• 9.373.985 stemmen

Geregisseerd door: Frédéric Mermoud

Met onder meer: Gilbert Melki, Emmanuelle Devos en Cyril Descours

Gesproken taal: Frans

Plot Complices

Vincent en Rebecca, allebei net 18 geworden, ontmoeten elkaar in cybercafé en het is meteen liefde op het eerste gezicht. Maar 2 maanden later wordt het lichaam van Vincent uit de Rhône gevist en Rebecca is spoorloos. Het blijkt dat Rebecca en Vincent zich roekeloos in de wereld van de prostitutie hebben begeven. Rechercheur Cagan en zijn collega Mangin worden met het onderzoek belast en proberen te begrijpen en te reconstrueren wat er met hen gebeurd is.

Inspecteur Mangin

Hervé Cagan

Esther, la mère de Rebecca

Nicolas Bianchini

Jean-Paul Tardieu

avatar van pippo il buffone

pippo il buffone

Wat zie ik, nog geen stemmen voor deze gekende gay policier

Oppervlakkig gezien een policier, maar eerder een psychodrama over 2 veertigers- Devos en Melki- die bij hun politiewerk tegen een burn out aanzitten en ieder op hun manier problemen heeben op zoals dat heet relationeel gebied, problemen die acuut worden door hun onderzoek naar de moord op schandkaanpje Vincent en de verdwijning van een grietje.

De moord op Vincent, een trailer park boy die ruzie had met zijn pooier, wordt verteld in flashbacks en we leren gaandeweg dat dit hoertje dan wel voornamelijk keurig getrouwde ouwe nichten afwerkte en een soort vriendje had, maar stiekem toch eigenlijk straight was en zowaar in de figuur van bourgeoise Rebecca een keurig vriendinnetje had gevonden dat zijn activiteiten maar wat spannend vond. Jullie zullen de gay scenes vrees ik niet expilciet genoeg vinden, al zien we de vrij fitte, piepjonge held regelmatig in zijn blote pikkie.

Het slot roept vragen op, niet verhaaltechnisch maar eerder moreel. Smerige klabakken lijkt me in ieder geval geen goede Belgische werktitel.

avatar van gauke

gauke

Ik ben nieuwsgierig naar deze film maar kan hem enkel in het Frans (zonder Engelse ondertiteling) vinden.

avatar van gauke

gauke

De dvd gekocht met een Engelse en Duitse ondertiteling. In het Nederlands is de titel medeplichtige(n). In eerste instantie is deze combinatie van een tragisch moordmysterie en een teder liefdesverhaal (dat soms aan Bonnie and Clyde doet denken), interessant, spannend en ontwapenend realistisch. In bepaalde opzichten gaat de politieman behoorlijk ver om de moord op te lossen. De afloop van deze film, waarin twee verhaallijnen verweven zijn, stelde (mij) uiteindelijk teleur. De cast speelt zonder meer goed.

avatar van Movie-Addicted

Movie-Addicted

Goed acteerwerk, matig en slap verhaal.

*2.75

avatar van david bohm

david bohm

Sobere Franse film over een tamelijk tragisch duo met sterk acteerwerk van de cast. Het verhaal is vrij beperkt en wordt op het laatst ook wat afgeraffeld. De aanwezigheid van Emmanuelle Devos, één van mijn favoriete Franse actrices is dan weer een pluspunt. De titel Complices is gezien het einde zeer goed gekozen.

avatar van Movsin

Movsin

Twee verhaallijnen. In de één wordt gezocht naar wat in de andere wordt uiteengezet. Een echte climax in de film ontbreekt aldus.

De verrassing zit hem wel in de houding van het onderzoeksteam (zekerlijk tov de dader) en daardoor onderscheidt de film zich wel van de doorsneepolitiefilm maar blijft in zijn geheel toch maar middelmatig.

avatar van Fransman

Fransman

Kijkt lekker weg, zeker met Emmanuelle Devos in een van de rollen. Ze is een van mijn favoriete Franse actrices. Knap ook hoe de beide verhaallijnen parallel verteld worden, dwz de beelden van het onderzoek, en de relatie tussen de beide rechercheurs, en het verhaal van Vincent en Rebecca, zonder dat je het gevoel hebt dat het een rommeltje wordt. Al gebeurt er tussen Melki en Devos voor mij te weinig om het spannend te maken. Komt mede daardoor toch niet uit boven het niveau van de betere tv-krimi.