menu

The Long Kiss Goodnight (1996)

mijn stem
3,17 (1139)
1139 stemmen

Verenigde Staten
Actie / Thriller
121 minuten

geregisseerd door Renny Harlin
met Geena Davis, Samuel L. Jackson en Yvonne Zima

Onderwijzeres Samantha Caine (Geena Davis) lijdt aan geheugenverlies en wordt gekweld door een mysterieus verleden.Met hulp van privédetective Mitch Henessey (Samuel L. Jackson) ontdekt ze haar ware identiteit,die van geheim agente Charly Baltimore. Het tweetal ontdekt een samenzwering tussen de geheime dienst en Baltimore's aartsvijand, wapenhandelaar Timothy (Craig Bierko). Caine kan hem alleen stoppen als ze haar dodelijke instincten uit haar geheugen weet te bevrijden. Tot die tijd lijkt ze machteloos en moet ze toezien hoe Timothy haar dochter ontvoert en op Kerstdag een onschuldige stad volledig dreigt te vernietigen.

Trailer

https://www.youtube.com/watch?v=nm2QHKByRQQ

Wanneer je deze, als ook andere ingevoegde media op de site wilt zien, dan moet je hier even toestemming voor geven.

Met het tonen hiervan wordt er mogelijk door een andere partij cookies geplaatst en/of wordt je ip-adres geregistreerd, zonder dat MovieMeter hier invloed op heeft. Lees ons privacybeleid voor meer informatie over hoe MovieMeter met je privacy omgaat.

zoeken in:
4,5
it's not a dick, it's a duck : ) LOL

avatar van des1
1,5
Je hebt pulp van de ambachtelijke 'knipoog' soort, zoals Tarantino ze maakt... En je hebt pulp van de soort: hoop bombarie maar zo oninteressant als een zak meel op het aanrecht. Moet wel zeggen dat ik allergisch ben voor Geena Davis.

Indiana007
Bourne on steroids.
Leuker dan Bourne.
Erg knappe actrice ?

avatar van witboek
The Long Kiss never want to see wat een bagger van een film.

avatar van 84robkuh
3,5
Typisch zo'n film waar je van houdt of juist verschrikkelijk vindt. Leeftijd speelt denk ik bij dit soort films ook een rol. Het is een echte typisch jaren 80/90 actiefilm, waarvan er 13 in een dozijn passen en de gehele film vrij voorspelbaar is. Maar net als films als Die Hard, Rambo etc gaat het in dit soort films niet om het verhaal, maar om de actie. En met de actie is niks mis. Gewoon verstand op nul en lekker wegkijken. Natuurlijk geen 4 of 5 sterren waard, maar mede door een vrouw een keer de hoofdrol te geven en een sterke samuel L. Jackson toch uitgekomen op een 3,5

avatar van movielee
3,5
Look honey, I know what I've been... I must have been a Chef!!! Spannende eighties actie film, met de nodige humor.

avatar van Tarkus
4,0
Had de film ooit al eens gezien een lange tijd geleden.
Maar ik herinnerde me dat dit een goede actiefilm was, en vooral dat het een leuke film is.
Puike rol van Geena Davis, die nu helaas een beetje in de vergetelheid is geraakt.
Ook Samuel L. Jackson is hier heel goed.
Was blij dat deze film nog eens werd uitgezonden en dat ik dus de kans kreeg hem opnieuw te zien, en heb me er dus opnieuw mee vermaakt.
Toppertje uit de jaren '90 deze film die nooit verveelt !!

avatar van dalma
4,0
gewoon verstand op nul zetten en genieten !

avatar van DeWolff
4,0
Lang geleden dat ik deze film had gezien. Genoten, gelachen en vermaakt. Geweldige rol van Samuel L. Jackson.

avatar van DeWolff
4,0
Oh ja. Genoten, galachen en vermaakt tenehneh nehneh. Over een paar jaar nog een keer kijken tenehneh nehneh. Ik zing dit zodat ik het niet vergeet tenehneh nehneh.

avatar van Thomas83
3,5
Wat een script weer van Shane Black. Die schrijft altijd zulke fijn lopende formulefilms. En deze blinkt uit in vele prachtige oneliners, grappen en zwaar over de top momentjes, ondersteund door een prettige soundtrack vol oude hits. Een blockbuster die zichzelf totaal niet serieus neemt zonder dat het ten koste van de actie gaat. Geena Davis is een interessante en zeer geslaagde keuze voor deze rol. Ze mag zo lekker overdreven de twee kanten van haar personage laten zien. Jackson mag het leeuwendeel van de oneliners voor zijn rekening nemen en Bierko speelt leuk een veel te overdreven bad guy.

Ook een film met vele scènes die echte hoogtepunten zijn. Wat me vooral van de film was bijgebleven waren de zeer amusante scènes waarin Samantha's "talent" voor haar oude beroep zich openbaart, zoals in die lollige keukenscène en die waarin ze dat geweer in elkaar zet, maar de actie is ook echt goed en zeer spectaculair, vooral in de knotsgekke finale. Zo aangenaam ook als je in zo'n film dan op het einde aan de held echt kan zien dat deze heeft afgezien. En het tekent hoe krankzinnig de film is dat deze eindigt met een telefoontje van de president en Mitch bij Larry King. Met de humor zit het wel goed. De running gag met het jochie dat rookt is ook een leuke. Net niet over het randje of net wel, zoals de hele film. Onderschatte film eigenlijk. Een zeer dikke 3.5*.

avatar van Gerlof1378
3,5
Mooi gemaakte actie/thriller, met een aardig verhaal, goeie cast en genoeg actie. Het verhaal over een ex huurmoordenaar goed gespeeld door Geena Davis die na 8 jaar na geheugenverlies door een ongeval weer alles weet. De cast naast Geena speelt goed vooral Samuel L. Jackson is erg grappig en badguy Craig Bierko speelt daarin tegen erg over de top en net niet dat het irritant word. En ja qua actie scenes heeft de actie liefhebber niks te klagen, regisseur Renny Harlin destijds ook de man van Geena heeft met deze film een typische jaren 90 actie film gemaakt ik zeg enjoy.

avatar van Biosguru
4,0
Herzien, fantastische bak onzin. Zeer vermakelijk. Vondt dat in die tijd waarschijnlijk Pulp, zie er nu wat meer de lol van in.

avatar van Kondoro0614
2,5
The Long Kiss Goodnight

Persoonlijk gezegd vond ik ‘The Long Kiss Goodnight’ niet echt bijzonder leuk. Ik moet erg wennen aan het contrast wat er aan gegeven is en het verwarrend verhaallijn hielp ook niet bepaald. De knappe Geena Davis speelt een erg leuke rol en Samuel kan er in deze film ook wat van, toch zorgt een wat verwarrend begin voor een onsamenhangend filmervaring waarvan ik totaal niet wist te genieten, gelukkig werden de meeste mysteries later wel opgelost, toch zat ik niet lekker in de film door een onevenwichtig en voor onsamenhangend verhaal dat alles kanten opgesleurd wordt en eigenlijk nergens fijn uitpakt.

The Long Kiss Goodnight is een prachtig voorbeeld hoe een film eruit moet zien als je niks meer serieus kan en mag nemen. Al vanaf het begin af aan zit de film vol clichés maar, er zit wel een bepaalde vaart en ritme in waardoor de film, ondanks het verhaal, voorbij raast als een stoomtrein maar vind ik 121 minuten toch echt net iets aan de lange kant. Er hadden zat tientallen scenes uitgehaald kunnen worden zodat de film en, misschien leuker werd en, hij wat korter is dus je concentratie blijft meer hangen en dat heb ik nu in geen van beiden gevallen ervaren.

Dit is de tweede film van de twaalf films die ik geleend heb van mijn collega, een tweede die wel slechter uitpakt maar ik heb nog steeds zin om de rest te kijken, er liggen nog een paar gave titels in de tas en die bewaar ik voor het einde, want je laat ook altijd het lekkerste op je bord liggen totdat je de vieze dingen opgegeten hebt: zo doe ik dat ook met films.

Het verhaal is onsamenhangend maar wordt naar een tijdje wel volg baar alleen word in geen enkel geval daadwerkelijk spannend noch geweldig, hij is gewoon leuk. We volgen Geena Davis, mrs. Clause in de optocht en waarschijnlijk een gezochte vrouw, we zien One-Eyed Jack er namelijk naar binnen stormen en wil haar vermoorden. Samantha.. lijd helaas aan geheugen verlies en dat zorgt er al snel voor dat ze niet alles kan herinneren waarom en wat er allemaal achter haar aan zit en waarom ze haar perse moeten hebben. Na mate de film door raast legt de film dat zelf uit en word de actie beter.

Ik rond het snel af, over 2 uur moet ik namelijk alweer klaar maken om richting Berlijn te gaan, pfff!! Al om al, leuke zondagavond film maar het is echt niets bijzonders. De actie in de deze film is heerlijk, niks mis mee maar de clichés maken het lastig en ik moet zeggen dat het voor mij wat verwarrend verhaal toch toe doen besluiten dat het geen voldoende wordt.

2.5*

avatar van Gerlof1378
3,5
Erg leuke actiefilm met een simpel maar vermakelijk verhaal, goede cast en veel actie. Het verhaal is geschreven door Shane Black, die ook de verhalen van Lethal Weapon en Predator heeft geschreven. Geena Davis speelt de hoofdrol en dat doet ze goed, Samuel L. Jackson speelt ook goed en is grappig met veel vloeken en schelden. De actie is top en die 2 uren zijn zomaar om, dus een aanrader voor de actieliefhebbers.

avatar van Antonev
3,0
Plezierig en ietwat vreemd filmpje. Geen hoogvlieger, maar wel een film met humor, actie en een leuke Jackson. Prima tussendoortje.

avatar van Lovelyboy
3,5
'What I'm saying is, back when we first met, you were all like "Oh phooey, I burned the darn muffins." Now, you go into a bar, ten minutes later, sailors come runnin' out. What up with that? '

Geweldig jaren '90 product. Ja...natuurlijk is het geen hoogvlieger, en nee, het houdt allemaal niet zoveel in, is zelfs voorspelbaar. Toch heeft de film een bepaalde charme. Davis is het overigens niet in het bijzonder, hoewel niet verkeert naar te kijken, is een rol met twee persoonlijkheden die zo ver van elkaar liggen toch wat te hoog gegrepen voor haar, hoewel ze het aardig doet.

De film wordt wat mij betreft gemaakt door de keiharde en snelle actie zoals het gevecht met McKenna in de keuken, en vooral de geweldige humor en dialogen met Jackson. Ik lig, hoewel flauw hier en daar, toch in een deuk van die man en zijn opmerkingen in deze film. Bierko doet het ook prima als de gladde en enge bad guy. Cox trouwens ook, die speelt lekker zichzelf.

Afijn, fijn wegkijkertje eens in de zoveel tijd, puur voor het vermaak.

avatar van clubsport
2,5
geena Davis is nooit echt mijn favoriete actrice geweest maar Renny Harlin had ik wel enigsins hoog zitten
met name vanwege die hard 2 .
Echter is dat 2e deel ook wel wat over the top qua geloofwaardigheid en ook in dit verhaal krijgen we nog meer over the top actiescenes .
Deze had ik nooit gezien maar Later zou hij dus nog deep blue sea maken en dat was wel een aardig dieptepunt zodat mijn bewondering voor Harlin als actieregisseur een heel stuk kelderden .
Na het zien van deze prent moet ik helaas concluderen dat die hard 2 echt zijn hoogtepunt was , dit was allemaal niet al te best , ok sommige actiescenes zijn nog best te doen maar het verhaal gaat alle kanten op en er zit weinig samenhang in .
Geena davis weet niet echt te overtuigen als actie heldin en Samuel l jackson is ook niet in zijn beste doen .

Er werd ook gezegd dat Geena de rol voornamelijk had gekregen vanwege haar relatie met de regisseur
maar goed .

avatar van Warning
4,0
Film gezien lange tijd geleden, herinner me als een goede, leuke actiefilm welke je in die tijd niet veel had.

1,0
Deze film vanavond voor het eerst gezien en ik vond er zeer weinig aan. alleen het einde vond ik beter dan de hele film tot daar aan toe. long kiss.. goodbye , ik kijk deze 1 keer en nooit meer.

avatar van IH88
3,5
“Mommy, am I gonna die?”
“Oh, no, baby, no. You're not going to die. They are. Cover your ears. Hey, should we get a dog?”


The Long Kiss Goodnight blijft een zeer vermakelijke actiefilm. Er zit veel actie in en het is soms best spannend, maar het leukste aan de film is het buddycop element tussen Geena Davis en Samuel L. Jackson. Ik had nog uren naar hun gekibbel en kameraadschap kunnen kijken, en beide acteurs halen het maximale uit hun rollen. Natuurlijk zijn er al duizend van dit soort films gemaakt, maar The Long Kiss Goodnight laat zien waarom de formule nog steeds zo goed werkt.

3,5
The original Atomic Blonde.

avatar van Ajax&Litmanen1
3,0
The Long Kiss Goodnight is een 90's product en zo voelt de film ook. Waar de 80's actiefilms allemaal lekker over de top gingen met veel humor, daar is het vaak in de 90's wat serieuzer en wat bombastischer. Ik heb me best vermaakt, maar het is wel vergezocht en het acteerwerk is niet overal goed, al is het altijd fijn Samuel. L. Jackson te zien. In het middenstuk had men wel 20 minuten mogen snijden, daar raakte ik de aandacht een beetje kwijt. Spannend is het zelden, vermakelijk wel. De actie mag er ook best wezen.

3*

4,5
Heerlijke film, met een zeer appetijtelijke Gena Davis.
Ik vind haar als brunette nog net wat aantrekkelijker.
Net als haar andere film met haar echtgenoot Harlingen, cutthroath island, een echte topper.

Gast
geplaatst: vandaag om 11:34 uur

geplaatst: vandaag om 11:34 uur

Let op: In verband met copyright is het op MovieMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.