Genre: Drama / Thriller
Met onder meer: Samuel L. Jackson, John Heard en Kelly Rowan
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 15 januari 1998
Plot One Eight Seven
"When schools become war zones and both sides start taking casualties, what then?"
De gedreven leraar Trevor Garfield ziet machteloos toe hoe zijn high school in Brooklyn verandert in een slagveld. Nadat hij neergestoken wordt door een van zijn leerlingen, verhuist hij naar Los Angeles waar hetzelfde geweld en asociaal gedrag heerst. Niemand kan inschatten hoe lang hij zich nog kan beheersen.
Trevor Garfield
Larry Hyland
Stevie Littleton
Paco
BS
heb nog een hoop te leren,maar even een reactie.
Het plaatje kwam niet van amzaon inderdaat omdat de video-band die ik thuis heb niet die voorkant had die er nu staat.Het verhaal is inderdaat een beetje raar.Heb het van de achterkant van de video en een beetje aangepast.
Wou er meer bijzetten maar was bang dat ik teveel zou vertellen en dat zou het verpesten voor anderen.
Het verhaal klopt trouwens wel hoor.
Maar om het even over de film te hebben.Het is een ijzersterke film.Sterk verhaal,geweldige akteerprestaties en vooral het einde pakte mij helemaal beet.
Drijgende sfeer door de hele film en spanning die aanhoud.
Ik geef hem 4 sterren
Blindfold
Ik vond de film trouwens niet echt erg goed. Een beetje rommelig allemaal en niet erg waarschijnlijk.
Lt-zero
russisch roulette als leermiddel??? vinden ze van de deer hunter vast niet grappig
Jerome-B
Was wel een aardig spannende film, met een verrassend einde, maar op de een of andere manier toch geen top film. 3 sterren.
Jordy
Indrukwekkende film, vooral door de uitstekende rol van Jackson. 3 sterren.
shayed
Als dit de dertiende van het dozijn is wat zijn dan de andere twaalf....?
Sterk verhaal, goed geacteerd.(Sam Jackson is gewoon een cool ass mothaf****!)
***1/2
JoeHallenbeck
Ik vond 't een zeer deprimerende film. Niet aan mij besteed.
Jackson was vanzelfsprekend goed.
Jos2
Ik denk aan films als Class of '84 en Dangerous Minds.
Vond het ook maar gemiddeld.
Macmanus
class of 84 ken ik niet, maar op Dangerous Minds vind ik deze film echt niet lijken, wat is er zo hetzelfde aan? (behalve dat het allebei en scholieren en leraren gaat)
ps: is Class of '84 de hele titel, kan hem niet vinden op IMDB namelijk
Zelfde laken een pak.
ps: is Class of '84 de hele titel, kan hem niet vinden op IMDB namelijk
Zoals Queto al zei: Class of 1984 . Die twee vervolgen kreeg. Class of 1999 en.... Class of 1999 part 2. Beiden niet gezien.
Macmanus
Neej die ken ik niet, maar misschien kun je gewoon zeggen wat hetzlefde is, bijv het verhaal komt hiermee overeen of daarmee.
Jos2
Alle genoemde films gaan over een leraar die komt te staan voor een lastige klas met criminele figuren erin. Veel gelijksoortige scenes. De beste van de genoemde films is Class of '984, in mijn herinnering. Maar moet bekennen dat ik die film A) als eerste zag van het spul en B) zag toen ik een stuk jonger was. En écht goed was hij ook niet.
Spider
Film ziet er mooi uit.Maar speelt Sam Jackson nou niet steeds dezelfde rol van een "bad motherfucka"?
Mik
Ja ok, maar als je het vergelijk met films als:
Jackie Brown, Pulp Fiction, Unbreakable, Long kiss Goodnight, a Time to kill (in zekere zin) en Negotiator.
Dan vind ik hem hier nog redelijk braaf.
tovenaar
Nou.. als je hem in A Time to Kill een bad motherfucker vond en in 187 niet hehe, dan klopt er iets niet

In A time to kill knalt 1 kerel neer omdat ie zijn dochter heeft verkracht en vermoord en in 187 gaat ie vingers afhakken en de stupid indian uithangen door pijlen te schieten in iemand die hij gewoon niet moet
Om maar niet te spreken over de Deer Hunter-scene
M. Rodriguez Fan
Waarom Noemen jullie Jonah Rooney Niet. He Is Great. Hij speelde goed in 187.
Diesel
Sterke film.
Beter dan 'Dangerous Minds'.
3.0/5.0
dartviper
Ik heb hem 2 weken geleden gezien, ik zag hem vaak genoeg in de videotheek liggen maar liet hem elke keer liggen. Stom dus vindt het echt een goede film. het einde is grandioos goed. 3.5 ster
Vond het niet écht indrukwekkend. De film begint er sterk, maar begint in de loop van z'n speelduur (veel) van zijn geloofwaardgheid te missen. Vooral het einde deed het bij mij echt niet... 2,5*, voor de goed gecreërde sfeertje, de indrukwekkende L. en het rauwe camerawerk...
Droopy
Een eerder gezien verhaal, maar deze keer wel goed uitgewerkt. Samuel speelt erg goed (vergelijk maar eens met SWAT).
Vooral de wazige beelden als Trevor in gedachten verzonken is vind ik goed gevonden. Ook de koppeling met The Deer Hunter vind ik goed verzonnen. Eerst de film op TV laten zien en dan het einde zo ook laten verlopen
Minpunt vond ik het moraliserende van de film. Er moest er eentje goed terecht komen.
3.5 ster daarom
Wat Gotti zei ben ik het wel mee eens.
Ik was bovendien telkens afgeleid door de geweldige soundtrack met Massive Attack, Leftfield, Prodigy en DJ Shadow

Hoe kan dit? De opvallendste nominaties van de Oscars 2026

Nederlandstalige misdaadserie 'Blind Sherlock' nu te zien op Netflix