• 9.377.805 stemmen

Genre: Thriller / Horror

Geregisseerd door: Adam Green

Met onder meer: Kevin Zegers, Shawn Ashmore en Emma Bell

Plot Frozen

"No one knows you're up there."

Een skiër, zijn beste vriend en zijn vriendin, stranden in een skilift op een berg ergens in het noordoosten van de Verenigde Staten. Hulp hoeven ze niet te verwachten; het gebied is namelijk tijdelijk gesloten. Ze zullen nu moeten vechten om te overleven, en niet alleen tegen de kou...

Archaon schreef:

Dat is ook niet de enige reden dat ik zo laag stem op deze film. Ik vond die chick bijvoorbeeld ook erg irritant en de acteerprestaties waren ook ver van denderend. Maar je zegt dat ik alles onder een vergrootglas leg en dat vind ik een beetje raar. Het gaat in deze film namelijk voornamelijk om een oplossing te creeeren voor deze benarde situatie. Het lijkt me dan niet gek dat je gaat bedenken wat je zelf zou doen.

Ik vind het nog een verschil of je thuis op de bank een oplossing bedenkt of wanneer je in zo'n situatie zou zitten. Ook al zijn de genomen beslissingen achteraf gezien niet altijd even verstandig, ik denk dat een mens in paniek/nood rare keuzes kan maken.

Naomi Watts

Toch wel van de betere in zijn genre.

Fijn filmpje. Green is een liefhebber en dat zie je in de uitwerking. Fijne sfeervolle setting, de been breek scene is erg sterk en Emma Bell, wat is ze lief. Ook best een fijne cast, al is Zegers altijd wel vervelend. Maar Ashmore en Bell zijn prima op hun plaats.

Het euvel bij dit soort filmpjes is toch vaak de personages. Ook hier veel onlogische handelingen en domme acties. Bell die het voor elkaar krijgt haar sjaal in de boom te gooien is echt briljant . Ik kwam echt niet meer bij van het lachen. Fijne keuze van Green om Dan te slachtofferen. Maakt het tussen de twee personen stuk interessanter.

Fijn filmpje met zijn kleine mankementen. Maar zonder die mankementen hou je al snel een saai filmpje over. Prima film van Green, maar prefereer toch Hatchet. Ook maar achter deel 2 aan.

avatar van Archaon

Archaon

SaNDuTjE schreef:

Misschien kwam het omdat ik op het moment dat ik het keek in de Franse Alpen zat en me dus erg kon inleven in de situatie. Ik zie veel mensen het hier ook afdoen als 'maar ze zijn in paniek' of 'logisch dat ze zulke domme acties begaan' ik vind dat juist erg kort door de bocht, als je weet dat je misschien wel een week in een lift zal moeten door brengen dan kan je echt wel normaal/logisch nadenken over een oplossing. Mja. Dat maakt ook verder niet uit ik vind het mede door deze stommiteiten een slechte film, punt.

Naomi Watts

Lijken mij ook valide argumenten om als kritiek aan te duiden bij een film als deze. Veel logica zit er niet in hun beweegredenen. Vooral die Dan, wat een kneus.

avatar van SiD3Sp|N

SiD3Sp|N

Toch viel deze film niet tegen. Verassend hoe spannend deze film nog werd terwijl er eigenlijk niet heel erg veel in gebeurde. Want in principe draait de film op een paar beslissingen. Ik vond het wel opvallend dat er niet erg goed geacteerd werd. Viel me een paar keer op en dat heeft zeker gescheeld. Toch een voldoende van mij 3*, misschien wat ruim maar ik heb me wel vermaakt.

avatar van jansma

jansma

spannend tot het einde gewoon. Had niet gedacht dat die tweede kerel ook half opgegeten zou worden door wolfen.. had wel een iets happiejere eind verwacht.. Maar spannend dat zeker!

avatar van Muchacho

Muchacho

Zeer zeker bovengemiddeld. De wolven en de protheses waren jammer genoeg wel redelijk lame.

avatar van sjonnie40

sjonnie40

Denk laat ik is kijken. Op een gegeven moment doorgespoeld werd wel erg langdradig. Leuk idee slecht gebracht

avatar van MariekeT

MariekeT

Spannende film. Keuzes waren niet altijd even logisch, maar dat mocht de pret zeker niet drukken.

Muchacho schreef:

Spoilertags aub.

Naomi Watts

Waar voor? Die twee zaken blijken ook al uit de trailer.

SaNDuTjE

Dan ben ik blij dat ik de trailer niet gezien heb, want de plotomschrijving laat dit wel nog een verrassing zijn.

avatar van nachtraafje

nachtraafje

Het begin vond ik wat saai, niet boeiende conversaties tussen de personages, dat was in de skilift ook niet altijd het geval maar in de lift maakte het dat juist realistisch.

avatar van anoniempje28

anoniempje28

Ik vond het wel een spannende film , wat ik wel jammer vind is dat de enig overblijvende peroon van die ramp geen rechtzaak zou aanspannen tegen die (domme) werknemers van die kabelbaan.
Ik vind altijd dat ze er wat makkelijk vanaf komen , terwijl ze door hun fout 2 mensen zijn overleden en 1 persoon een trauma aan dit hele gebeuren heeft overgehouden..
Dan maken ze die film maar wat langer , en dat die werknemers voor de rechter moeten verschijnen , dat zou wel gerechtigheid zijn
, en dat zou de film wel helemaal afmaken.

avatar van Boxmeer

Boxmeer

Al zo veel thrillers/drama's gezien. Maar dit is er een van wereldklasse! Je zou maar in zo'n situatie terecht komen. En het is puur de natuur, geweldig gewoon. Ik denk dat je niet meer logisch kan denken als je zoiets meemaakt. Ja achteraf of bij het zien van de film, is het erg makkelijk om te oordelen. Ik had dit of dat gedaan. Erg makkelijk om te zeggen.

En nee ze moesten de film niet langer maken zodat we weten wat erna gebeurde. Dat mag je zelf invullen als je daar de behoefte aan hebt. Het past bij zo'n film, zo af te lopen.

*4,5

avatar van Bubblez

Bubblez

• 2060 berichten

anoniempje28 schreef:
...en 1 persoon een trauma aan dit hele gebeuren heeft overgehouden.....

Ik heb persoonlijk heel duidelijk ervaren dat het meisje in de auto overlijdt aan het einde. Dit komt vooral, omdat je haar vriend iets hoort zeggen in de trant van "it's gonna be alright baby". Vind ik een prima einde, maar er zijn meer mensen die daar anders over denken.

avatar van Riddierid

Riddierid

Sommige stukjes waren leuk maar echt heel veel stukjes super saai..... het begin was het leukst maar er werd veel te veel gepraat

avatar van Boxmeer

Boxmeer

Riddierid schreef:

Weet je wel wat voor soort film je hebt gekeken? Het lijkt me logisch dat de mensen "zoveel" praten in de lift. Jij zou stil zijn is zo'n situatie?

avatar van Zandadder

Zandadder

Vrij laag gemiddelde voor een toch heel beklemmende thriller.

avatar van Regine83

Regine83

Spannende film de gesprekken waren wel langdradig, zonde dat toen meneer eruit klom , hij opeens een witte jas aanhad.

Stomme fout

Zandadder schreef:

Vrij laag gemiddelde voor een toch heel beklemmende thriller.

Vrij hoog zal je bedoelen over een verhaal met de 3 domste skiers/snowboarders allertijden.

avatar van schram101

schram101

Hoezo dom?

avatar van tal1b

tal1b

begon wel heel erg simpel, simpele dialogen. middenstuk was opzich aardig gedaan met 'n paar aardige scenes. Maar over het algemeen was het saai, en koste me moeite om de film af te kijken.

schram101 schreef:
Hoezo dom?

Ik overdrijf, die gast die niet springt valt nog mee maar die andere gast en die griet waren niet echt slim te noemen.
O.a een stang vastpakken en dan gaan slapen.

SaNDuTjE

Dat ze dat in haar slaap heeft gedaan lijkt mij een logische verklaring.

avatar van tonniedorrie

tonniedorrie

In een woord vond hem . ..supergoed...

avatar van Elineloves

Elineloves

Volgens mij was het ook geen gevalletje: ''Nu gaan we eens lekker slapen'' maar vielen ze juist van ellende in slaap. Tenminste, wat ik me er van herinner.

avatar van schram101

schram101

Ach ja, je hebt van die mensen die van alles aangrijpen om een film (onterecht) de grond in te boren.

SaNDuTjE

Dat is meestal het 'probleem' met dit soort films.

SaNDuTjE schreef:
Dat ze dat in haar slaap heeft gedaan lijkt mij een logische verklaring.

ja vooral eerst daarvoor je handschoenen naar beneden gooien, tja dat je hand vervolgens vastvriest lijkt mij weer logisch.