• 9.372.317 stemmen

Geregisseerd door: Matt Reeves

Met onder meer: Kodi Smit-McPhee, Chloë Grace Moretz en Richard Jenkins

Releasedatum: 13 januari 2011

Plot Let Me In

"Innocence dies. Abby doesn't."

Owen is een 12-jarige jongen uit New Mexico die op school gepest wordt. Hij raakt bevriend met zijn buurmeisje Abby, die pas in de stad is komen wonen. Vanaf dat moment vinden er verschillende 'vreemde' gebeurtenissen plaats en komt Owen langzaam maar zeker achter het verschrikkelijke geheim van zijn buurmeisje...

avatar van laundromat

laundromat

ralfsjam schreef:

toch een 3.5 . Leuk voor de kijkers die niet (zoals de amerikanen) tegen vreemde laten kunnen.

wat? laten?

wat? laten?

Hahaha... tja, ik bedoelde "Talen", kan het nu niet meer veranderen zie ik.

avatar van laundromat

laundromat

ik maar denken wat je zou bedoelen...maar nu snap ik het. het zweedse was imho een pluspunt in het origineel!

laundromat schreef:

Nou, het zweeds was geen plus punt, maar vaak een drempel voor veel kijkers. En dat is jammer, want er zijn zoveel steengoede film met een andere taal dan engels of nederlands.

Maar de amerikanen (en ook andere landen hoor) re-maken de film dan gewoon. En ik sta er niet raar van te kijken dat dat ze nog doen alsof ze het zelf allemaal gecreeerd hebben ook.

Maargoed, in nederland zijn we de Belische Film "Loft" aan het re-maken, Omdat we het Nederlands/Belgisch niet mooi vinden??? Waarom???

Zou wel leuk zijn als ze Loft op TV uitzenden als de NL-versie de bios ingaat....

Maargoed.....

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Maargoed.....

Ja, belachelijk. De originele Loft was echt een steengoede film. Remake is zwaar overbodig tenzij ze een origineel plot bedenken, wat dus niet gebeurt.

avatar van Alittleromance

Alittleromance

'Låt den rätte komma in' uit 2008 was toch iets beter.

avatar van Robato69

Robato69

narva77 schreef:

Yeah Right!

Ooit de remake van "Spoorloos" gezien? Nou, wat was die beter dan het origineel hoor! Not!

Of de remake van "À bout de souffle"?

Of die van het Japanse "Ringu"? Nou ja, het Japanse "origineel" was eigenlijk op zich al een remake, want de originele Ringu-films kwamen uit Taiwan.

Nee sorry, ik ga niet met je mee! Totale volstrekte onzin.

Narva hier sla je de plank echt mis want de Japanse Ringu is juist het enige origineel wat er is.

De Taiwanese versie is exact dezelfde film met dezelfde acteurs in het taiwanees nagesynchroniseerd

avatar van Hoodini

Hoodini

Ik ben benieuwd, het origineel vond ik zelf helemaal niks (1*) even kijken wat ze hier van hebben gemaakt...

avatar van _Casper_

_Casper_

redelijke film, Als je het orgineel gezien heb valt deze helaas een beetje tegen omdat het orgineel gewoon een ijzersterke film is. Ik vind het persoonlijk jammer dat ze hebben geprobeerd bijna alles uit het orgineel letterlijk over te nemen en niet ook een beetje een eigen twist aan hebben gemaakt.. daarom voelt het als je het orgineel gezien heb alsof je dezelfde film kijkt maar dan alsof alles wat minder is.

Maar alsnog gewoon een goeie film, die zeker toch de moeite waard is een keer gezien te hebben. Maar die niet het effect heeft of me bij zal blijven zoals het orgineel

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Hoodini schreef:

Nou als je het origineel al niks vond dan zou ik deze maar niet kijken want het is (vind ik) een kopie van de zweedse originele film.

Het is practisch letterlijk precies hetzelfde alleen andere acteurs en de taal is engels ipv zweeds.

Ik had toch wel verwacht dat er wel wat verandering in zou zitten maar ze hebben de term re-make wel heel letterlijk genomen.

Maar ondanks ik de Zweedse versie toch beter vind is deze helemaal niet slecht.

avatar van Nomak

Nomak

Ik heb net het origineel gezien, wat een pracht van een film.

Triest dat er dan een Amerikaanse remake komt met die stomme Chloe Moretz en dat sukkeltje van The Road. Als je dan toch absoluut een remake moet maken, doe het dan goed en geef Isabelle Fuhrman de rol van het meisje.

ralfsjam

moet zowiezo een verbod komen op remakes. Laat die amerikanen maar eens gewoon een buitenlandse film kijken, en als ze daar geen zin in hebben, dan toch niet.

Maar goed, zal wel een centenkwestie zijn....

avatar van missy85

missy85

Wat een lelijke film poster:s

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Dat vind ik juist niet, vind het een heel mooi geheel. Mooi en duister tegelijkertijd

avatar van jesse39

jesse39

ik ga hem kijken maar ik denk dat ik het zweedse orgineel veel beter blijf vinden

avatar van tal1b

tal1b

Alittleromance schreef:

'Låt den rätte komma in' uit 2008 was toch iets beter.

die vond ik niks aan, hopelijk is let me in beter, afgaande vd trailer is het een exacte kopie van het Zweedse origineel, wat Let me in behoorlijk voorspelbaar maakt

avatar van Thorak

Thorak

Ik heb het origineel niet gezien, maar op basis van de trailer ga ik deze (voorlopig) ook niet zien. Vrij saaie en niet veel belovende trailer...

avatar van cimbom91

cimbom91

kleine kinderen in een horror film altijd eng

avatar van Deanfromhell

Deanfromhell

wordt er wel eens een beetje moe van, dat elke niet Amerikaanse film die het leuk doet, meteen weer een USA versie krijgt.

en ik blijf lekker naief geloven dat de taalbarriere NIET de reden is.

zo dom mag namelijk niemand zijn en ik blijf dus liever in ontkenning

avatar van El Guap0

El Guap0

Probleem met de Zweedse versie was dat ik echt met subs moest kijken en die laat ik liever altijd uit.

Dan let je veel meer op de film namelijk.

Ik vind de eerste versie wel mooier, heeft meer gevoel, meer drama.

ralfsjam

Zag een reclame (volgens mij hier op MM) voorbij komen waarin Stephen King dit de beste horror vindt van de afgelopen 20 jaar...? Dan heeft hij, of de zweedse gezien, of had geld nodig....

avatar van Deanfromhell

Deanfromhell

alsof de zweedse versie de beste horror film in 20 jaar is....

die vent heeft geen verstand van horror joh

Deanfromhell schreef:

alsof de zweedse versie de beste horror film in 20 jaar is....

die vent heeft geen verstand van horror joh

laten we het dan maar op centjes houden...

avatar van TimZor

TimZor

Zijn naam wordt wel vaker misbruikt om dingen te promoten :S Stond een keer eerder bij een film en in een intervieuw wist king niets vanaf kon de film niet eens. Tijdje geleden ook bij een boek van een NL schrijver dat King het zo goed vondt boek is nooit vertaald geweest hoe kan hij het dan gelezen hebben haha En zo kan ik er nog een paar.

avatar van o0Timmy0o

o0Timmy0o

WTF! Waarom een regelrechte ripp off van "Let the right one in"?

Nu lijkt me deze geen ruk meer aan. Beetje zelfde als Nightmare on Elm Street (2010) kijken terwijl je het origineel al gezien hebt.

Waar gaat het heen met de filmwereld?

avatar van Theunissen

El Guap0 schreef:

Dan let je veel meer op de film namelijk.

Je had ook de Nederlandse versie kunnen kijken met de stemmen van Bassie en Adriaan.

avatar van psycholamp

psycholamp

• 1960 berichten

Zonde. Een remake doet meestal afbreuk aan het origineel en al helemaal zo'n (meestal) preutse, Amerikaanse remake. Dat Zweedse meisje, wat zo'n geweldige uitstraling heeft, kun je, volgens mij niet meer overtreffen. En dan doen lijken alsof het een echte originele film is...

Maar goed, ik oordeel zonder 'm gezien te hebben. En van de ene kant ben ik nieuwsgierig, maar van de andere kant ook weer helemaal niet. (zeker als ik die stereotiepe figuren voorbij zie komen )

avatar van NightSpirit

NightSpirit

Gewoon boycotten deze zooi! Ik vindt het echt jammer, dat niemand meer wat zelf kan bedenken. Let the right one in was echt een steengoeie film! Jammer dit weer!

avatar van patjuuh

patjuuh

net bekeken... voor mij wel 4 * waard.... goede verhaallijn en veel spanning in opbouw.... ook de filmmuziek trekt je iedere keer door de spannende momenten heen....

kortom een must-see!!!!

avatar van Nakkie13

Nakkie13

LET ME IN net gezien. Onnodige maar goede re-make van de superieure Zweedse film Låt den Rätte Komma In ( Let The Right One In ).

Pluspunten: Zeer goed gecast, het mannetje van The Road zet heel goed het ongemakkelijke mannetje van het origineel neer, kutscene's uit origineel verwijderd en op zich niet slecht in opbouw etc.

Minpunten: Re-make, nepsneeuw, special effects soms een beetje knullig, bij lange na niet zo mooi als origineel en de laatste scene mag nog niet eens in de schaduw staan van de fenomenale slotscene van de Zweedse versie.

Wat ik wel opmerkte is dat seksualiteit een paar keer aan wordt gestipt in de film maar dat ze de confronterend ontbrekende vagina scene uit de film hebben ( moeten ? ) halen. Maar godzijdank is de kat scene weg.

Afijn, hij is ok.