• 9.378.811 stemmen

Genre: Thriller / Horror

Geregisseerd door: Adam Green

Met onder meer: Kevin Zegers, Shawn Ashmore en Emma Bell

Plot Frozen

"No one knows you're up there."

Een skiër, zijn beste vriend en zijn vriendin, stranden in een skilift op een berg ergens in het noordoosten van de Verenigde Staten. Hulp hoeven ze niet te verwachten; het gebied is namelijk tijdelijk gesloten. Ze zullen nu moeten vechten om te overleven, en niet alleen tegen de kou...

avatar van filmfreak 101

filmfreak 101

Oke, de wolven en zo waren niet echt realistisch, hierbij bedoel ik niet het uitzicht maar gewoon het gedrag een wolf zou toch nooit een mens aanvallen tenzij hij gewond is of dat ze heel veel honger hebben, het eerste slachtoffer klopte dus wel maar het tweede! Die wolven hadden pas een heel mens opgegeten ik denk niet dat ze dan weer de volgende dag een mens zullen aanvallen die nog 'kerngezond' is natuurlijk verzwakt door de koude dat wel... Maar verder vond ik het echt een hele meeslepende en spannende film...... Ik dacht dat het verhaal voorspelbaar was maar dat bleek niet zo te zijn meestal gaan ze allemaal dood op het einde wat hier niet het geval was De 3 acteurs acteerden zeker goed waardoor je als kijker meegesleept wordt in het verhaal. Ook de ondernomen acties waren redelijk realistisch gemaakt... een dikke 3,5*

avatar van tattoobob

tattoobob

Best freaky als je daar zo hangt...

Redelijk spannende film,helaas iets te simpel om een hoog cijfer te geven!

Toch nog een redelijke film

avatar van sebo12

sebo12

Hoe is het mogelijk dat deze film zo'n goede rating krijgt?? Het is een dramatisch slechte film. Slechte acteurs, ongeloofwaardig verhaal, slechte effecten, saai. Meest waardeloze film die ik in jaren heb gezien

avatar van Gluon

Gluon

Spannende film, en vond ik ze goed acteren

avatar van Spetie

Een matige thriller, waarin het regelmatig aan logica ontbreekt.

Het scenario zelf is nog wel aardig. De drie jongeren zijn niet bepaald de slimste, maar de manier waarop ze in de hachelijke situatie terecht komen is in ieder geval nog wel geloofwaardig. Verder is de locatie mooi en interessant en ziet het er visueel niet verkeerd uit. Ook de wolven zijn wel tof, al is het behoorlijk raar dat die beesten er sowieso rondlopen. Lekker om te weten, als je daar op een toeristische dag gaat skiën, dan is het extra opletten geblazen.

De acteurs zelf deden het niet eens zo slecht. Het is meer het over dramatische gebeuren, dat er op een gegeven moment van gemaakt wordt, dat enigszins begon te irriteren. Telkens weer dat uitleggen waarom ze een bepaalde keuze maken en telkens ook weer dat dramatische deuntje eronder. Daarnaast zitten er zogezegd een hoop vreemde keuzes van de hoofdrolspelers in. Ook was het raar datde wolven die gast pas net op hadden, toen de vrouw langskwam, terwijl dat toch alweer minimaal 12 uur laten moest zijn, want er was alweer een nacht voorbij. Dat zijn toch wel cruciale foutjes.

Los daarvan is het redelijk vermakelijk en bleef ik toch enigszins nieuwsgierig naar de afloop. Maar, dat maakt het nog geen goede thriller.

avatar van TheBigGreenday

TheBigGreenday

Waardeloze kutfilm, die wolvenook nog eens met een slecht beeld opzadelt.

Alsof wolven dergelijk gedrag vertonen, om zot van te worden.

Bedek dan toch je gezicht, kruip dichter tegen elkaar, klim die kabel op met armen én benen, laat op je hand pissen als het vastvriest, ... Veel dingen die mij te binnen schoten bij de film, waardeloze afwerking van een op zich niet eens zo slecht script.

Slecht geacteerd, saai en o zo voorspelbaar, een echte afrader.

avatar van deklosje

deklosje

yep, een zwakke thriller.
Hij zal ook niet veel gekost hebben denk ik.
De gast die eerst werd opgevreten was redelijk sympathiek, meestal heb je in zo een soort films met een arrogante etter te maken. Dat zijn nog sympathiekere vriend er ook aan gaat, is al helemaal niet te verklaren.(er moeten doden vallen, anders geen goeie film???)

avatar van kiytu

kiytu

Ik waardeer deze film wel heel erg, ben zelf een heuse thriller/horror en drama liefhebber, daarnaast is de opnamelocatie nabij Ogden Utah zeer mooi. Er zijn zenuwlopende stukjes al waren die vaak voorspelbaar. Toch is het erg vermakelijk om een avondje Frozen te kijken, over de poster heb ik verder geen commentaar.

avatar van bjerik76

bjerik76

Het begon een beetje als een tienerfilm.
( lang leve de lol, mooie meiden, mooie jongens ect)
maar toch werd het al snel meer een echte film met meer drama.

Toch vond ik een paar dingen wel een beetje raar.
Zo is deze ski piste alleen het weekend open ?
Ook het stukje
wolven die leven op de ski piste, waar het overdag juist wemelt van de mensen en geluiden, de hele natuur is weg gejaagd, juist daar gaat een roedel wolven zich vestigen zodra de piste sluit ?. Helemaal raar was dat de stoeltjeslift ineens helemaal los ging en viel. toevallig was DIE ook jarenlang niet gecontroleerd ??

zo waren er nog stukjes m.b.t. de handwond, die er ineens helemaal verdwenen was, en in een latere scene was het er gelukkig weer

Na een natte " open water" en " Adrift" in het water, nu eens door een foutje achter gebleven in de sneeuw.

hoewel ik open water en adrift wel veel beter vond.

avatar van TomBroers

TomBroers

3 mensen vast in een skilift die een tijdje niet meer zal openen... Hoe zullen ze reageren, wat zullen ze doen om te overleven...

Frozen is een vrij goede film, er word mooi in beeld gebracht hoe de verschillende personen in de lift denken en wat ze willen ondernemen om te overleven. De constante dreiging van de hongerige wolven en de dodelijke kou zorgen voor een goede spanning. verder is het acteerwerk ook vrij goed te noemen en zo leef je toch wel met de personages mee. Verder ga ik niets verklappen over de film, want dat verraad teveel.

Spannende thriller, die zeker de moeite waard is om te bekijken.

Op zich geen onaardige film, zolang je niet teveel waarde hecht aan logica...
Wat ik echt niet snap, als je dan zo nodig wilt springen.... waarom zorg je niet dat je zo laag mogelijk begint? Er zijn gevangenen ontsnapt met minder materiaal, van zo'n hoogte... Het eerste dat ik gedaan zou hebben, is zoveel mogelijk kleding/skistokken/enz aan elkaar knopen om zo dicht mogelijk bij de grond te komen. Ik had desnoods mn broek uitgetrokken... zodra de persoon beneden is, takel je alles toch weer naar boven... maar nee, hij springt zo uit dat stoeltje met het voor de hand liggende gevolg dat hij zn benen breekt.. (ga dan op zn minst onder die stoeltjes hangen, scheelt ook weer 2 meter

Onbegrijpelijk!!!

avatar van 0Sandor0

0Sandor0

Moehaha:)

Ik begrijp niet dat ze zoiets maken.

-Ze hebben frostbite en toch denken ze er niet aan hun jas van boven dicht te knopen en hun gezicht te verbergen.

-Het is nacht maar ze hebbben geen koplampen mee.

-Hoe idioot kunt ge zijn daar naar beneden te springen. Dat stuk klimmen is voor een gemiddeld sportieve jongeman echt niet moeilijk...zeker als uw leven er vanaf hangt.

-als ge slaapt blijft ge warm door uw armen uit uw mouwen, onder uw jas en trui tegen uw borstkas te duwen. En natuurljk door elkaars lichaamswarmte, maar ze bleven mooi gescheiden zitten.

Dat die kerel wolven aantrok is wel logisch...zeker tijdens de nacht.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Simplistische, maar niet eens zo'n heel slechte thriller. Op zijn Amerikaans natuurlijk, vrij voorspelbaar, clichématig en nogal onlogisch maar sommige scènes zijn best wel spannend. Tussen die scènes door is er aandacht voor de psychologische gevolgen van de slachtoffers: ze wenen, zagen, vertellen verhaaltjes uit hun verleden en na een paar uur beginnen ze al te fantaseren over allerlei soorten voedsel alsof ze in Auschwitz zitten. Die dialogen zijn duidelijk minder geslaagd en boeien niet echt. Verder wel een leuk concept, geluidseffecten zitten ook erg goed, het ziet er allemaal soms best pijnlijk uit, setting is geslaagd en bij vlagen wordt het spannend. Niet slecht dus, maar verrassingen blijven uit.

avatar van Arnforpresident

Arnforpresident

Waardeloos. Totaal geen spanning: Je zit letterlijk een anderhalf uur naar drie mensen op een skilift te kijken. Uiteraard gevuld met saaie en betekenisloze dialogen.

avatar van Devoo

Devoo

Zeer matige film. De spanningsboog zat wel goed, maar de logica was zo ontzettend ver te zoeken. Dit haalt voor mij de hele film naar beneden. Ook vond ik dat er vaak te overdreven werd geacteerd, wat de geloofwaardigheid teniet deed. Goed voor kijkers die niet teveel verwachten, maar zeker niet voor een doorgewinterde filmliefhebber. Slappe hap.

avatar van fritsje

fritsje

flauwekulfilm over 3 nono's die niks verstandigs kunnen bedenken.alleen de wolven(soort van...) waren wel geinig maar ook onrealistisch,ach laat maar.

avatar van mrklm

mrklm

Wanneer Dan Walker [Kevin Zegers] zijn vriendin Parker [Emma Bell] en zijn beste vriend Joe [Shawn Ashmore] weet over te halen om nog een laatste nachtelijke afdaling voor het einde van hun ski-weekend, kopen ze de operateur van de skilift om hun als enige nog naar de top van de berg te laten gaan. Door een misverstand komt hun ski-lift halverwege echter tot stilstand en beseffen ze dat ze - als ze niets doen - 5 dagen lang vast zullen zitten in de bijtende vrieskou. Dit dwingt ze tot wanhopige beslissingen met verstrekkende gevolgen!

Een simpele premisse die uitgangspunt voor een intelligent en vaak huiveringwekkende thriller, waarbij je je steeds zult afvragen wat jij zou doen in deze situatie. Regisseur Adam Green, die ook verantwoordelijk was voor het scenario, slaagt erin deze film - die zich een uur lang op één en dezelfde lokatie afspeelt - visueel interessant te houden, mede door een goed script en een beperkte, maar [daardoor?] effectieve muzikale score. Het resultaat is een boeiende nagelbijter, degelijk geacteerd door een aantrekkelijke, getalenteerde jonge cast.

avatar van Jeffrey050

Jeffrey050

Mooi verhaal, goed geacteerd, alleen het duurde me allemaal iets te lang. Voor liefhebbers van dit soort films is het absoluut een aanrader.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Ik had weinig van deze film verwacht, had gewoon zin in wat simpels dus daarom durfde ik de gok te wagen. Maar ik was blij verrast! Gewoon solide acteerprestaties, genoeg characterbuilding en geen hele afgezaagde dialogen zoals bij de meeste Amerikaanse films met tieners in de hoofdrol. Ok, een paar kleine dingetjes waren wel merkwaardig (persoonlijk zou ik mijn muts helemaal over mijn hoofd getrokken hebben, als meisje een soort baard van mijn lange haar gemaakt hebben en mijn handschoenloze hand constant in mijn zak gehouden hebben... Die 1e jongen die sprong, had eerst beter kunnen gaan hangen aan die lift, zou toch 2 meter hebben gescheeld.. Maar het is natuurlijk makkelijk praten vanaf een warme comfortabele bank. In rare paniekerige situaties doe je soms onlogische dingen zeker als je (beste) vriend net is opgepeuzeld. En ik denk dat het voor de kijker een beetje een afknapper was geweest wanneer alle gezichten compleet bedekt waren geweest de grootste tijd. Wat betreft die wolven en het commentaar wat ik zojuist hier las, tja... Misschien ben ik naïef of slecht op de hoogte van wolvengedrag maar denk dat ze in een roedel wel aanvallen als ze 1 verzwakt/ gewond slachtoffer voor zich hebben. Dat maakt ze nog niet slecht, het zijn roofdieren... Die doen dat soort dingen gewoon om te overleven. Ik denk dat het best goed mogelijk was dat ze daar liepen en ook geen skiërs aan zouden vallen omdat er normaliter veel meer mensen zijn en dit ze afschrikt. Ze kwamen pas tevoorschijn nadat die jongen daar hopeloos lag met gebroken benen en ze letterlijk en figuurlijk bloed roken en een makkelijk doelwit zagen. Hoe ik het ervoer, is dat ze daarna aan het wachten waren totdat er nog een hapje uit de lift zou komen en dat ze naar 2 volgroeide gasten echt zo bomvol zaten dat ze het meisje maar lieten gaan. Kan aan mij liggen maar klinkt ook weer niet zwaar onlogisch toch? In het begin dacht ik nog, ga met zijn allen flink tekeer zodat die lift neervalt, dan maak je nog een flinke smak maar het leek me een beter idee dan gewoon springen en keihard op je benen landen, waarschijnlijk zou dat achteraf ook het beste alternatief geweest zijn vermoed ik?) Maar het feit dat je dus zelf gaat overpeinzen wat jijzelf in deze situatie zou doen maakte het voor mij een extra leuke ervaring. Ook dat het zich vrijwel alleen maar afspeelde op 1 locatie en de spanning er gewoon in bleef vond ik toch knap. Gewoon een heel vermakelijk tussendoortje!

Leland Palmer

Best vermakelijk, maar nergens memorabel. 'Frozen' is een aaneenschakeling van weinig bijzondere dialogen tussen 2 / 3 personen in een skilift, waar ze door een bijzonder slap misverstand in vast zijn komen te zitten. De film vermaakt tot het einde - ik bleef benieuwd hoe deze ellende voor de personen in kwestie tot een einde zou komen. Echter wordt het plot wel opgebouwd door een paar erg ongeloofwaardige en onlogische wendingen. De sprong uit die lift? Werkelijk, wat dom. Ik had na 1 seconde al in gedachten om weg te klimmen via de kabels. Maar oké, redelijk vermaak. Prima sneeuwsfeertje.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

Leland Palmer schreef:
Ik had na 1 seconde al in gedachten om weg te klimmen via de kabels.

Dat doet die kerel zelf ook toch

Filmkriebel schreef:
Dat doet die kerel zelf ook toch
Nou nee, Kevin Zegers vind het nodig om naar beneden te springen, waardoor-ie beide benen breekt. Erg onnozele keuze, zelfs in zo'n vreselijke situatie kan je nog wel bedenken dat zo'n sprong geen goed einde zal kennen. Lijkt me.

avatar van Filmkriebel

Filmkriebel

HarmJanStegenga er wordt wel degelijk eerst een mislukte poging gedaan via de kabels, waarbij hij gewond raakt aan zijn handen.

Filmkriebel schreef:
Ik kan me zo niet herrinneren dat Zegers zo'n poging onderneemt, hij schreeuwt alleen een keer dat die kabels erg scherp zijn, maar toen was hij al gesprongen. Vervolgens gaat Ashmore de poging ondernemen (waarvan de 1e mislukt waarbij hij gewond raakt aan z'n handen), maar toen lag Zegers al ondergesneeuwd.

avatar van The main man!!

The main man!!

Deze film heeft mij toch wel weten te boeien, en zeker niet in de minste plaats is het ook bijzonder knap van Adam Green om gedurende 1 uur lang op dezelfde locatie te filmen,en de kijker toch geboeid te laten!!

avatar van Kondoro

Kondoro

Frozen

Zonder enkele verwachtingen ben ik deze film in gegaan. Ik wist niks van het concept en zeker niet van het verhaal. Beetje doorgelezen op MM en toen leek hij me wel leuk. Ik moet zeggen.. Ik heb me niet verveeld wat dat betreft. Ja ik heb een 5 minuten lange scene overgeslagen in de ski-lift maar dat maakte me niet veel uit. De acteurs en actrice spelen het toch nog best wel leuk. Het verhaal was dun en het concept was leuk. Film is goed uitgepakt en is prima overgekomen. Leuk om je verveel avondje even op te vullen meer ook niet. Je moet het hebben van veel scene's die geschoten zijn op de zelfde plek. Al heb ik me daar helemaal niet aan geïrriteerd hoor, was nog best wel leuk. De 'helaas ik zie je niet' stukjes ben ik wel zat. Zoals bij de weg, die autobestuurder zag haar overduidelijk en reed toch verder.

avatar van jeffur

jeffur

Mooie film, met mooie dialogen. Je wordt toch best wel meegesleept met de emoties van de acteurs. Het verhaal was simpel maar soms te simpel uitgewerkt. Je komt nauwelijks iets over de hoofdpersonen te weten. Maar de dialogen waren wel mooi. 3,5 ster.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Mensen die lager dan een 3 geven begrijp ik niet! Dit is een spannende degelijke film - punt aan de lijn!

avatar van Insignificance

Insignificance

Daar hang je dan. Een film die uitnodigt om te bedenken wat jij zou doen in zo'n situatie. Blijkbaar zijn er hier veel deskundigen, je zou bijna gaan hopen dat een aantal hun kennis eens in de praktijk mogen brengen. Frozen heeft inderdaad een niet al te stevig scenario. Wat dat aangaat, maar ook op andere vlakken. Het pakt al met al een beetje half om half uit. Open Water schiet te binnen, maar dan komen er ineens gulzige wolven aan te pas. En hoe.

Van drama naar horror en dat heen en weer, enkele rare tempowisselingen en het spel tussen de drie is ook niet vlekkeloos. Vooral als de emoties hoog oplopen, blijkt dat ze er niet veel van kunnen, al is het ook niet bepaald vlekkeloos geschreven. De film blijft enigszins overeind door z'n simpele uitgangspunt en enkele pijnlijke scènes. Jammer dat Green er af en toe iets te nadrukkelijk z'n horror stempel op wil drukken met dolle muziek en overdreven gekraak.

avatar van bjerik76

bjerik76

zie hem nu voor de 2e keer.

Jammer ook dat het grotendeels binnen is opgenomen, er komt geen enkele ademdamp uit hun mond in die ijzige kou:(

de kou op hun gezicht valt ook helemaal niet af te lezen.

hou mn score wel hetzelfde, aangezien de eerste indruk voor films meestal het belangrijkst zijn. maar later vallen er steeds meer dingen op die de film lager zullen doen gaan scoren.