Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Dick Maas
Met onder meer: Egbert Jan Weeber, Bert Luppes en Huub Stapel
Gesproken taal: Duits en Nederlands
Releasedatum: 11 november 2010
Donderdag 19 februari in één bioscoop (Amsterdam)
Plot Sint
"December 5 will never be the same..."
St. Niklas (Huub Stapel) is een in ongenade gevallen bisschop. Hij trekt in de middeleeuwen samen met zijn roversbende plunderend en brandschattend over het platteland. Als dorpelingen het recht in eigen hand nemen en de bloeddorstige Sint en zijn trawanten vermoorden, zweert Niklas wraak. Iedere keer bij volle maan op 5 december herrijzen Niklas en zijn bende uit de dood om zich te wreken. Deze sinterklaasavond is het volle maan. Frank (Egbert-Jan Weeber) en zijn vrienden worden op gruwelijke wijze geconfronteerd met Niklas en zijn bende.
Niklas
Moeder Frank
Chef
Van Dijk
SSeagal
Ik vraag me na deze film ineens enorm af, ben ik nou gek of zag ik echt op het eind dat die gast gewoon de Sint zijn boot opblaast terwijl hij duidelijk hoort dat die vol zit met gevangen kinderen? Jaja....zou ik doen al die kinderen opofferen....
eltorro
Ja inderdaad, dat viel mij ook al op. De film kon bij momenten best wel hard zijn.
Minotaures
In dit geval leek het mij duidelijk een 'investeringsmoment'. Je raakt een dader met een aantal slachtoffers op zijn zwakke plek/moment en hoopt zo enkele duizenden anderen in de toekomst te redden.
MovieHolic
Zeker wel gaaf! Nederlandse stijl word steeds beter!! Tuurlijk klopt niet alles... maar dat maakt het juist gaaf.
HeatWave
Zo, nu ook eindelijk eens de film 'Sint' gezien, een nogal beladen film, tenminste alle ophef er over.Ik vind het persoonlijk nogal een matige film, er zitten best mooie sfeerbeelden bij, zoals de scenes op de daken, maar in z'n geheel toch vrij zwak.
En een sint die je komt halen deed me een beetje denken aan Freddy Krueger die ook mensen komt halen en ook in de brand is gestoken.
Ik verdenk Dick Maas dan ook van een beetje plagiaat.
Maar goed er zitten ook best wel eens goede momenten in 'Sint', maar om nog eens voor een 2e keer te bekijken, nee zo boeiend vond ik dit ook weer niet.
ebdrachten
Zwaar tegenvallende film. Echt een Dick Maas film. Hij heeft niets geleerd de afgelopen 20 jaar.
Quido
Film maakte bij herziening een stuk strakkere indruk dan toen ik hem in de bioscoop zag, maar het matte einde, de vele te lange dialoogscènes en het feit dat de film nergens echt uitpakt - elke actie- of gorescène duurt hoogstens anderhalve minuut en blijft daarin nogal vlak en mist zodoende een overredende grootsheid - doen de film nergens boven predikaten als 'onderhoudend' en 'vermakelijk' uitstijgen.
lars-pixar
Leer liplezen!!!!
Haha, dat is nog eens een goede tip.
Angelo2
Redelijk leuke film waar nog best wat te lachen valt. Veel typisch Hollandse dingetje passeren de revu en dat is leuk om te zien. Vond het laatste gedeelte van de film helaas wat tegenvallen. De effecten waren meestal ook niet al te best maar het meest storend vond ik de stemsynchronisatie. Duidelijk te zien horen dat alles in de studio was ingesproken want de manier van praten klopte vaak niet met het moment. Nederlands gesproken valt dat toch meer op. Net geen 3,5 ster.
Gang_Star
Best vermakelijk. De acteerprestatie's zijn helaas zeer matig, alsof ons landje nauwelijks echt goede acteurs en actrices kan voortbrengen. Vooral Goert haalde het bloed me onder de nagels vandaan.
De gore is aardig. Op zijn tijd lekker bloedig. De scene op het dak en de daaropvolgende achtervolging vond ik overigens erg raar. Over de daken met dat paard zag er (uiteraard) erg nep uit en het is ook vreemd te noemen dat die agent erop los begint te knallen richting de daken
Het einde was helaas erg tegenvallend vanwege het opblazen van de boot waarin duidelijk kinderen zich bevonden, en als de boot is opgeblazen Niklas en zijn pieten gewoon weglopen. Het zou logischer zijn geweest als Frank om één of andere manier met ze kon afrekenen.
Tonypulp
Sint bleek toch wel het pulp tussendoortje dat Nederland nodig had. Dick Maas breekt geen barrières, maar weet wel een aangename slasher neer te pleuren op het scherm. Zeker de effecten zijn dik in orde en het verhaaltje wordt via de standaard rode draad verteld.
Helemaal niks mis mee. Je ziet duidelijk dat Maas zich vasthoudt aan de bekendere films binnen het genre qua opbouw. Gelukkig weet hij met deze setting rond 5 December toch het benodigde originele sfeertje te bewerkstelligen.
Dat het acteerwerk niet zo fijn is en het nogal uitgekauwd overkomt, doet er vrij weinig toe. Dit miste ons miezerige filmlandje nog. Naast Tom Six is nu ook Dick Maas weer iemand die internationaal mee mag doen binnen de horror scene. Hopelijk gaat hij er mee door
Uitgebreide review: Sint (2010) : FilmVoid
lisariya
Dramatisch! Graphics, verhaallijn, acteerprestaties. 88 minuten van mijn leven verspild!
MrLee
Was in 1990 misschien een leuke film geweest, maar zeker niet van deze tijd. Houterige dialogen en matige special effects. Leuk concept, dat dan weer wel.
Naomi Watts
Viel me niet tegen.
Nergens groots, vernieuwend of bovengemiddeld maar toch een zeer onderhoudende slasher die stevig vasthoudt aan genre cliché's. Maas kent zijn klassiekers en ook erg knap hoe hij de Halloween atmosfeer weet om te zetten naar zijn film. Vanaf het moment dat hij de vriendinnetjes presenteert en we hun lopend naar huis volgen heeft de kijker zijn eerste Halloween deja vu al te pakken.
Aardige cast, alleen Luppes is vreselijk en toch zeer aardige gore. Ook de aanloop naar de non expliciete kills is meer dan prima. Alleen de nodige nudity mist, en dat mag je toch wel verwachten van een Nederlandse slasher
. Maar toch aardig verrast, had iets slechts verwacht maar was toch verrassend goed. Prima by-the-book slasher. Het blijft spijtig dat er vanuit Nederland weinig horrors afkomen. Heeft wel zijn charme.
Quido
Die foute dialogen van Dick bezorgen me nu nog een glimlach als ik eraan terug denk
Kelsey16
Vreemde film maar keek wel snel weg, als je ziek op bed ligt is het een prima film.
Ik vind wel nog steeds dat Nederlandse film op 1 of andere manier je niet raken, de dialogen klinken zo opgelezen.
Het einde was wel echt een afknapper, alsof de film ineens af moest zijn.
Octo83
Op zich voor een Nederlandse film is dit een aardige film. Wel een beetje over the top, maar mijn mening is dat juist bij een horrorfilm in deze setting wel goed gedaan.
Kijken als een leuke grappige horror film wilt zien met een paar vrienden op de bank, leuke schrikmomenten en een hele goede achtervolging scene in de binnestad van Amsterdam.
Niet kijken als je erg op details let, het is geen oscarnominatie waard en je moet er een beetje de lol van inzien.
Van mij 3,5 sterren gekregen na 2 maal gezien te hebben, ik waardeer de Nederlandse filmindutrie steeds meer, zeker als ze dit soort films blijven maken. Ik hoop dat er een vervolg komt.
Hollywood007
Ik had bij Sint vooral het gevoel alsof hij niet echt op gang leek te komen. Het verhaal op zich was goed bedacht en de spanning zat er bij momenten goed in,maar toch voelde het alsof er iets miste. Ik snap wel waar Dick Maas naartoe wilde. De manier waarop bepaalde scènes in beeld gebracht werden deden me denken aan oude hollywood producties. Ik zie waar hij de mosterd haalde
Bovenal blijft sint voor mij een redelijk goede film, hoewel dat dit ook aan de keuze van acteurs kan liggen (Egbert-Jan Weeber fan)
, leuk om eens te zien en locatie's te herkennen maar niet echt DE film voor als je echt wil huiveren op halloween.
Voor mij mag er toch gerust nog een vervolgje komen.
mock turtle
Geweldig idee om een oerhollands begrip uit te werken tot horror: heeft mij erg aangesproken.
de uitvoering ervan is echter stukken minder: slecht acteerwerk was de grootste stoorfactor. Daarnaast ook erg irritant dat men pronkt met de naam Huub Stapel, terwijl deze een rol van niks had, totaal onherkenbaar was en niet hoefde te acteren: een willekeurige acteerstudent had dit ook gekund. Daarnaast werd er ook nog onlogisch een belg in gegooid om een vlaamse naam op de lijst te hebben en zo het vlaamse publiek te trekken.. plus nog een paar andere minnetjes: stond er in de late middeleeuwen alleen maar een boerderij in huidig amsterdam, of is de horrorsint in de loop der eeuwen van het platteland naar de stad getrokken?
het gore was wel redelijk.
joey1973
alles is eigenlijk al gezegd over deze film, de acteerprestaties waren zoals verwacht niet al te best, maar dat vind ik al snel met nederlandse films. De enige nederlandse film met goed acteerwerk is volgens mij karakter (1997). Maar dat mocht de pret niet drukken, ik vond hem geweldig.
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
Is volgens mij in elk land zo: de Zweden vinden ook dat Millennium slecht geacteerd is. En voor de rest is het volgens mij gewoon een kwestie van de kudde achterna lopen zonder zelf écht de moeite doen om een mening te vormen.
KillahHillah
Het concept was wel aardig, maar de uitwerking bar en bar slecht! Acteerprestaties waren zeer pover met als toppunt die Goert en de agenten op de laatste boot, tenenkrommend slecht gewoon. Vond de rol van Huub Stapel ook nergens over gaan, want hij was niet eens herkenbaar en hoefde niet te acteren, dus iemand uit GTST had hier ook gekund. Daarnaast heeft Dick Maas veel trucjes uit Flodder weer hergebruikt. "Hallo, centrale er is een paard op de daken gesignaleerd". Een PAARD? Refereert naar "Hallo, centrale er is een tank gesignaleerd op de Netelweg" Een TANK? Ook het einde "Leuk pakjesdag, maar het geeft altijd zo'n rommel" is weer bijna een kopie van "Leuk zo'n feestje, maar het geeft altijd zo'n rommel he". Waar het in Flodder erg sterk was, vond ik het hier eerder zeer storend. Een krappe 2*
thunderball
Deze vorige week aangeschaft en eindelijk bekeken.
Ontzettend goed -misschien wel geniaal?- bedacht concept en leuk tot aardig goed uitgewerkt.
Film is nergens echt spannend, maar -in de juiste melige mood- uiterst onderhoudend en regelmatig hilarisch (al dan niet bedoeld).
Stapel is briljant gecast als de horror Sint, zonde dat zijn enige zinnetje tekst "Zijn hier nog stoute kinderen?" er uit weg is geknipt en ook niet als extra op de dvd/blu ray is gezet.
Verder is Weeber niet echt geweldig en had het waarschijnlijk ook spannender geweest, wanneer een van de dames over was gebleven en oog in oog met de Sint en zijn trawanten had komen te staan.
Film begint erg sterk, helaas zitten er daarna te weinig "kills" en sterke scene's in om daadwerkelijk indruk te maken om als echte klassieker uit te groeien.
Scene met achtervolging over de daken is zeer goed gedaan (op 1 fout shot na), maar helaas wel wat kort en daarna wordt de film ook nooit meer beter.
Einde is dan weer wat te gemakkelijk, hoewel laatste shot leuk bedacht was.
Toch heb ik mij -ondanks al zijn gebreken-er erg bij vermaakt.
Een dikke zeven, ofwel 3,5 ster.
B8980K
Ik heb hem net afgekeken, het is wel een goede film, maar ik vond het einde behoorlijk makkelijk. Er waren behoorlijk veel punten waar ik van dacht: had dat niet beter gekund? De moorden waren soms erg onrealistisch. Maar ja, misschien voor een deel 2? (ik hoop eigenlijk wel dat die komt door dat laatste shot....
joey1973
Dus je noemt mij een kuddedier, hahaha, als je me zou kennen zou je wel beter weten.
Maar goed, noem mij eens een nederlandse film waarin wel goed geacteerd wordt, waarin het niet lijkt alsof alles is opgelezen? Ik heb karakter al genoemd, meer kan ik er zo even niet bedenken.
IcU
Cloaca (2003)
Kan door Huid Heen (2009)
Diep (2005)
Olivier Etc. (2006)
Magonia (2001)
Droog (2004)
Bluebird (2004)
Alles Stroomt (2009)

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod

Tip voor fans van de 'Outlander'-spin-off: de fantasyhitserie 'A Discovery of Witches' op Netflix

'All The Money in The World' van Ridley Scott dinsdag te zien op televisie

Loft