• 9.378.049 stemmen

Honogurai Mizu no Soko Kara (2002)

Horror / Mystery | 101 minuten

Met onder meer: Hitomi Kuroki, Rio Kanno en Mirei Oguchi

Gesproken taal: Japans

Releasedatum: 26 februari 2004

Plot Honogurai Mizu no Soko Kara

Yoshimi Matsubara is met haar ex-echtgenoot verwikkeld in een zware strijd over de voogdij van haar vijfjarige dochter Ikuko. Ondanks haar psychiatrisch verleden, hoopt ze sterker te staan door werk te vinden en een eigen appartement te huren. Door haar werk zal ze echter zo nu en dan haar dochter moeten verwaarlozen en bovendien blijkt er een grote vochtige plek te zijn op het plafond van het appartement en is de conciërge een oude, luie man. Naarmate haar verblijf vordert, begint de plek steeds groter te worden en Yoshimi vindt op het dak van het gebouw ook een rode kindertas die ze maar niet kwijt schijnt te geraken. Tevens begint Ikuko zich steeds vreemder te gedragen en krijgt ze een "denkbeeldig" vriendinnetje, dat misschien niet zo imaginair is als eerst lijkt.

logo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm stilllogo tmdbFilm still

Yoshimi Matsubara

Young Yoshimi

Young Yoshimi's Teacher

avatar van Beejeej

Beejeej

na het lezen van de enthousiaste aankondigingen op de voorkant van het hoesje, had ik er best wat van verwacht. werd echter niet waargemaakt...

ik bleef de hele film maar hopen en volhouden dat het vast nog wel spannend zou worden, maar op 1 of 2 enigszins 'verrassende' stukjes na, was het toch een erg tegenvallende film..

avatar van as

as

Nou daar gaan al die opgespaarde stemmetjes Pjotr

Beejeej schreef:

eens!!!

avatar van Spider

Spider

Niet de -pis-in-mijn-broek-van-angst film zoals ik eigenlijk had verwacht maar meer een sfeer horror

vergelijkbaar met o.a. The Tenant.

En dat kan ook goed zijn. Camerawerk en beeld vond ik erg slecht.Het deed me denken aan een B-film uit de jaren 80.

avatar van Wllmz

Wllmz

ikuko: "ahh mammmiee!!!"

jaja..gisteren met plezier gekeken. goede film dit!

avatar van tovenaar

tovenaar

Deze film is samen met El Bonaerense en Old Men in New Cars onderdeel van "Film in het Park 2004" in Breda. Iedere vrijdag vanaf 4 juni t/m 18 juni tussen ongeveer 22.15 en 22.30 uur als het donker is, in het Valkenberg Park. De andere titels worden later nog bekend gemaakt.

Ohja, helemaal gratis natuurlijk.

jassonn

Via IMDB vernomen dat er een remake komt van deze film met o.a Jennifer Connely,John C.Reily,Shelly Duvall en Tim Roth.

Geregiseerd door Walter Salles,co-producer van Cidade de Deus.

Zag het nog nergens in het topic staan dus.....:)

GFM

Een remake van deze overgwaardeerde film??

Ik hoop dat hij veel spannender wordt dan deze versie. Ik hoop verder dat de naam Ikoko wordt veranderd, want die naam kan ik na het zien van deze film niet meer horen!!

jassonn

Als Ikoko de dochter is,dan ja die wordt veranderd in Ceci en gespeeld door Ariel Gade.

Anatolia schreef:

Ik denk toch echt dat deze film flink overgewaardeerd wordt. Naar mijn gevoel was het niet enger dan een willekeurige griezelroman voor de jeugd. Steeds als ik dacht dat het eindelijk 'eng' ging worden, was de betreffende scène alweer afgelopen.

Bovendien: je kunt een aantal dingen misschien wel aan de fantasie van de kijker overlaten, maar hier werd er toch overdreven. Er rezen vragen bij mij op, waarop ik geen antwoord kreeg.

En het volgende horrorcliché irriteerde mij (scène waarin de moeder die rode tas ziet in Ikuko's tas): moeder weet dat het niet pluis in het gebouw. Toch gaat ze op onderzoek uit en laat haar dochter alleen achter. Uit ervaring met eerdere horrors, is het voor de kijker dan niet moeilijk te raden wat er gaat gebeuren met het meisje.

Al met al wil ik niet onder de 2,5* gaan.

Meer hoef ik niet te zeggen,gigantisch overgewaardeerd filmpje dit.2,5*

Omdat je er niks van begreep Jassonn ... je moet wel alles vertellen natuurlijk

avatar van SSeagal

SSeagal

Hoop diversen reacties lees ik hier. Ik moet zeggen dat ik de film niet slecht vond, maar het was ook zeker geen topper. Ik heb ook al een aantal Japanse films gekeken in dit genre, en heb altijd respect voor de wijze hoe ze sfeer kunnen neerzetten in een film die toch spannend werkt al gebeurt er haast niks. Bij deze film was er ook sprake van wederom subtiel camerawerk en het creëren van sfeer, echt eng werd het niet, maar sfeervol, mysterieus en boeiend was de film zeer zeker wel te noemen, ondanks dat er hier en daar een vraag bij me op kwam die ik in vorige berichten ook al zag bij anderen. Maar ga er niet te diep mee bezig zijn, ik heb me prima vermaakt, aan te raden als je the Eye ook goed/aardig vond, hoewel ik de eye iets minder vond, maar dat is mijn persoonlijke mening. ***

avatar van Da Jando

Da Jando

Hmm, dubbele gevoelens...

Het ziet er allemaal zeer sfeervol uit, de gangen in het appartement, de kamer boven die vol is gelopen, het water door heel de film heen, etc. Ook geweldige spannings opbouw telkens. Dat is samen met sfeervolle beelden toch erg typerend voor japanse horror heb ik wel gemerkt...erg tof. Helaas was het bij de spannende scenes voor mij allemaal nét niet. Er wordt heel goed spanning opgebouwd, maar dan is er telkens vrij weinig aan de hand...dus je hebt steeds die opbouw naar niet veel bijzonders, en laat je met een soort van leeg gevoel achter.

Het verhaaltje was niet bepaald hoogstaand: De geest van het meisje wat verdrinkt zoekt moederliefde, daarom probeert ze Ikuko aan te vallen. Wel wat cliché hoor, een geest van een creepy meisje, die mensen bang maakt in een creepy gebouw. De scene op het eind in de lift was voor mij een anti-climax. Weer die geweldige opbouw, maar het meisje in het geel deed daar niet bepaald de haren op m'n rug overeind staan, en de omhelsing sloeg de plank mis.

Desalniettemin heb ik vaak wel in spanning zitten kijken, en alles ziet er prachtig uit. 3,5*

avatar van MiXeR

MiXeR

Inderdaad een goede en beklemmende thriller. Ik snap niet waarom er nou weer een Hollywood-uitvoering moet komen.

(Al moet ik bekennen dat ik de Japanse Ringu niet gezien heb, de Amerikaanse wel ....)

avatar van Consurgo

Consurgo

Ik kan me aardig in de woorden van Da Jando vinden.
Spanning opbouw en sfeer is errrrg goed, maar als dan de climax komt valt het dan weer wat tegen.

ook vond ik de keuze van de moeder op het eind wat vreemd...dan verhuis je toch liever opnieuw dan je kind achter te laten om voor een zielig spook kindje te gaan zorgen in het hiernamaals ofzo

net 3.5*

avatar van Redlop

Redlop

Niet slecht en wat betreft het verhuizen, volgens mij zou dat geen zin hebben gehad, omdat de geest van het verdronken meisje haar op school opzocht. Ze zou haar dus nooit meer met rust laten.

Best eng, misschien juist doordat schrikeffecten steeds op zich lieten wachten...
enfin ik ben ook geen kenner van het genre. 3,5*

Zoals ik al zei:

De geest doolt rond in de omgeving die ze van haar leven kende.
Ten tweede, ze klampt zich vast aan een wildvreemde vrouw. Als die zou verhuizen neemt ze wel een andere vrouw uit de flat om voor moeder aan te zien.
Haar onderscheidingsvermorgen is blijkbaar niet zo sterk.

avatar van Redlop

Redlop

Sorry Kapp..ik moet toch eens de moeite nemen om jouw posts eens te gaan lezen

avatar van kijkert

kijkert

Zoals ik al zei:

De geest doolt rond in de omgeving die ze van haar leven kende.
Haar onderscheidingsvermorgen is blijkbaar niet zo sterk.

Waarom zou de geest zich aan een andere vrouw vastklampen? Ze heeft voordien ook geen andere 'moeder' gezocht. (Indien wel: dan zou dat wel bekend zijn.)
Misschien voelde de geest aan dat Yoshimi als klein meisje ook vaak in de steek werd gelaten, en was die 'zielsverwantschap' bepalend voor de geest om juist Yoshimi uit te zoeken.

Ook zijn die 'aanvallen' op Ikuko niet duidelijk. Wat er in de school gebeurd is niet bekend, en in het bad lijkt het wel of de geest Ikuko wil verdrinken, maar het kan evengoed ook vastpakken en aanklampen zijn, net als later bij de moeder in de lift.

Wat mij eigenlijk wel stoorde is dat de slotscene(s) zich '10 jaar later afspeelden', zo ongeveer in 2010/2011 dus. Dat vind ik een nutteloze sprong naar de toekomst. Had dan het begin laten afspelen in eind jaren '80. Dan had tijdssprong van 10 jaar nog een moment in het verleden opgeleverd.

avatar van bioscoopzaal

bioscoopzaal

Weer een verschrikkelijk spannende film van Nakata, die me vooral verraste omdat het in het begin eigenlijk meer een drama was dan een horrorfilm. Maar vanaf het moment dat de spanningsboog wordt aangetrokken, zat ik toch weer op het puntje van m'n stoel. Vooral tijdens de epiloog hield ik het nog amper van de stress. Grote klasse.

4 sterren.

avatar van caey

caey

Wel persoonlijk vond ik hem heel slecht alsook saai...

Ik kan mij wel voorstellen dat in de cinema de 'shrik' effecten indrukwekkender zijn dan de dvd-versie thuis op tc...maar toch!

Ik vond hem saai, lang en niet spannend (zeker als je ook maar durft de vergelijking te maken met 'the ring')

een absolute afrader (enkel Cabin Fever is slechter)

avatar van Webby

Webby

En dit zijn de enige twee horror films die je ooit hebt gezien??

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Ik had verwacht dat het een spannende, enge film zou worden, maar helaas kon ik daar niks van vinden in de film. Het verhaal sprak mij wel aan, maar het had van mij veel spannender uitgewerkt mogen worden.

Enkele redelijk spannende scenes:

~ Enkele scenes waarin je het vermiste meisje in een korte glimp zien lopen.
~ Het meisje dat uit het bad kwam en de dochter bij haar hoofd vastgreep.
~ Het meisje die bij de deuropening stond, terwijl de moeder met de lift naar beneden ging.
~ Het gebonk vanuit de watertank, toen de moeder op de ladder stond.
~ Zo'n afvraag-scene: Nadat de moeder 'haar' dochter meeneemt naar de lift (nadat ze bijna verdronken werd). Eenmaal in de lift ziet ze haar echte dochter door de gang lopen. Als vond ik zelf dat het nogal lang duurde voordat ze naast zich ging kijken, wat ze daadwerkelijk bij zich had. Dat vond ik een leuke scene, maar niet echt eng.

Al met al vond ik het geen bijzondere film. Wel vermakelijk, met een sterk verhaal.

*3.0*

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Geweldig plot met inderdaad een aantal mogelijke ???, maar dat is nu eennmaal de keuze van de regisseur geweest. Alles behalve een standaard horrorfilm en dat vond ik ab-so-luut een pré! **** is 'ie zeker waard!

avatar van The Eye

The Eye

Da Jando schreef:

Wat een makkelijk commentaar vind ik dat altijd. Kom er zelf maar es op. Als je je ervoor open stelt is de film heel wat vermakelijker!

Daar komt bij dat horror die dichter bij de mens staat (deze suggestieve horror dus) enger is dan duivelse horror. 25% van de mensen maakt wel eens een hallucinatie mee.

avatar van as

as

The Eye schreef:

Wat is hier makkelijk aan?

Heeft de goede man/vrouw daar iets over gezegd? Dacht het niet. Totaal overbodige opmerking dus.

25% van de mensen maakt wel eens een hallucinatie mee.

Tsja dat zal best....Maar so what?

avatar van The Eye

The Eye

Wat daar makkelijk aan is: Dat ik-weet-het-beter-gevoel dat daar mijns inziens in ziet. Wij Nederlanders weten het bijna altijd beter, toch zijn de meeste films van onze bodem kompleet kut en als zo iemand dan een film gaat maken die z'n smoel vooraan heeft staan, dan komt er misschien wel een topprodukt (zo zou je denken) maar tot op heden zijn de topprodukten uit ons land dun gezaaid. En uit straatarme landen komt vaak wel een goede film. Wij hebben hier wel het geld om iets moois te maken zou je denken...

MAARRRRR we hebben weinig visie!!!

avatar van kijkert

kijkert

The Eye schreef:

Wij Nederlanders weten het bijna altijd beter

spreek voor jezelf, aub.

GFM

Nederlanders hebben wel degelijk de naam betweterig te zijn.....