Genre: Misdaad / Drama
Bekijk via CineMember
Bekijk via CANAL+
Plot The Killer inside Me
"Nobody Sees It Coming"
Hulpsheriff Lou Ford (Casey Affleck) wordt in het rustige Central City beschouwd als een goede man. Hij leidt een onopvallend leven in dit stadje in het westen van Texas, maar zijn ontmoeting met het mooie hoertje Joyce Lakeland (Jessica Alba) zal daar voorgoed verandering in brengen. Hij moet haar voor een ander overtuigen om de stad te verlaten, maar het bezoek pakt heel anders uit en brengt het slechtste in Lou naar boven. Zijn vriendin Amy (Kate Hudson) weet echter nog van niets.
Lou Ford
Joe Rothman
Johnnie Pappas
Bum
Al DeNiro
Casey Affleck is geweldig als vriendelijk en rustig ogende sheriff die eigenlijk een kille en berekenende moordenaar is zonder motief.
De moordscenes zijn ook vrij hard, maar voor de rest toch een saaie film met weinig spanning of boeiende dialogen.
En de rollen van Jessica Alba en Kate Hudson.... ze konden net zo goed twee pornoactrices nemen. Dat was een stuk goedkoper geweest.

yeyo
De zoveelste film die al ruim 200 keer is bekeken, voordat hij hier in de bioscoop komt. Dit moeten ze zelf toch ook wel in de gaten hebben?
De film heeft naar mijn weten op enkele festivals gedraaid en is in Amerika en de UK ook al op dvd/blu ray verkrijgbaar hoor.
Al DeNiro
Wat valt er niet te begrijpen?
Omdat ze in de film alleen maar geneukt worden, geen sprake van enig acteerwerk
yeyo
Alba heeft inderdaad relatief weinig screentijd, maar Hudson zet juist een erg complexe rol neer. Daarnaast zijn de seksscènes verre van pornografisch (ik vond het alleszins niet bepaald opwindend), dus nogal een onzinnige vergelijking..
Naomi Watts
Seks scenes zijn wel iets 'fijner' dan in de average film maar pornografie zie ik er niet in.
De beide dames in de film spelen erg goed en kunnen meer dan alleen mooi zijn , het viel me ook op dat Kate Hudson
een paar kilo zwaarder is geworden en dat misstaat haar niet.
De film zelf is meer een film voor thuis voor de buis dan in de bioscoop, de karakters worden vrijwel niet uitgediept en verder is het allemaal een beetje slordig.
De geweld scene's tussen Casey Affleck en de dames zijn soms erg gruwelijk en dat is weer het pluspunt van deze film
Verder is het allemaal vrij standaard maar Casey Affleck weet er nog iets van te maken vooral weer zijn stem is prachtig.
Verder ook nog rollen van good-old Ned Beatty en Bill Pullman.
Allereerst: die score
Werkelijk triest..
The Killer Inside Me is een indringende film. Het is een tijd geleden dat ik me zo heb laten meespelen door spel, setting en scenario. Het spel is werkelijk fenomenaal. Beatty, Hudson, Koteas en Pullman zetten stuk voor stuk memorabele rollen neer, maar de pluim gaat naar Casey Affleck die een natuurlijk en daardoor angstaanjagend personage neerzet. Ik vind het heerlijk om acteurs zo zonder overacting een klassieke rol tot leven te zien brengen. Dan mogen we serieus praten van acteertalent. In The Assassination of Jesse James vond ik Affleck al erg sterk, maar hier overtreft hij zichzelf met zijn ingetogen, maar complexe rol van Lou Ford. Klasse. Opvallend hoeveel mensen zijn rol juist daarop afkraken. Niet elke moordenaar doet en ziet eruit als een monster.
Michael Winterbottom heeft er goed aan gedaan zijn film plaats te laten vinden in het zuidelijke VS uit de jaren '40-'50. Hiermee creëert hij een klassiek sfeertje dat de kijker al snel het gevoel geeft naar een film-noir uit die tijd te kijken, want The Killer Inside Me heeft haast elk ingrediënt van een goede noir. Echt het enige wat ik heb gemist is wat meer visuele pracht. The Killer Inside Me is erg sterk en kundig geschoten, maar ik had graag wat meer elementen gezien die je bij een noir verwacht. Schaduwspel had bijvoorbeeld iets extra's gegeven aan de visuele stijl van Winterbottom. Maar verder kent The Killer Inside Me een heerlijk sfeertje dat ondersteund wordt door een fantastische soundtrack van veel klassieke R&B (de echte R&B, Rhythm & Blues dus) en Country, die de film echt bijstaat.
Wat de film echt afmaakt is het slimme scenario. Winterbottom had makkelijk de weg van het effectbejag kunnen kiezen, wat uiteindelijk ook wel een ijzersterke film had kunnen opbrengen, maar hier kiest hij voor een meesterlijke subtiele aanpak. Nergens velt de film een oordeel of iets in die trant over wat er op het scherm plaatsvindt, nee wij worden als kijker zo scherp op het randje gehouden dat we zonder dat we het doorhebben midden in de verstoorde belevingswereld van Joe Ford zitten. De beruchte gewelddadige scènes (vooral de eerste) kunnen daarom als een keiharde klap aankomen. Ik heb amper en zeker niet in een film met zoveel sterren zo een slimme en effectieve manier gezien om de kijker deel te laten uitmaken van de wereld van een psychopaat als Joe Ford. Dit is niet enkel te danken aan het fenomenale spel van Affleck, maar ook aan het erg sterke scenario.
The Killer Inside Me heeft mij niet verrast, want ik had al het idee naar een bijzondere film te gaan afgaande op de trailer en reacties van bepaalde users hier. Gelukkig zijn er nog mensen die wel kaas hebben gegeten van thrillers.
Montorsi
en weer een zeer positieve mening van iemand waar ik wel vertrouwen in heb
Tonypulp
Inderdaad, de 3e zéér positieve mening in korte tijd én ook nog eens van 3 users waar ik me normaal wel in kan vinden. Trailer wist me nog niet volledig te overtuigen maar de poster is schitterend en het klinkt allemaal erg gaaf.
dutchtuga
Wat valt er niet te begrijpen?
Omdat ze in de film alleen maar geneukt worden, geen sprake van enig acteerwerk
Wat een onzin. Alba doet inderdaad niet heel veel, maar Hudson zet een geweldige rol neer.
DB10
Erg sfeervolle film. Zo'n Texaans dorpje uit de jaren '50 subliem weergegeven, niet in de laatste plaats door de fraaie countrymuziek. Casey Affleck is zoals verwacht geweldig, zo'n rol als deze is hem echt op het lijf geschreven. Wel had ik het verhaal iets anders verwacht. Ik vond af en toe maar wat rommelig. Maar goed, al met al toch wel erg sfeervolle film die hier te laag gewardeerd wordt. Hangt tegen vier sterren aan. 3.5*
Allan
Viel me wat tegen, zaten voor mij onnodig vage scènes in die de film iets 'intellectueler' over lieten komen zonder dat het echt iets toevoegde voor mijn gevoel. Sfeer en acteer werk was verder leuk om naar te kijken. goede film voor een regenachtige zondag;)
Q Jones
The Killer Inside Me
Wat een droge, en vooral saaie vertoning. De film kwam in de sneak, anders had ik hem nooit gekeken, want ik kan sowieso die wannabe acteur Casey Affleck niet uitstaan met zijn ijzige stemmetje. Zo ook in deze film laat hij zien dat hij er weer niks van bakt.
Een politie agent neukt met vrouwen en slaat ze vervolgens kapot. Dit is zijn hobby denk ik, enige motivatie voor zijn daden zie je niet. Een flashback dat hij zijn moeder slaat moet dit allemaal goed maken, en dat is zijn zogenaamde reden. Oké zo kan je natuurlijk ook een film maken. Terug naar de film Affleck speelt die politie agent, en hij doet er alles aan om te zorgen dat hij niet gepakt wordt. Dit doet hij door zijn snode planeetjes goed te plannen, tenminste dat denkt hij want uiteindelijk valt hij door de mand. Op het begin slaat hij Jessica Alba en daarna hebben ze seks ook al iets waarvan ik dacht oké leuk om te zien. Vervolgens gaat de relatie door en daarna slaat hij Alba helemaal verrot zonder enige reden. Ik snapte ook zijn motivatie echt niet en dat werd me heel de film door niet duidelijk.
Het verhaal is de grootste valkuil, want het is slecht uitgewerkt en de film duurt te lang. Hadden ze dit beter uitgewerkt en in 90 minuten vertelt was het nog enigszins boeiend en niet slaapverwekkend. Helaas was dit niet het geval, en ik zat echt uit te kijken naar het einde. Op een gegeven moment denk je ook wel dat Alba nog leeft, want hoe moeten ze er anders een einde aan breien, het einde sloeg trouwens nergens op, waarom zou hij Alba neerstekken voor al die agenten beetje vreemd.
Casey Affleck blijft een verschrikkelijke vent en daar kan hij niks aan doen maar please stop met films maken. Alleen zijn stem is al een marteling voor je oren. Kate Hudson speelt eens iets anders dan in haar reeks komedies, het gaat haar opzicht best goed af, maar een echt oordeel kan je niet vellen, want daar heeft ze te weinig speeltijd voor, iets wat ik eigenlijk best jammer vind. Jessica Alba speelt een hoer, maar hoe kan je nou een overtuigende hoer spelen zonder iets te laten zien, beetje jammer want daardoor is alle geloofwaardigheid er af. Ze voegt veder trouwens ook geen zak toe aan heel de film. Het enige wat ze doet is lief lachen en in elkaar gemept worden, niet echt een rol die je graag op je cv wil lijkt mij maar ja. De enige die ik echt heel goed vond spelen was Elias Koteas. Hij zet zijn rol met charisma neer en elke keer als hij in beeld komt bloeit de film op, jammer dat ook zijn rol maar kort is.
Een project waar best iets leuks uit kon worden gehaald, want de potentie is zeker aanwezig, maar Michael Winterbottom en Affleck bakken er niks van. De film is helaas te vaag en te langdradig om er echt iets uit te halen. Wat over blijft is een langdradige saaie film die nergens iets nieuws of iets schokkends doet zoals aangegeven was.
yeyo
Zo een commentaar lees ik hier dus constant, "een gebrek aan verklaring". Maar hoe had je dat dan specifiek uitgewerkt willen zien worden? Met een droge professor die à la Hitchcock tegen het eind met een psychologische analyse komt aanzetten?
Juist een aangename verandering om 'ns een film met dergelijke thematiek te zien die niet uitpakt met al dat hopeloos uitleggerig gedoe.
Maar hij is een complete nutcase.. het is toch wel evident dat er geen logica te vinden valt in zo iemands daden.
Bovendien is het niet eens helemaal zonder reden, maar om af te rekenen met die Conway.
dutchtuga
Wat een droge, en vooral saaie vertoning.
De film mist gelukkig effectbejag en een spanningsboog, maar maakt dit het dan automatisch saai? Een thriller kent een hoop kenmerken die zonder de twee eerstgenoemden een ijzersterke film kunnen maken.
En dit komt door het ijzige stemmetje?
Dit is echt een punt dat ik nooit zal begrijpen. Een film die je een beeld moet geven van wat de belevingswereld is van zo'n type wordt toch totaal om zeep geholpen als alles wordt uitgelegd? Zo'n John Ford is toch een psychologisch ongrijpbare persoon?
Idem als boven.
Verhaal is werkelijk briljant. Was het beter geweest als Winterbottom het pad had bewandeld wat 1000 andere regisseurs hadden gedaan met dit uitgangspunt?
Please niet
Doet ze juist wel, alleen geheel in functie van Afflecks personage.
Waarom? Alba is hierdoor juist in achting gestegen bij mij. Leuk dat ze rollen durft aan te nemen die buiten elk verwachtingspatroon vallen.
Filmkriebel
Ja, en mensen die laag stemmen hebben natuurlijk geen kaas gegeten van thrillers
. Ik vind zelfs dat dit meer film-noir/drama is dan echt een thriller maar dat terzijde. Twee punten in je betoog bezorgen me wat jeuk.
Ten eerste vond ik niet dat je je kon inleven in Fords belevingswereld. In een film als bvb Sombre is dat bvb het geval maar toch hier niet? Als kijker observeer je vooral wat Ford doet, en dat is hoofdzakelijk rondlummelen door het dorp en zijn misdaden toedekken met leugens. Om zich in te kunnen leven mist de film net een motief of psychologische verklaring. Hoe kun je je inleven als de film niet toestaat dat je het personage begrijpt? Als kijker bleef ik van aan de zijlijn observeren en vond ik nooit dat ik in het centrum van Fords waanzin stond.
Wat me nog meer verbaast is dat je over het sterke, slimme verhaal praat en waar ik de genialiteit maar niet kan van inzien. Ik vond het een heel droog verhaal waarin bitter weinig gebeurt en de personages allemaal vlak blijven. Het viel me op dat noch de vrouwen noch Ford zelf uitgediept werden met een eigen geschiedenis. Dat flashback-moment, waarin je Ford als kind ziet, was het type scènes die veel te weinig voorkwamen.
Filmi Corleone™
wat een verschil van meningen,!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Op de meeste internationale websites wordt hij enorm afgekraakt, hij komt er schamel af op rottentomatoes, IMDB en ga zo maar voort. Er zijn slechts een handjevol mensen hier op MM die het wel interessant vinden.
En de kritieken zijn bijna overal hetzelfde. Door deze film een 5 te geven is dan ook meer een kritische stem tegen de mensen die het niet leuk vinden dan mensen die hem zelf echt echt top goed vinden. Althans dat denk ik.
Mwoah, en of dat nou zo speciaal is.
chevy93
yeyo
Ah zo, dan heb ik je misbegrepen. Ik dacht dat je suggereerde dat iedereen deze film illegaal gedownload heeft.
yeyo
Mwoah, en of dat nou zo speciaal is.
Bullshit! Natuurlijk is dit crowdpleaser zoals Inception met torenhoge gemiddeldes. Moeilijk verteerbare films scoren nu eenmaal lager. (kijk maar naar Antichrist bv.)
Maar genoeg professionele critici zijn juist laaiend positief over deze film. Binnen selecte kringen wordt het (terecht) als een meesterwerk beschouwd, hoor.
Insignificance
Motief en verklaring zijn gegeven. Summier ja, maar dit is dan ook vooral Ford's verhaal, niet die van een observator met de vrijheid om tekst en uitleg te geven. Het zou raar zijn als de sociopaat zichzelf tot op het bot zou gaan ontleden.
Je kan het omdraaien. Waarom zou je je nog inleven in een personage, als je toch alles krijgt uitgelegd en opgelepeld? Vragen houden me meer bezig dan antwoorden.
dutchtuga
Maar waar heb ik het over inleven gehad? Ik heb enkel gezegd dat zonder dat je het doorhebt deel uitmaakt van Fords belevingswereld. Zijn twee totaal verschillende zaken.
Ook hier verlang je weer naar uitleg. Zie mijn reactie op Q.Jones' recensie. Het engste is een ongrijpbare persoon. Geniaal hoe Winterbottom ons zomaar in Fords belevingswereld plaatst.
Filmkriebel
Tenzij je verduidelijkt zijn dit voor mij twee identieke zaken.
Filmkriebel
Ach, je hoeft het daarom niet verbaal aan boord te leggen met een hele boterham uitleg. Enkele beelden die me zouden toestaan om eens door Fords ogen te kijken hadden al heel wat verschil kunnen maken.Nu blijf je als waarnemer op de zijlijn. Ik heb heel wat informatie vooraf gelezen, en ik weet ook dat Ford en "the killer inside him" als twee aparte zaken voorgesteld worden. Ford begrijpt zijn impulsen niet en weet niet waarom hij overgaat tot geweld. Hoe dan ook, dat blijft Winterbottoms keuze, maar zijn aanpak kon ik niet smaken.
dutchtuga
Tenzij je verduidelijkt zijn dit voor mij twee identieke zaken.
Je in iemand inleven is toch wat anders dan ernaast staan en met verbazing toekijken hoe iemand te werk gaat? Winterbottom gunt ons een kijk in Fords belevingswereld en die is angstaanjagend omdat je er weinig van snapt. Nogmaals, zulke types zijn voor ons haast ongrijpbaar en dat weet Winterbottom als geen ander weer te geven.
dutchtuga
Vraag ik me dan nog steeds af wat de meerwaarde is als de regisseur moeite doet om alles uit te leggen? Doet m.i. alleen maar afbreuk aan het personage.
Filmkriebel
Zoals ik al zei, het maakt het althans voor mij, makkelijker om de persoonlijkheid van de killer te vatten en om over zijn handelingen te oordelen. Maar dat is een punt waar onze meningen verschillen.

Netflix gooit ook de geprezen oorlogsfilm 'Platoon' uit het aanbod

Nederlandse komedieserie 'Moedermaffia' scoort op Videoland

Blue Velvet