Genre: Drama / Thriller
Gesproken taal: Engels en Spaans
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot The Experiment
"They never imagined it would go this far"
'The Experiment' volgt 26 mannen die gekozen zijn om mee te doen aan een psychologisch spel waar ze verdeeld worden in bewakers en gevangenen. In een nagemaakte gevangenis moeten de bewakers orde zien te houden, terwijl de gevangenen opdrachten moeten uitvoeren. In het begin lijkt alles goed te gaan, maar de verstandhouding tussen beide groepen neemt steeds drastischere vormen aan. Remake van 'Das Experiment' van Oliver Hirschbiegel.
scumfrog
Slap aftreksel van het origineel. Deze had Brody beter kunnen laten schieten, hij kan beter....
Actionfreak
The Experiment/ Das Experiment is een erg interessant concept helaas komt het verwachtte er niet uit in deze remake. Het was dan ook vrijwel een aaneenschakeling van dingen die we al hadden gezien. Geen bijzondere film.
Wel een vermakelijk moment was dat onze eigen Piet Paulusma zijn eerste grote filmrol te pakken heeft!!!! , geniaal, een van de hoogtepunten van deze film Carice van Houten moet gaan vrezen voor concurrentie.
Hier laat ik het bij voor deze film, 3*
Hier de scene waarmee Pietje Paulusma toch wel zijn weg naar hollywood zou moeten vinden: YouTube - Piet Paulusma in Experiment
dragonmaster
een nare film met zeer goed acteerwerk van Brody, maar zeker ook van Whitaker. uiteraard een remake van een remake, oftewel het verhaal is al in meerdere uitvoeringen gebracht (gestart met The Wave volgens mij). op het einde wordt het iets te makkelijk en te snel afgewerkt, had wel wat meer in kunnen zitten. toch een goede psychologische film, waarbij je zelf de woede kunt voelen.
tal1b
opzich wel ja, maar hij had toch geen geld voor naar india, ze kregen toch niet uitbetaald zodra het rood lampje zou gaan branden? Overigens vond ik het wel vreemd dat je je zo snel laat opnaaien als het toch om veel geld gaat. Mij lijkt me dat je je principes heel ff opzij zet, en die 2 weekjes als centerparks laat ervaren. Anders ga je jezelf niet eens inschrijven voor zoiets in de éérste plaats.
al met al redelijke film.
cm_punk
Geen super film die ik binnen een week weer terug zou kijken, maar de boodschap erachter... hmmm denk je dan (en dan niet in de vorm van lekker eten).
braft
Zeer goede acteerprestatie van Brody. Persoonlijk niks op aan te merken aan deze film maar dit komt waarschijnlijk omdat ik de originele film niet heb gezien en daarom dit zo een goede film vind. Ik ga eens tijd moeten maken om Das Experiment te zien.
RickZ
Thriller over experiment met groepje bewakers en gevangenen, te onwaarschijnlijk allemaal met te veel toevalligheden. Het eerste deel startte nog goed, maar daarna wordt het toch echt te gek voor woorden.
Thorak
Ik heb deze film nog niet gezien dus ik weer niet wat er aan de waarheid is gesleuteld, maar het lijkt me niet dat ze er heel veel aan veranderd hebben...
c4ssh3rn
Nou Thorak dan zou ik hem maar snel eens gaan kijken. Het slaat werkelijke helemaal nergens op. Bij Das Experiment is het allemaal nog wel geloofwaardig, maar dit slaat echt nergens op.
RickZ
Dat bedoelde ik !
Alleen het eerste deel zou nog op waarheid kunnen berusten, de rest zal mega aangedikt en bijverzonnen zijn.Ennu, het blijft een verfilming met de nodige foutjes:
op het einde pakt die gevangene een mes vast en zijn hand is daardoor behoorlijk opengesneden en bebloed. Na een partijtje rammen heft die zijn handen omhoog naar zijn hoofd en wat denk je: geen bloed en schrammetje!.
Thorak
Tja het blijft een Amerikaanse re-make van een niet Amerikaanse film en zoas ik eerder ook al zei zijn die meestal (vrijwel nooit) beter dan de originele film.
Enige re-make die ik ken die beter is dan het origineel is Pulse en zelfs dat was een slechte film. De originele Aziatische versie daarvan was zelfs nog slechter.
Qar
Das Experiment geloofwaardig?!
Als deze nog minder geloofwaardig is dan zijn Duitse voorganger hoef ik hem zeker niet te zien.
mock turtle
Behoorlijk tegenvallend, o.a. door het volgende:
- ik vond het verhaal te veel gericht op één of twee personen, terwijl er, met zo'n grote groep mensen, veel meer te halen was op het gebied van karakterontwikkeling en dynamiek tussen de verschillende rollen.
- de 'vernederingen' die de gevangenen moesten ondergaan vond ik nogal flauw. OK, ik zou het ook niet leuk vinden om met mijn hoofd in een toiletpot geduwd te worden , maar voor de bedoeling van de film vond ik het een zwaktebod.
- de film is voorspelbaar en blinkt nergens in uit.
Teleurstellend...
Ricochan38
hoogtepunt was de scene waarin piet paulusma overreden wordt LOL
wat een ontzetten slechte film, het verhaal klopt voor geen meter
Zo'n lege opmerking heeft natuurlijk niemand wat aan...
Zoveel beter dan het origineel.
Nu was dat ook niet moeilijk, Das Experiment was een erg flauwe TV-film die echt elke impact en geloofwaardigheid miste, deze Amerikaanse remake pakt het heel wat slimmer aan.
De film voelt minder realistisch, ook een stuk minder belerend. Daarmee wordt het weer meer een film en is het ook wat makkelijker om het loopje dat het verhaal neemt met de originele feiten voor lief te nemen.
Visueel ook veel fijner, maar vooral het werk van Brody en Whitaker tillen deze film uit boven het gros. Whitaker speelt de klootzak hier echt met verve, hoewel zijn karakterswitch niet bepaald sterk is uitgewerkt, weet hij beide aspecten van z'n personage wel perfect neer te zetten.
Fijn einde ook, dialoog wordt bijna volledig gestript en de film zindert nog kort na op een best fijne soundtrack. Scheuring heeft z'n best gedaan om een zeer pover origineel wat meer flair te geven.
Verder herinner ik me bij het origineel meer cuts van het observerend team tijdens het experiment (maar daar kan ik fout in zijn). Ik ben in ieder geval erg blij dat ze die er in deze remake uitgehaald hebben, het vergroot de afzondering van de personages en voegt een extra vraagteken toe wat de sfeer aardig ten goede komt.
Echt super wordt het niet, daarvoor is het nét allemaal iets te braaf, maar verder niks dan lof voor deze remake. Had er niet veel van verwacht op basis van het lauwe origineel, zo zie je maar dat een remake vooraf nooit af te schrijven valt.
Dikke 3.5*.
Rednas 2
Redelijke remake. Brody acteert zoals gewoonlijk erg goed. Verder weinig verrassend (als je de Duitse film al eens gezien hebt).
Spil
wat een ontzetten slechte film, het verhaal klopt voor geen meter
Leg eens uit?
essepluisje
Ik vond dit een super spannende en intrigerende film, heb echt de hele tijd op het puntje van mijn stoel gezeten. Zenuwslopend!
De eerste keer dat ik Brody prettig vond om naar te kijken en Forest tsja die speelt altijd goed.
Ik vond het ook heel realistisch, bij sommige of misschien wel de meeste mensen haalt macht inderdaad het slechtste in hen naar boven.
De scène waar Forest whitaker een erectie krijgt van de kick van de macht hebben vond ik briljant. Ik kreeg helemaal de kriebels van hem. Ook vond ik de ex-gevangene een goede rol neerzetten en dan zijn conclusie: Denk je dat we nog steeds meer geëvolueerd zijn....nou dat moge dus duidelijk zijn
Ik hou wel van films waar de aard van de mens onder de loep wordt genomen.
Heb het origineel niet gezien dat scheelt waarschijnlijk.
Bartt88
Troost je met de gedachte dat ook slechte films goed zijn voor de ontwikkeling van je filmkennis.
maurice32
slechte film , geen gevoel wat ik miste in deze overbodige remake ... gewoon effe alles na geaapt ... das experiment blijft een topper en deze remake 1 ster voor de moeite .
joel2305
Film is op zich best redelijk. Zowel Brody als Whitaker komen overtuigend over. Daarentegen wel jammer dat de film eigenlijk een volledige kopie is van zijn Duitse voorganger. Die kwam bij mij dan ook een stuk completer en sterker over.
Anyway, een film die voor één keer kijken toch wel de moeite waard is. Het was daarbij ook alweer een hele tijd geleden dat ik Das Experiment had gezien, dus op deze manier kan je de versie van onze Ooster-buren ook weer voor de geest halen.
opendeur
Redelijke film, het kost geen moeite om hem af te kijken.. Maar waarom niet wat meer diepgang zeg.. Dit is de zwakke versie van Das Experiment. Ik hoopte dat ze bij deze film meer in zouden gaan op de reden en het begeleiden van het onderzoek, maar nee. Jammer 2,5*

Psychologische thriller 'The Experiment' met Adrien Brody morgenavond op televisie

Das Experiment
Drama / Thriller, 2001