• 9.374.599 stemmen

Geregisseerd door: Matt Reeves

Met onder meer: Kodi Smit-McPhee, Chloë Grace Moretz en Richard Jenkins

Releasedatum: 13 januari 2011

Plot Let Me In

"Innocence dies. Abby doesn't."

Owen is een 12-jarige jongen uit New Mexico die op school gepest wordt. Hij raakt bevriend met zijn buurmeisje Abby, die pas in de stad is komen wonen. Vanaf dat moment vinden er verschillende 'vreemde' gebeurtenissen plaats en komt Owen langzaam maar zeker achter het verschrikkelijke geheim van zijn buurmeisje...

Nakkie13 schreef:
En godzijdank is de kat scene weg.

Jammer, was een prima scène. Niet dat het me veel uitmaakt, ik laat deze prul toch aan me voorbijgaan.

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Ik kijk hier nu eerlijk gezegd érg naar uit. Dat het zo'n snelle remake is, heb ik over me heen laten komen. Ik hoor veelal positieve verhalen, de cast is sterk, Reeves een interessant regisseur en ben ook blij met die dikke R-rating. Ben benieuwd!

Nomak schreef:

Even iets beter lezen

@ HarmJan

De cast is inderdaad ijzersterk. Origineel is nog steeds sterker, maar betere acteurs hadden ze waarschijnlijk niet kunnen vinden voor de twee rollen.
De film is echt wel goed, maar is voor de rest bijna identiek en kan gewoon net niet tippen aan het origineel.
En nogmaals, laatste scene was een domper voor me.

Even iets beter lezen

Ja, dat stond er daarnet nog niet hoor.

Nakkie13

O jawel. Heb ik niet snel ge-edit of zo

Maar inderdaad, die scene is er uit. Er zit wel een soort reactie in, en misschien hadden ze die ook wel gefilmd, maar was de studio er tegen of zo.

Bardt1980

Het verhaal doet me wel sterk denken aan het Zweedse "Let the right one in".

Of is dit een amerikaanse re-make?

avatar van namingway24

namingway24

De spijker op zijn kop.

avatar van the new guy

the new guy

Bardt1980 schreef:

Het verhaal doet me wel sterk denken aan het Zweedse "Let the right one in".

Of is dit een amerikaanse re-make?

remake

avatar van Robbedoes020

Robbedoes020

Snap niet waarom die Amerikanen van veel goede films uit Europa (o.a. Millemium trilogy) een remake moeten maken. BAH!

avatar van Jason28

Jason28

Robbedoes020 schreef:

Inderdaad walgelijk, en het ergste is nog dat zo`n remake nog beter scoort dan het veel betere origineel. het zou geboycot moeten worden. Als ik de regisseur was van het origineel had ik een dikke middelvinger opgestoken naar de VS en het uit principe nooit laten remaken.

Bardt1980

Het zal mij benieuwen of deze het ijzersterke origineel kan overtreffen, ben er bang voor. Ken weinig voorbeelden waar dit wél het geval is.

avatar van Drs. DAJA

Drs. DAJA

Robbedoes020 schreef:

Geestig genoeg is dit geen Amerikaanse productie, 't is een Britse film van het bedrijf Hammer, wat dan weer grappig genoeg een tijdje geleden is opgekocht door John de Mol.

avatar van veron29

veron29

Net gekeken,

wat een dramatische film, echt zo slecht, had hoge verwachtingen, maar wordt geen moment spannend. Ook wordt lang niet alles duidelijk, normaal is dat niet zo heel erg maar nu had ik tog wel het 1 en ander willen weten, najah nice try, maar zeker geen spannende horror totaal niet zelfs!

avatar van Raffael77

Raffael77

Bardt1980 schreef:

Zo ijzersterk was de Zweedse versie niet en was zelfs enorm saaaaaaai te noemen en het enige wat leuk was was dat meisje toen ze transformeerde want dat zag er vet uit. Voor de rest niets aan.

Ben benieuwd naar deze versie.

Bardt1980

Dat ben ik totaal niet met je eens. Ik vond het acteerwerk erg goed, met name de 2 jeugdige hoofdrolspelers. Ook de sfeer die de film uitademde vond ik erg grimmig en goed uitgevoerd zonder dat er te veel gore aan te pas hoefde te komen. Amerikaanse producties hebben nogal de neiging dit te gaan aandikken en te overgieten met een sausje van special effects waar weinig aan de verbeelding wordt overgelaten.

Ho ho, wacht even.

Het zweedse origineel is vooral door zijn super mooie camera shots zeer mooi en de originele invalshoek op het vampiers genre ( voornamelijk eenzaamheid ).

De remake is zeker ook niet slecht, ik ga zelfs zo ver om te zeggen dat de remake wel een van de betere is die ik in tijden gezien heb. Onnodig misschien, maar dat zegt meer over doelgroepen en geld verdienen dan over de film. Die is gewoon ok.

Verder wil ik nog even zeggen dat ik de films van Millenium niet echt aan kon zien aangezien ik groot fan was van de boeken. Als ze iets fout hebben gedaan bij die films vond ik het casten.

Dus ben ik WEL verwachtingsvol naar de Fincher versies.

avatar van Raffael77

Raffael77

Ho ho, wacht even.

Dus ben ik WEL verwachtingsvol naar de Fincher versies.

Jij slaat de spijker op zijn kop. Het is idd het mooie filmwerk die het hem deed en niets meer of minder alleen is de film heel saai. Ook al spelen de acteurs goed. Als er geen diepgang in zit of vrij emotieloos verhaal is dan wil het niet zeggen dat ik juist alleen daarom een film leuk zou moeten vinden.

Nakkie13

Ik vond het acteerwerk ook goed, en de film zelfs zeker niet saai, maar ik kan goed begrijpen dat dat voor sommige mensen wel zo was.

Qua beeld en camerawerk zal zowat iedereen het wel eens zijn over de pracht van het origineel ( bij deze vond ik dat niet zo sterk, vooral de nepsneeuw )

avatar van pomelo7

pomelo7

Nomak schreef:

Maar laat me raden, de geslachtsdeel scène is ook weg?

'deze Prul'?? Zonder de film te hebben gezien?

pomelo7 schreef:

'deze Prul'?? Zonder de film te hebben gezien?

Ja, met zo een ijzersterk origineel is elke remake een prul, en zeker met dit soort baggerkindsterretjes hoef ik dit helemaal niet te zien. Ga jij nu maar eens naar de originele Zweedse film kijken.

Nakkie13

De acteurs die voor de rollen gecast zijn zijn juist uitmate geschikt voor de rollen. Dat was juist een van de dingen die deze remake WEL goed deed in tegentelling tot veel andere remakes/

Als deze remake iets bewijst is dat remakes wel goed kunnen.

Nog steeds onnodig, maar het kan.

avatar van l-d

l-d

las vanochtend iets in de krant over deze film en dacht ook meteen: dat zal wel een remake van de Zweedse film zijn...Aan bovenstaande reacties te lezen, is dat dus ook het geval..Ik denk dat ik deze toch ook maar ga zien, om te kijken of ze het origineel kunnen evenaren.

avatar van orbit

orbit

• 12092 berichten

Nakkie13 schreef:

Als deze remake iets bewijst is dat remakes wel goed kunnen.

Nog steeds onnodig, maar het kan.

Vooral dat onnodige geeft een beetje de doorslag bij sommige reacties denk ik.. waarom? Zaten we hierop te wachten? Moeten we weer naar een stel verpapte en irritante Amerikaanse tieners kijken? Daar heb ik echt kompleet mijn buik van vol eerlijk gezegd

avatar van timbo_

timbo_

Uitstekende maar volkomen overbodige film voor iedereen die het origineel gezien heeft.

Een uitgebreide recensie staat hier Tim's Filmblog - filmmad.wordpress.com

Nakkie13

Ik was hem waarschijnlijk ook niet vrijwillig gaan kijken, maar ik zag hem in de sneak.

avatar van tukkerstein

tukkerstein

De beste film van het decennium noemde Stephan King het, en dat begrijp ik, want dat is namelijk net begonnen. Het is een aardige film, maar eigenljik meer een dramafilm dan een horrorfilm. Had wmb wel wat meer over de moorden kunnen gaan en minder over het jongetje. Verder wel vrij origineel verhaal (origineel buiten beschouwing gelaten dan) en wel wat gruwelijke scenes.

avatar van xXlynnXx

xXlynnXx

Oke, ik snap dus echt niet dat zoveel mensen deze film goed vonden, ik vond het namelijk dus echt een rotfilm. ik heb me doodverveeld tijdens het kijken, ik zag ergens staan dat dit de beste horrorfilm in 20 jaar moest zijn? als dat waar zou zijn zou ik nooit een horrorfilm meer kijken, onzin.

avatar van Passies

Passies

Ben gister naar Let me in geweest in de bios en hij was saai, niet spannend of eng en het zal wel een low budget movie zijn want iedere keer als er iets gebeurd filmen ze niks en als ze het wel laten zien is het meer lachwekkend. Ben zelf zeker een thiller en horror fan vooral vampieren films vind ik vaak oke maar deze viel helaas echt zwaar door de mand! Je word een beetje lekker gemaakt doordat stephan king gezegd zou hebben "beste horror van afgelopen 20 jaar" maar dan is deze man nu toch zijn verstand kwijt aan het raken.

avatar van Cinemaniak

Cinemaniak

5,0[permalink] geplaatst op 15 januari 2011, 14:14 uur

Vandaar die 5 sterren

tukkerstein schreef:

De beste film van het decennium noemde Stephan King het

Passies schreef:

Wie is Stephan King? En waarom zou zijn mening belangrijk zijn?

En waarom geef jij 5* als je zo negatief bent in je bericht?