• 9.377.126 stemmen

Geregisseerd door: Renny Harlin

Met onder meer: Rupert Friend, Emmanuelle Chriqui en Richard Coyle

Gesproken taal: Engels, Georgisch en Frans

Plot 5 Days of War

"Their only weapon is the truth."

De film vertelt het verhaal van een Amerikaanse journalist die in Irak een tip krijgt over de spanningen in de Kaukasus: een oorlog tussen Rusland en Georgië. Een Georgische soldaat wil hem helpen 'de waarheid' naar boven te brengen.

avatar van Quentin

Quentin

Hoewel ik in dit conflict aan de kant van Georgië sta, kan ik van deze prent niet veel meer maken dan een met derderangs acteurs overladen propagandafilm. De geforceerde structuur en het ongebalanceerde script staat geheel in dienst van Saakashvili's zelfverheerlijking. Verder is het spel belabberd, het drama weinig overtuigend en stijgt de actie nergens boven de in Bulgarije gedraaide B-films uit.

avatar van paulo31

paulo31

mooie film

mooie acties met de tanks, helicopter en gevechtsvliegtuigen

goed geacteerd door Andy die de president speelde

zeker de moeite waard

avatar van usr14112

usr14112

De film kwam, tot vlak voor de aftiteling, niet bij me binnen. Jawel, de gevechtsscene's zijn prima verzorgd, de sfeer is goed en het verhaal op zich ook nog wel maar de acteurs kwamen niet over. Op de cameraman na dan. De hoofdrolspeler leek wel met zijn hoofd continu ergens anders, ongemotiveerd, geen beleving. Er zaten ook een paar zwaar onrealistische momenten in waar ik ook op afknapte. Niet bijzonder. Het echt sterke moment zit 'm, zoals gezegd, vlak voor de aftiteling.

avatar van erpunited

erpunited

Ik vond het een goede film. Redelijk geacteerd. Mooi verhaal.Leuk om een keer te kijken

avatar van horned_reaper

horned_reaper

Fletch Fletcher: Juist... hier zullen we maar niet op reageren. ^^

Ik moet de film nu nog steeds zien trouwens!

avatar van thuisteler

thuisteler

Geeft weer eens duidelijk weer de waanzin van oorlog en de missie van oorlogscorrespondenten.

De gevechtsscene's zijn prima..

avatar van Euro551

Euro551

Hoe kan je deze film nou een 0,5 * geven? Onbegrijpelijk!

Vond het een aardige film om weg te kijken. De actie was af en toe wat onrealistisch.

avatar van wijnand89

wijnand89

Goede film met mooi verhaal en genoeg actie scene's tussendoor. De acteurs speelden ook zeer goed:)

avatar van Jan met de pet

Jan met de pet

Prima film, spannend en goede actie, wat maakt mij het uit of het lijkt op propaganda, de film is het aankijken meer dan waard en daar gaat het toch om niet? 3,5

avatar van ORIGIN

ORIGIN

• 2007 stemmen

Vermakelijk met prima actie momenten!

avatar van RickZ

RickZ

Actievol oorlogsrama rondom Russen in Georgië gezien vanuit 2 journalisten. Het politieke deel is propagandisch, maar de actie is talrijk en bloederig. Eigenlijk meer actie dan politiek drama, maar die mix werkt niet echt. Wel voldoende.

avatar van Theunissen

Ondanks het cliché verhaal (goed versus slecht) keek deze film zich lekker weg. Het verhaal was best boeiend (zeker na ongeveer 30 minuten) en de beelden zagen er vaak indrukwekkend uit. Ook met de actie en de special effecten (zeer realistisch) zat het goed. De cast deed het best goed en dan met name Richard Coyle. Vreemd dat hij niet vermeld staat bij de hoofdrolspelers want dat was hij zeker i.p.v. Val Kilmer en Andy Garcia die eigenlijk een bijrol speelden (ze speelden dat wel goed). Emmanuelle Chriqui vond ik best een fraaie verschijning en buiten dat speelde ze ook best redelijk. De opening van de film vond ik best sterk en de personen op het einde die het echt meegemaakt maken vond ik best indrukwekkend.

avatar van madmax1

madmax1

5 dagen oorlog .

En dat laten ze in deze film van hun beste kant zien.

Schitterend camera werk van de geplande aanval zowel van uit de lucht als over land.

Ook niks mis met de acteurs prima spel en actie scènes,ook de vluchtelingen uit alle hoeken en wegen realistisch overtuigend

De Russen als barbaren komen hier niet al te best over,maar een propaganda film allerminst

Boeiende film.

avatar van Rodger

Rodger

prima gemaakte oorlogs film.... blijft tot het einde boeiend...

3**

avatar van Number23

Number23

Aardig, op ware gebeurtenissen gebaseerd oorlogsdrama met iets teveel 'net op het nippertje'-momenten. Wat de film ook iets extra's meegeeft is het feit dat dit zich slechts 3 jaar geleden heeft afgespeeld. Laat goed zien wat voor een weerzinwekkende dingen macht en corruptie zijn. Rusland kon hiermee wegkomen door hun status in Europa en de wereld. Georgie daarentegen was een nietsbetekenend landje dat nog niet bij de EU was geaccepteerd en Harlin kiest duidelijk hun kant. Daardoor ga je als kijker er helemaal mee in. Helaas zijn er wat ongeinspireerde optredens van sommige leden van de cast(Friend, Chiqrui), maar gelukkig is Garcia zeer degelijk, speelt Schaech verrassend goed en is Kilmer leuke beeldvulling.

avatar van S. Russell

S. Russell

Geen onaardige film op zich, bepaald onderhoudend, maar wel overdreven bevooroordeeld. Daarom een puntje aftrek...

avatar van Minotaures

Minotaures

''Welcome to Cold War: The Sequel.''

Een op waargebeurde momenten gebaseerde film.

Ik moet eerlijk zeggen dat ik helemaal niets erover heb gelezen of gehoord, want dit speelde zich zo'n 3 jaar geleden af. Het is me totaal onopgevallen...

Deze film verteld het verhaal van een oorlogscorrespondent en zijn cameraman. Na het opnemen van gruwelijke oorlogsmisdaden van Russische huurlingen, worden de journalist en zijn metgezellen opgejaagd door de huurlingen die de beelden willen vernietigen. Als achtergrond woedt de oorlog tussen Rusland en Georgië flink door.

Je volgt de film vanuit de Amerikaanse journalist z'n perspectief. Zijn cameraman loopt er ook nog bij en maakt zoveel mogelijk opnames van al dat geweld als dat die kan. Hun krijgen ook hulp van Georgiërs, Ossetiërs, Amerikanen en zelfs Russen. Er spelen een aantal bekende namen in, waaronder Garcia en Kilmer. Garcia doet het goed als de president van Georgië en Kilmer met een belabberde rol als journalist. Verder komen er Russische en Georgische soldaten, vluchtende dorpelingen, reporters en huurlingen in voor.

Er zit wel genoeg actie in om het echt een oorlogsprent te noemen. Zo heb je tientallen tanks (T-72 en de T-90, geloof ik), een aantal helikopters en straaljagers (Hinds en Sukhois) en enkele andere pantservoertuigen zoals de BMP's. Ook lopen er honderden soldaten en huurlingen, allemaal tot op de tand bewapend met AK's en bivakmutsen. Er waren ook flink wat gevechten tussen de Russen en de Georgiërs. De Georgiërs leken wel een elite-eenheid, want die knalden de Russen goed omver tijdens zo'n verrassingsaanval. En dan heb je een laatste slag en dit speelde zich af in Gori, waar de Georgiërs, met nog geen 20 man het stad goed wisten te verdedigen voordat ze zouden worden onderlopen door tientallen Russische tanks. Dus qua oorlogsuitvoering zit er genoeg inhoud in om je ermee te confronteren en je bij te houden.

Het acteren vond ik niet altijd prima en dat lag eigenlijk aan Friend, een soort-van broer van Orlando Bloom. Vrij emotieloos en zonder inhoud is die af en toe. Dit helpt niet echt mee om de kijker te overtuigen wat er allemaal gaande is en hoe personen ermee omgaan. Het einde tussen Daniel (een huurling) en Friend stelde ook niets voor, vrij slordig afgewerkt. Ik vond dat gewoon niet bij de film passen, zo'n stukje wat de kijker moest laten denken dat het echt op zo'n manier af zou lopen...

De actie is prima, het is duidelijk te volgen, er zit een prima tempo in en het is op vele momenten realistisch te noemen.

Een waargebeurde oorlogsfilm die je enigszins weet te interesseren.

avatar van S. Russell

S. Russell

Minotaures schreef:

''Welcome to Cold War: The Sequel.''

Een op waargebeurde momenten gebaseerde film.

.....

Een waargebeurde oorlogsfilm die je enigszins weet te interesseren.

Euh, echt niet waar gebeurd hoor. Het is een propagandafilm van de Georgische president. Zelfs Human Rights Watch, normaal allerminst vrindelijk over Russen, vindt dat : 5 Days of War - Wikipedia, the free encyclopedia - en.wikipedia.org

En voorzover ik weet is er precies één journalist gesneuveld in de oorlog, en wel de Nederlander Stan Storrimans.

avatar van Ha ha ha

Ha ha ha

Zielige propagandafilm, niets meer niets minder.

avatar van sofripa

sofripa

Geen propaganda voor oorlog.

Goed, deze film is geheel gefinancierd door Georgie. $ 12 miljoen volgens de boxoffice. Doet niets af aan het feit dat dit een indrukwekkende film was. En groots van opzet. Vooral de dreiging van oorlog en daarna de snoeiharde vernietiging van mens en stad komen in deze film priemend naar voren. En tevens dat oorlogsjournalisten maar een hondebaan hebben. De acteurs figureren en zijn duidelijk geen a-materiaal. Maakt niet uit.

Oorlog zuigt en dat laat deze prent nog maar eens duidelijk en in your face zien. 4 sterren

avatar van tal1b

tal1b

indrukwekkend verhaal misschien. Alleen de film totaal niet. Het komt allemaal wat houterig over, met overdreven heldhaftig gedoe.

Neh snel vergeten dit b filmpje.

avatar van yellowflag

yellowflag

goeie film, niets mis mee. Een van de weinigen waar echt materieel nog wordt gebruikt. Erg indrukwekkend en op punten angstaanjagend (als je je laat leiden door het goede camerawerk). Cast speelt voldoende en het verhaal op waarheid gebaseerd. dikke 4*

avatar van Tarkus

Tarkus

Puike oorlogsfilm die is gebaseerd op ware feiten, wat de prent des te indrukwekkend maakt.

Zeer goede vertolkingen ook van zowat de ganse cast, ook door Val Kilmer (die het de laatste tijd toch wat minder overtuigend doet) is in deze film goed, al is zijn rol toch weer niet zo groot.

Ware feiten zei ik al, en de film is zeker niet geschikt voor gevoelige kijkers, want de gruwelen van de oorlog worden zeer goed in beeld gebracht.

En dan nog te denken dat deze strijd, weliswaar in mindere mate, nog steeds niet is gestreden en men de gevolgen van deze oorlog nog steeds aan den lijve ondervind.

Helaas....

avatar van cor1946

cor1946

Goede harde waarheid film. De waarheid over die russen, hoewel niet allen de russen kijk maar om je heen.Goed spel van Friend.

avatar van mnrk

mnrk

The first casualty when war comes is truth

Een zeer indrukwekkende film die een goed beeld weer geeft hoe het er toen aan gegaan is en nog steeds is niet alles in orde....

Het acteerwerk in deze film was in orde, de gehele cast komt prima over...

Wat de film zo goed maakt is dat alles realistisch overkomt en de gehele aankleding van de film ook goed is...het gebruik van echte voertuigen en soldaten zorgt hier ook zeker te weten voor.

avatar van Jagged Edge

Jagged Edge

Ik ben zeer te spreken over deze oorlogsfilm erg goed

avatar van cemon

cemon

Een vreselijk anti russische propaganda film, het verhaal wordt belicht vanuit de georgische kant. In deze film worden de moorden niet weergegeven die werden gepleegd door de georgiers op de mensen uit zuid ossetie(georgie).Dit conflict speelt zich af vanaf 1991 toen zuid ossetie zich onafhankelijk verklaarde van georgie, waarbij er een propaganda werd gelanceerd tegen zuid ossetie ( georgie) genaamd georgie voor georgiers gesteund door de huidige president. Dus als je 1 kant van het verhaal niet erg vind, is het een gewone oorlogsfilm. Ik hou zelf niet van propaganda films die betaald worden zoals deze door de georgische regering. Al sta ik zeker niet aan de kant van de russen.

avatar van Thorak

Thorak

Als je zo tegen eenzijdige belichting van een conflict bent kun je beter geen enkele oorlogs film kijken! Zeker geen film waar de Amerikanen een hoofdrol in spelen. In vrijwel geen enkele film waar het Amerikaanse leger bij betrokken is zie je dat ze oorlogsmisdaden plegen, maar als er ook meer een land is dat veelvuldig oorlogsmisdaden pleegt is het Amerika wel! Maar de Amerikanen zijn altijd de helden in de oorlogsfilms en die kunnen nou eenmaal weinig fout doen, dit terwijl er bijna geen enkele oorlog word gewonnen door (of dankzij) de Amerikanen...

Dit zijn dus een wel héél erg slechte argumenten om een film als deze af te branden!

avatar van scorsese

Matige film waarin een Amerikaanse journalist betrokken raakt in een conflict tussen Rusland en Georgië in 2008. Het verhaal valt soms in herhaling en het geheel blijft wat oppervlakkig. De actie-scenes zien er wel goed uit, maar zijn wellicht iets te spectaculair in beeld gebracht voor een film als deze. Net geen 3.0 sterren.

avatar van Decec

Decec

Ben benieuwd, deze film speelt ook Actie, verschillende cijfer...