• 9.377.044 stemmen

Repo Men (2010)

Sciencefiction / Thriller | 111 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Genre: Sciencefiction / Thriller

Speelduur: 111 minuten / 119 minuten (unrated versie)

Oorsprong: Canada / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Miguel Sapochnik

Met onder meer: Jude Law, Forest Whitaker en Liev Schreiber

Releasedatum: 3 juni 2010

Plot Repo Men

"For a price, any organ in your body can be replaced. But it can also be repossessed."

In de toekomst is het mogelijk om kunstmatige organen in te laten zetten. Remy (Jude Law) heeft een nieuw hart maar kan de schuld daarvoor niet afbetalen. Hij slaat op de vlucht omdat er twee meedogenloze oorlogsveteranen op hem afgestuurd zijn.

avatar van sinterklaas

sinterklaas

Twenty years in the future in Toronto, two disturbed veterans (Jude Law and Forest Whitaker) who have returned from war in Africa take up lives as repossession agents for a union company who makes artificial organs, pursuing customers who are unable to make payments for the implanted organs.

Hier heb ik dus (als SF-liefheber) echt zin in. Met ook nog een rol van Carice van Houten die de vrouw van Jude Law speelt. En Forrest Whittaker is ook altijd goed.

avatar van OlafK

OlafK

Hehe, die Van Houten heeft straks als vrouw gefungeert van iedere hollywoodster .

avatar van kArIzMa_Movie

kArIzMa_Movie

RZA en Forest Whitaker. Ik ben weer is benieuwd.

Trailer ziet er goed uit.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Trailer. Ook met Carice van Houten.

louisvf

Ja trailer ziet er inderdaad goed uit!

Misschien binnekort wel het downloaden waard!

avatar van domkey

domkey

Heftige trailer. Laat maar komen.

avatar van Jawaddedadde

Jawaddedadde

Heftige trailer zeg! Ziet er wel goed uit

avatar van kinjutsu

kinjutsu

Trailer geeft ongeveer het hele verhaal weg maar goed, ziet er interessant uit.

avatar van Chuck Taylor

Chuck Taylor

• 1953 stemmen

kArIzMa_Movie schreef:

RZA en Forest Whitaker.

Chill de RZA weer terug op het scherm, de jongen heeft echt een stijlvolle kop.

avatar van Actionfreak

Actionfreak

Leuke cast en erg goede trailer.

De poster is trouwens ook niet verkeerd.

avatar van LinkVink

LinkVink

Wordt denk ik best een clicé verhaaltje (buiten de organen en dat het afspeelt in de toekomst) Beste vrienden die uitelkaar worden gehaald door iets....

avatar van Rosicky

Rosicky

verhaal van niks, maar ik hoop op een paar mooie actiescenes. Zal wel niet de beste film van 2010 worden, maar wel een poging waard.

Verhaal is overigens gejat van Repo! The Genetic Opera, Darren Bousman en crew kwamen naar Universal met hun script, het script werd afgeslagen omdat Universal niks zag in het zingen.

Universal zag wel de originaliteit in van het verhaal en heeft er wat aan getweakt. Het is gewoon een 1 op 1 kopie, alleen dan met meer actie en geen freaky zang/horror.

Ondanks dat, zeker wel een kijkje waard. Alleen wel in het achterhoofd houdend dat de makers geen tijd hebben gestoken in het verhaal/originaliteit (en ze waarschijnlijk ook nog eens met de eer gaan strijken).

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Deze lijkt me ook weer een stevige S-F film te zijn

avatar van IcU

IcU

Lijkt mij een hele toffe film, aan de trailer te zien. Wordt zeker de moeite waard.

avatar van Rosicky

Rosicky

Mag de vorige poster terug? Jude Law en Forrest Whitaker die stoer staan te kijken vind ik cooler dan dit.

avatar van MrEd

MrEd

Verhaal klopt volgens mij niet helemaal. Belangrijk detail is toch dat Remy zelf ook een repoman is geweest.

avatar van Kricky

Kricky

Wow gave trailer. het is te hopen dat Carice van Houten hierin wel een wat grotere rol heeft als in dat van Valkyrie. Zij is echt goed

avatar van Seam

Seam

Erg jammer dat het redelijk standaard lijkt. Met de omschrijving hier en die cast zou je toch een interessante film kunnen maken.

louisvf

"In the end a job is not just a job, it's who you are, and if you want to change who you are, well first you have to change what you do..."”

Dacht in het begin, dit is niets speciaals maar verassend genoeg heb ik uiteindelijk echt wel genoten van deze film.

Kwa uitzicht heb ik hier niets op aan te merken, vond alles mooi gefilmd ( maar niet noemswaardig) en het zag er allemaal vrij goed uit! Kwa acteerprestaties heb ik hier bij momenten Jude Law gezien zoals ik hem nog nooit had gezien en van Forrest weten we natuurlijk al lang wat die man allemaal wel niet kan...De interactie tussen de 2 is dan ook zeer sterk! De film begint goed met een leuke openingsanecdote maar het is vooral hoe verder je jezelf in deze film worstelt des te meer je begint te genieten. De actiescenes zijn tot in de detail zeer verzorg, leuk, erg grof en vrij origineel, zeker naar het einde toe. Enkele leuke twist zorgen er dan ook voor dat het blijft boeien tot het einde. De Muziek is ook één van de sterkste punten van deze film en is dan ook telkens zeer toepassend en naar mijn mening zeer goed en amusant (doorheen de film maar eigenlijk ook weer vooral naar het einde toe).

Ook de humor en het taalgebruik zijn heerlijk en toepassend en de film bevat dan ook enkele leuke quotes. Carice van Houten komt er wel jammer genoeg niet veel in voor en is dan ook niet de vrouw nummer één in deze film. Dit is eerder Alice Braga en ze doet het dan ook behoorlijk goed. Het thema van de film is interessant maar men had er nog net iets meer mee kunnen doen..! Ik miste toch iets in het midden waardoor je misschien even de aandacht kon verliezen maar het is net het laatste deel van de film die hem terug op niveau brengt! Even toch ook melden dat het plot dat hierboven vermeld staat wel vrij simpel is, niet helemaal klopt en slaat een belangrijk stuk/informatie van de film over. Leuke science-fiction/actie/thriller...meesterwerk? Nja dat nu wel niet!

Twijefel tussen 3.5* en 3* en ga het voorlopig houden bij 3.5

ralfsjam

repo man is een zeer overdreven film, maar wel leuk bedacht. alles was wel mooi (maar donker) in beeld gebracht, en Jude Law en Forest Whitaker zette leuken karakters neer. maar in het verhaal ging het me allemaal iets te snel en van links naar recht. en dat maakte ook de relatie verhalen ongeloofwaardig, en dat was jammer. wel had het een leuk einde.

ben niet meer zo van deze films, die tijd heb ik gehad, maar ik moet zeggen dat hij het kijken waard is voor de liefhebber van SF.

p.s. en vergeet onze nummer 1 export actrice Clarice niet! ze deed het goed....

3**

louisvf

Dat het donker was, heeft dit niet te maken met de staat/kwaliteit waarin je deze hebt bekeken?

Ivm overdreven heb je gelijk maar dat mag volgens mij wel, als het maar goed overkomt !

En ivm dat het wat snel ging is ook wel waar, het had net iets beter uitgewerkt kunnen worden...!

Het laatste half uur was inderdaad zeer sterk...

Wel jammer dat Carice niet de rol speelt van die andere vrouw !

En je zegt niets ivm de muziek?

louisvf schreef:

Wel jammer dat Carice niet de rol speelt van die andere vrouw !

En je zegt niets ivm de muziek?

Oh sorry, ehhh. de muziek was lekker! zo goed?

Dank dat je mn stukje analiseert.

Ik vond de film donker ja, en dan bedoel ik dat veel savonds en snachts gebeurd.

En Clarice? die had een goede rol als echtgenote, die 2 hadden denk ik niet moeten ruilen. Liev is meer een actievrouw.

louisvf

Ja oke, dat is dan ook wel waar ! Maar wat met Liev gebeurt wou ik anders ook wel zien bij Clarice !

Hehe, nja de muziek viel mij gewoon erg op, daarmee !

louisvf schreef:

Hehe, nja de muziek viel mij gewoon erg op, daarmee !

maar een gesprek zo tussen ons maakt deze site een stuk vrolijker met al je smilies

louisvf

hehe , vreemd dat we de enige zijn touwens die deze al gezien hebben of toch hierop commenten...!

louisvf schreef:

het weekend komt eraan, dus dan zal het wel gaan vlotten!

Komaan streamers