• 9.379.042 stemmen

Repo Men (2010)

Sciencefiction / Thriller | 111 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Genre: Sciencefiction / Thriller

Speelduur: 111 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Miguel Sapochnik

Met onder meer: Jude Law, Forest Whitaker en Liev Schreiber

Releasedatum: 3 juni 2010

Plot Repo Men

"For a price, any organ in your body can be replaced. But it can also be repossessed."

In de toekomst is het mogelijk om kunstmatige organen in te laten zetten. Remy (Jude Law) heeft een nieuw hart maar kan de schuld daarvoor niet afbetalen. Hij slaat op de vlucht omdat er twee meedogenloze oorlogsveteranen op hem afgestuurd zijn.

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Alleraardigst filmpje met een leuk maar niet bijzonder verhaal. toch goed voor zon 3.0 puntjes

avatar van Justinw

Justinw

Repo man is erg geinig voor een keer. Deed me een beetje denken aan Punisher: War Zone. Lekkere grove kills met flink wat bloed en shit. Ook de soundtrack is wel geinig. Het plot is eigenlijk erg zwak, en ook de twist aan het einde is aardig maar voelt toch een beetje vreemd aan. Jude Law is niet echt op zijn best. Vind hem ook niet echt het type voor die personage. Whitaker is veel leuker als Repo. Geinig dat Carice van Houten wat aan de weg timmert in Hollywood. Al stelt het nog niet allemaal veel voor. En is drama nou niet echt een onderwerp waarvoor de mensen naar deze film komen.
Een paar aardige scenes met leuke kills.
* * *

avatar van deft0nes

deft0nes

Ik snap echt niet wat er zo crap aan het verhaal/plot is, maar goed. Prima filmpje. Mooi einde ook, niet zo'n typisch hollywood einde.

avatar van bladerunner2007

bladerunner2007

mwah lekker filmpje, dat wel aan lange kant is trouwens. Heeft op momenten hoge snelheid en dan weer traag. De "kill"-momenten zijn er genoeg en worden lekker in beeld gebracht, maar net niet té.

Forrest zet zijn karakter lekker neer, Jude net wat miner en Carice, krijgt te weinig tijd.

De film kabbelt vanaf het begin lekker voort en er is niet echt veel voor nodig om het allemaal te volgen. De settings zijn wel mooi vond ik. En de muziekkeuze vond ik ook aardig. Het einde is verrassend en zet je op verkeerde been.

***1/2

avatar van sjemmie

sjemmie

bloederige film :/

avatar van Svenster

Svenster

@ bladerunner2007

Kijk, dat is nou een comment waar ik wat aan heb. Dit zet me aan om de film vanavond te gaan bekijken. Dank je wel!

avatar van erik1677

erik1677

tja...dit had een leuke film kunnen zijn, voor mij persoonlijk dan.

Als forrest whitaker maar niet had mee gedaan.

Ik heb me weer mateloos lopen iriteren aan dit persoon.

Onlangs in de film street kings heb ik me ook al zo mateloos ziten ergeren aan hem.

Ok naar dit gezegdt te hebben, de film!

De film op zich vind ik een beetje voortkabbelend, en niet echt bijzonder eigenlijk.

Het is niet iets wat je al niet vaker hebt gezien.

De settings en het camerawerk daarintegen zijn wel supergoed.

Maar helaas het geheel boeide mij niet zo.

avatar van handelaar

handelaar

Een film uit de Verenigde Staten / Canada en dan toch overal dat zware Engels accent (what I don't like) als ik de trailer bekijk, hoe kan dat?

avatar van erniebob

erniebob

Hele aardige film met een fantastische soundtrack !!

avatar van El ralpho

El ralpho

Film die lekker vlot begint, maar dit lang niet de gehele film vast weet te houden.

Het idee van een organisatie die kunstmatige organen voor een veel te hoge prijs verkoopt en vervolgens terug kan vorderen door de zogenoemde ''Repo men'' is best leuk gevonden.
De film weet dit principe bij aanvang van de film ook nog aardig goed uit te werken.
Echter wordt de film op het punt dat hij echt spannend zou moeten gaan worden juist minder spannend. En dit lijkt me nu niet bepaald de bedoeling te zijn geweest.

Naarmate de tijd verstreek was mijn aandacht namelijk steeds verder te zoeken. Vanaf het moment dat Het personage van Law wakker wordt en in contact komt met de vrouwelijke zangeres werd de film steeds langwijliger.
Wat er volgt is een kat en muis spel, waar mijns inziens meer mee gedaan kon worden.
Het valt gewoonweg niet spannend te noemen en gaat de 2 tevens te gemakkelijk af.
Aan het einde wordt men nog even wakker geschud met een aantal sterke scene's waar ik wel over te spreken was.
Zo zag de scene met de figuurzaag er lekker lomp en bruut uit. Tevens was de scene Waarin Law en Braga elkaar opensijden lekker luguber. een aardige verassing verwerkt in een film als deze.

Echter weet de film over de gehele linie lang niet altijd te boeien en is hij met name in het middenstuk gewoonweg saai te noemen. Ook had ik de rollen van Braga en van Houten graag omgedraaid gezien omdat onze eigen van Houten simpelweg een stuk sterker acteerde dan Braga en gewoonweg meer in haar mars had dan de kleine rol die ze nu in deze film bekleedde.

Twist aan het einde is best leuk, maar geen blow off your seat mindfuck te noemen. Verwacht dus geen al te grote verassingen bij deze film dan valt het geheel best mee.

avatar van Leo Van Steen

Leo Van Steen

Tja, wat nu ?

Deze keer weet ik het niet goed.

Verhaal is onzin. Althans in onze huidige tijd. Misschien dat het over een paar honderd jaar geen fictie meer zal zijn. Ik hoop het niet voor de mensheid. Acteurs zijn goed, inclusief Forest, die ik wel graag zie spelen. Muziek is o.k. Actie is voldoende. Soms twijfelde ik wel of dit nu een thriller was of een komedie.

Er mist iets......wie weet wat ?

avatar van Arnhemmer

Arnhemmer

Onderhoudende film met een heel apart einde.

handelaar schreef:

Tja, Jude Law is nu eenmaal een Brit en het Engels van Carice van Houten is Brits geschoold. Misschien dat dat het één en ander verklaart. Ik vond `t in ieder geval niet storend.

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Ik vond het wel een mooie film met een interresant concept.

Die scene tegen het eind bij het 'hoofdorganen magazijn' vond ik echt briljant. Roisin Murphy die 'Sing it back' zingt, een enorm sensuele plaat, en dan een beetje met die scanner in dat lichaam lopen wroeten.

avatar van the-hague-pride

the-hague-pride

vond hem erg goed.

bring it back was wel leuk gevonden ja

avatar van rgs

rgs

Tegenvaller, eerste deel van de film vond ik redelijk.

Daarna werd het eigenlijk alleen maar minder, om over het einde nog maar te zwijgen.

avatar van Number23

Number23

Keek lekker weg, filmpje met geinig onderwerp.

Met de actie zit het wel snor en de rol van Whitaker is alleraardigst.

Ook Schreiber is leuk als droogkloot/klootzak/geldbeluste directeur.

En over Law........tja voor de 8e keer op rij heeft hij mij niet kunnen overtuigen en late zien waar die acteerkwaliteiten nou zitten.

avatar van Fryce

Fryce

Lekkere actiefilm die prima weg kijkt, niet verveeld en op de juiste momenten lekker hard is.

avatar van flyer

flyer

Nou kon mij niet boeien echt ongelovig verhaal. Dat naar het einde alleen maar slechter word

avatar van klapgeest

klapgeest

Tjeee, wat een slaapverwekkende film.

Hoe low budget kun je denken door een auto welke nu al uit de tijd oogt (VW Touareg) futuristisch proberen op te tuigen........ tragisch kansloos! Nee, dan is de Delorean van Back to the Future nog hipper! Wellicht was dit voor mij de stempel op het gehele verloop van de film, want na een paar wegtrekkers was ik blij dat de aftiteling in beeld kwam!

avatar van Testa-Rossa

Testa-Rossa

Dat je de Prius en Smart niet gezien hebt dan...

Ik moet zeggen het is me wel opgevallen maar ik heb me er niet aan geërgerd. Liever zo dan dat ze low-budget toekomst auto's gaan maken, die, bij gebrek aan inspiratie praktisch compleet vierkant zijn.

avatar van Amel M.

Amel M.

Vermakelijke film, het beste vond ik de relatie tussen Law en Whitaker. Ze zijn gewoon gestoord

avatar van klapgeest

klapgeest

Testa-Rossa schreef:

Dat je de Prius en Smart niet gezien hebt dan...

gelukkig hadden ze de Smart alleen maar voorzien van een electromotor op krachtstroom - is al vele malen realistischer

avatar van Penrue

Penrue

Ik vond dit echt een retegoeie film. Gewoon kijken!

avatar van DVD-T

DVD-T

Raar gemiddelde. Ik heb de hele film met een grijns op mijn gezicht gezeten, en ontzettend genoten van de heerlijke lompe actie, het bizarre verhaal en de fantastische muziek.

Leuk concept. Een orgaan terugnemen als de mensen het niet meer kunnen betalen. Jude Law lijkt niet echt de juiste man te zijn voor deze film, maar doet het gaandeweg steeds beter. Hij komt als actieheld echter nimmer erg geloofwaardig over. De dialogen brengt hij wel erg cool over, en ook de humor vond ik bij hem gek genoeg werken. De kritiek op de maatschappij is aanwezig maar wordt nergens echt storend naar voren gebracht. Als dat gebeurd wordt het al bruut verstoord door het vele aanwezige geweld. De actie is gewoon erg leuk gedaan en doet af en toe wat denken aan Wanted en Shoot 'em Up. Lekker in your face en deels humoristisch. Alles aan wapens en wat je aan wapens kunt gebruiken komt voorbij. Die laatste twee/drie scènes zijn echt geweldig en ook het einde mag er zijn. Jammer dat het wat trage en matige begin een hoger cijfer in de weg staat.

Wel moest ik eerst wennen aan Whitaker die ik helemaal niet in zo'n rol gewend ben. Hij deed het geweldig. De hardheid en humor pasten perfect bij hem. Zo is ook de rest van de film. Vreemd, bizar, maar erg leuk. De muziek keuzes zijn dat ook maar paste gek genoeg precies bij de sfeer van de film. Echt en heerlijke soundtrack. Van Houten heeft wel weer een beetje een overbodige rol, en voegt weinig toe op het totaal plaatje.

Een beetje een vreemde maar lekker filmpje.

avatar van Chross

Chross

Ik vind het raar dat veel mensen dit een vermakelijke film vonden. Kan me meestal wel vinden in de reacties hier, maar dit was een film waar ik me erg aan ergerde. Het verhaal was ronduit onlogisch en ja van Houten... toen ik de film aanzette wist ik nog niet dat zij er in zou voorkomen dus dat was ook wel een domper. Raar accent en één gezichtsuitdrukking.

Verder vond ik de film traag, weinig actie. Hier en daar heb ik nog moeten lachen om een mooie lompe actie maar zelfs dat wilde ik onderdrukken want dat had de film in zijn geheel niet echt verdiend.

Ik hou btw vaak wél van B actie...

avatar van wwwwww

wwwwww

Steengoeie zalige film met heel leuke scenes erin.

Ook eens wat anders dan vele andere films.

Zeker de moeite dus.

avatar van ehvlange

ehvlange

Ik had hier heel wat meer van verwacht. Soms lekkere harde scenes, soms saai en voorspelbaar. Leuke rol voor Carice van Houten die echt lijkt door te breken in Amerika.

Verder vond ik het niets bijzonders.

avatar van mnrk

mnrk

Een prima film....

Het verhaal is dik in orde en wordt mooi in beeld gebracht. De scene's zijn bloederig maar daardoor wel in orde.

De setting ziet er ook goed uit, meneer Sapochnik heeft goed gekeken naar de sf klassiekers ...maar dat maakt deze film ook prima om naar te kijken.

Het acteerwerk van Jude Law en Forest Withaker was goed, en ze paste ook goed samen in deze film, het overige acteerwerk was ook prima. Met Hollandse trots Carice van Houten

avatar van movieminder

movieminder

Slechte en onlogische film die naar het einde toe alleen maar slechter en onlogischer wordt.

Zeker geen aanrader!

avatar van Rik^

Rik^

Ik vond het einde wel aardig, maar voor de rest is het gewoon niet mijn film met zoveel bloed en snijden in mensen ed. Voor mij was dat wat te overdreven...