• 9.370.279 stemmen

Met onder meer: Helen Hunt, Bill Paxton en Jami Gertz

Releasedatum: 22 augustus 1996

• SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime

Plot Twister

"Don't breathe. Don't look back."

Twee wetenschappers die alles in het werk stellen om de waarschuwingstijd te vergroten van een twister, willen elektronische meetapparatuur in het hart van de tornado brengen om hem zo beter te kunnen bestuderen en de weg die hij aflegt te kunnen voorspellen. Dit kan echter alleen door recht in haar dodelijke pad te gaan staan en te proberen het pas op het allerlaatste moment uit de weg te gaan...

avatar van Jordy

Jordy

Flauwekul-film, met een stompzinnig verhaaltje, en een paar zeer onwaarschijnlijke momenten. De redelijke special-effects maken nog wat goed, maar ik kom niet hoger dan 2 en een halve ster.

avatar van neo

neo

inderdaad verhaal van niks,maar wel mooie special effects, goeie muziek van mark mancina en ook goed geregisseerd door Nederlander Jan De Bont.3 sterren

avatar van dttom

dttom

Boring verhaal maar goed..

avatar van BS

BS

ik vind het een goede film,leuke effecten,leuke opbouw van verhaal al is het niet te ingewikkeld en het geluid is geweldadig!

Ik zou zeggen 4 sterren

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Wel boeiende film. Spannend genoeg om hem tot het einde te kijken in ieder geval. Ik vond het echt wel mooi in beeld gebracht allemaal en de special effects zijn zeker oke. 3,5 sterren.

avatar van quitchatting

quitchatting

Via Dolby Digital op standje 30 en met de ventilator op 10.

Een pilsje te veel er bij en je hebt een prima film.

avatar van cornelis

cornelis

Met andere woorden: bagger. Zonde van je tijd.

avatar van tijmengozer

tijmengozer

zonde, de film kon stukken beter. het verhaal was veel te eenzijdig en mist toch wel te veel.

avatar van StarWarsFreak

StarWarsFreak

ik vond hem niks aan.

maar ik denk dat dat komt omdat ik er meer van had verwacht. 1,5 ster

avatar van morpheus

morpheus

Het verhaal stelt weinig voor en de film inhoudelijk ook niet. maar de Cast doen hun werk netjes, zeer vette SFX, goeie musical score en perfecte daverende geluidseffecten. Wat deze film eigenlijk redt, is dat die pretentieloos is, het is pure pulp, maar wel heel lekker.

Jan de Bont weet af te leveren !!

***1/2

avatar van Tonyvdb

Tonyvdb

De vliegende koe was het beste in de film !!

** 2 op 5 **

Yak

ho ho, onderschat de schitterende lovestory niet, en de verrassende ontknoping daarvan

avatar van C3RB

C3RB

Helemaal mee eens de lovestory die er in zat vond ik zeer goed. Heel goed acteer werk van Helen Hunt.

avatar van gimli f

gimli f

Ik neig meer naar de "analyse" van Tony dan naar die van de laatste twee analisten...

Dit was gewoon een matige film! Als je veel geld wilt uitgeven, maar er vervolgens niets mee wilt doen, geef dan in het vervolg potverdrie dat geld aan MIJ! Ik heb het harder nodig dan al die filmfans, die hier vaak ook weinig aan vonden...

Yak

Dit vind ik een verrekt flauw argument, Gimli..

avatar van narva77

narva77 (crew films)

Het verhaal stelt nat. niks voor, maar de beelden maken het nog best toonbaar (vind ik)!

avatar van gimli f

gimli f

Mijn portemonnee had zo toonbaar DIK moeten zijn...!!!!

HUMPF!

dik

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

Het verhaal is echt te stompzinnig voor woorden..balletjes met vleugels? De special effects zijn leuk, maar daarmee is dan ook allles gezegd. 1.5 ster

avatar van BoordAppel

BoordAppel

mr.Frielink schreef:

het verhaal is egt te stompzinnig voor woorden..balletjes met vleugels?

Volges mij gebruiken ze die dingen in t echt ook hoor.

avatar van mr.Frielink

mr.Frielink

De wetenschap is ook niet meer wat het was .

avatar van BoordAppel

BoordAppel

In al zn eenvoud is het een briljant idee om zo een orkaan te bestuderen. Hoef je dr zelf tenminste niet in.

avatar van Droopy

Droopy

Je kunt maar een beroep hebben, tornadozoeker.

ik ben blij dat ik deze film met dolby surround heb mogen zien anders is hij lang niet zo leuk.

avatar van Chainsaw

Chainsaw

Ondergewaardeerde actiefilm met veel humor, prima special effects en erg leuke personages. Het plot is ongeloofwaardig en bepaalde dingen zijn bijzonder over-the-top, maar wie hier door heen kan prikken heeft een heerlijke en gezellige popcornfilm, die vermaakt als geen ander. De score van Mark Mancina is overigens geweldig!

4 sterren.

avatar van sn@ke

sn@ke

• 2077 berichten

Zeer vermakelijke blockbuster met coole special effects. Het verhaal dient als kapstok voor zeer indrukwekkende special effects die de orkanen goed weergeven. Deze film is uiterst genietbaar en er wordt niet slecht geacteerd. 3,5*

avatar van davidov

davidov

net als bij speed heeft deze film een originele tegenstander....waar het gevaar bij speed was dat er een bom zat op een bus is het deze keer een mix van gevaarlijke nieuwsgierigheid en de natuur zelf. leuk weergegeven in een mooi verhaaltje...de geluiden en sfx mogen er ook wezen...niet slecht voor een nederlandse regisseur. 3.5*

avatar van Treht

Treht

Ik zag een stukje van t einde maar ik vond het toch erg onrealistisch: de trekkers en vrachtwagens vliegen hun om de oren(die toevallig allemaal op de weg belanden als ze autorijden), maar helen en bill rennen gewoon schijnbaar moeiteloos van de orkaan die met 100km./h voortraast weg.
Verder wel een tof filmpje.

avatar van jassonn

jassonn

Treht schreef:
Verder wel een tof filmpje.

lol

avatar van neo

neo

Na jaren maar weer eens gekeken. Moest gelijk weer denken aan de flipperkast ervan met het geweldige mancina riedeltje en dan 100 keer achter elkaar ''it's coming right for us''

avatar van Mortn

Mortn

De film boeit na één keer kijken totaal niet meer. Misschien leuk voor de eerste keer, daarna kijk je er meteen met andere ogen naar. 2*