Genre: Misdaad / Drama
Gesproken taal: Engels en Italiaans
Releasedatum: 16 september 2010
Bekijk via Videoland
Plot The American
Jack (George Clooney) is een huurmoordenaar die, nadat een klus in Zweden uit de hand is gelopen, aan zijn werkgever Larry zweert dat zijn volgende klus tevens zijn laatste zal zijn. Voor deze laatste klus, waar zijn opdracht gespecificeerd wordt door de Belgische Mathilde (Thekla Reuten), duikt hij onder op het Italiaanse platteland, in een idyllisch klein stadje. Ondanks het feit dat Jack normaliter een afkeer heeft van menselijk contact, maakt hij kennis met een lokale priester en laat hij zich meeslepen in een romance met de mooie Clara. Zet Jack zo zijn laatste klus en nog belangrijker, zijn eigen veiligheid op het spel?
- Trailer (YouTube)
- A Very Private Gentleman (BoekMeter)
- The American (MusicMeter)
- Kijk op Videoland
Hunter #2
Man on Vespa
Old Cheese Vendor
montoyaruler
Geweldig mooi gemaakt, mooie locaties en heel mooie shots! Dit maakt de film een waar genot om naar te kijken, al is het verhaal soms zo onduidelijk.
Aproxis
Dit ook geen actiefilm! Het is een speelfilm met hier en daar wat drama en thriller elementen. Bekijk van te voren eerst een trailer en neem het verhaal door dan had je al kunnen weten dat het geen echte actiefilm zoals een Bourne of een Bay film
Gelijk heb je, maar van de trailer is het niet echt af te zien en ik ging spontaan naar de bios. Daarom geef ik dus aan geen actiefilm te verwachten
Xstriem
Tempo was laag, sfeerbeelden erg mooi. Ik vond George wel goed spelen. De tegenzin die hij heeft om te doen wat hij moet doen. Wat die priester nou precies voor rol heeft, waarom hij zoveel weet... Mij niet duidelijk.
Een keer zien, daarna ver weg stoppen.
the critic
Kan over de rating hier maar 1 ding zeggen, als je 15/16 jaar bent kijk je anders naar een film dan dat je wat ouder bent.
Sjezus " ik had een shooter verwacht " .....beetje dat niveau.
Kijk m over 10 jaar dan nog eens!!
Klopt die zitten nog op het Michael Bay niveau
Pete_033
Een keer zien, daarna ver weg stoppen.
Waarom ver weg stoppen
Redlop
The American is natuurlijk van een ander kaliber dan een traditionele Hitman-film. Het heeft meer serieuze pretenties, maar mijn probleem ermee is dat het die niet waar kan maken. Een karakterstudie van een redelijk eendimensionaal personage.
IcU
Behoorlijke prachtfilm. De constante sfeer en de prettige voortgang weet altijd te boeien. Mocht je een actie film verwachten, kom je bedrogen uit. Maar de prachtige filmhuis aanvoelende prent weet een goede opbouw, interessante personage ontwikkeling en een verrassend einde neer te zetten. Clooney speelt een fascinerende rol, en speelt de sterren van de hemel. Daar waar Thekla Reuten pijnlijk laat zien dat ze het niveau niet aan kan als ze haar zinnetjes op dreunt. Mooie beelden in een mooi dorp, heerlijke traagheid is hier passend aan. Ik ben enorm verrast.
SaNDuTjE
Doordat ik met de juiste verwachtingen deze film ben gaan kijken, kan ik hem (daardoor) ook erg waarderen. Met genoeg waarschuwingen vooraf was dat ook het enige wat ik kon doen.
De film is langzaam, stijlvol en geraffineerd. Het voelt als er over ieder shot 10x is nagedacht en geprobeerd is om de dialogen tot het minimum te beperken om zo de beelden z'n werk te laten doen. Corbijn laat hiermee zien dat hij met ook de camera overweg kan.
Clooney is geknipt voor zijn rol en speelt overtuigend. Hij weet de langzame scenes toch wat vaart te geven waardoor het niet traag en vervelend wordt. De relatie met Placido is een voorspelbaar zij-plot maar geen straf om te aanschouwen. Reuten speelt haar rol koel, mysterieus en degelijk.
Erg sterke film met vooral mooie, ingetogen beelden en goed spel. In zijn geheel beter dan verwacht.
mug13
Ik begrijp best dat heel veel mensen er meer van hadden verwacht.Maar ik vond dit toch wel een ijzersterke film hoor,alles klopt gewoon.Clooney acteert zoals we van hem gewend zijn en in deze stijlvolle film komt dat zeker weer tot zijn recht.Ben uitermate verrast door deze film.
HEERLIJK GEWOON.(Petje af voor Dhr.Corbijn).
Nakkie13
De film die ik verwachtte kwam ook, een langzame opbouwende film.
Niet spetterend, maar ook zeker niet slecht. Sterk gefilmd, goed geacteerd en spannend.
Tijdens de achtervolging op de scooter merkte een van mijn vrienden op dat de Zweed op The Edge leek ( gast van U2 ). Als ie dan Pavel belt zegt Pavel tegen Jack: You've lost your Edge. Gheghe, half punt erbij daarvoor
keldererik
Jammer van het einde. Had daar wel wat meer van verwacht.
Lange shots en weinig woorden, doet denken aan oude westerns, heeft wel wat! Jammer van de odds, paar technische foutjes in de film. Een M14 schiet niet met een muzzle velocity van 360 mile per hour... dat is nog zachter dan een BB gun.
Uitje
Ik vond de film tegen vallen ik had er meer van verwacht. Hij was erg saai en voorspelbaar. Jammer van zo'n goede speler.
Rosicky
Had hier niet al te hoge verwachtingen van, maar ik vond de film formidabel.
Prachtig geschoten en een zeer ingetogen film. Clooney is erg sterk. De film krabbelt langzaam voort, maar dat past prima. Het einde vond ik wel behoorlijk matig, dat hebben we vaker gezien.
Een lust voor het oog, een heerlijke film voor op een winteravond. Ik twijfel tussen 4 en 4.5, voorlopig houden we het maar op 4.
Malick
The American begint als een Europees drama die fundamentele vragen durft te stellen. Kan iemand wezenlijk veranderen. Het is een donkere studie over existentiële leegte en wanhoop maar eindigt uiteindelijk als een uitleggerige Amerikaanse whodunit-thriller.
JaylaGrande
Gaap!! Tergend langzame film die nergens echt boeit. Een huurmoordenaar die geen sadistische psychopaat is maar ergens wel een goed mens, we hebben ze al zoveel gezien. Ben sowieso al geen fan van het drama genre maar waarom deze film het predikaat thriller krijgt toegedicht is mij een raadsel. Verschrikkelijk langzame scene's met bar weinig aan dialoog en een overdaad aan softporn. Hadden ze beter de helft van kunnen schrappen om de personages en het verhaal wat toe te lichten, weinig informatie en dus weinig feeling waardoor er bijna niks overblijft. Geen 0,5 * door de mooie rustige (natuur/naakte vrouwen) beelden en de mooie muziek. Het waren er alleen veel teveel... 1*
eldorado
Gezien uithoezing en het verhaal is het zeker niet vreemd als men hier een aktie/thriller verwacht.Dit is het zeker niet wel een niet al te bijzondere "drama" film.
George Clooney films laat ik in het vervolg liggen.........
Thorak
Erg moeilijk te beoordelen film.
De voornaamste reden voor mij om deze film te kijken was vanwege Anton Corbijn. Aangezien ik een groot bewonderaar van zijn fotografie ben, was ik erg benieuwd naar hoe hij deze film zou maken. Dat is redleijk geworden zoals ik wel had verwacht, anders dan welke gemiddelede andere regiseur dan ook. Als je de dvd op een willekeurig moment op pauze zou zetten heb je een fantastisch mooi plaatje!
Het verhaal was best boeiend, ik had dan ook geen spetterende aktie knaller verwacht (zoals velen hier wel denk ik), maar een ingetogen drama. Dat het een langzaam lopend verhaal was kon mij zeker niet storen, integendeel eigenlijk, daardoor was er goed van de mooie plaatjes te genieten.
Het acteerwerk was niet heel erg hoogstaand wat opzich wel jammer was, maar toch vond ik het grootste nadeel wel een beetje het gebrek aan de juiste sfeer. Ik heb eigenlijk geen idee waar dat aan te wijten was, maar ik mistte gewoon een en ander.
Voor de mooie beelden een dikke 5*, maar door het acteren en de sfeer toch als eindcijfer 3.5*
bollepeer
ik kan het niet beter verwoorden. volledig mee eens
ik kan het niet beter verwoorden. volledig mee eens
Langzaam en saai. En jij hebt Pirates of the Caribbean: At World's End op nummer in je top 10
No affence maar die film was pas traag en langzaam. En vooral veel te lang en pas op het eind leuk.
Pete_033
Als je het al zo vaak hebt gezien waarom ben je deze film dan gaan kijken? De meeste huurmoordenaars zijn ook mensen en niet sadistische psychopaten. Huurmoordenaars moorden in opdracht, voor geld. Niet dat ik hun beroep goed wil praten maar een sadistische psychopaat is heel iets anders.
Psychopaten hebben hele andere beweegredenen. Deze film laat juist een realistisch beeld zien van een huurmoordenaar.
Gerritj
Adembenemende film.
Alles kloptee.
Ook de muziek en de beelden van mijn geliefde Italie waar ik wellicht nooit meer zal komen.
Maar vooral ook de beklemmende opbouw van het verhaal.
4.5
Gerrit
filmofieltje
Uiteraard zijn de hoofdrolspelers van grote klasse maar de film leek een beetje op Oorlogswinter, niet vanwege het verhaal want dat kon ik niet echt vinden in de film maar wel vanwege de traagheid van het hele gedoe. Wat nu eigenlijk de opdracht was, is mij nog steeds niet duidelijk. waarom die mathilde dood ging/moest weet ik ook niet. Conclusie; alleen Clara ging er met een grote som geld vandoor! Niet aankoop waardig, dus hiervoor ga ik ook niet naar de Bios.
Ant
Beetje jammer, trage film met mooie plaatjes. Verwachte veel meer van deze film.
Danovic
Leuke, goed onderhoudende film. Komt realistisch over en ontwijkt de meeste cliches. De hoofdrolspeler is hier huurmoordenaar maar probeert hier en daar zijn goede kant naar mensen te laten door schemeren zonder woorden te gebruiken, dat is mooi gedaan. Alleen het einde is naar mijn mening nogal teleurstellend maarja.. Net ietsje meer dan een goede film, daarom geef ik:
3,5 *
bommetje
Middenmoter. En wat betreft mijn voorganger: 't zit juist boordevol clichés!
Daarbij mis ik ergens 200 bladzijden in het script, dat gevoel. Toch hou ik wel van het, volgens een aantal mensen gehate, trage tempo. Maar waar je dat laatste, als regisseur gezien, aan kan wenden om wat meer diepgang en achtergrond aan te brengen in je personages, was het de fotograaf Corbijn vast meer te doen om de pittoreske Nespresso-sfeer van Italie. Als het hele verhaal draait om het feit dat ook huurmoordenaars zogenaamd goede kanten kennen, dan had de film net zo goed kunnen gaan over hoe lief kampbeulen in Auschwitz waren voor hun vrouw en kinderen.
Daarbij kent de film geen enkel keerpunt. Het begint en eindigt parallel aan personage zijn belevingen in het hier en nu, en je komt niets te weten over wat daarvoor voorgevallen is. Dat kan een uitgangspunt zijn in een film, maar compenseer het gebrek aan historie dan met iets anders, Corbijn.
JaylaGrande
Omdat er nergens duidelijk gewaarschuwd wordt dat dit cliché zo duidelijk naar voren komt in deze film. Sadistische psychopaten is misschien een overdreven woordkeuze maar we hoeven het vak absoluut niet te romantiseren. Huurmoordenaars zijn vaak bijzonder egoïstische en getraumatiseerde basterds, die bij gebrek aan moraliteit in hun leven maar besluiten om op een makkelijke manier aan veel geld te komen. De huurmoordenaar in deze film is dan ook alles behalve doorsnee met zijn romantische plekjes en zijn drang naar sensuele lang durende vrijpartijen met zijn slachtoffers. Maar dat is niet het meest storende aan de film. Het meest storende aan de film is dat het een liefdesdrama is van personages die totaal niet zijn uitgediept, waardoor er niets overblijft dan een verzameling geromantiseerde beelden van een huurmoordenaar op mooie plekken met mooie vrouwen. Totaal geen binding met wie dan ook en bovendien bijzonder saai en langdradig uitgewerkt...
Thorak
Oh jij kent een aantal echte huurmoordenaars dus?
Deze film is verre van onuitgewerkt, het word alleen niet zoals de meeste Hollywood films helemaal voorgekauwd. Als je eens wat verder kijkt blijkt er heel erg veel in te zitten en als je een klein beetje nadenkt over wat je nou eigenlijk ziet en hoort kun je er ook veel meer mee.
Danovic
Nou Bommetje, ik vind het wel meevallen met de cliches. En elke film bevat sowieso cliches, daar ontkom je niet aan. Alleen bij deze film vind ik het wel meevallen.

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Duitse spionageserie 'Unfamiliar' nu beschikbaar op Netflix