• 9.378.498 stemmen

Geregisseerd door: Kurt Wimmer

Met onder meer: Christian Bale, Emily Watson en Taye Diggs

Releasedatum: 8 mei 2003

Plot Equilibrium

"In a future where freedom is outlawed, outlaws will become heroes."

In een futuristische wereld heeft een streng regime er voor gezorgd dat er geen oorlog meer is. Dit hebben ze gedaan door emoties te onderdrukken: boeken, kunst en muziek zijn streng verboden, en gevoelens zijn een misdaad waar de doodstraf op staat. John Preston is een hoge overheidsbeambte die verantwoordelijk is voor de vervolging van mensen die deze wetten overtreden. Wanneer hij zijn dosis anti-gevoelens drugs niet krijgt begint hij zich af te vragen of hij wel doet wat goed is. Dit brengt hem in een rechtstreeks conflict met zijn superieuren.

avatar van Glacius

Glacius

The Last schreef:

Verhaal slaat natuurlijk nergens op, en is misschien wel het meest vergezochte ooit in de historie van sci-fi films.

Dat mag je me even uitleggen, waarom het verhaal nergens op slaat en tevens vergezocht is..

avatar van gebruiker_56935

gebruiker_56935

orbit schreef:

Matrix ripoff van het zuiverste water.. onbegrijpelijk dat dit daar zo schaamteloos en kort op volgt.

Meer hoef ik er niet over te zeggen Behalve misschien dat er wel veel moeite voor is gedaan om dit aftreksel neer te zetten volgens mij.

avatar van Pimolition

Pimolition

Een goedkope en simpele Matrix bewerking van 1984.

avatar van White Trash

White Trash

Goeie film met een zeer sterke bail, goede acteur die met zn starre uitsraling goed bij de rol past. Het is een aparte film die boeit en een strakke vormgeving heeft

Rosicky

Voor de twijfelaars, ja, dit is een Matrix ripp-off. De "pilarenscene" uit de matrix is bijna letterlijk gekopieerd, en zelfs de posters zijn bijna identiek, schande! En in een wereld zonder gevoel, hoe moet men dan trouwen en kinderen krijgen? en het gevecht tussen Bail en Diggs. wat een onzin hoe zijn gezicht van zijn hoofd word gesneden en er vervolgens afvalt. zag er echt niet uit tot zover de slechte kanten. Bail zette een ijzersterke rol neer, en sommige actiescenes waren echt goed. Heb me redelijk vermaakt, maar het is en blijft plagiaat.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

The Oceanic Six schreef:

Deze is trouwens, voor zover vergelijkbaar, leuker dan The Matrix.

"voor zover vergelijkbaar".. lijkt me de quote van het jaar

Riddick schreef:

Snap de vergelijking niet.

De jassen? Of zijn de gevechten 'Matrix' achtig? Of is het omdat het op de dvd hoes staat?.. Grote onzin!

Als je sowieso de verhalen vergelijkt lijkt het niet eens een beetje op elkaar.. Matrix gaat dieper in het feit, dat wij niet zijn waar we denken te zijn en niet zien wat we denken te zien. Alles is namelijk the Matrix.

Equilibrium gaat over de toekomst in de zin van ongeveer 1984. 1 grote baas die iedereen moet respecteren door middel van hun emoties weg te halen. Zo is er geen liefde. En liefde zit dichtbij haat dus ook geen ruzie/oorlog. Alleen bij de vrijheidstrijders..

Dus ik zie nergens een vergelijking.

Overigens vind ik de gevechten niet eens een beetje op elkaar lijken. Een beetje een te simpele excuus om te zeggen dat de film gejat is.

Ik als die hard Matrix fan zie de overeenkomsten wel degelijk (zie mijn reactie hierboven) De gevechten lijken ook wel op elkaar, en op een klein detail als jassen lette ik niet eens. Liefde bestaat in deze film trouwens wel, zei het in mindere maten dan nu, en de film speelt zich hoe dan ook niet af in 1984

avatar van White Trash

White Trash

Een wereld zonder gevoel hoe moet men dan kinderen krijgen...

Dat ze geen gevoel hebben wil niet zeggen dat ze niet willen voortbestaan.. Miss hebben ze wel functionele sex of kunstmatige inseminatie.

White Trash schreef:

Een wereld zonder gevoel hoe moet men dan kinderen krijgen...

Klopt, dat is goed mogelijkk, maar waarom dan trouwen? in het begin word duidelijk aangegeven dat Bail is getrouwd met de vrouw waarmee hij samenwoond. Dus ga ik ervan uit dat liefde wel bestaat, vind ik wel een beetje raar in een gevoelloze wereld.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Prima film, met een uitstekende Christian Bale. De film ziet er mooi uit, de decors zijn prima gemaakt. Het verhaal is leuk en boeit de gehele speelduur, de muziek is ook erg goed en ook de sfeer die heerst is prima. De gevechten zijn uiteraard veel te veel van het goede, maar ik vond het erg mooi gedaan. Christian Bale die even 50 man - dankzij allemaal vette moves - in de pan hakt, geweldig. De vergelijking met The Matrix, die ik veelal hoor snap ik opzich wel, maar vind ik niet helemaal terecht overigens.

avatar van joeriL

joeriL

Mmmm, vond eerste 15 minuten best wel toffe. Ik vind de aankleding en de stijl van de film heel erg tof. Naar mijn mening had het ook een hele toffe film kunnen worden. Bale is gewoon weer een badassmotherfucker en dat doet hij prima. Jammer dat na de dood van zijn partner je met cliches bekogelt wordt en alles vrij voorspelbaar is. En sommige scenes zijn wel vrij belachelijk voorbeeld: Bale is een beetje aan het denken op het kantoor, hij loopt 3 stappen naar de bieb laat alle leerlingen eruit gooien. Gooit daarna zelf een gast door de muur (?) loopt erdoor en staat pal voor de grote verzetsstrijder. jaja... ook het einde is te belachelijk voor woorden: bale zit helemaal gevangen, maar maakt ff wat bewakers dood loopt een gang door en maakt daar wat gasten dood, gaat een deur door en schiet daar iedereen dood einde. Toch zitten er ook goeie momente in en vind ik de actie ook prima. Mooiste scene vond ik bale die in de stroomende regen uit de auto stapt en de trapt op loopt, van bovenaf gefilmt. Wel een leuke film, maar had veel veel meer ingezeten. Vind de film trouwens niet eens zo heel veel op de matrix lijken.

avatar van eRCee

eRCee

• 1979 stemmen

Vergeleken met het plot van Equilibrium is bijvoorbeeld I-Robot een toonbeeld van degelijkheid en originaliteit. Wat een gatenkaas zeg. Verder uitermate lelijke decors en zeer, zeer ongeloofwaardige actie. Een behoorlijk slechte film dus, die geen enkele emotie achterlaat.

avatar van Frenkstarz

Frenkstarz

Een aardige film die door gebrek aan speelduur wel erg rommelig is geworden. Misschien hadden ze er beter een uurtje aan kunnen plakken waarin wordt verduidelijkt wat er precies aan de hand is in de wereld. Nu werd dat wat geforceerd neergezet.

De actie was zwaar over de top maar wel vermakelijk.

Einde van de film is afgeraffeld, beetje jammer....hier hebben ze een kans laten liggen.

Door sterk spelende Bale toch een 3.0

avatar van m1701

m1701

vond het een erg goeie film!

Acteerwerk was echt top.

Actie was ook geweldig!

Vond de film wel wat weghebben (qua idee) van Minority Report met Tom Cruise

Top film zeker een aanrader om te kijken!

avatar van Pedorstroika

Pedorstroika

Toffe actie.

Hij doet wel aan the Matrix denken, maar een rip off vind ik het niet.

avatar van DragQueen

DragQueen

Een aardige sci-fi film, met de nodige actie, en special effects. die overigens aan de matrix doen denken. het verhaal is origineel bedacht, maar misschien toch iets te ver gezocht. verder is de film onderhoudend, evenals het acteerwerk. 3 sterren.

avatar van Tjussa

Tjussa

m1701 schreef:
vond het een erg goeie film!
Acteerwerk was echt top.
Actie was ook geweldig!
Vond de film wel wat weghebben (qua idee) van Minority Report met Tom Cruise
Top film zeker een aanrader om te kijken!

Mijn eerste reactie.. Gaat hopelijk goed;)

Gisteren gezien en vind het en een vette film. Lijkt qua verhaal idd op minority report en beetje op 1984, en dat zijn films die me aanspreken. Sommige delen vond ik wel onrealistisch zoals het gedeelte dat de hoofpersoon wel even iedereen de pan in hakt incl. de Vader. Daarna ook heel erg plotseling open einde. Vond het verhaal dus wel vet, maar beetje onrealitsch. Hield ook elke keer in gedachten dat hij die lessen had gehad om zo te vechten anders had ik het niet volgehouden denk ik. Verder Spannende SF-actie. Ik ga nu uitzoeken hoe ik hem 3 of 3.5 sterren moet geven;)

avatar van Steve-a

Steve-a

Hele, hele vette film.

avatar van film daddy

film daddy

wat een vervelende film was dat zeg. slechtste film ooit waar christian bale in gespeeld heeft, lijkt me toch wel.

Ik vond dit een enorm slappe film. Er waren 3 dingen die ik wel gaaf vond;

- De pakken

- Het idee van een wereld waar gevoelens verboden zijn

- Christian Bale in de hoofdrol

Het is alleen wel jammer dat de pakken rechtstreeks uit The Matrix zijn gejat, en dat het idee al net zo erg is gejat, namelijk van het boek The Giver van Lois Lowry (zie voor meer informatie; http://en.wikipedia.org/wiki/The_Giver#Plot_summary).

Christian Bale, die is gelukkig niet gejat.

Maar dan ook de vechtscènes, ronduit belachelijk. Die kerel schiet met een pistool een stuk of 40 van die Star Wars lui (hé, ook al gejat) neer. Nu ja, dat kan, ware het niet dat hij per vijand zo'n 4 kogels gebruikt en maar één keer laadt, als ik me niet vergis.

Daarnaast is het ook zo gigantisch lelijk dat aan het eind, terwijl hij al een minuut met veel bombarie aan het schieten is, de laatste vijand nog zijn geweer moet pakken. Het is natuurlijk overbodig te zeggen dat onze held aan dit gevecht geen schrammetje over houdt.

Daarnaast rammelt het script ook van alle kanten, maar daar zal ik niet over uitbreiden, daar dat al vaker is gezegd.

avatar van A.L.I.E.N

A.L.I.E.N

sinterklaas schreef:

Ik heb gelezen dat dat 2072 was.

oei, sorry voor de spelfout, ik bedoelde ook 2072 maar heb de 2 laatste cijfers verwisseld. sorry nogmaals.

Dit is één van de films waardoor Bale mijn favoriete acteur is geworden.

Daarna ben ik meer films gaan kijken met hem erin, zoals American Psycho, The Machinist, Batman Begins, en vanavond The Dark Knight op bluray.

Vanavond ook nog Equilibrium gekeken in HD, en ik blijf het een goede film vinden.

Je kan het op alle manieren vergelijken met The Matrix, maar daar schiet je niks mee op.

Ik vind dat stukje met die 2 shotguns ook wel bruut. (Als je de film hebt gezien, weet je wat ik bedoel)

Het is gewoon een vlotte film, waar wel wat Matrix elementen in zitten, maar die zijn dan ook niet Copyrighted ofzo.

In mijn ogen, een aanrader als Bale 1 van je favoriete acteurs is.

(Ik kijk al uit naar Batman 3)

avatar van Mars4i

Mars4i

Ik ben verbaasd over de hoge score hier. Het hele idee van de film vind ik maf. Mensen mogen geen emoties hebben en als je niet meedoet wordt je afgeslacht!? En de uitvoering met Matrix achtige actiescènes is naar mijn idee slecht.

avatar van magic32

magic32

Moest er in t begin toch echt in komen, maar naarmate de film vorderde keek hij toch lekker weg!

Een dikke 3 ***

avatar van omnitoaster

omnitoaster

ja was een leuke film, maar was iets te langdradig naar mijn mening

avatar van xzaz

xzaz

Mars4i schreef:

Wat is daar raar aan? Emoties zetten een acties voort die niet verantwoord zijn. Wanneer je die emoties verwijderd zal je ook geen wreedheden hebben. Helaas neem je ook andere dingen weg en daar gaat de film over.

avatar van Halcyon

Halcyon

Een filmpje dat uiterst geschikt is tussendoortje. Het tempo ligt hoog genoeg en de toegankelijkheid is groot, makkelijk verteerbaar dus. Interessant uitgangspunt, al is het hier meer een kapstok voor wat futuristische actie. Toegegeven, ik zie dit soort moraalfilosofie liever terug in een serieuze film waar op een "volwassen" manier mee omgesprongen wordt. Hier blijft het vrij basaal en puberaal, maar het uitgangspunt wordt gelukkig nooit het doel van de film had ik het gevoel, enkel een middel om wat actiescènes aan elkaar te rijgen. Ik kan niet zeggen dat ik die actiescènes spectaculair of vernieuwend vond - daarvoor bleef het allemaal wat te simpel - maar het is gewoon makkelijk verteerbare onzin voor in de late uurtjes...

avatar van amenmalek

amenmalek

Deze film weet voor mij een heerlijke sfeer neer te zetten. De vergelijkingen met The Matrix worden makkelijk gemaakt maar deze film geeft een interessant fictief toekomstbeeld. Goed vind ik ook de beklemmende sfeer die gewekt wordt.

Het idee dat "gevoel hebben of tonen" in de samenleving je dood kan betekenen..

avatar van eclipx

eclipx

Leuke film, niet super, maar ook niet erg. Doet me beetje denken aan matrix, maar het is geen kopie. Er zit genoeg actie in. Hij kijkt wel goed weg

avatar van Respekked

Respekked

Vrij heftige openingsscène, maar de andere 102 minuten zijn schandalig slecht. Ik heb niks tegen een stompzinnig verhaal, maar wel als het zichzelf serieus neemt. Dat hele emotieloze gebeuren slaat echt nergens op en komt niet over want iedereen loopt lachend, kwaad of huilend rond. Bale is goed als badguy (eerste 5 minuten), maar ziet er niet uit als man met gewetenswroeging. En die Diggs kan helemaal niet acteren.

Moest wel grinniken dat hij in twee seconden werd afgemaakt maar de manier waarop dat dan weer in beeld werd gebracht..

1,5* voor de opening en her en der een leuk gevechtje.