Genre: Thriller / Horror
Geregisseerd door: Adam Green
Met onder meer: Kevin Zegers, Shawn Ashmore en Emma Bell
Plot Frozen
"No one knows you're up there."
Een skiër, zijn beste vriend en zijn vriendin, stranden in een skilift op een berg ergens in het noordoosten van de Verenigde Staten. Hulp hoeven ze niet te verwachten; het gebied is namelijk tijdelijk gesloten. Ze zullen nu moeten vechten om te overleven, en niet alleen tegen de kou...
Parker O'Neil
Rifkin
Ryan
Driver
schram101
Tja, nu breng je het heel anders. Ik ben het nog steeds niet met je eens, want geloof mij dat als deze door onze Engelse vrienden gemaakt was de personages ook over de kou hadden gepiept hoor, niet zo verwonderlijk ook als je een aantal dagen stil zit in een f*cking skilift met -15gr!
Elineloves
Ik denk dat iedereen wel flink gepiept zou hebben, en het argument: Ze hadden ook meteen kunnen bedenken hoe ze uit die lift zouden kunnen klimmen... Nee, ik denk dat je eerste instinct is dat je even moet wachten. Weet je hoe vreselijk hoog dat was? Dan stel je klimmen zo lang mogelijk uit hoor.
Elineloves
Zeker als je met 3 mensen er in zit, dan ga je echt niet stunten met het kans dat je de twee anderen ook in gevaar brengt.
Eens!
Ook de in dit topic al veel belachelijk gemaakte keus om in eerste instantie proberen te springen kon ik me goed inleven.
Elineloves
Ik zat zo te denken tijdens die sprong.. Als je ergens op een duikplank staat, bijvoorbeeld, dan is je eerste instinct om met gestrekte benen, recht te springen. Dat deed hij ook, en daardoor is hij ook zo geland en gebeurde dat. Als hij zich had 'smeten', schuin zeg maar, was hij ook anders terecht gekomen. Maarja, hoe je het er dan vanaf zou brengen weet ik ook niet.
Filmkriebel
De manier waarop hij sprong was de domst mogelijke manier om te springen. Grootste kans om te overleven heb je wanneer je op je zij valt. Er zijn gevallen genoeg gekend van mensen die parachutesprongen van meer dan 3 of 4 km hebben overleefd toen hij niet openging.
Elineloves
Precies, dat dacht ik ook, maar anderzijds.. wanneer hij op de juiste manier had gesprongen, had je direct een heel ander verhaal gekregen. Dan had hij zich wellicht kunnen verplaatsen en kunnen ontsnappen aan de wolven. Maargoed, stom plan ja.
schram101
Inderdaad. En mensen in het nauw maken nu vaak niet echt de meest logische keuzes.
Lui (crew films)
- 11904 stemmen
Erg realistische film.. het kan je natuurlijk zomaar overkomen. De acteurs wisten mij te overtuigen en ik heb vol spanning zitten kijken. De wolven zijn anstaanjagend en de locaties zijn werkelijk prachtig.
Meer van dit soort films aub!
GuyB
Hoe ellendig kan een situatie worden?
Met een concept als dit lijkt de buit op voorhand binnen, voor mij toch, want ik smul van dit soort situaties in films. Als je daarbovenop zelf aan wintersport doet en al vele malen op verschillende plaatsen gebruik hebt gemaakt van die liftjes is de impact nog iets groter.
Alles is goed uitgewerkt, het concept is dan wel interessant, om er 94 minuten voor in te vullen moet je van aanpakken weten. Dat wist de regisseur gelukkig, alle mogelijke (realistische) manieren tot ontsnappen worden gebruikt, met alle gevolgen van dien.
Zo'n film staat of valt ook met de jongeren erin, en als die me tegenzitten dan is de hele film natuurlijk om zeep, gelukkig maar dat ik ze toffe gasten vond die hun rol goed speelden.
De ontsnapping op het einde, zo kun je het wel noemen, was heel sterk, het was voorspelbaar dat ze langs hem ging voorbij glijden, maar die wolven zijn telkens subliem in beeld gebracht, rillingen gegarandeerd!
IcU
Vond deze film bijhoorlijk zenuwslopend. Er was enigszins herkenning omdat dit toch wel een rondspokende angst van de wintersporter is. Hier wordt goed op ingespeelt en aangedikt. Dit laatste was misschien een tikkeltje over done. Er is genoeg spanning en verfrissende dialogen en het spel is redelijk tot goed te noemen.
madmax1
Net gezien super spannend, zou wel eens in het echt kunnen gebeuren,goed gemaakte film.
Tarkus
Een voorbeeld van een film waar je met een minieme cast toch best een spannend verhaal kan maken.
Best wel een spannend verhaal dus, dat echter niet altijd logisch is.. maar toch boeiend genoeg om je anderhalf uur aan je stoel te kluisteren.
Bubblez
- 2060 berichten
Dan moet je Buried eens kijken, daar doet één karakter het.
SaNDuTjE
Verrassend sterke film die met minimale middelen zowel beklemmende als realistische weet te zijn.
Het verhaal mag dan mager en cliché zijn, in dit geval is dat van ondergeschikt belang en begint de film pas vanaf het moment dat ze vast komen te zitten. Sommige acties zijn niet helemaal logisch en roepen een 'o ja tuurlijk' bij je op, maar over het algemeen kon ik me er wel in vinden als ik in zo'n situatie (hopelijk nooit) terecht zou komen. Wat vooral extra spanning met zich meebracht zijn de wolven. Die erg natuurgetrouw leken en samen voor het nodige gore weten te zorgen.
Alle 3 de rollen worden redelijk oppervlakkig maar geloofwaardig neergezet. De focus van de film ligt duidelijk op het overleven en niet op de personages. Er wordt goed afgewisseld met shots van de hoofdrolspelers in de stoeltjeslift en de 'actie'-scenes waardoor de vaart erin blijft en het nergens eigenlijk inzakt. De lift wordt een aantal keer mooi in beeld gebracht waardoor dit nog benadrukt hoe alleen ze daar zitten.
Eigenlijk weinig negatief te melden over deze spannende film die tot het eind weet te vermaken. Geen hoog niveau allemaal maar wel zeer degelijk.
Ondanks de goeie reacties hier toch een laag gemiddelde. Wat mij betreft onterecht.
sylphil
Nou, ik ga niet meer in zo'n liftje zitten hoor..
Onderhoudend filmpje met lekkere gore beelden, als er een beter einde aan gebreid was had ie hoger gescoord.
Bewijst maar weer eens dat je niet alles de uit de kast hoeft te trekken om een behoorlijke film te maken, zonder seks en harde actie kan het ook..
Archaon
Kom net van m'n wintersport vakantie terug en heb deze aldaar bekeken. Slim hoor, je handschoenen weggooien en vervolgens je onbedekte hand niet diep in een jas/broekzak stoppen terwijl je weet dat je misschien wel een week daar boven zal hangen met die barre temperaturen. Om dan vervolgens ook nog eens een metalen buis vast te pakken als je gaat slapen is natuurlijk het enige logische vervolg op zo'n domme actie. Misschien was het wel omdat je je vriendje net zijn benen heb zien breken en op gegeten zien worden door wolven na een mogelijk nog dommere actie. Want waarom zou je toch een ketting maken van mensen (waar de sterkste bovenaan hangt om de lichste persoon naar beneden te laten klauteren) om de val minder groot te maken als je ook lekker spannend een reuzesprong kan maken van een meter of 12/15 hoog? Oja, dat is natuurlijk veel spectaculairder (...)

iezie
het is toch al moeilijk om zo een film boeiend te maken zodat de mensen hun aandacht bij de film houden zonder de verleiding te hebben om de film door te spoelen
maar dan zetten ze er ook nog een paar amateur acteurs neer die het al helemaal zonde maken van mijn geld
eindconclusie : slaapverwekkend
schram101
Meen je dit nou serieus?
SaNDuTjE
Los van wat plotholes (die voor mijn overigens niet storend voor de film zijn) is het verder gewoon een degelijke film en is het simpele plot best goed uitgewerkt.
Om nou de film om die plotholes af te branden vind ik ook wat kort door de bocht.
Uhm... hell yeah.
Ze gaan met zn drieen aan elkaar hangen zodat de val van 3m korter is..?
Hoe denk je dat die andere twee dan weer in dat liftje komen?
Wat een belachelijk idee..
Archaon
Ze gaan met zn drieen aan elkaar hangen zodat de val van 3m korter is..?
Hoe denk je dat die andere twee dan weer in dat liftje komen?
Wat een belachelijk idee..

Die 2 gasten zijn gemiddeld min 1.80 m en die chick is iets van 1.65. Dan moet je er ook nog de reikwijdte van de armen (rond de 40 cm) erbij nemen (die boven je hoofd zitten als je ergens aan hangt). Je moet dus rekenen op een totale lengte van ongeveer 1.80+1.80+1.65+40+40+40= 6,45 m. Dan halveer je dus nagenoeg de gehele val, en een val van 6-7 meter overleef je wel zonder je beide benen te breken. De chick klimt als laatste de lift uit langs de 2 gasten aangezien zij het lichtgewicht is en springt naar beneden. Je moet natuurlijk niet verkeerd terecht komen bij de landing maar dat spreekt voor zich. Vervolgens klimt de jongen die onderaan hangt naar boven gevolgd door de sterkste van de twee. Het is misschien vergezocht maar je moet wat met een week in een ski-lift in het vooruitzicht. Een andere optie zou kunnen zijn dat je de sterkste jongen een ski naar beneden laat hangen en de chick daar aan naar beneden laat klimmen om de val toch een goede meter of 3 kleiner laat maken. Hiernaast is het natuurlijk vreemd dat ze na de dood van die snowboarder ineens wel op het idee komen om te klimmen via de kabels naar een van de lift-palen...
Dat gecombineerd met de eerder door mij genoemde stomiteiten en het feit dat ze zo dom zijn dat ze zichzelf niet eens warm proberen te houden door constant te bewegen maken dit gewoon tot een ongelofelijk dom verhaal.
Maar misschien komt dat wel omdat het Amerikanen zijn.
SaNDuTjE
Zonder stommiteiten zouden de helft van de films niet bestaan, dus daar moet je niet zo veel waarden aan hechten. Natuurlijk mogen die niet te veel invloed hebben zodat de geloofwaardigheid eraan gaat maar om nu alles onder een vergrootglas te leggen...
Archaon
Dat is ook niet de enige reden dat ik zo laag stem op deze film. Ik vond die chick bijvoorbeeld ook erg irritant en de acteerprestaties waren ook ver van denderend. Maar je zegt dat ik alles onder een vergrootglas leg en dat vind ik een beetje raar. Het gaat in deze film namelijk voornamelijk om een oplossing te creeeren voor deze benarde situatie. Het lijkt me dan niet gek dat je gaat bedenken wat je zelf zou doen.
schram101
Haha, nee sorry, maar ik vind het echt een belachelijk verhaal. Ik ben blij met de scriptschrijvers die het op deze manier gedaan hebben.
schram101
Wat voor argumenten zou ik moeten noemen? Jij kraakt het script af omdat je het niet goed vind. Ik vind het wel goed en dat je aan het doordraven bent door allerlei vreemde oplossingen te bedenken in de geschetste situaties uit de film.

Binnenkort in de bioscoop: horrorfilm 'Scream 7' te zien in IMAX

Alive
Avontuur / Drama, 1993

The Burning Plain
Drama / Misdaad, 2008
bergwolfnachtdierlijke aanvalcoldvriendinhorrorstrandedsneeuwbeste vriendinboyfriendski resortski lift eaten alivehypothermiafrostbitecable careaten by animalskierstuck wolveslife or deathnatural horror