• 9.371.614 stemmen

Genre: Actie / Thriller

Geregisseerd door: Geoff Burrowes

Met onder meer: Patrick Dempsey, Kelly Preston en Ken Pogue

Plot Run

"Pursued by the mob, Hunted by the police...Luck was his only weapon, And she his only hope."

Student Charlie heeft een klus om een Porsche van L.A. naar Atlantic City te brengen, maar onderweg krijgt hij motorproblemen. Door een misvatting wordt hij aangezien voor een rijke man en wordt hij uitgenodigd voor een grote poker wedstrijd, die hij weet te winnen. Maar een van de deelnemers Denny, zoon van een maffiabaas, is een slechte verliezer en begint een gevecht met hem. Tijdens het gevecht zorgt hij per ongeluk voor zijn dood. Nu moet Charlie op de vlucht voor de maffiabaas.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

avatar van Clydorn

Clydorn

De film raast in snelheidstempo voorbij.

Best vermakelijke cliché film.. moet af en toe kunnen.

avatar van jstinissen

jstinissen

deze wordt egt onderschat.

Dit is een echte topper

avatar van powerman

powerman

Patrick Dempsey rent, rent, verstopt zich en rent nog een beetje om uit handen te blijven van een stel criminelen die hem een kopje kleiner willen maken omdat hij per ongeluk de zoon van de baas doodde.

Het plot is eenvoudig, maar het tempo ligt erg hoog en Patrick Dempsey beschikt over voldoende charisma om de aandacht vast te houden. Geen hoogvlieger, maar onderhoudend, zeker voor liefhebbers van snelle actie en achtervolgingen.

avatar van DDT

DDT

Kelly Preston,man wat een lekker wijf was ze toen

avatar van Waackx

Waackx

Het is kijkbaar maar je zal niks missen mocht je de film nooit in je leven zien.

Het is dat ik de film in m'n lunchpauze op m'n werk heb gezien (YouTube) en toch weinig te doen had.

avatar van Willem2012

Willem2012

De film heeft een redelijk tempo.De inhoud is simpel maar wel onderhoudend.Je valt zeker niet in slaap.

avatar van Gang_Star

Gang_Star

Degelijke film, met een behoorlijk tempo en een aantal aardige actiescènes. Ondanks dat het verhaal zwak is, stelt het niet teleur als totaalplaatje.

avatar van Damascene

Damascene

Leuke onderschatte film, geen moment verveeld.

avatar van teigertje

teigertje

• 2076 stemmen

Blijft een onvergetelijke fantastische ninety film.

Ontzettend leuke en spannende film.

Met een van de jeugd film sterren Patrick Dempsey uit deze periode en uitgegroeid tot een beroemde film acteur.

Die nog steeds succesvol is.

Meer dan verdiend ook hier in deze film speelt hij fantastisch.

Een film met een geweldige sfeer en nog steeds, een uitstekende aktie film, waar hij letterlijk voor zijn leven moet rennen en zijn onschuld moet bewijzen.

Met de schurken op zijn hielen.

Ik kon deze niet en op aanraden van vrienden gekeken op YouTube, waar die volledig opstaat.

Inderdaad fijne actiethriller van begin jaren ‘90 met een simpel maar doeltreffend verhaal. De relatief jonge Dempsey (die qua uiterlijk enorm veel op een jonge Sean Penn lijkt) is na de ongelukkige dood van de zoon van een maffiabaas voortdurend op de vlucht. Niet alleen de maffia, maar ook corrupte agenten zitten achter hem aan die de premie van $50.000 willen opeisen. Op allerlei manieren proberen ze hem in het nauw te drijven, maar zijn snelheid en vindingrijkheid houden hem op de been. Later klampt hij zich vast aan de sexy Preston, zij is de enige die zijn onschuld kan bewijzen. Kelly Preston overleed in 2020 op 57jarige leeftijd aan borstkanker. Wel jammer van het ietswat abrupte einde, had wel meer van Preston willen zien in de aftermath.

Film deed me trouwens sterk denken aan Out of Bounds met Anthony Michael Hall, die een soortgelijk verhaal heeft.

Film met een hoop vaart die lekker wegkijkt, en één ding is zeker: die Dempsey kon rennen!