• 9.377.350 stemmen

Met onder meer: Robert Downey Jr., Zach Galifianakis en Michelle Monaghan

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 4 november 2010

Plot Due Date

"Leave your comfort zone."

Peter Highman (Robert Downey Jr.) staat op het punt voor de eerste keer vader te worden. Zijn vrouw is al over vijf dagen uitgerekend. Terwijl Peter zich haast om een vlucht naar huis te halen zodat hij bij de bevalling kan zijn, gaan zijn beste bedoelingen volledig de mist in wanneer hij per toeval acteur in spé Ethan Tremblay (Zach Galifianakis) tegenkomt. Ethan dringt Peter een lift op en zo begint hun rit door het land. Verschillende auto’s, talloze vriendschappen en Peters zenuwen delven tijdens deze rit het onderspit.

Net in de bios gekeken. Aantal erg leuke scènes in deze film maar had er toch nog net iets meer humor verwacht.

avatar van Brammm84

Brammm84

Yeah baby!!! Wat een film!! HAHAHAhahaha....WHAHA..haha... en zo gaat de hele film door, GEWELDIG!!!!!! WHOEHOEEEEE !! YEAH!!

avatar van ChrisV

ChrisV

Geen fantastische lachfilm maar wel een lekker filmpje voor in de bioscoop op zondagmiddag.

avatar van joe black

joe black

lachen!

Dien dude die op z'n eigen ruit spuwt Shakespeare? That's a famous pirate

kuk

Vergeleken met The Hangover, en iedereen die die film ook heeft gezien zal 'm daarmee vergelijken, is ie gewoon een stuk minder grappig. Absoluut vermakelijk, maar op alle punten minder dan de vorige van Todd Phillips.

avatar van M.C.H.S.

M.C.H.S.

Ik vond deze film veel beter dan de hangover.

Hangover vond ik vaak te flauw, te voorspelbaar.

Ik heb echt keihard gelachen, paar keer 'aww' gezegd en ging met een feel-good emotie de bioscoop uit.

De sfeer en de warmte van deze comedy doet me denken aan de film I love you man

Dat vind ik ook een erg leuke film.

Ik denk dat ik dit soort comedy's prefereer dan comedy's zoals hangover.

avatar van Spookje

Spookje

Zeer vermakelijk en ook ik zal um vergelijken met The Hangover....Maar het nivo van The Hangover wordt absoluut niet gehaald...

De one-liners en de timing van de grappen waren in die film echt beter...

avatar van Djarune

Djarune

M.C.H.S. schreef:

Ik vond deze film veel beter dan de hangover.

Hangover vond ik vaak te flauw, te voorspelbaar.

De sfeer en de warmte van deze comedy doet me denken aan de film I love you man

Dat vind ik ook een erg leuke film.

Ik denk dat ik dit soort comedy's prefereer dan comedy's zoals hangover.

Ik vond zowel The Hangover als I love you man geweldig. Deze was helaas te makkelijk. Op tijd thuis komen voor de baby en Zach Galifianakis als rare reisgenoot. Hier heeft Todd Phillips bijna hetzelfde script gebruikt als The Hangover. Inplaats van de bruiloft de komst van een baby en inplaats van de baby een hondje. En de humor van The Hangover is zeker niet te voorspelbaar...Een tijger in de badkamer?? Ik kan mij goed vinden in de vorige reactie. De timing was hier minder goed, de grappen waren minder en ik had het gevoel dat in The Hangover veel meer gebeurde. Due Date is helaas een tegenvaller...

avatar van wwwwww

wwwwww

Due date is helemaal geen tegenvaller en gaat idd wel naar de richting op als the hangover.

Neemt niet weg deze er ook mag wezen, het is niet een film waar je constant plat ligt van het lachen maar hij is en blijft wel leuk om naar te kijken met meerdere leuke zaken erin.

avatar van predator

predator

• 1953 stemmen

Het is niet de perfecte film, zoals Hangover, maar ik heb me uitstekend vermaakt. Goede chemie en genoeg hilarische momenten. Fijne soundtrack ook.

avatar van lars019

lars019

Gisteren in de bios gezien,bijna alleen maar voorspelbare en makkelijke/cliche grappen.

Zaten wel wat grappige momenten in, maar niks geniaals zoals in the hangover.

Ik had ook het idee dat niemand in de zaal het een goede film vond!

Ook is de grote verhaallijn te veel gebaseerd op die van the hangover, maar dan veel slechter uigevoerd. Geen aanrader dus!

avatar van kick-ass

kick-ass

lars019 schreef:

Zaten wel wat grappige momenten in, maar niks geniaals zoals in the hangover.

Ik had ook het idee dat niemand in de zaal het een goede film vond!

bij ons vond juist de hele zaal het fantastisch, bij bijna elke scene lag de zaal plat

mischien dat het verhaal inderdaad zwak en standaard is, maar dat vind ik echt niet erg bij een comedy, daar gaat het me vooral om de humor, en daar stikt deze film echt van !

avatar van filmfilmfilm

filmfilmfilm

GE-WEL-DIG! heb genoten in de bios! Hangover is net een stukje beter maar hij was erg leuk!

avatar van esoxlucius

esoxlucius

Op een paar grappen na heb ik alleen maar kunnen glimlachen om dit slappe aftreksel van planes trains & automobiles. Een beetje een tegenvaller dus.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Ik ben benieuwd voor deze komedie. Ik ben wel fan van het werk van Todd Phillips, dus zal ik Due Date vanavond eens in de cinema gene bekijken...

avatar van logghe

logghe

vond dit een leuke film. aantal leuke momenten die mij erg deden lachen. Het is geen super film maar wel een die het waard is om te bekijken.

avatar van Kr!kke

Kr!kke

Due Date...een film waar ik al lang naar uitkeek. Ik ben een fan van het werk van Todd Phillips, hij heeft al meermaals bewezen dat hij wel feeling heeft voor het maken van komedies. Ook Robert Downey Jr. zie ik altijd wel graag bezig en dan heb je daarnaast nog Zach Galifianakis, die in The Hangover echt fantastisch was.

De film zelf dan... Ik kwam met een tevreden gevoel uit de cinemazaal. Het is een simpel verhaaltje, maar voor een komedie moet dat gewoon niet meer zijn in mijn ogen. Qua humorgehalte scoort deze film ook goed, zeker als je dit vergelijkt met andere komedies. Er zaten een aantal geweldige stukken in, dan denk ik bijvoorbeeld aan het maken van die koffie met de assen van Ethan Tremblays vader. Wat ik wel jammer vind, maar dit heeft niets met de kwaliteit van de film te maken, is dat ze zoveel grapiige scenes in de trailer steken. Ja oké, een trailer is bedoeld om de mensen warm te maken, maar bij komedies vind ik niet dat ze al zoveel moeten prijsgeven.

Robert Downey Jr. doet het niet slecht, net als Zach Galifianakis die alweer perfect zijn rol neerzet. Een grote acteur zal hij waarschijnlijk niet zijn, maar een rol als deze is hem werkelijk op het lijf geschreven.

Een aardige film dus, die er in zijn genre bovenuit steekt in mijn ogen.

avatar van xiqu0n

xiqu0n

Leuke film!!

Echt een comedy waar je van tijd tot tijd wel mee kan lachen. Ik vond hem minder sterk dan de Hangover, maar sommige humor kon ik wel respecteren.

De muziek in de film kon ik ook wel respecteren.

avatar van EDJ90

EDJ90

Prima film, leuk voor een avondje uit.

In het genre comedy een van de toppers!

avatar van MissyNador

MissyNador

Hangover was leuker en beter! maar deze was ook goed!

avatar van de kardinaal

de kardinaal

Iedereen die het hier over hilarisch en geweldig heeft die zaten in ieder geval niet bij mij in de zaal want er kon amper een lachje vanaf. Ja er waren wat leuke momenten en daar lachte men wel om maar dat waren spaarzame momenten. Dus ik ben niet de enige die zo over de film denkt. Ik had zo'n vijftig medestanders in de zaal zitten die ook niet bepaald aan het schateren waren.Aardig om naar te kijken maar meer ook niet. Zeker geen bioskaartje waard voor mij althans.

Daarentegen lag de hele zaal wel in een deuk om de trailer van New Kids!!!

Dus dat zegt genoeg over wat men echt leuk vind.

Ik heb me overigens ook net kapot gelachen om "Idiocracy".

Gratis op tv en een ware verrassing.

Ik verwacht wel enige tegenreacties op mijn commentaar maar dat neemt niks weg van wat ik gisteren heb geconstateerd en wat ikzelf en mijn vriend ervan vonden.

Een zozo film tussen de tween half en drie sterren. Ik geef hem een drie voor de acteerprestaties. Het had veel grappiger gekund allemaal.

avatar van Timba69

Timba69

de kardinaal schreef:

Ik herken mij hier wel in hoor. Ook bij mij in de zaal waren er weinig tot nauwelijks lachsalvo's te horen. En het toppunt was nog wel dat mijn vriendin en haar zus die naast mij zaten beide in slaap vielen!!

de kardinaal schreef:

Daarentegen lag de hele zaal wel in een deuk om de trailer van New Kids!!!

Dus dat zegt genoeg over wat men echt leuk vind.

Ik heb me overigens ook net kapot gelachen om "Idiocracy".

Gratis op tv en een ware verrassing.

Vind dat je nog behoorlijk positief oordeel voor zo'n negatief verhaal. Maar ik kan me er wel in vinden hoor, niet echt een bioscoopkaartje waard.

avatar van sworsvism

sworsvism

Ben normaal groot fan van Robert Downey Jr en kan altijd erg lachen om Zach Galifianakis, maar dit sloeg bij mij de plank helemaal mis. Script, humor, acteerprestaties, alles viel tegen. Galifianakis speelde gewoon zijn rol uit the hangover dunnetjes over, maar wat minder overtuigend, en downey jr wist volgens mij niet zo goed wat ie met dit script aan moest, en speelde maar weer eens de zakelijke, slimme en norse maar o zo geestige middelbare man. Het was een grote warboel van kleine, nietszeggende verhaallijnen, zoals de as van de vader van Ethan en het vreemdgaan van de vrouw van Peter. En verder natuurlijk veel gelach om wiet en drugs en mensen die gewond raken. Het script kwam bij mij uiteindelijk een beetje over als een slechte parodie op the hangover. En dan te bedenken dat er nog een hangover 2 komt.

Jammer, moet ook een keer kunnen.

avatar van Friday the 13 th

Friday the 13 th

• 2023 stemmen

Aan het twijfelen tussen een 3 en een 3,5, maar ik ga voor het eerste cijfer. Leuke film, maar ik had meer humor verwacht. Hij is in mijn ogen belange na niet zo goed als The Hangover.

De mensen in de zaal waren ook niet vaak aan het lachen. Ook vrij absurde situaties soms. Het enigste stukje waar ik echt om moest lachen was de masturbeerscène.

Maar om eerlijk te zijn had ik hem toch nog net iets beter verwacht. Een 13 in een dozijn road-filmpje waar ik de chemie tussen de hoofdrolspelers wat miste (iets wat wel werkte in The Hangover)!

avatar van John Lee Hooker

John Lee Hooker

Minder slecht dan dat ik had verwacht. Maar ik ben 'm ook zo weer vergeten weet ik wel. Niets bijzonders eigenlijk dit. Er zitten een paar leuke grappen in, maar niet veel. Meestal kan ik niet echt lachen om dit soort films. Er zaten wat teveel verwijzingen in zoals Forrest Gump. Het leek wel of ze daarmee symphatie wilden opwekken.
De makers zijn ook duidelijk fan van two and half men, en het was opzich nog wel leuk dat Ethan uiteindelijk doorbreekt en in die studio terecht kwam.
De settings zijn iets interessanter dan de doorsnee komedie. Mooie plaatjes van de Grand Canyon.
Normaal geen fan van Robert Downey maar opzich deed 'ie hier niet veel verkeerd.
Aardig dat ze Jamie Foxx erin hebben gedropt.

Niet mijn favoriete genre.

avatar van joeri_filmfreak

joeri_filmfreak

mischien wel de film waar ik het meest om gelachen heb, ik snap totaal niet waarom deze zoveel lager heeft dan hangover want deze is zo veel grappiger, mischien is het verhaal niet orgineel maar bij een comedie geef ik daar niet zo veel om, elke scene was gewoon geslaagd en het is de hele film lang lachen, de bioscoop zaal vond het ook erg leuk

normaal kijken comedies wel gewoon lekker weg maar niet meer dan dat, maar deze comedie is echt uitzonderlijk, ik ga deze zoiezo nog eens terug zien en halen op dvd, is één van me eerste comedie dvd''s dan !

vele malen leuker en grappiger als hangover.

ik ga geen spoilers plaatsen want het is echt het leukst als je niet weet wat er gebeurt

5 *

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Hij viel eerlijk gezegd een beetje tegen.Zach en Robert waren zeer goed en over het algemeen was alles in orde.

Maar...

Terwijl er echt toffe dingen in de film zaten waren er aan de andere kant ook stukjes die een beetje TE waren.

Een dikke 6, maar meer ook niet.

Ps: Wel een dikke plus voor Fleet Foxes en Wolfmother

avatar van blisteringdude

blisteringdude

Brammm84 schreef:

Goede argumenten

kuk

Ja geen speld tussen te krijgen!