• 9.369.458 stemmen

Genre: Thriller / Horror

Geregisseerd door: Adam Green

Met onder meer: Kevin Zegers, Shawn Ashmore en Emma Bell

Plot Frozen

"No one knows you're up there."

Een skiër, zijn beste vriend en zijn vriendin, stranden in een skilift op een berg ergens in het noordoosten van de Verenigde Staten. Hulp hoeven ze niet te verwachten; het gebied is namelijk tijdelijk gesloten. Ze zullen nu moeten vechten om te overleven, en niet alleen tegen de kou...

Ik heb me er wel mee vermaakt. Echter zijn bepaalde scenes wel echt raar.

Als je dan zonodig wil springen, is het dan niet beter om eerst ervoor te zorgen dat je van die lift hangt? Zodat de afstand een stuk kleiner wordt? Wellicht was ie nog steeds verkeerd geland, maar toch.

De wolven. Het leek me al sterk dat ze zich zo gingen gedragen, want wat ik van kenners hoor is dat ze zich zo echt niet gedragen. Liever mensen uit de weg gaan en juist andere wolven niet in hun "pack" als dreigend zien. Maar goed, er was bloed in het spel. Geen idee of dat een reden kan zijn.

Toen die sneeuwschuiver kwam gaan ze een beetje zitten schreeuwen in plaats van meteen dat snowboard op de wagen te mieteren of iets anders, nee, ze wachten tot het voertuig weer naar achteren gaat en beginnen dan met het gooien van spullen.

Na het kijken van bepaalde films ben ik altijd benieuwd naar reacties van mensen. Dus ik check vaak hier en ook op IMDB. In wat negatievere comments las ik dingen waarvan ik het eigenlijk alleen maar eens mee kan zijn. Waarom meteen springen als ze ook van hun kleding een soort touw hadden kunnen maken? Zij houden dat touw vast terwijl één persoon veilig naar beneden gaat.

En er zitten een boel dingen in waar uiteindelijk gewoon uit blijkt dat het niet best geschreven is. Het hangt ervanaf hoe erg je je er aan gaat storen. Ik niet heel erg, blijft een film. Maar ik snap dat soort reacties wel.

avatar van Woland

Woland

Ik kon me eigenlijk niet voorstellen dat een plot over mensen die vastzitten in een skilift een boeiende film op kon leveren. En goed, wat dat betreft ben ik nog steeds niet echt overtuigd van de setting of de geloofwaardigheid. Maar binnen die beperkingen doet de film het verder prima. Redelijk acteerwerk, zeker wel een paar momenten van spanning en een aardige sfeer.

avatar van Collins

Collins

Met Hatchet (2006) maakte Adam Green een hele leuke slasher. Dus benieuwd naar ander werk van hem. Ik kwam uit bij Frozen. Een survivalthriller die handelt over drie mensen die na sluitingstijd van de skibaan in een stoeltjeslift vast komen te zitten. Frozen viel me tegen.

De introductie is behoorlijk lang en niet erg vermakelijk. Er wordt wat geskied en gekeuveld. De drie personages blijken niet heel interessant te zijn en er is dan ook niet veel vrees dat de ellende die deze mensen in de skilift zal overkomen tot veel medeleven zal gaan leiden. Als de drie na een half uur film eenmaal hoog in de lucht in de vrieskou in hun stoeltjeslift vastzitten, blijkt dat vermoeden te kloppen.

De benarde situatie wordt naar behoren uitgespeeld. De film doet het zonder veel grafische horror. Een enkel momentje daargelaten is het vooral de psychologische horror die het moet doen. Die is niet steeds heel succesvol. De personages hebben niet voldoende body. Ze zijn niet interessant genoeg. Ze lieten me koud. Het is dat de situatie overtuigend wordt uitgebeeld, de acteurs hun wanhoop redelijk goed weten over te brengen en er wat actie wordt ingebouwd, zodat het tenminste enigszins spannend is. Het is allemaal net voldoende/net niet voldoende. Ik heb me niet verveeld maar ook nooit op het puntje van mijn stoel gezeten.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Best goede drama-thriller, vrij eenvoudig en niet altijd mega spannend fzo, maar onderhoudend.