon te vinden. Het is een lekkere ouderwetse horrorfilm, met wat cheesy effecten, die vooral leuk zijn. De humor is als het aankomt op de gore, spanning en het horrordeel erg geslaagd. En dat geldt eigenlijk voor alles; het horrorgedeelte is erg onderhoudend en alles daaromheen uitermate flauw.
Heb me prima vermaakt. Vond alle oudere acteurs prima, terwijl de jonge acteurs heel matig zijn. Opvallend. Cinematografie is prima in orde. Het einde (laatste 10 miniuten eigenlijk) valt ontzettend tegen. Jammer, want het is een prima gedoseerde en zeer vermakelijke horrorfilm.
Alle zuurpruimen die de Nederlandse cinema matig vinden, zullen gemakkelijk iets kunnen vinden dat hier mis mee is. Iedereen die hier niet te serieus naar kijkt en deze genrefilm beoordeelt op wat ie is, ziet een vermakelijk film. 3,5 sterren.
killerfreak
Leuk uitgangspunt maar o zo slecht uitgewerkt met gore scènes die geen enkel gevoel van bewondering oproepen. Jammer, want had hier - als horrorliefhebber - net iets meer van verwacht
Wernertje
[quote]jippie2010 schreef:
Leuke film!
Ik snap alle kritiek op zekere hoogte, er zaten teveel slortdigheden in.
Maar het verhaal sprak aan en was orgineel,
een gewaagd script om te filmen.
Daarnaast hebben ze goed geprobeerd gebruik te maken van special effects
Ook het acteren was beter dan een gemiddeld Nederlandse film./quote]
?
Geen 1 van deze argumenten kan ik serieus nemen, het verhaal is absoluut niet origineel dit is al vaker gedaan met de Kerstman en andere feestdagen (Amerikaans) dus feitelijk is het gewoon goedkope Amerikaanse imitatie troep.
De scene op het dak heb ik meerdere malen gezien zowel op dvd als blue-ray maar echt super is het ook niet gemaakt. En het acteer werk is van het niveau gtst net zoals de simpele typisch Nederlandse oneliners.
Chainsaw
Gemiste kans.
In handen van Dick Maas kon dit prima een lekkere lompe horrorfilm worden. En heel soms komt ie redelijk in de buurt met een paar lollige kills of visueel redelijk stijlvolle momenten. Maar waar deze momenten op één hand te tellen zijn, daar nemen de tenenkrommende dialogen, vermoeiende personages en talloze mislukte pogingen tot humor toch overduidelijk de overhand. Tegenover elke aardige scène staan tien mislukte one-liners en grappen, jammer genoeg. Had dan toch liever ruimte gewild voor echt inventieve slachtingen, wat sterke spanningsopbouw of in ieder geval wat geslaagde humor. Jammer genoeg anderhalf uur niets van gezien.
De personages zijn nog platter en meer inwisselbaar dan het gemiddelde slachtvee uit een Friday the 13th en het acteerwerk was ook om te janken. Dan hoop je dat men veel goed gaat maken met het titelkarakter zelf. Helaas was ook hij niets meer dan een oninteressante simpele boeman op een paard. Ook geen idee waarom hij door Huub Stapel gespeeld zou moeten worden, het is niet alsof je echt iets van de beste man meekrijgt. Des te meer worden we opgezadeld met overacterende mensen, waarvan geen van hen mij bij wilde blijven. En ben bang dat ook de film me niet lang bij zal blijven.
1,5 sterren.
jarno1975 (moderator series)
Flinke tegenvaller!
Had hier toch wel wat meer van verwacht. Naast het zeer matige acteerwerk was het verhaal ook drie keer niks. Een van de weinige positieve punten was hoe de Sint er uit zag. Maar als ik hem dan over die daken zie "rennen" met dat paard. Zulke special effects kunnen echt niet meer anno 2010. Daarnaast zitten er ook nog een stel van die onmogelijkheden in, zoals wanneer hij met het paard door het dak zakt, bij die 2 ballen aan de bar beland en vervolgens nog een verdieping lager valt, om dan ineens midden op straat op een politie auto te vallen.
En de grootste domper was wel de one-liner die uit Flodder gebruikt wordt.
Nee, hier werd Sinterklaas niet vrolijk van.
tommykonijn
Sint is een film waarbij ik me vooral herinner dat, toen hij uitkwam, er ontzettend veel commotie om was. Ik was er in der tijd wel benieuwd naar, maar heb hem toch gemist. Gisteravond wel bekeken en ik heb er gemengde gevoelens bij. Amsterdamned en De Lift vind ik beide goede thrillers van Dick Maas. Het idee van een moordende sinterklaas is origineel, en ook iets waar je, lijkt me, een goede film uit kan maken. Helaas werd er wat mij betreft niet alles uit gehaald. De sfeer van de film beviel me in het begin wel, maar na verloop van tijd neemt de spanning flink af. Dit komt volgens mij mede doordat Niklas zelf maar een bijrol speelt. Zijn rol had wat groter gemogen, en ook de moorden werden nogal 'vaag' in beeld gebracht (ik miste een soort 'kenmerk' dat de Sint erachter zat). Over het einde ben ik ook niet echt te spreken. Het grootste minpunt is dus gewoon dat de spanning te mager was. Het acteerwerk was ook een beetje middelmatig. Huub Stapel doet het goed, maar vooral de jongere cast is best slecht in vorm. De film draagt ook een voordeel: het verveelt niet. En ondanks de magere sfeer die zich ontpopt, wil je blijven kijken tot het einde. Ook enkele dingen die (misschien ongewild) grappig waren. En ook wel opvallend dat Dick Maas zijn eigen serie (Flodder) laat terugkomen in de film. Vermakelijk was het wel, maar ik had er meer van verwacht..
Karl van H.
Een goede film? Nee, natuurlijk niet. Vermakelijk? Jazeker! Zeurpieten (ha!) hoor je klagen over het slechte acteerwerk of het onlogische verhaal, maar Sint is gewoon een hartstikke vermakelijke film, juist omdát 'ie zo slecht is. Ik heb me in elk geval niet hoeven vervelen, en ik denkt dat dat voor iedereen wel mag gelden die met de juiste instelling dit pulpwerkje gaat bekijken.
Fran
- 1953 berichten
Ik moet van te voren alvast eerlijk bekennen dat ik geen fan ben van horror/komedie films maar voor deze film wilde ik wel een uitzondering maken. Helaas heeft deze film mij ook niet weten te overtuigen om eens vaker naar dit genre te kijken.
Alhoewel er voldoende schrik elementen te vinden zijn vind ik het nergens echt spannend worden. Ook al hebben we hier te maken met een komedie toch vind ik dat je wel een bepaalde mate van spanningsopbouw moet hebben en dat mis ik wel een beetje. Zoals bijvoorbeeld die kinderen in het begin die de schoorsteen worden ingetrokken. Het gebeurde opeens, pats boem en ze waren weg en weer door naar de volgende scène. Het was me allemaal een beetje te gejaagd.
Wel moet ik zeggen dat het er visueel allemaal heel erg mooi uitziet. Er wordt een goede creepy sfeer weergegeven en het ziet er gewoonweg heel mooi uit. Daarom geef ik deze film niet een fikse onvoldoende maar echt overtuigd ben ik niet.
Parisa
Lekker ontheiligend filmpje met fijne volwassen- en sarcastische humor. Mooie sfeer en goede moorden in een prima tempo.
Ik heb vooral met de mannen in huis gelachen.
Hansjepansje
Rommel, en eerste echte sof van mijn filmjaar 2013.
Wat dan helemaal teleurstellend is, is dat het idee achter deze film nog best goed is. Sinterklaas, goedheilig man en belangrijk symbool van de kindertijd, die eigenlijk een gruwelijk afgemaakte bisschop is die bij volle maan wraak komt nemen op de stad Amsterdam. Een origineel en eigenlijk gewoon een tof uitgangspunt, helaas helpt Maas het vakkundig om zeep.
Veel diepgang van personages hoeft helemaal niet, omdat ze in dit soort films toch vooral als kanonnenvoer dienen, maar dat geeft je als regisseur ook geen vrijgeleide om ze simpelweg duf te maken. Acteerprestaties zijn zoals verwacht erg mak, en dialogen zijn nergens naar. Maas probeert wat humor in z'n film te smokkelen, maar creëert vooral irritatie en de hoop dat de Sint ze zo snel mogelijk van de roe komt geven. Enkel Caro Lenssen is hier een lichtpuntje, fijne meid om naar te kijken.
Dat had Maas uiteraard allemaal vergeven geweest als het horrorgedeelte goed was uitgewerkt, maar ook hier gaat er heel wat de mist in. Kills zijn simpelweg niet leuk, veel spanning wordt er niet opgebouwd, en de schrikmomenten zijn ongeveer een half uurtje op voorhand te voorspellen. Als bij wat een van de paradepaardjes van de film had moeten zijn, een achtervolging over de daken, ook nog eens pijnlijk duidelijk wordt hoe amateuristisch de effecten zijn, valt er weinig meer te genieten.
Niet spannend, niet leuk, niet goed. Lenssen en enkele shots redden de film van de laagste score.
mjk87 (moderator films)
Zelfs als ik dit als parodie wilde zien kon ik het niet waarderen. Eerder lachwekkend dan echt eng, maar vooral omdat het zo slecht geacteerd was en ja,omdat het lachwekkend was. Waarom weet ik niet precies. Niet serieus te nemen en heel Hollands. 1,0*.
Donkerwoud
Bij herziening is er helaas geen ontkomen meer aan dat het concept niet helemaal op het niveau van Amerikaanse genre-broers kan worden uitgewerkt. Een paar ijzersterke scenes steken er ruimschoots bovenuit, maar voor het grootste gedeelte is het een middelmatige film. Hoop dat er ooit nog eens een betere sequel aan zit te komen, want het concept leent zich daar wel ontzettend goed voor.
DonOswaldo
- 1931 stemmen
Vorige jaren had ik er geen zin in, maar deze 5 december toch gekeken. Nederlandse films blijven niet echt mijn ding, maar het concept vond ik wel wat. Helaas wordt het niet tot een interessant script verwerkt en is het acteerwerk ook niet overtuigend. Desondanks kan ik er nog een voldoende aan kwijt wegens wat fraaie kills en bijhorende actiescènes.

Loft
Thriller / Drama, 2010