Genre: Horror / Komedie
Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel
Gesproken taal: Duits en Nederlands
Releasedatum: 11 november 2010
Plot Sint
"December 5 will never be the same..."
St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.
Niklas
Moeder Frank
Chef
Van Dijk
Thorak
Jongetje alleen in de kamer. Fade naar zwart en fade van zwart heen en weer, hartkloppen, en dan.... een schrikmoment! en dan ook nog de typische rockmuziek eronder.
Een detective die naar de dader zoekt, achtervolgingen en schieten,
Kom op, dat is echt typisch Amerikaans
Heb je de trailer van Zwart Water gezien? Zul je ook wel niets vinden dan.
Peter Ho
Dat hoorde je mij niet zeggen.
Ik had het alleen over de trailer. Beter lezen
Peter Ho
Ik geloof niet dat ik degene ben die beter moet lezen...
Jij vraagt wat ik liever had gewild, Nederlandse molens, standaard vakantiefilm...
Ik had al gezegd dat er niets mis mee is, zo maakt een trailer spannend en cool, ok tuurlijk. Maar het grootste gedeelte van die trailer blijft een Amerikaanse stijl. En misschien in Hong Kong maken ze de filmtrailers ook op deze manier, maar dit is echt Hollywoodstijl.
En Ik heb niets liever, geef mij gewoon maar die film
Heb je de trailer van Zwart Water gezien? Zul je ook wel niets vinden dan.
Heb ik gezegd dat ik de trailer van Sint niets vond?
Thorak
De trailer ziet er ook te Amerikaans uit.
Peter Ho
Dan heb jij het verkeerd begrepen.
Die opsomming was om die Amerikaanse stijl aan te duiden, dat wil niet meteen zeggen dat ik het niets vind. Het is alleen wat overdreven.
-edit-
Ik zie nu dat je de opsomming van de vorige reactie bedoelde, maar daar had ik niet op gereageerd, dat is gewoon toeval
Thorak
Ik zie niet waar het dan wel een reaktie op was, maar goed, laat ook maar.
Peter Ho
Die was er ook niet, maar inderdaad, laten we stoppen,
anders wordt dit trailersmeter.nl
Het gaat tenslotte om de film die ik opzich wel wil zien, hoewel ik niet zo'n fan van Dick Maas ben.
Quido
Drs. DAJA
Ik snap dat mensen de vergelijking leggen tussen Dick Maas en Hollywood maar ik zou zijn films toch echt geen Nederlandse variant op de Hollywood actie/horror willen noemen. Maas is er wellicht door geinspireerd maar hij heeft in vele opzichten toch wel echt een heel eigen en unieke filmische stijl.
TK1991
Wat een Achtbaan is deze film!
Erbert Jan weber zei na afloop: Dit is geen film, maar een attractie.
En dat klopt! Vaak rot geschrokken! Veel vieze en gore slachtpartijen!
Echt waar deze film moet je gewoon (zeker door de komende overdreven happy weken met sinterklaas..) echt zien!
Alleen wat ik wel jammer vind is zijn sommige fouten in de film zoals dat de boot die werd mee gesleurt door de politieboot.. En even later vaarde die boot met explosieven gewoon vooruit.. Hoe is dat touw dan losgeraakt? En.. : Wat is er nou met die Timmie gebeurt? Zat hij nou op die boot die ontploft werd?
marlijnzzz
Hier was toch al die ophef over?
Ik ben best nieuwsgierig naar de film maar ik begrijp het best als kleine kinderen hier behoorlijk de schrik van hebben en zich vervolgens nooit meer gaan verheugen op Sinterklaas avond. Maar toch ben ik erg nieuwsgierig naar de film.
Hoop wel dat de film tot het einde toe spannend en goor blijft. Niet zon zoetsappig suf einde wat ik te vaak zie bij horror. Ik vind het ook altijd jammer dat de ''slechterik'' altijd toch ten onder gaat, een enkele horrorfilm uitgezonderd.
as
Reinoir
Trailer is lachwekkend! Ik wil deze film wel zien.
Tonypulp
moviemafketel
- 19752 berichten
Freddy hoor je ook altijd nog even lachen hoe keihard hij ook is afgemaakt.
Vascago
Quentin had daar een filmpje geplaatst waarin Huub Stapel en Dick Maas reageren over de ophef die gemaakt wordt door die Johan Nijhuis. Huub zegt daarin dat ie zelf ook niet zo hypocriet moet doen want : Hij probeert mijn kinderen aan de drank en drugs en aan het neuken te krijgen in zijn films. Dus moet ie oplazeren met zijn gezeik
Quentin
Sterke film van Maas, je kunt van deze prent vinden wat je wilt maar 'Sint' is met enorm veel vakmanschap gemaakt. Een van de vaardigst gemaakte Nederlandse films tot nu toe. In tegenstelling tot 'Moordwijven' - een film die qua toon en tempo toch veel tegen de jaren '90 sfeer van de Flodder tv-serie en laatste film aanhinkte - is het bovendien een frisse en bijzonder modern aanvoelende film. Dat komt mede ook door de frisse cast, Weeber, Lenssen en Tanihatu doen het goed (die laatste twee zijn prima en Egbert-Jan Weeber voldoet) en Bert Luppes heeft niet alleen een topkop voor een film als deze maar is ook een uitstekend acteur. Julian Maas, zoon van, is overigens perfect gecast in de rol van Timmie. Stapel is een leuke gimmick maar heeft slechts een paar minuten screentime.
Sowieso is Maas een stuk volwassener geworden als maker zo net voor zijn zestigste levensjaar. Natuurlijk wordt zijn werk nog steeds gekenmerkt door platte humor, maar in 'Sint' is de toon van de grappen toch net wat geraffineerder en scherper. Waar bij de vorige twee films van de regisseur de montage nogal te wensen overliet, zowel uit 'Down' als 'Moordwijven' had met gemak een kwartier geknipt moeten worden, was de schnitt van Bert Rijkelijkhuizen dit keer op het scherpst van de snede. Het eindresultaat is enorm strak gesneden en uitstekend gedecoupeerd.
Waar ik eigenlijk nog het meest voor vreesde was de muziek van Dick Maas' eigen hand. Met uitzondering van 'Down' wil Maas steevast zelf de muzikale omlijsting verzorgen. Daar rammelde eerlijk gezegd tijdens zijn laatste films behoorlijk veel aan, de sound klonk telkens vooral gedateerd. Maar ik ben bijzonder verrast door de score; het paste allemaal uitstekend bij de film, voelde groots aan en klonk gelukkig totaal niet gedateerd of gepriegeld. Iets wat in het verleden nog wel eens het geval was.
Voor de liefhebbers van het genre is het bovendien genieten, 'Sint' zit vol met spannende scènes, schrikmomenten en de makers creëerde een fantastische atmosfeer. Verder heeft Maas veel bloed en gore in de film gestopt, naast enkele leuke verwijzingen naar andere genrefilms en eigen werk. Ook mag de uitstekende fotografie van Guido van Gennep niet ongenoemd blijven, Van Gennep zet werkelijk in ieder shot een geweldige sfeer neer. De visual effects zagen er over het algemeen prima uit, de dakenachtervolging is bijzonder spectaculair en erg vaardig gemaakt. Alleen zagen enkele shots van Niklas' schip er helaas maar weinig overtuigend uit.
Enige punt van kritiek is dat er scenariotechnisch meer met het materiaal gedaan had kunnen worden; het voelde net alsof een derde akte geheel ontbrak. Sprak na afloop met een paar scenaristen en die hadden allemaal hetzelfde gevoel. Maas had in die akte de spanningsboog wat langer kunnen rekken en hoger laten oplopen.
Quentin
Wat een proleten première trouwens, FEBO snacks en heel veel tokkies via dat vakantieveilingen. Afterparty van WIHH, met Geza Weisz en Dio, was wel erg vet!
outje
Ik heb de film gisteren gezien.
Ik vond hem echt onwijs spannend.
Hij is echt de moeite waard om te kijken.
Barrie vd Laan
Jammer dat er ook mensen zijn die zonder uitleg 0.5 sterren geven. Dan neem je deze site niet serieus. zeker voor deze film is dat onmogelijk.
Drs. DAJA
Lekker dramatisch doen, zit er één tussen die hem een 0,5 geeft...
Nou aan de hoge scores van enkele respectabele users kunnen we langzaam maar zeker vast gaan stellen dat dit een hele grote kaskraker gaat worden. Ga zelf rond 12 november kijken....
Quido
Lekker dramatisch doen, zit er één tussen die hem een 0,5 geeft...

Niet op streaming te vinden: 'Kingpin' zaterdag te zien op televisie

Horrorklassieker 'Carrie' verdwijnt binnenkort van Netflix

HBO deelt eerste teaser derde seizoen 'House of the Dragon'