Genre: Komedie / Roadmovie
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 4 november 2010
Vanaf 27 februari op Netflix
Plot Due Date
"Leave your comfort zone."
Peter Highman (Robert Downey Jr.) staat op het punt voor de eerste keer vader te worden. Zijn vrouw is al over vijf dagen uitgerekend. Terwijl Peter zich haast om een vlucht naar huis te halen zodat hij bij de bevalling kan zijn, gaan zijn beste bedoelingen volledig de mist in wanneer hij per toeval acteur in spé Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) tegenkomt. Ethan dringt Peter een lift op en zo begint hun rit door het land. Verschillende auto’s, talloze vriendschappen en Peters zenuwen delven tijdens deze rit het onderspit.
Peter Highman
Barry
Charlie Harper
Alan Harper
evdb27
Ik vond deze film veel beter dan de hangover.
Hangover vond ik vaak te flauw, te voorspelbaar.
Typisch, voor mij was het net andersom. De vergelijking snap ik (zach) maar voor de rest is de film totaal anders
Fortune
Grappig filmpje.
Gisteren in de bioscoop gezien en goed mee vermaakt.
Hangover is wel beter maar ik ga er niet van uit dat de regisseur zijn films moet overtreffen.
Dit is gewoon een geslaagde komedie met een aantal mipuntjes.
Grootse minpunt is dat ze op een gegeven moment I love you tegen elkaar zeggen. Dat sloeg werkelijk nergens op.
Andere minpunt is het toch te overdreven personage van Galifianakis.
Voor de rest is het gewoon een geslaagde film met genoeg grappen.
3.5
TimZor
vandaag eindelijk gezien (ideaal op een sneeuwerige zaterdag in de bios) wat was hij leukkkk
Wat zal het volgens mij voor R. Downey soms lastig geweest zijn om in zijn serieuze rol te blijven
Vondt de sountrack ook super erbij gezocht, vooral het moment dat ze Pink Floyd inzetten.
joeri_filmfreak
Yeah baby!!! Wat een film!! HAHAHAhahaha....WHAHA..haha... en zo gaat de hele film door, GEWELDIG!!!!!! WHOEHOEEEEE !! YEAH!!
precies precies, beetje slecht uitgelegd maar je hebt wel gelijk
Leuke komedie van de maker van The Hangover.
Sowieso heeft die man een goed gevoel voor humor, want de leuke films Road Trip en Old School komen ook van hem af zie ik. Je merkt ook wel dat Due Date een film is die bij die films aansluit. Lekker flauw, maar wel erg vermakelijk.
Due Date is wel minder leuk als het geweldige The Hangover. Die was net wat scherper en had nog meer geslaagde grappen. Maar Due Date kan er ook wat van, vooral door de geweldige chemie tussen Robert Downey Jr. en Zach Galifianakis. Die laatste was wel weer een paar keer briljant grappig moet ik zeggen. Die scene waarin hij en de hond masturberen was wel erg leuk. Zoals de film wel meer goede stukken had. Dat irritante kind die een stomp in de maag krijgt, maar bijvoorbeeld ook de ontsnapping uit de cel bij Mexico, het drinken van de as en last but not least, het stuk met Two and a half Man (heerlijke serie!) op het einde. Echt geweldig dat ze van die serie hieraan hebben meegewerkt!
Maar de film is nou niet perfect. Het werd wel wat klef op het einde. De afstandelijkheid die de 2 eerst richting elkaar hadden vond ik wat leuker dan toen ze elkaar erg gingen waarderen. Zal best wel horen bij zon filmpje, maar toch..
Due Date is een aanrader. Ik ga hem zeker nog eens herzien, daar zijn dit soort films altijd erg geschikt voor. Prima sfeer, stel leuke momenten en 2 erg goede acteurs. Liefhebbers van films als The Hangover en Old School moeten deze gewoon meepakken.
m1701
Leuke film!
Maar had iets meer verwacht.
Het gedeelte vóór Jamie Foxx was een beetje traag, maar daarna was de film echt geniaal!!!
In de bios heeft iedereen echt krom gelegen van het lachen!!!
Geniaal acteerwerk van beide!! Subliem gedaan!!
Zulke tegenpoolen met zulke grappen....super!
ralfsjam
Over het algemeen een aardige cast en het acteerwerk was ook aardig, maar heb nooit echt moeten lachen. Was wat aan de flauwe en makkelijke kant. nergens echt orrigineel en je wist wel waar het heen ging en hoe het ongeveer af zou lopen.
een doorsneetje
2.5
Ricochan38
de grappen waren wel geslaagd en ik heb erg veel gelachen (vooral als je de trailer niet vantevoren kijkt scheelt een hoop)
Vond alleen de combi zach/robert niet helemaal uit de verf komen maar desondanks toch genoten van de film.
joeri_filmfreak
ik kan niet wachten tot februarie 2011, dan ga ik hem zeker op dvd halen, ik denk ook dat ik gewoon nog een keer naar deze film ga in de bioscoop, zo leuk vond ik hem
Kevv1990
Ik heb met plezier deze film gekeken. De humor vond ik wél grappig, en een aantal (de eerdergenoemde) scenes hebben mij echt aan het lachen gemaakt.
Het verhaal is wel een beetje apart, maar misschien dat het de film leuk(er) maakte.
de kardinaal
Vind dat je nog behoorlijk positief oordeel voor zo'n negatief verhaal. Maar ik kan me er wel in vinden hoor, niet echt een bioscoopkaartje waard.
Inderdaad,je hebt gelijk. Ik heb mijn stem bij deze bijgesteld naar 2 sterren. Ik heb de film nog eens goed na-geevalueerd met mijn maat en we hebben hem nu tot op het bot afgekraakt.
Dus die drie sterren is niet meer echt houdbaar. Twee is meer dan genoeg.
de kardinaal
Ik herken mij hier wel in hoor. Ook bij mij in de zaal waren er weinig tot nauwelijks lachsalvo's te horen. En het toppunt was nog wel dat mijn vriendin en haar zus die naast mij zaten beide in slaap vielen!!
Haha,ik lag ook te knikkenbollen op een bepaald moment. Ik heb zo'n vijf minuten gemist.
Misschien waren dat wel de leukste vijf. Maar ik ben blij dat er nu nog meer getuigen zijn die beamen dat er vrij weinig lachsalvos te horen waren in de zaal.
skopje
super komedie, in de trant van hangover. Je moet er van houden wat de humor is wel flauw.
soom
Ik heb natuurlijk best veel films gezien in de Utrechtse bioscopen, dankzij het feit dat Pastichio Rocker daar uit de buurt komt. En ook samen met hem, ja. Ook best wel naar een komische film geweest, ook met hem, maar ik kan me, in de tijd dat ik hem nu al ken en heb ontmoet, niet herinneren, dat ik hem zó hard heb horen lachen. Hij vond 'm dan ook leuk, zoals hij na afloop van de film tegen me zei. Hij vond de 2e helft van de film wel iets beter.
Ik vond 'm erg grappig. Natuurlijk heb ik Robert Downey Jr. gezien in de 2 Iron Man films, en ook in Sherlock Holmes, dus eerlijk gezegd, misschien ook onbewust, dat ik ervan uitging, dat hij helemaal niet zo grappig en humoristisch kon zijn.
Vond hem echt wel grappig overkomen, ik genoot van het feit dat Jesse zo aan het lachen was, en de film kent ook best enkele hilarische momenten, en Zach met z'n moeilijke achternaam, die ik maar niet ga overtypen (kopiëren, wat is dat?), vond ik ook heel leuk. Al met al, Due Date is, op de valreep, qua films, nog een leuke afsluiter van het jaar 2010. Nu op naar 2011.
joeri_filmfreak
volgens mij een van de beste film van de laatse jaren !
NathanMandjes
Een leuke film, maar met The Hangover in mijn achterhoofd vielen de acteerprestaties van Zack wat in het niet, want hij heeft bijna hetzelfde soort personage.
Toch houd ik van zijn humor.. na het schietincident in het vliegtuig, met de rubberen kogel, wordt Robert Downing overmeesterd waarna iedereen, heerlijk Amerikaans, klapt. Zack is de aanstichter maar klapt met een goedkeurende blik mee. Dat is humor.
3,5. Een goede komedie die hoger uitgevallen was als The Hangover niet bestond.
Denzz
volgens mij een van de beste film van de laatse jaren !
dat kan je toch niet menen
! vreselijke film, weinig gelachen, slechte uitwerking en zach is echt flauw deze keer! downey probeert de film nog te redden maar het is gewoon hopeloos, zo slecht.enig leuke moment was met foxx, toen ze zach's vader als koffie dronken
misschien ook gewoon omdat jamie een sympatieke acteur is
.vergis je niet, the hangover vond ik geweldig!
maar ja, iedereen z'n eigen mening, maar als je deze geweldig vindt, zou ik je aanraden een komedie te kijken als snatch of the big lebowski, dan zou ik je mening daarover eens willen zien
david bohm
Weinig originele film een aantal scenes en grappen zijn wel aardig, maar over het geheel wat flauwtjes. Gauw weer vergeten.
Twee en ½ sterretje
Ant
Ik heb hem niet gezien en kan nergens vinden wanneer deze op dvd komt. 22 feruari volgens een buitenlandse site, maar is dat ook zo in Nederland.
dulcinea
Is deze qua humor echt zoals The Hangover?
Ben nl één van de weinigen die dat een echt slechte film vond denk ik, was totaal niet grappig in mijn ogen. Nu wil ik deze wel zien voor Robert Downey Jr maar als het echt zelfde genre humor is als The hangover zou ik er beter niet aan beginnen
hedrick
Een flauwe film met af en toe een leuke uitschieter, zoals de masturbatie scene van de hond en zach, of de as van de vader, die gebruikt is om koffie mee te maken. Merendeel sleept de film je van de ene pechsituatie naar de andere, maar om nou van een achtervolgingsscene door de mexicaanse politie of een auto die van het viaduct stort en ga zo maar door dubbel te leggen moet je wel van heel flauwe humor houden. Leuke film voor een zondagmiddagje. Hou je van een leuke road movie ga Euro Trip bekijken.
Chromeo
Toch wel behoorlijk ontgoochelend schouwspel. Ik moest onwillekeurig denken aan "Trains, planes and automobiles" uit de 80's met een toen magistrale John Candy. Deze "remake" valt zeer mager uit; ongeïnspireerd!
deGVR
Ondanks sommige voorspelbare dingen ,Het geslacht van zijn kind zagen we allemaal natuurlijk al aankomen!, toch een hele geslaagde film. Zach Galifianakis bewijst eens te meer dat hij een geboren komediant is en Robert Downey Jr. vult hem goed aan en overtreft hem zelfs af en toe.
Beter dan the Hangover. There, I said it!
Strike0ut
goede vermakelijke film.
de humor is goed te vergelijken met de the hangover vind ik.
de rollen zijn goed gespeeld. verhaal is ietwat voorspelbaar in het begin..
Linn
Heeft absoluut niks met The hangover van doen.
Behalve dan dat Galifianakis erin zit en dat het een soort van roadmovie is.Maar deze is op alle punten zoveel grappiger terwijl The hangover dat voor mij geen moment was. Danny Mcbride is zoals altijd weer meesterlijk als de handicapable Lonnie en het moment dat Jamie Foxx koffie zet van de as van Galifianakis' zijn vader heb ik echt dubbelgelegen En Downey Jr is gewoon een van mijn favoriete acteurs en kan gewoon nooit iets fout doen.
Todd Phillips heeft weer een film afgeleverd die net zo grappig is als Starsky & Hutch en Old school. En dat mag hij meer doen. Jammer genoeg is hij dan weer bezig aan een totaal onleuk tweede deel van The hangover. Misschien daarna weer een grappige vermakelijke film a la Due date?
Redelijk.
Met twee irritante personages in de hoofdrol kan je als regisseur maar beter zorgen dat je film continue grappig is. Daar slaagt Phillips maar half in.
Bij momenten is het inderdaad echt wel leuk. Het stukje met de San Diego Zoo is sterk, het gebekvecht met Lonny ook erg leuk. Maar de film kent ook een paar mindere momenten, zoals het hele Mexico segment, waar alles iets té ridicuul wordt (en de actie maar povertjes uit de verf komt).
Downey en Galifianakis zijn beiden wel oké, maar wanneer de grapjes hun effect een beetje missen zijn het gewoon vervelende eikels en da's niet bepaald leuk in een comedy.
Wel stukken beter dan The Hangover, maar Philips mag wat mij betreft weer samenhokken met Ferrell, dat leverde toch betere cinema op.
mug13
Robert Downey Jr en Zach Galifianakis,deze twee heren passen zo goed bij elkaar in een comedy film het is gewoon eng.Ik heb me eigen KAPOT gelachen.De ene leuke,grappige en hilarische scene na de andere het hield gewoon niet op
.Acteren was goed en de muziek is uitstekend in deze film.Het was alweer een tijd geleden dat ik zo een leuke comedy had gezien,deze zal ik niet snel vergeten en ik ga hem zeker nog een keer kijken.Ik ben uitermate tevreden over deze film want hij staat garand voor 100 minuten gekkigheid,een zeer geslaagde filmproductie. Aanrader(JA JA)veel kijkplezier mensen want dat gaat deze film zeker opleveren.
mroffbeat
De ene irriteerd, de ander reageerd.. na 1/2 uur afgezet.. te irritant voor woorden.
Wat ik niet van mijzelf snap waarom ik bijvoorbeeld de hangover helemaal geweldig vindt.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

The Hangover