• 9.372.303 stemmen

Geregisseerd door: Paul Scheuring

Met onder meer: Adrien Brody, Forest Whitaker en Cam Gigandet

Gesproken taal: Engels en Spaans

Plot The Experiment

"They never imagined it would go this far"

'The Experiment' volgt 26 mannen die gekozen zijn om mee te doen aan een psychologisch spel waar ze verdeeld worden in bewakers en gevangenen. In een nagemaakte gevangenis moeten de bewakers orde zien te houden, terwijl de gevangenen opdrachten moeten uitvoeren. In het begin lijkt alles goed te gaan, maar de verstandhouding tussen beide groepen neemt steeds drastischere vormen aan. Remake van 'Das Experiment' van Oliver Hirschbiegel.

avatar van Miss Sway

Miss Sway

Duitse versie vond ik persoonlijk veel beter. Ik zou deze ook zeker niet aanraden bij andere mensen in mijn omgeving.

avatar van snowqueen

snowqueen

Ik vind deze remake eigenlijk een stuk beter dan het duitse origineel.

avatar van MrBrown

MrBrown

het duitse origineel is veel beter

ralfsjam schreef:
"the experiment" is een aardige film met goed acteerwerk van alle acteurs in een mooie setting. het verhaal is leuk gevonden en als je tussen de regels door leest ook op sommige vlakken diepgaand. maar daar is de film niet voor gemaakt denk ik, want als het diepgaand had moeten zijn, dan had hij een half uur langer geduurd en niet zo gehaast als deze versie. en daar stoorde ik me een klein beetje aan. de snelheid van het muteren van de karakters.
in dag 3 liep het al uit de hand, en dat was veel te snel! ook het einde was iets te afgezaagd. na anderhalf uur ellende was daar opeens de omslag in 2 mnuten, en op een vrij makke manier. in mijn ogen had de film smeriger gemogen en harder met een beter einde. het meisjes verhaal was totaal overbodig en was weer echt USA! jammer.

al met al een leuk tussendoortje en wat Brody aangaat... na Splice en Predators weer een leuke rol voor hem! en Whitaker kon zijn mooie smoel weer eens laten zien!

3.5

Dat verhaal met het meisje was ook al in het origineel dus in dit geval niet typisch USA. Ook is het verhaal niet leuk gevonden maar een leuke aanvulling aan het waargebeurd verhaal.

louisvf

Waarom staat het in het plot hierboven niet dat het een remake is?

Want volgens mij hebben sommigen dat hier nog niet door.

avatar van yeyo

yeyo

louisvf schreef:

Ik vind zelfs dat het origineel in zijn geheel heel erg 'Hollywood' aanvoelt. Ik kan me nauwelijks voorstellen dat deze remake op dat vlak nog erger is.

louisvf

Het origineel is inderdaad ook zeker niet perfect.

avatar van Minority_Check

Minority_Check

de orginele nooit gezien maar ik vond deze best leuk
ik vond hem wel iets te snel gaan en met een raar einde
het leek of ze elkaar ineens hadden vergeven
misschien de orginele een keertje bekijken

avatar van Blood Duster

Blood Duster

Hmmmm, daar mij de Duitse versie nog vers in het geheugen gegrift stond, ging ik met enige argwaan deze film bekijken. Maar zie daar; een film die vrij lekker weg kijkt, en dat zeker beter als de Duitse versie. Wat ik aan de Duitse versie beter vond, was echter; dat het verhaal meer tot zijn recht kwam!

avatar van hatebreeder

hatebreeder

Redelijk goede film!

Het acteerwerk is ook ruim voldoende.

het einde had alleen wat beter gekunt naar mijn mening!

3.5 ster

avatar van Nooiert

Nooiert

Redelijke remake van het duitse origineel.

Het verhaal zelf vergezocht? Dat denk ik niet. Wanneer een groep een andere groep zo vernederd en dat ook nog eens continue, denk ik dat het vrij logisch is dat dat snel uit de hand loopt. Natuurlijk weet ik dat niet echt, maar diverse, echt uitgevoerde experimenten tonen wel aan dat dat mogelijk is.

Gelukkig wordt daar over het algemeen wat meer opgelet, waardoor, het nooit zo uit de hand zal lopen als in de film gebeurd. Overigens, ooit zal dat natuurlijk wel zo zijn geweest, vandaar dat men het nu beter in de gaten houdt.

Dat de film zo goed werkt, komt mede door de vertolkingen van Brody en met name Whitaker. Wat speelt die weer een geweldige, overtuigende rol!

Helaas is het verhaal an sich weinig nieuws en kan ik daardoor niet meer geven dan 2,5 ster.

avatar van chevy93

chevy93

Wat een lelijke poster

Ben benieuwd hoe deze is. Forest Whitaker is toch ook niet de minste.

louisvf

Wat een ongelooflijk slechte remake was dit zeg!

Het einde is gewoon nog belachelijker, onrealistisch slecht.

Brody en Whitaker zijn bij momenten sterk maar dat is dan ook het enige van iets wat noemenswaardig puntje.

Het origineel kreeg een 3, dit nog niet eens de helft...

avatar van WillemKloos

WillemKloos

ongelooflijk dom en irritante film, met het hoofdpersonage geïnspireerd op jezus, slaat kant noch wal...goedkoop, talentloos en ordinair

avatar van Lefgozer

Lefgozer

ralfsjam schreef:

Piet Paulusma! 2 keer in het eggie! in deze film...

nou ja zeg! nederland gaat over de grens, en nu voor eggie!

Heb em maar één keer gezien. Wanneer is ie er dan voor de tweede keer?

avatar van Erbe

Erbe

Het origineel niet gezien maar vond dit een leuke film om naar te kijken...alleen het einde viel me dan weer tegen. Dit ging wel heel snel. Hij had nog 20 minuten langer moeten duren en dan een beter (langer) einde moeten hebben.

Maar om nou 0,5 of 1 ster te geven is belachelijk. Volgens mij hebben ze dan de verkeerde film gekeken.

avatar van mellajones

mellajones

ik vond het een geweldig film zat op het puntje van mijn stoel.. wel lachen hoor arme piet paulisma in zo´n geweldadige film

avatar van mellajones

mellajones

Lefgozer schreef:

Heb em maar één keer gezien. Wanneer is ie er dan voor de tweede keer?

1e keer 10,56 minuten 2e keer 11,16 minuten

avatar van ken1976

ken1976

Ik heb me best vermaakt met deze film....

Ondanks het slappe einde en een paar kleine foutjes in de film ( maar daar kan je overheen kijken) was de film goed te doen!!

De cast was aardig maar persoonlijk vond ik Forest Whitaker echt weer overtuigend goed spelen!!

Het verhaal was goed, minpuntje was alleen het einde.. maar dat weerhoudt me niet om de film een voldoende te geven, daarom 3 sterren!!

avatar van Lefgozer

Lefgozer

mellajones schreef:

1e keer 10,56 minuten 2e keer 11,16 minuten

Had em dus de eerste keer gemist, terwijl ie daar toch langer en groter in beeld is dan de tweede keer. Zat blijkbaar toen even niet op te letten. Bedankt.

avatar van Uier

Uier

• 2006 berichten

Piet steelt duidelijk de hoofdrol.

avatar van ArjanB1

ArjanB1

Damn, wat een bar maar dan ook bar slechte film. Het Duitse origineel vind ik een zeer goede film, dus ging al met lage verwachtingen deze film in, maar zo slecht!?. En wat een stelletje flut acteurs. Ja ook Brody en Whitaker. Dat hoofd van Whitaker geloof ik nu wel eens en Brody was ook irritant hierin. Ik bedoel wat voor nut hadden die tattoos? En dan niet zomaar tattoo's maar dan ook echt lelijke tattoo's. Of die sjaal die die om had. Wie bedenkt dat soort dingen? Dat heeft echt niks met de film te maken. Of een "Mexicaan" die een badass Ariër moet voorstellen. TUURLIJK. En wat deed die dude van Good Charlotte in deze film? En dan die boner. Een boner! O ja en dan heb ik het ook nog niet eens gehad over de constante muziek die echt ruk was. Samen met Unthinkable de slechtste film van 2010.

avatar van 606

Toch nog een aardige film met wel behoorlijk geacteerd.

Einde was vrij zwak, rest van de film was goed te doen.

avatar van _Casper_

_Casper_

Ik heb het orgineel nooit gezien maar vond dit een hele vette film echt een aanrader, het einde had alleen wel iets sterker gemogen. Maar heb me hier echt mee vermaakt. dikke 3.5*

avatar van kennyg

kennyg

Voor de mensen die de duitse versie niet kennen .

Ik zou zeggen ga kijken en vergelijk.

Ik vind de duitse beter.

En by the way.

Het verhaal is gebasseerd op waar gebeurde feiten (zegt men)

avatar van yeyo

yeyo

kennyg schreef:

Het verhaal is gebasseerd op waar gebeurde feiten (zegt men)

heeeel losjes ja.

avatar van voomzap

voomzap

ArjanB1 schreef:

Samen met Unthinkable de slechtste film van 2010.

Je hebt welgeteld op 4 films uit 2010 gestemd, dus dan is het al snel de slechtste film

louisvf

Tja, als je nog maar 5 films hebt gezien.

avatar van barcam

barcam

"Das Experiment" is stukken beter maar Forest Whitaker red de boel.

avatar van aspers

aspers

ArjanB1 schreef:

Samen met Unthinkable de slechtste film van 2010.

Oh, dan zal ik deze maar eens snel gaan kijken, want ik vond Unthinkable een verassend goede film!