Genre: Horror / Komedie
Geregisseerd door: Alexandre Aja
Met onder meer: Steven R. McQueen, Elisabeth Shue en Jerry O'Connell
Releasedatum: 2 september 2010
Plot Piranha 3D
"There's something in the water."
Elk jaar stijgt de populatie van het slaperige dorpje rondom Lake Victoria explosief van 5.000 naar 50.000 mensen, allemaal gekomen om een wild weekend te beleven. Het '4th of July' feest staat garant voor zuipend sextoerisme. Dit jaar echter, zijn katers en geklaag van de lokale bevolking niet de enige zorgen van de tijdelijke bewoners; een aardschok in Lake Victoria heeft een scheur in de bodem gemaakt waardoor een kolonie van prehistorische piranha’s zich in het meer heeft genesteld. Ongekende moordmachines die door hun primitieve instinct maar één doel voor ogen hebben: jagen op alles wat beweegt en schoonstrippen tot het bot. In luttele seconden...
Julie Forester
Paula Montellano
Novak Radzinsky
Matthew Boyd
namingway24
Zalige dames en lekkere over de top gore; wat wil een genrefan nog meer?
De special effects van Nicotero en Berger stelen absoluut de show, maar op dat magistrale bloedbad moeten we wel eventjes wachten. Gelukkig hebben de dames in deze film absoluut geen moeite om uit de kleren te gaan, en vooral Kelly Brook is adembenemend mooi. En die balletscène? Prachtig!
Elisabeth Shue is een prachtige vrouw en ze nam het allemaal aardig serieus, maar Ving Rhames was vrij waardeloos en erg weinig in beeld. Christopher Lloyd deed zijn beste Doc Brown-immitatie, maar het was leuk om hem eventjes te zien. Hetzelfde met Richard Dreyfuss; een leuke ode aan een klassiek personage en een klassieke film. Jerry O'Connell was lekker op dreef als klootzak, en zijn einde was één van de hoogtepunten.
Maar alles drtaait in deze film om die bijtgrage visjes en de liters en liters vloeiend bloed. Mensen worden op spectaculaire wijze aan stukken gereten, zorgen zelf ook soms voor een grote chaos, en er zaten een paar leuke grapjes tussen, waarvan er eentje te maken heeft met een bootlijn en een bikini, en goed bedeelde pornoster Gianna Michaels als gedoemde parasailer.
De piranha's zagen er trouwens lekker venijnig uit; totaal niet realistisch, maar lekker over de top, net als de rest van de film eigenlijk. Als de vissen eenmaal aanvallen is het lekker bloederig en chaotisch; soms een beetje tè.
En dan is er nog het 3D aspect; ik kan er persoonlijk moeilijk tegen en na 10 minuten werd ik al scheel. Ook voegde het totaal niets toe. leuk om al die dames in 3D te zien, daar niet van, maar het had zonder gekund.
Om het verhaal en de 3D hoef je het niet te doen; de 3D was niet van enige meerwaarde en de film loopt af met een slecht uitgewerkte anticlimax. Kijk deze film lekker voor het bloed en de boobies.
Belachelijke film, maar door regisseur Aja met zoveel overgave gebracht dat je als kijker wordt meegesleept in het enthousiasme. Bij het karige plot wordt amper stilgestaan; Aja weet donders goed hoe je een remake van een parodie moet brengen. Juist, met veel humor, een hoog tempo, bloederige speciale effects, keiharde muziek en heel veel beeldschone blote dames. De energie die van het scherm spat werkt aanstekelijk. Daarnaast ziet de film er door eersteklas camerawerk bijzonder fraai uit. De aantrekkelijke cast is functioneel maar niet bijzonder; wel leuk om Richard Dreyfuss weer eens te zien. Die heeft duidelijk een grotere boot nodig.
lau12345
Wat een tegenvaller en waardelose special effects .
De piranha op zich wel leuk gemaakt .
Vond er niets maar dan ook niets spannends aan .
Een grote tieten show dat dan weer wel .
Nee 1,5 * meer niet .
Anjin
Was het niet zo dat bij één van de delen van Final Destination op het einde zo'n reclame bord naar beneden viel en toch nog iemand doodde. Volgens mij bedoelt hij dat met het vergelijk tussen Final Destination en Piranha. Voor de rest zitten er inderdaad geen overeenkomsten in.
Wat dacht je toen die koord door het meisje ging die op die boord stond..
Was het zelfde als bij final destination 2 alleen toen met prikkeldraad..
RickZ
Bloederige horrorKomedie met enkele goede scenes in slap verhaal, soms vermakelijk, soms niet. Voldoende.
balosa
totaal niet serieus, het leek soms meer een porno film dan wat anders, wel flauwe humor maar buiten dat leek het soms wel op Evil Dead niveau (niet slecht bedoeld), voor mij een tegenvaller
Mandera
Dat ga je niet onderbouwen, zeker?
Plus en minpunten:
+ Veel en mooie vrouwen
+ Er zit soms wel een beetje humor in
- Veel te veel computerwerk gebruikt
- De uitwerking van de piranha aanvallen zijn echt pure waanzin
- Mensen die eigenlijk dood zijn leven nog of komen tot leven
- Het einde geeft aan dat er een vervolg komt, waarvoor was deze film dan nodig?
Plus en minpunten:
+ Veel en mooie vrouwen
+ Er zit soms wel een beetje humor in
- Veel te veel computerwerk gebruikt
- De uitwerking van de piranha aanvallen zijn echt pure waanzin
- Mensen die eigenlijk dood zijn leven nog of komen tot leven
Oke, voor een deel duidelijk. Want van je laatste twee punten snap ik werkelijk niets
Apster
Vooral dat laatste punt geeft stof tot nadenken.
hutsekluts
• zeer voorspelbaar
• daardoor zwak verhaal
• humor matig
• uitstekende visual effects
• laatste shot perfect
morgan_freeman
Wat een waardeloze prutfilm was dit zeg, met bijna dichtvallende ogen afgekeken maar wat is dit pulp eersteklas. Alle clichéregisters maar opentrekken en lekker veel bloed, daar maak je nog geen goede horrorfilm mee zo bewijst Piranha. En dat vele bloot (wat overigens niet erg was;p) haalt de film alleen nog maar meer naar beneden qua niveau.
Heb je deze nog niet gezien, vooral zo houden dan.
Tonypulp
Heb je deze nog niet gezien, vooral zo houden dan.
Tenzij je van hoge kwaliteit pulp houdt van een regisseur met talent en kennis/liefde van/voor het genre, natuurlijk.
Naomi Watts
Beetje het probleem van pulp dat getoont wordt aan het grote publiek.
morgan_freeman
Tja, ik zie absoluut niet de kwaliteit er vanaf druipen. Naar mijn mening is dit een typische Hollywood productie, maar dan wel een hele slechte.
Oriana
De film neemt zichzelf dan vaak bewust niet serieus als horror, valt duidelijk terug te zien in enkele scenes.
Raapsteel
Ik dacht gisteravond: nou laat ik een een goeie horror film kijken.
Na 5 minuten kwam ik er helaas al achter dat dit weer de zoveelste flop was.
Het begon al met dat bierflesje, toen de draaikolk, etc..
Even later weer een bekend verhaal van de normale jongen die een mooie meid leuk vind die een eikel van een vriend heeft en later toch blijkt voor hem te vallen. Dan al het macho en tieten gedoe er om heen. Old school eighties zou je kunnen zeggen.
Verder overtuigd het verhaal van geen kant. De special effects zijn door de kleur van het bloed niet echt. De vissen zijn plastic
Dan wil de regisseur en nog wat humor bijdoen. Sorry maar, ik geloof niet in horror met humor, Het eind is nog erger; dat zal ik niet verklappen hier. Christopher Loyd is een verdienstelijk acteur maar past niet in deze film; hij kan nooit serieus genomen worden.
De massale aanval van de vissen is teveel van het goede.
Ergens kreeg ik het gevoel dat men dacht dat deze film het Jaws effect zou hebben. Deze film kwam echter niet in de buurt. De man op het bootje in de eerste scene zat ook in Jaws. Welleicht was hij de beste acteur geweest, maar hij kwam al vroegtijdig aan zijn einde.
Eigenlijk heb ik alleen vooruitgespoeld naar de piranha momenten.
Jammer, de regisser had er veel meer van kunnen maken, met een ander (overtuigend) verhaal, meer spanning, geen humor en minder bloed.
Imperial Figure
Het klinkt anders als een vermakelijke popcorn film, of niet dan?
ralfsjam
Dat ga je niet onderbouwen, zeker?
Hoeft toch niet? Sommige mensen maken er niet zo veel woorden aan vuil om hun mening te geven.... En kunnen ook nog eens erg duidelijk zijn.
jordandejong
AJA
. Naar mijn mening een van de beste horrorregiseurs die er op dit moment zijn. Na zijn fanatstische Haute Tension en het goede Hills Have Eyes kon dit bijna niet misgaan. En dat ging het dan ook niet. Begin scene vond ik vrij matige special effects hebben. Maar later komt de film helemaal los! Er zit voldoende humor in, en de gore is fantastisch. Mensen in tweeen gebeten,benen die nog maar aan een spiertje zitten en meer van dat soort ongein die deze pulpfilm uitstekend maken!
Naomi Watts
Kom je lekker op tijd mee Jari
., Dat nieuws had ik al verkondigt na het openingsweekend.
AJA
Dus als er maar lekker onzinnig met bloed word gespoten en de ledematen om je oren vliegen is een horrorfilm goed? Dan kan iedere heikneuter een horror film maken. En waar ontdekte jij humor, er waren amper tot geen momenten waarbij je ook maar een glimlach op je gezicht kon toveren, ook geen kleintje.
Oriana
Pff, jongen toch.. Je bent toch wel snugger genoeg om te weten dat humor subjectief is? Klaarblijkelijk was er volgens jou geen humor te bespeuren, maar anderen, waaronder ik, hebben zich genoeg kunnen vermaakt op dat gebied. Kun je lang over bakkeleien, maar daar schiet je weinig mee op.
Oriana
Vooral dat laatste punt geeft stof tot nadenken.
Lol.
jordandejong
Gelukkig zijn we niet allemaal hetzelfde he. Dan zou de wereld wel heel saai zijn. Ik vind dit gewoon een uitstekende PULP film.

Piranha 3DD
2012

Disney+ onthult releasedatum voor tweede seizoen van bejubelde dramaserie 'Rivals'

‘Marty Supreme’ breekt record: succesvolste A24-film ooit wereldwijd

Horrorverhaal 'The Mist' van Stephen King krijgt na 19 jaar een nieuwe verfilming

Ruim 630 miljoen smaakt naar meer: 'F1 The Movie' krijgt officieel een vervolg

Jackass 3D
Komedie / Documentaire, 2010

Kurôzu Zero II
Actie, 2009
graveyachtfilm in filmscuba divingschepselpiranha spring breakman eating monster post-credits scene3d3dghoulish